ADSL vs TVNet vs Chello

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Laalee
hu te penge vagy... persze regisztralatlantol mit is var az ember...

Photo Collage Maker http://www.collagemaker.me

skorpio7
Ühüm ... látom , okos vagy ... kívánom neked , hogy sima 56 kbit/s-os modemmel netezz .Gondolod , hogy én direkt ezt választottam , hogy kiszúrjak magammal ???
Igen ... választhatsz 56 kbit/s ( mindenkinet , 150 FT-os éjszakai net ) és 300 kbit/s ( 1,3,5 GB-os adatforgalmi korlát ) között .
Ha te itt laknál , melyiket választanád ? ( Bizonyára okosabb vagy és tudsz dönteni . Vagy esetleg ISDN ( 1-2 éves szerződés , 150 Ft-os éjszakai net ) ???
Nos ... nekem nem is lenne semmi bajom , ha minden úgy lenne , mint amikor bekötötték , azaz a korlát után lenne egy 64 kbit/s-os neted .Ez olyan lenne , mint az ISDN CSAKHOGY NINCS !!! , SEMMILYEN NINCS !!! .Egy mákszemnyi sávszélesség sincsen és ez tényleg dühítő .Még a levelemet ( 2-3 kB-nyit sem tudok vele letölteni .Tisztára röhej .
Kíváncsi vagyok , hogy mi lesz a tavaszi kampányukba , mert sok debreceni broadband-es elhagyta őket az ADSL miatt és most , hogy a maradék 3 város közül ( melyekben eddig egyeduralkodó netszolgáltató volt ) 2-ben is megjelent az ADSL , bizony lépniük kell , hacsak nem akarnak mégtöbb ügyfelet veszíteni .
Olvass át a többi ADSL-es topicba és láthatod , hogy igazat mondok .Azokat , akiket nem tudtak a téli kampányban magukhoz láncolni ( kötelezö éves szerződéskötés ) , azok zokszó nélkül átmentek ( gondolok itt a Debreceniekre ) az ADSL-re .Ha ebből nem tanulnak , akkor nem tudom miből .

"A BC a jobbik csapat jutalma."

Ez igaz....Chello-nál nincs is ilyen hülye korlát cak valami 21 Gb-nál mondanak valamit vagy mi......
Én azt nem tudtam hogy nálatok ennyire nincs kiépitve, (vagy ennyire szar, nem tom) itt nálam Budaörsön egész ló, egyébként it tolvastam valamelyik topicban hogy a UPC má akkar bővíteni cak valami magyar cégtől nem kapott egedélyt, de má minden német meg mit tom én milyen cég megadta cak ez a magyar nem......
skorpio7
Ha valóban Broadband-ed lenne , majd megtudnád , mi a Privacy Policy .

Nézz el IDE és számolj , hogy milyen ehhez képest az ADSL vagy éppen a Chello , ami neked is lehet .Éppen csak gyorsabb , olcsóbb és KORLÁTLAN !!! .Kíváncsi vagyok , hogy mit szólnál , ha letelne a havi 3 vagy 5 GB-os adatforgalmi korlátod és NEM LENNE , valóban NEM LENNE neted .Ugyanis ilyenkor a büntető sávra vágnak , ahol a max. sebesség 64 kb/s , DE !!! ez a maximum garantált sebesség és nem a MINIMUM .
Tudod mit jelent ez valójában ?!? Azt , hogy a gyakorlati sebessége a netnek 0,00000000000000000000000000000000000 kb/s vagyis nincs is ! Érted már ???
Te mit szólsz ehhez ??? Ez korrekt internet szolgáltatás ?!? A pesti és miskolci chello előfizetős mindössze 11000 Ft-ot fizetnek egy gyorsabb és 15 Gb-os Privacy Policy szolgáltatásért , ami valójában nem is létezik náluk .De a Nyíregyházi , Miskolci , Debreceni , Nagykanizsai és Szolnoki broadband-es előfizetők már tudják mi az .
Hát mindössze ezért szidom a UPC-t .

Nem tudom hogy miért szidod a UPC-t amikor nekem 2 hét alatt bekötötték és az általad istenitett adsl-t (ahogy irják, meg ahogy halom is)nem nagyon kötik be 1 honapon belül és akkor még finom voltam........
skorpio7
HWSW
2002. február 27.

Júniusig további kilenc városban lesz ADSL
írta: ratonyi, idő: 16:04

Még idén júniusig további kilenc településen válik elérhetővé az ADSL. Ezek: Dombóvár, Eger, Hajdúszoboszló, Komárom, Mosonmagyaróvár, Nagykanizsa, Nyíregyháza, Oroszlány és Paks. A Matáv fejlesztési programját az Axelero adta közre, ám a bekötések pontos ütemezéséről részletes információt nem közöltek.
A fenti kilenc településsel együtt június végére az ország 31 városában érhető el a szélessávú ADSL-hozzáférés, ebből 7 a Monortel, 3 a Vivendi és 21 pedig a Matáv területén található.

Hát ez nem igaz ... már ( majdnem ) minden Broadband-es ( Miskolc , Debrecen , Nagykanizsa , Nyíregyháza ) városban lesz ADSL , csak SZOLNOK-on nem !!!

Szóval Nagykanizsai és Nyíregyházi sorstársak , nektek szerencsétek lesz és kívánom , hogy minnél többen lépjetek át az ADSL-re , hogy végre a fejéhez kapjon a szar üzletpolitikája miatt a UPC !

Kolin Mekré
Üdv!

Ugyan már az mindjárt itt van!! Fél lábbal is kibírom, kaja, pia, nő, nélkül na jó nő nélkül nem :)

\"Tolvaj : Te ne cigányozz, ne cigányozzá szõke geci, kiszúrom a szemedet, kivágom a beledet… Kidobó : Kussoljá\' be! Na gyere bazdmeg, gyere… \"

Idő ja. Friss info hogy Bp.en márc.1, Miskolcon márc.14. a szerződésben vállalt végső határidő az új hálózatok installálására. Hát ez nem holnap lesz
Kolin Mekré
Üdv!

Thx, akkor már csak idő kérdése ugye? Nyugtass meg

\"Tolvaj : Te ne cigányozz, ne cigányozzá szõke geci, kiszúrom a szemedet, kivágom a beledet… Kidobó : Kussoljá\' be! Na gyere bazdmeg, gyere… \"

Kolin Mekré
Üdv!

Hova máshoivá írhatnám a problémámat mint ide a chellosokhoz :)
Azaz tanács kéne:
Miskolcon lakok, többnyire jól töltök, de mostanábna én sem érem el a 45-50 KB/s, az még hagyján de a multi közben 200 pingem van és engem ez zavar... (más modemmel gamézik ennyi pingel!!!!!)
A szolgáltatása a chellonak enyhén nem éri el a régi szinvonalát.
Más tapasztalta már ezt? Lehet valahogy ezt orvosolni?

geenq
Propeller:
úgy legyen...
(sokat szívok én is a chelloval)

Itt egy teljes entry kimásolva (ilyenekből van már vagy 100):

Event Type: Warning
Event Source: RMSPPPOE
Event Category: None
Event ID: 63
Date: 2002. 02. 15.
Time: 16:39:14
User: N/A
Computer: xxx
Description:
Received a PPPoE Session packet for an unknown session. Ignoring this packet.
Data:
0000: 00 00 44 00 01 00 9a 00 ..D...š.
0008: 00 00 00 00 3f 00 ff 80 ....?.ÿ€
0010: f5 06 00 00 00 00 00 00 õ.......
0018: 00 00 00 00 00 00 00 00 ........
0020: 00 00 00 00 00 00 00 00 ........
0028: 00 00 e8 5d b3 89 00 04 ..è]³‰..
0030: 9a ef a8 13 88 64 11 00 šï¨.ˆd..
0038: f5 06 00 2e 00 21 45 00 õ....!E.
0040: 00 2c 28 57 40 00 3a 06 .,(W@.:.
0048: 10 2a 98 42 ee 4d 3e c9 .*˜BîM>É
0050: 42 f2 04 06 00 71 3c e7 Bò...q<ç
0058: 98 54 00 00 00 00 60 02 ˜T....`.
0060: 80 00 36 28 00 00 02 04 €.6(....
0068: 05 b4 00 00 .´..
Na, T. főszakértők ez mi:

"Received a PPPoE Session packet for an unknown session. Ignoring this packet."

Ezzel van tele pár napja az XP system event log.
Mit tehetek ellene? És egyátalán mi ez?

(ADSL)

Sebesség nem "szoftveres" korlátozás miatt van. Persze ezen lehetne vitatkozni hogy egy router az szoftvers vagy harveres-e Szivax attól van, hogy az teljes rendszer túlterhelt, főleg este. TV hálózat zavarjelei elvileg 0%ban csinálnak gondot, helyette az, hogy a sok lame este 6 és 10 között használja a gépét, ezért lassul be olyankor a rencer. Bővítésre megjött a zsózsó, technikai eszközök itt vannak, papírok aláírva, amszterdam engedélyezte, már csak a megasuxx Pantel -re kell várni, amíg kijönnek összerakni a cuccokat. Ez max. 1 hét, szerintük.

Efreet
abban lehet valami, hogy a több bekapcsolt tv több zajt nyom vissza a hálózatra, ettöl romlik a kapcsolatminöség, nekem pl anno a javítások elött volt, hogy napközben ment jól, estefele meg (amikor rengeteg tv be van kapcsolva) szakadozott le a modem, mert akkora zajt ami visszakeveredett a hálózatra már nem viselt el... 60-80%os packetloss lett a napközbeni 20-40ból... :) most nincs vele ilyen gond. *koppkopp*

"Moderáld magad, ne nekem kelljen!"

Laalee
nem :)

a tv adas folyamatosan jön bazira nincs összefuggesben hogy hanyan nezik :) szep is lenne elkezdene szaggatni ha sokan nezik a tvt :)

Lehet hogy most hülyeséget mondok, de nem lehet az is problem, hogy este azért mett töltlassabbban mert sokan nézik a cábeles tv-t????
Akinek itt chelloja van nem tudná megmondani hogy neki olyan 9és 10 óra között(este) mennyivel szedi le a cuccokat?????Nekem mostanában olyan 20-40 között van!!Nem lassu az egy kicsit??Jó tudom hogy nem lassu..de réggebben olyan 50 meg 70 lazán töltött..e lehet hogy cak azért tölt ennyivel mert este töltök vele???
Efreet
ezt se itt kérdezd

Efreet
korlát most nincs, csak ott a FairUsePolicy, és a rendszer is a korlátozás lehetöségével van felépítve. a broadband-nál használják, csellónál (még?) nem.

Laalee
nincs

havi 15-20giga upload és 20-25giga letoltes semmi gond nem szokott lenni

Köszi Epox
A francba most látom csak, hogy mailen kérted. persze nem baj, hogy mások is látják, mert szerintem ez elég közismert ftp hely, meg az is róla, hogy dög lassú.
ftp://24.47.69.12 User: crawler, Pass: crawler. de ezt szerintem te is ismered. Jó, már ami a választékot illeti, csak éppen tetű lassú és gyakran megszakad.
Hi Epox!

Engem ez érdelkelne:
"találtam egy ftp szervert, ahol filmek garmadával vannak fenn, meg más progik"

Plz. dobd át nékem mail-en a címet.

Előre is köszi,
Styleair
Ja, teljesen igaz.
KRi2
kbyte >> kbit

lll l ll lllll l lll ll

Hát igen, a jó öreg Avas. Én meg pontosan a város ellenkező részén, Diósgyőrben.
Ami a letöltési sebességeket illeti, szervere válogatja. Nem biztos, hogy ha lassan jön, az a Chello fejállomásán lévő hibának köszönhető, vagy annak, hogy "elzárták a csapot", azaz szoftveresen korlátozzák a letöltés sebességét. Zárójelben jegyzem meg, amit már elmondtam: ezek a vezetékek sokkal nagyobb sebességet is elbírnának (a Terayon kábelmodemnél viszont már van egy korlát), de hát az UPC eldöntötte ezt az 512/128 kbyte/sec -os sebességet, amit ha megmér valaki mondjuk Broadband Wizarddal, akkor kiderül, hogy korántsem annyi, vagyis szinte sosem éri el a kapcsolódási sebesség az 512kbyte/sec -ot.
Szóval, visszatérve, attól is függ a letöltési sebesség, hogy milyen a szerver. Pl: találtam egy ftp szervert, ahol filmek garmadával vannak fenn, meg más progik. Ez mond O.K., de sajnos 2-3kb/sec -el jön, ha meg nem szakad. Ezzel meg egy életen át tartana, amíg lejön egy két cédés film.
A Warezcenter is kimondottan lassú, de ez nem csoda, mert folyamatosan terhelt a szerverük. De például a Tucows egyik tükörszerveréről akár 55kb/sec -el is tudok tölteni.
Nekem mostanában a chello 30-40 -nel tölt , de felfogom, őket hívni hogy mi a tök van...Nektek este olyan 9 és 10 óra között kb. mennyivel szedd le cuccokat?????Lécccii probáljátok le....
Alien!
Bazze,nekem most kötötték át a Tvnetet Chellora itt a XIII-ban,éshát ez maga a mazochizmus....A 230K helyett töltök max 55K-val,De legalább 1 ezressel drágább havonta....Ezt ki érti?.....
Kijött hétfőn három szerelő gyerek,ügyködtek a szobákban egy kicsit(elbaszták a TV adást),majd közölték,hogy rossz modemet hoztak,ki kell cserélni,majd hívnak....Péntek délelöttre igérte az arc a szerelést,13 órakor úgy kellet rájuk telefonálni,hogy jöjjenek már.....Na mindegy,de azért kaptam egy Logitech Cordless Optical egeret,és ez úgy most egy kicsit megnyugtatott...

Egyébként,van forgalomkorlátozás,mert már 1GB-nál járok és még csak 8 órája kötötték be......

PS3 Slim(120GB)+ MB 500GB,SAMSUNG LE-40C750 3D,Onkyo TX-SR606 Ps3 ID:Alien_hun(EU),sstyles(US)

Szia Kolin!
Hol laksz Miskolcon? Én is miskolci vagyok, azért kérdezem. Nekem, hogy el ne kiabáljam, jelenleg elég jó a Chello.
Efreet
tvnet: 180-200, külföldre tegnap pl 140-160 (bocsi, nem hagyhattam ki)

Laalee
50-55

kulfold: 45-50

Neled mennyivel tölt a chello-d Kolin???Nekem mostanába kb 40-nel.....
yolika
Ha lenne modemem (Istenem, ha lenne), akkor reklamálnék ;)))))
Ha olyan király az adsl akkor mennyivel tölt??????
ADSL király!
Én használtam egy darabig, a tapasztalatokrol késöbb...
Nézd meg ezt: www.sat.hu
Van má valamelyik szolgáltatónak parabolás(műholdas) netje????
Rockety : olvasd el a #485 hozzászólást. Annyit hozzáteszek, hogy Ausztria se tud sávot adni, ha Amszterdamból nem engedélyezik... fucckk
Laalee
novemberben vagy mikor volt fejlesztes chello nal, azota nekem semmi bajom. kop kop kop :) 24 jatekossal 45-50 es ping mindenfele optimalizácio nelkül wolf alatt.

Valaki nem tudja hogy itthon van -e már valamelyik szolgáltatónak parabola antennás inrternetje????
den
Sakcok, nem ismer valaki ingyenesen igenybe veheto proxy szervert? en ugyanis HDSnet elofizeto vagyok, 2 Gbyte-os kulfoldre iranyulo korlattal, es azt szeretnem kikerulni, es a proxy jo megoldasnak tunt. Minden otletnek orulok...

Hát mostanába nekem se valami csúcs de majd utána járok....Ha ilyen szar lehet hogy én is átpártolok..de szerintem az is beszarik egy idő után miután sok emberkének olyana lesz
Hát ez szar nekem pengén jönn most minden adó amit a upc cak tud adni...
Laalee
csak borravalo kellet volna az arc nak :)

Hát igen. Én korábban, úgy látszik májusban már nem osztogatott az UPC HBO -t az előfizetés mellé.
geenq
Epox: tavaly májusban...