ADSL vs TVNet vs Chello
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Photo Collage Maker http://www.collagemaker.me
Igen ... választhatsz 56 kbit/s ( mindenkinet , 150 FT-os éjszakai net ) és 300 kbit/s ( 1,3,5 GB-os adatforgalmi korlát ) között .
Ha te itt laknál , melyiket választanád ? ( Bizonyára okosabb vagy és tudsz dönteni . Vagy esetleg ISDN ( 1-2 éves szerződés , 150 Ft-os éjszakai net ) ???
Nos ... nekem nem is lenne semmi bajom , ha minden úgy lenne , mint amikor bekötötték , azaz a korlát után lenne egy 64 kbit/s-os neted .Ez olyan lenne , mint az ISDN CSAKHOGY NINCS !!! , SEMMILYEN NINCS !!! .Egy mákszemnyi sávszélesség sincsen és ez tényleg dühítő .Még a levelemet ( 2-3 kB-nyit sem tudok vele letölteni .Tisztára röhej .
Kíváncsi vagyok , hogy mi lesz a tavaszi kampányukba , mert sok debreceni broadband-es elhagyta őket az ADSL miatt és most , hogy a maradék 3 város közül ( melyekben eddig egyeduralkodó netszolgáltató volt ) 2-ben is megjelent az ADSL , bizony lépniük kell , hacsak nem akarnak mégtöbb ügyfelet veszíteni .
Olvass át a többi ADSL-es topicba és láthatod , hogy igazat mondok .Azokat , akiket nem tudtak a téli kampányban magukhoz láncolni ( kötelezö éves szerződéskötés ) , azok zokszó nélkül átmentek ( gondolok itt a Debreceniekre ) az ADSL-re .Ha ebből nem tanulnak , akkor nem tudom miből .
"A BC a jobbik csapat jutalma."
Nézz el IDE és számolj , hogy milyen ehhez képest az ADSL vagy éppen a Chello , ami neked is lehet .Éppen csak gyorsabb , olcsóbb és KORLÁTLAN !!! .Kíváncsi vagyok , hogy mit szólnál , ha letelne a havi 3 vagy 5 GB-os adatforgalmi korlátod és NEM LENNE , valóban NEM LENNE neted .Ugyanis ilyenkor a büntető sávra vágnak , ahol a max. sebesség 64 kb/s , DE !!! ez a maximum garantált sebesség és nem a MINIMUM .
Tudod mit jelent ez valójában ?!? Azt , hogy a gyakorlati sebessége a netnek 0,00000000000000000000000000000000000 kb/s vagyis nincs is ! Érted már ???
Te mit szólsz ehhez ??? Ez korrekt internet szolgáltatás ?!? A pesti és miskolci chello előfizetős mindössze 11000 Ft-ot fizetnek egy gyorsabb és 15 Gb-os Privacy Policy szolgáltatásért , ami valójában nem is létezik náluk .De a Nyíregyházi , Miskolci , Debreceni , Nagykanizsai és Szolnoki broadband-es előfizetők már tudják mi az .
Hát mindössze ezért szidom a UPC-t .
2002. február 27.
Júniusig további kilenc városban lesz ADSL
írta: ratonyi, idő: 16:04
A fenti kilenc településsel együtt június végére az ország 31 városában érhető el a szélessávú ADSL-hozzáférés, ebből 7 a Monortel, 3 a Vivendi és 21 pedig a Matáv területén található.
Hát ez nem igaz ... már ( majdnem ) minden Broadband-es ( Miskolc , Debrecen , Nagykanizsa , Nyíregyháza ) városban lesz ADSL , csak SZOLNOK-on nem !!!
Szóval Nagykanizsai és Nyíregyházi sorstársak , nektek szerencsétek lesz és kívánom , hogy minnél többen lépjetek át az ADSL-re , hogy végre a fejéhez kapjon a szar üzletpolitikája miatt a UPC !

Ugyan már az mindjárt itt van!! Fél lábbal is kibírom, kaja, pia, nő, nélkül
na jó nő nélkül nem :)\"Tolvaj : Te ne cigányozz, ne cigányozzá szõke geci, kiszúrom a szemedet, kivágom a beledet… Kidobó : Kussoljá\' be! Na gyere bazdmeg, gyere… \"
Idő ja. Friss info hogy Bp.en márc.1, Miskolcon márc.14. a szerződésben vállalt végső határidő az új hálózatok installálására. Hát ez nem holnap lesz

Thx, akkor már csak idő kérdése ugye? Nyugtass meg

\"Tolvaj : Te ne cigányozz, ne cigányozzá szõke geci, kiszúrom a szemedet, kivágom a beledet… Kidobó : Kussoljá\' be! Na gyere bazdmeg, gyere… \"
Hova máshoivá írhatnám a problémámat mint ide a chellosokhoz :)
Azaz tanács kéne:
Miskolcon lakok, többnyire jól töltök, de mostanábna én sem érem el a 45-50 KB/s, az még hagyján de a multi közben 200 pingem van és engem ez zavar... (más modemmel gamézik ennyi pingel!!!!!)
A szolgáltatása a chellonak enyhén nem éri el a régi szinvonalát.
Más tapasztalta már ezt? Lehet valahogy ezt orvosolni?
\"Tolvaj : Te ne cigányozz, ne cigányozzá szõke geci, kiszúrom a szemedet, kivágom a beledet… Kidobó : Kussoljá\' be! Na gyere bazdmeg, gyere… \"
Event Type: Warning
Event Source: RMSPPPOE
Event Category: None
Event ID: 63
Date: 2002. 02. 15.
Time: 16:39:14
User: N/A
Computer: xxx
Description:
Received a PPPoE Session packet for an unknown session. Ignoring this packet.
Data:
0000: 00 00 44 00 01 00 9a 00 ..D....
0008: 00 00 00 00 3f 00 ff 80 ....?.ÿ
0010: f5 06 00 00 00 00 00 00 õ.......
0018: 00 00 00 00 00 00 00 00 ........
0020: 00 00 00 00 00 00 00 00 ........
0028: 00 00 e8 5d b3 89 00 04 ..è]³..
0030: 9a ef a8 13 88 64 11 00 ï¨.d..
0038: f5 06 00 2e 00 21 45 00 õ....!E.
0040: 00 2c 28 57 40 00 3a 06 .,(W@.:.
0048: 10 2a 98 42 ee 4d 3e c9 .*BîM>É
0050: 42 f2 04 06 00 71 3c e7 Bò...q<ç
0058: 98 54 00 00 00 00 60 02 T....`.
0060: 80 00 36 28 00 00 02 04 .6(....
0068: 05 b4 00 00 .´..
"Received a PPPoE Session packet for an unknown session. Ignoring this packet."
Ezzel van tele pár napja az XP system event log.
Mit tehetek ellene? És egyátalán mi ez?
(ADSL)
Sebesség nem "szoftveres" korlátozás miatt van. Persze ezen lehetne vitatkozni hogy egy router az szoftvers vagy harveres-e
Szivax attól van, hogy az teljes rendszer túlterhelt, főleg este. TV hálózat zavarjelei elvileg 0%ban csinálnak gondot, helyette az, hogy a sok lame este 6 és 10 között használja a gépét, ezért lassul be olyankor a rencer. Bővítésre megjött a zsózsó, technikai eszközök itt vannak, papírok aláírva, amszterdam engedélyezte, már csak a megasuxx Pantel -re kell várni, amíg kijönnek összerakni a cuccokat. Ez max. 1 hét, szerintük.
"Moderáld magad, ne nekem kelljen!"
a tv adas folyamatosan jön bazira nincs összefuggesben hogy hanyan nezik :) szep is lenne elkezdene szaggatni ha sokan nezik a tvt :)
"Moderáld magad, ne nekem kelljen!"
havi 15-20giga upload és 20-25giga letoltes semmi gond nem szokott lenni

Engem ez érdelkelne:
"találtam egy ftp szervert, ahol filmek garmadával vannak fenn, meg más progik"
Plz. dobd át nékem mail-en a címet.
Előre is köszi,
Styleair

Ami a letöltési sebességeket illeti, szervere válogatja. Nem biztos, hogy ha lassan jön, az a Chello fejállomásán lévő hibának köszönhető, vagy annak, hogy "elzárták a csapot", azaz szoftveresen korlátozzák a letöltés sebességét. Zárójelben jegyzem meg, amit már elmondtam: ezek a vezetékek sokkal nagyobb sebességet is elbírnának (a Terayon kábelmodemnél viszont már van egy korlát), de hát az UPC eldöntötte ezt az 512/128 kbyte/sec -os sebességet, amit ha megmér valaki mondjuk Broadband Wizarddal, akkor kiderül, hogy korántsem annyi, vagyis szinte sosem éri el a kapcsolódási sebesség az 512kbyte/sec -ot.
Szóval, visszatérve, attól is függ a letöltési sebesség, hogy milyen a szerver. Pl: találtam egy ftp szervert, ahol filmek garmadával vannak fenn, meg más progik. Ez mond O.K., de sajnos 2-3kb/sec -el jön, ha meg nem szakad. Ezzel meg egy életen át tartana, amíg lejön egy két cédés film.
A Warezcenter is kimondottan lassú, de ez nem csoda, mert folyamatosan terhelt a szerverük. De például a Tucows egyik tükörszerveréről akár 55kb/sec -el is tudok tölteni.
Kijött hétfőn három szerelő gyerek,ügyködtek a szobákban egy kicsit(elbaszták a TV adást),majd közölték,hogy rossz modemet hoztak,ki kell cserélni,majd hívnak....Péntek délelöttre igérte az arc a szerelést,13 órakor úgy kellet rájuk telefonálni,hogy jöjjenek már.....Na mindegy,de azért kaptam egy Logitech Cordless Optical egeret,és ez úgy most egy kicsit megnyugtatott...
Egyébként,van forgalomkorlátozás,mert már 1GB-nál járok és még csak 8 órája kötötték be......
PS3 Slim(120GB)+ MB 500GB,SAMSUNG LE-40C750 3D,Onkyo TX-SR606 Ps3 ID:Alien_hun(EU),sstyles(US)
Hol laksz Miskolcon? Én is miskolci vagyok, azért kérdezem. Nekem, hogy el ne kiabáljam, jelenleg elég jó a Chello.

(bocsi, nem hagyhattam ki)"Moderáld magad, ne nekem kelljen!"
, es azt szeretnem kikerulni, es a proxy jo megoldasnak tunt. Minden otletnek orulok...