633
ADSL vs TVNet vs Chello
-
Propeller #489 Epox : utálok emailt írni, naponta így is kell vagy 200at... ;) amúgy belváros. Ez a legszarabb rész, az Avas, Kilián, ezek még valahogy mennek.
Amúgy most már egész jó, tudok 35el is tölteni :(
-
t. Füly #488 Hát szerintem is kalapszar a Matáv eddig mindegyik haverom panaszkodott rá.....Nekem a chello itt Budaörsön frankón működik szóval meg vagyok elégedve....Eleinte a hálózat építése miatt szart de most már k.r.a jól működik!Most má 20 rongy a beszerelés de az elején még ingyen volt. Az meg igaz hogy az Hbo-t is nyesik hozzá.. eleinte még csodálkoztam hogy miért van Hbo-m de egy idő után leesett:) -
Borg #487 Bekaphatja az összes @om a matáv, egy hete telefonáltak, hogy a 2hónapja! megrendelt ADSLemet ma kötik, jönnek 1kor, mindenki álljon vigyázba itthon. Hát basztak kijönni.
Kicsaj annyit tudott dadogni hogy hát talán vasárnap..menjen a francba az ilyen link banda. Az meg a másik hogy mindent nekem kell kihuzni belölük, a telefont nem képesek felemelni, hogy akkor átirjuk a szerzödését ADSLre(axelero) vagy akkor jönnénk kötni, vagy ilyesmi, mindenér nekem kell a rohatt ügyfélszolgálatot csesztetni, ahonnan a 13. kapcsolt emberke ha egyátalán tudja mi az az ADSL már hude örülhetek... -
Epox #486 Propeller: miskolci vagy? Én is. Melyik kerületben, ill. hol laksz? Lökj egy emilt a [email protected] -ra, majd beszélgetünk. Nekem most nem volt panaszom a letöltéssel, de az utóbbi időben hanyagoltam. Igaz ugyan, hogy kimaradásokat én is észleltem. Kapcsolatvesztés, sebességingadozás (a negatív tartomány felé...)... -
Propeller #485 Epox : én 34 éves vagy egy héten egy éjszakát végignyomok multiban a wolffal..
Skorpió : ez egy baromság, arra jó, hogy gazdag apuci gyerekei fogyasszanak fogyasszanak fogyasszanak #480
On : aki miskolci, és most töri a fejét chellora előfizetésen : NE TEGYE ! Miskolcon 1 hónapja olyan csúcsszar a net, hogy imho Mongóliában is kiverték volna érte már a balhét a ferdeszeműek. Max. letöltés sebesség 20-25k, már ha van kapcsolat, mert 24 órából 10ben alig jut át egy két bit percenként a hulladék jelszint miatt. Ígérgetik hogy lesz bővítés, javítás, de a legnagyobb német fejesek tesznek magasról az egészre, úgy látszik. A miskolci upc-sek hiába segítenének ha nem kapnak kakaót pest/ausztria felől. Most már azt is bevezették, hogy fizetni kell a bekötésért, asszem 20at (?) vagy 25-t. Ezér' a fosér' aki fizet az meghibbant. Egyébként eddig frankó volt, de most...
-
#484 hat nemtom szerintem a programozasnal van 1000 jobb dolog (valoszinu ezert nem tudtam megtanulni rendesen :) ez adottsag kerdese, van aki élvezi hogy beir pár ákombákom ot és a gépet evvel iranyithatja, van aki kifejetetten unja.)... a jatek pedig a hetköznap esti szorakozasomat ugy ahogy kielegiti... nemtom mi abban a borzaszto ha valaki akar 40 evesen is szeret játszani...
na hogy ontopic is legyen :) chello ugyfelszolgalatot nem ismerem :) hala az egnek meg sosem kellett felhivnom öket, viszont ismerosok tapasztalatabol tudom hogy nemallnak a helyzet magaslatán. viszont havidij mentesen kötöttek be a hbo és sport1 et a kabel modem telepitesenel, csak egy kis borravalot kert cserebe :) -
#483 Skorpio: tvnetes vagyok. Budapest. -
Epox #482 Skorpio: nem voltál nagyon off, de mivel nekem szólt a kérdés, ezért válaszolok. Arra próbáltam utalni, hogy aki nem használja másra csak játékra a gépét, az tulajdonképpen elvesztegeti vele ideje nagy részét és ki is marad egy csomó jó dologból. Szerintem sokkal élvezetesebb megcsinálni egy szoftvert, mint lődözni a Quake 3 - ban. Persze én már így beszélek a huszonakárhány évemmel, de persze 20 alatt még elmegy a dolog. Igaz viszont az is, hogy a játék nincs korhoz kötve. Szóval, sajnálom, hogy kimaradsz rengeteg jó dologból, de ha nem ez lesz a munkaeszközöd, akkor tényleg marad a Quake3.
Más az oifftopik után: A Chelloról még annyit, hogy meg vagyok elégedve a letöltés sebességével, az ügyfélszolgálat munkája viszont enyhén szólva is pocsék. Írtam a webmesternek, mert fel akartam helyezni egy weblapot a chellos webhelyemre, ami még véletlenöül sem sikerült, mert a szerver mintha meghalt volna. Kábé két hétmúlva, amikor már majdnem elfelejtettem az egészet jön az emil azokkal a triviális információkkal, amiket már így is tudok. De megpróbáltam még egyszer, rajtam nem múlott: ellátogattam a chello zárt portáljára és megkerestem a webes beállításaimat. Az jött ki, hogy nem is létezik ilyen felhasználó!!! Pedig előzőleg legalább még ez működött. A többi ügyfélszolgálatos munkája is hasonló. Egyszer valami zűr volt a fejállomáson és betelefonáltam nekik. Erre kiderül, hogy a rendszergazda most ELSŐ ÉVES informatikán!! Azt hittem rosszul hallok. Így persze nem csoda, hogy a felvilágosítás is úgy rossz, ahogyan van. -
#481 Bocs , ha off voltam ...
Efreet !
Szolnoki vagy ? -
#480 Én is csak arra használom és én is egyre gyorsabb gépet akarok ... akkor most mi vagyok ???
( U.i.: Doom 3 , Quake 4 , Unreal 2 és Tournament , Kreed , Duality , stb ... tuti nem fog menni 286-os gépeken , szóval fejleszteni tuti kell .Főleg , hogy a csak DX8-ra fejlesztett game-k , csakis és kizárólag Geforce 3-on lesznek hajlandók tökéletes grafikai összhatás mellett 30 frame/sec-el futni .A'la Doom 3 fejlesztői nyilatkozat . ) -
#478 kijönnek? mindent logolnak... minek kellene kijönniük, ha érdekli öket? -
t. Füly #477 Amikor neekem beszerlték akkor azt mondták hogy 21 gb-ként kijönnek ellenörizni hogy mit töltöttem le vagy ott ellenörzik vagy mit tudom én de az biztos hogy korlát nincs.... -
#475 csellónál ott a FairUsePolicy... ami akár korlátot is jelenthet majd... most biztos, hogy nincs. (broadbandon van) -
#474 latom te is csak forumrol ismered a chellot...
ezt a 15 gigat miert nem tudjatok mar vegre elfelejteni???
jelenleg a lakossag szamara hozzaferhetö korlatlan szelessavu netszolgaltatasok közul csak a tvnet ami gyorsabb, de az meg 3-4 bp i kerulet kivetelevel elerhetetlen... sajnos.
nos tulterhelt noveber ota nem volt, akor volt fejlesztes a 30 as ping et meg nem neveznem lagg nak Wolf ban 20 jatekos mellett 50 es a ping -
Epox #473 Szerencsére vidéken nem. Egyébként nem tudom okos neked mi volna igazán gyors. Autóban egy Ferrari? Internetelérésben micsoda? Egyébként meg mindent le lehet szólni, csak éppen gyerekes dolog. Olyan ez, mint amikor valaki minél jobb gépet akar d csak játékra használja. -
t. Füly #470 Nem olvastam végig az összes irományt de megmondom hogy nekem chello-m van és elég gyors....az biztos hogy nem olcsó de ennél már csak a műholdas gyorsabbb(lehet hogy nincs igazam de én igy tudom....)én még a kezdetekkor szereltettem be és akkor még ingyen szereltékk...az tény hogy elég drága havi 11000 ronygyért de ezért korlátlan a netezés, gyors és nincs telefon számla.... -
#469 ez igy is van rendjen :)
dhcp szerver osztja az ip cimeket, és a halokartya mac addresse alapjan. tahat amig nem cserelsz halokartyat, nem valoszinu hogy valtozik az ip cimed nekem kb 4 honapja ugyanaz. -
#466 ebben mi a nagy hir? amiota van freestart azota megy a 128k vele -
#465 Szerintem 10.-én minden kiderül , mert a freestart honlapján sincs komolyabb ismertető erről ... bár saját véleményem szerint bizakodhatunk , hogy igen ( mindenkinek kedvezmény érvényes rá ) . -
#462 Hát ez bizony nem ADSL lesz ... ugyanis a FORGALMI DÍJ MARAD ! .
"...csatlakozás és havidíj mentes ISDN 2 szolgáltatást..." -
#457 .. -
#456 www.twnetwork.hu ezt neztetek? van mikro netje sugarzasra kepes mikroval szoval a telefon kilove, kisse borsos az ara, de meg igy is jobbanmegeri mint a percenkent 6ft -
Guriga #455 Hi!
Emil tárterület 15 mbyte a datanetnél. Webtárhelyet nem adnak az otthon csomaghoz. 24 óránként mindegyik szolgáltató bontja a kapcsolatot. Az Axelero 30 perc után is, ha nincs adatforgalom. -
Styleair #452 A Radiant Kft. nem ugyanaz mint az EMKTV Kft. (EgyesültMagyarKábelTV Kft.). Az EMKTV a NET-TV Kft. jogutódja.
Probléma akkor lesz ha a Matáv megszünteti a "MINDENKINEK" csomagot + a "150 Ft-os" kedvezményt. Az ADSL-t meg nem tudjuk beköttetni (1enlőre), amíg a Matáv nem fejleszti a vonalait a központ és az ügyfelei között.
És akkor lőttek a dial-up modemes netezésnek, mert nem győzzük majd fizetni a telefonszámlát.
Netezés helyett is elővehetjük majd a régi videokazettákat, hogy megnézzük újra 125ödször a "Különben dühbe jövünk"-et, vagy járhatunk Dart-ozni v. Bowling-ozni, horgászni, stb...... -
EnRoX #451 Stylear
én kb 2,5-3 éve kezdtem hivogatni őket, akkor még radiant volt, azt mindig csak annyit mondtak h szóljak vissza 3 hónap múlva (mert addigra tervezik a terjeszkedést...) Akkor még Radiant volt...
Baromi jó h a város belső kerültében a sok user azon filozik h ADSL, kábeltv, esetlek mikróhullám, a szélső kerületben lakok meg b***hatják. Vagy sux ISDN vagy sux dialup. Sok választás nincs
-
Styleair #450 EnRoX
Kispesten a lakótelepen lakom.
Matáv írta nekem:
"Tájékoztatom, hogy az Ön állomásához a rézvonal becsült hossza nagyobb, mint 2,5km, de a központtól való légvonaltávolsága kisebb, mint 3,5km, ezért LEHETSÉGES, hogy tudjuk nyujtani a szolgáltatást, mivel azt max. 4,5 km-es távolságban tudjuk biztositani a központtól."
Tehát ez sem biztos. Egyik cimborám szerint, (Matávos forrásból tudja) sajnos nem fog összejönni nekem 1enlőre az ADSL , mert a telefonközponthoz már tőlünk közelebbi ponton mértek a Matávosok, és az eredmény negatív volt.
Nem tudom a Radiant Kft. merre üzemeltet, mert nálunk EMKTV a szolgáltató. Ők szolgáltatnak netet, de szerintem az 1 nagy sz.... (bruttó 10000 Ft/hó, 256 kbit/sec, 2GB adatforgalmi korlát, nevetséges).
A TVNET pedig nem is fog már terjeszkedni, már nem kötnek újabb kábelenetes szerződést csak ADSL-t.
Bye
Styleair -
zacsko #448 Sajnos már vége az HBO-s időknek, 1 honapja kikötötték. Sebaj meg tudok élni nélküle. Nem kicsit kárpótól viszont, hogy a Sport1 nem lesz kódolt januártól.
Egyébként © [HUN]kwega-nek igaza van, nem kérhetik el a pénzt ha nincsen olyasmi a szerződésben, hogy: "...ha szüneteltetés esetén a UPC hibájából továbbra is van technikailag lehetőség internetre, a felhasználó akkor sem használhatja azt, ellenkező esetben köteles kifizeti..." -
#447 persze mert arra nincs bizonyitekuk hogy te nezted... de arra siman van hogy te ugy hasznaltad a netet hogy nem fizettel erte... ott a halokartyad mac addresse, mivel tölük kaptad tudjak, hogy kinel kell keresni, a log file ban meg egyertelmüen benne van hogy hasznaltad.
mindemellett kivanom hogy meg legalabb masfelevig ingyen hasznald :) -
[HUN]kwega #446 1, Én kifizettem a decembert, tehát nincs mitől tartanom.
2, A haver nem fizetett 3 hónapig, az ő tartozásához semmi közöm (ő máshol lakik).
3, Én bejelentettem , hogy 11.-ével szüneteltetem a netet, ami bekerült az adatbázisukba (leellenőriztem).
4, Ha lemondok egy újságot de mégis hozzák, akkor azt nem szokás kifizetni. Hiszen ez az ő adminisztrációs hibájuk.
5, Nyugtával dícsérd a napot, ergo majd meglátjuk januárban... Addig is:
-
zacsko #445 Utolag nem szoktak számlázni ilyesmiért, itt a XIII. ker-ben sok lakásban másfél évig jött ingyen az HBO, és nem fizettették meg utólag. -
Borg #444 Szerzödésben benne van hogy tartozás esetén 3. félnek kiadhatják az elöfizetö információit. Szal ha jelentkezik nálad egy behajtó akkor se csodálkozz.. -
#443 ha esetleg utoszamlazna szar lesz egyszerre 33000 et kicsengetni... upc meg görenybanda kepesek ra... -
[HUN]kwega #442 Nem kapkodják el. pl. a haver 3 hónapig nem fizette, s csak most kapcsolták ki neki. -
#441 zsir en is lemondom :)
csak nehogy utolag kiszamlazzak, hiszen bizonyitrhato hogy igenybevetted... -
[HUN]kwega #440 Még mindíg megy! -
#439 hmm akor nem pestmegye :) oda nemjo az ammikro... -
zacsko #437 Azért jó, hogy szóltál nekik, már biztosan intézik a probléma megoldását -
#436 25 ös körzet az holvan? :) asszem pesten ha esetleg joltevedek, akor allitolag van ammikoros net is azt joborsos aron lehet adot is szereltetni azt igy kikerülöd a vivendit. hosszutavon jobbanmegeri. -
#434 nincs adsl a narancs mellé? es a matavot szidjak... elöre az informacios tarsadalomert :( -
#432 akor mond le amig telleg meg nem szunik a net ed :) utana meg igenyeld vissza es mond le megint:)