93
  • ubi
    #93
    nekem megvan az office xp.....be.be..be.bee.bee
  • KaanGr
    #90
    Laalee: nem is az Xprol beszeltem
    Viszont lattam egy új hírt, Melyik a jobb.....
    Aztan eltünt :(


    Na ott majd folytatjuk :)


  • Laalee
    #88
    mar nemazert de az Xp nem dos ra epül... tehat ha ugyveszük nemferel 1 floppyn meg az alapja sem...

    en nem linux parti vagyok mert nekem abszolute de nemjtt be... szervernek telleg ideális, de masra szerintem alig hasznalhato... nekem otthonra meg nem szerver kell...

    de ha ez az xp ilyenlesz mint ahogy most keinez akkor kukaba vele 1,5 giga és semmi egetverö ujitas csak idetlen eröforrás zabálo design...
  • ixyon
    #83
    FB rátapintott a lényegre.
    a winsuxx ott van elcseszve, ahholcsak lehet.
    a linux nem minenben versenyzik, pl. kezelőfelűletben sem. ennek nem az az oka, hogy nem tudnának írni olyat a linux fejlesztők, hanem az, hogy aki linuxolni kezd, az már tudja mit csinál, és nincs szüksége vezérlőpultra, meg ilyesmire.

    aki pedig nem szereti a linuxot, és a windózt isteníti, az csak azért van, mert megmaradt felhasználói szinten(inkább még alatta), ás nem akar tanulni, mert nem érzi elégnek az intelligenciáját 1 komolyabb rendszer megtanulásához.

    de pistikének a kvékernek, meg gizikének a titkárnőnek ez is elég.

    és linux alatt is sokmindent fejlesztenek.
    pl ha valaki nem tudná szinte minden autodesk progi megvan linux alatt is, csak rendelni kell.
    ott van a maverick, ami szintén leg komoly ahhhoz kiépest, hogy még 1.0.0 alatt van.

    AI pedi úgylátom nem olvasgat webstatisztikákat, mert a linux már régen vezet webb, és ftp kiszolgágásban, mert 1*űen pazar. az az elcsökevényesedett ayú, aki csak mosógépben tudja elképzelni, az meg ébredjen, és nézzen szét!
  • Laalee
    #79
    nem ez a rossz driver :)

    amugymeg 1,5 giga op rendszerre??? kicsit brutal... az nt4 meg 50 mega...
  • Carmack
    #60
    Hát az igazság az, hogy teljesen más célt látnak el a népszerűbb oprendszerek, ma ott tartunk, hogy ha játszani akarsz, nincs IGAZI vetélytársa a winfosnak. Ez igen szomorú dolog, de így van. Azzal pedig nem tudok egyetérteni, hogy "solaris8-ra nincs is jó cucc" ,mert egész egyszerűen nem az átlag kovácsbéláknak van tervezve, akik otthon ülnek és "bétát tesztelnek", aztán lazulnak másnap, hogy "egyszer már majdnem elindult whistleren a doom3 (persze az is alpha 4-es legalább) ". Erről ennyit.
    A legjobb oprendszer otthonra (mondom otthonra) ha jó géped van és nem játszol sokat, a windows2000, ha pedig inkább a játék a döntő, akkor windows95. Bizony. A megfelelő patch-csomagokat összevadászva a legjobb választás, nincs benne az az állítólag hasznos internet explorernek nevezett rendszerfék sem, remek kis dolog. Persze ki lehet szedni az ie-t a 98-ból is, de elvből nem ajánlom senkinek az ilyesmit, akárcsak az ME-t, ami ha nincs legalább 256mb ram alatta, akkor szart sem ér, meg gondolom a megahelp is nélkülözhető... lehetne az ilyen baromságokról oldalakat írni, de minek.
    byez
  • ricsi
    #52
    Csak cégeknek éri meg a márkás gép.
    Mi maradunk home-ra össze-vissza-rakottnál.
  • RangeR
    #33
    Marha érdekes,mindenféle baromságot telepítek állandóan,mindig hardwaret cserélgetek,és a windows 98 még soha nem krepált be,csak mikor már tudtam,hogy mindjárt hazavágom.Húúúde komoly fickók vannak,sír a szájuk,hogy állandóan tönkre megy a windows.A DOS egy "okosfejű" egyetemista intelligens faszinak lehet,hogy nagyon élvezetes,majomkodik vele,meg tanulgatja,de nekem a windows a jó.De érdekes...
  • Efreet
    #25
    Tawarish nem értesz hozzá... ez 'imidzs' mint a Vágópityunak a frufru... :))))
  • Dikkma
    #16
    Ezzel is, és sok mindennel egyetértek. Én nem szeretem a Linuxot, edig tisztában vagyok a Windows hátrányaival. Csak nekem elég a Windows is! Ha valaki egy kicsit mélyebben lezdi kihasználni a gépét, már gondok lehetnek.
    A programok összekapcsolása tényleg rossz, jó lenne, ha zenéhez pl. Winamp, szövegszerkesztéshez, irodai munkához StarOffice, stb., szóval mindenhez más kellene. Ez egyrész olcsóbb lenne, hiszen mindenből van ingyenes program, ésa Windowsban ezeket nem kellene megfizetni, másrészt, én így is mindenhez mást használok, tehát telepítés után egy napig a hülye programokat töltögetem a netről, rakom fel cd-ről, és ez sok idő. Csak amelyeket rögtön felrakom: ACSee, DAP, BlackICE, MacroExpress, WinACE, WIndows Commander, és nagyon sok egyéb... rengeteg idő! Persze, ha egy böngésző olyan, mint a Netscape,akkor megéri , hogy a Microsoftét használjuk.
    Kezelőfelület: hát igen, tényleg nem tűnik valami helytakarékosnak, információgazdagnak. Én is szeretek tisztában lenni struktúráltsággal, de azért a Windows Commander -bár egyik kedvenc programom - a múlt. A Wn95 -kor még fél évig DOS-ban, Nortonnal másoltam, nem szerettem az újat. De ez a fejlődés, ezzel lépést kell tartani. Ha meg vissza lehet 95-ös felültere váltani, nincs semmi gond... csak hát akkor minek a XP.
    Sok az az egy giga! De hát a többi program is nő, egyre több a hardware, kell a hely. A többi programhoz képest a Windows csupán 20-adrészt foglal el, nem kll azért 45-80 gigás vinyó.
    Sok minent mondhatnék még, de felesleges... amúgy hallottátok, hogyan lesznek ezentúl regisztrálva a Microsoft programok? A program a telepítéskor a gép hardware -elemei alapján készít egy kódot. Ezt kell a Microsoft-nak interneten vagy telefonon eljuttatni, és ők megadják a regisztrációs kódot. Ennyit a másolásról. Különben max. 30 napig működik a gép. Gondolom, meg lehet majd törni, de egyrészt eben sem vagyok tökéletesen biztos, másrészt, akkor is fáradság, ha vki újratelepítette a Wint. Márpedig 50 ezret nem fogok adni oprendszerért, inkább áttérek az általam nem igazán kedvelt Linuxra, az ingyé' van....
  • Efreet
    #8
    Néhány megjegyzés. Én nem vagyok linuksz párti, az is bugzos mint a fene. (ezért mit fogok kapni... ;) ) Elismerem, nagyon nagy munka lenne, csak az jutott eszembe, hogy anno a Win2K-ról először azt terjesztették, hogy az végre oprendszer meg mindentújraírtunkbenne, aztán lett egy relatíve stabil NT belőle. Szóval.. lehetne 1 kisebb team akik a már meglévőt javítgatják és mellé a nagyobb gárdát foglalkoztató új project. Nem tudom megvalósítható-e, nem látok bele a dolgokba, azt viszont szinte biztosra veszem, hogy addig nem szabadulok meg a 98-amtól amíg csak a lehetőségek engedik. Agyontesztelés: ingyen letölthető/terjeszthető bétákat kell kidobni mindenki részére. Mondjuk időkorlátosat(úgyis feltörik, csak a lelkek megnyugtatása végett) és akkor párszázezer(vagy még több, nem tudom mekkora a hivatalos béta-teszt gárda) különböző konfigú gép és beállítottságú egyén tesztelhetné. Lenne feedback és javítás. Egy ügyviteli szoftnál ez nem megoldható valószínűleg.
    Na így hirtelen ennyi, búcsúzom, kell menni iskolába :(
  • Efreet
    #5
    Jó kis amerikanszkij felületnek néz ki... remélem vissza lehet majd valahogy kapcsolni a kisebb, de normális nem helypazarlós nézetre. nem igazán értem, hogy minek ablax, hogyha a legkisebb vacaki is megeszi a szemeteivel a fél képernyőt. én a benne levő adatokra vagyok kíváncsi, nem az ultracsiscsa keretekre. A fejlesztés meg... kellene 1 teljesen új kernelt írni, teljesen nulláról, és nem a már soksok éves vacakot foltozgatni. még ma is mindenki ellenne a '98-cal meg az NT4-gyel, ha tudná hogy mondjuk jövő év végén kijön valami, ami normális, stabil és !agyontesztelt, kipróbált! lesz. és nem odadobva, hogy 'neszeittenvan ez itt a 4.10 helyett 4.3, vedd meg mert különben...'. legyen 1.0 valami más, és menjen mint állat.
    Na jól kimorogtam magam.
    Egyébként a win98SE-m már második hete megy fagyás nélkül... pedig használom is a gépet :)