633
ADSL vs TVNet vs Chello
-
#589 Ennek csak 1 oka van , mégpedig az , hogy jóval több a modemes internetező és így könnyebb egy gyorsabb netre váltani , mivel több embernek van telefonja , mint "kábele" a lakásban .Másrészt meg nem is biztos , hogy a kábelszolgáltatója biztosítani tugja a megfelelő műszaki szintet az internetezéshez ( gondolok itt a csillagpontosításra ) .
A UPC-nél szerintem csak a chello-ra lehet olyan nagy az igény , mivel a broadband-del már nem érdemes foglalkozni .Ha most kellene választani , akkor semmiképp nem kötném meg a broadband-es szerződést , nem láncolnám magam a UPC-hez 1 évre , mint ahogy mostanában kötik a szerződéseket .Főleg ennek tudatában .:
Tisztelt **** ****** !
Érdeklődő levelére a kövtkező válasszal tudok önnek szolgálni!
Az ADSL szolgáltatást a Matáv Rt. folyamatosan fejlaszti a nagyobb városokban. Legutolsó tájékoztatásuk szerint Szolnok városában körülbelül 2002 január végéig elérhető lesz az Axeler ADSL szolgáltatás.
Nyílván hallott most induló decemberi akciónkról. Amennyiben december 31.-ig
eljuttatja hozzánk ADSL igényét és a szolgáltatás január 31.-ig létesítésre kerül,
abban az esetben Ön jogosult az akciós árakra.
Ez abban az estben is igaz, hogyha most jelen pillanatban biztosan nem létesíthető
az ADSL szolgáltatás.
A mellékletben küldenék Önnek egy ADSL megrendelő formanyomtatvány, hogy minél hamarab le tudja
adni megrendelését, és részt tudjon venni decemberi akciónkban.
Remélem hamarosan ADSL előfizetőink táborában üdvözölhetem!
Üdvözlettel:
Nagy Balázs
Axelero Rt.
ADSL csoport
Ez egy November 28.-i levél volt ... szóval csak idő kérdése lehet az egész , hogy itt is legyen ilyen net .Csak felidegesített , hogy még mindíg kell várnom jópár hónapot .Talán majd a nyáron lesz nálunk is ADSL ... legalább is remélem .
Hát akko rennyi . -
#588 Hmmm ... ez szép .Ez bizony nem egy modemes elérés .
Gondolom akkor , hogy kecskeméti vagy .Ez amint látom , egy nagyon új cég , mármint a szolgáltatása és tényleg nem semmi a sebessége sem .DE !!!
Látom , hogy itt is korlátlan az elérés , szóval nagyon király , az ára pedig ...
Hát tudod , ez mostmár tényleg nagyon zavar , hogy a UPC a Broadband szolgáltatását miért nem tudja korlátlanná tenni .Bezzeg még az axelero is képes erre és még meg is növelte a letöltési sebességet 512 kbit/s-ra , pont mint a chello-nál .És lám , itt egy most alakult cég , amely úgyszintén nemcsak , hogy gyorsabb , korlátlan , de még jóval olcsóbb szolgáltatást is kínál .
Örülj neki , hogy így van .
Jó töltögetést !
( Azt hiszem ideje egy újabb levelet küldeni a kedves UPC-nek , márcsak a szolgáltatások összehasonlítása végett is . ) -
t. Füly #586 Mondjuk legyen az ADSL oldalára irva, hogy most elég sokan akarnak azt kötni....De szerintem ugyan így van ez a UPC-vel..... -
t. Füly #585 Figyusz..nehogy azt hidd hogy cak a UPC-nek vannak hibáji.....Pl.: ADSL vársz egy-két hónapot és akkor talán bekötik...Mondjuk nem annyira értek ehhez a dolgokhoz, de mondjuk akkor se kell it sirni és szidni agyba főbe a UPC-t.....Ha meg nincs más szolgáltató ott ahol laksz, akkor meg nem cak a UPC-vel van a gáz!Ha meg van akkor menj át ahhoz, azt ne sirjál!!!!Vagy érdeklődj parabolás net után, és ürisd le a pénztárcád..... -
#584 Valahol kell panaszkodni , mert ha nem tesszük , akkor az illetékesek ( most éppen a UPC ) esetleg úgy gondolják , hogy minden a legnagyobb rendben van .Én még levelet is küldtem nekik és 2-szer fel is hívtak az itteni kirendeltségtől , hogy mi a probléma ."...Persze ők nem tudnak segíteni , nem illetékesek semmiben , de továbbítják az észrevételemet felfelé ..." .
Majd meglátjuk ... addig meg szívjon csak a UPC a szemét broadband-es üzletpolitikája miatt . :) -
#583 dejo ,mindenki sir.Pedig ha ti sirtok akkor mar nekem ongyilkosnak kene lennem.56K modem ,hungaroteles regio ahol nincs 150ft korlat csak a 3ft percenkent.Raadasul ezert max 3-4k val jonnek a dolgok.Meg ho vegen a baszott nagy szamla.Talan iden lesz Matav kabel net csak a kulso keruletekbe lassan hozzak. :( -
#582 De , pontosan így van és a UPC-nél is elismerték , miután személyesen is bementem és rákérdeztem erre , ahol a szerződés pontos szövegét ismertették újra velem "... max. 64 kbit/s-os sebességet biztosítanak az adatforgalmi korlát elérése után ... szóval ez nem a minimum és nem is csak ÖN használja ezt a vonalat , hanem mindenki , akinek "letelt" a havi kerete... " , hát nem kedvesek !?.Képzeld mi van akkor , ha a 64 kbit-en pl. 100-an vannak .Mondom , itt nincs levél és net .ICQval tudtam nagy néha , ha szerencsém volt beszélgetni a haverokkal , vagy üzenni nekik .De ennyi ...
Szólj a haverodnak , hogy júniusig lesz náluk is ADSL és vége a gyötrelmeknek . -
#581 Akkor mifelénk elég sok a "kis csávó" , mert mindenkit sikerült beetetnie a SZOLGÁLTATÓNAK??? , sőt mindenki ugyanarra panaszkodik .Mindenesetre látom , hogy jól tudsz mérlegelni ... hát persze , modemmel évekig inkább ... mondom kár , hogy nem itt laksz .Megtudhatom , hogy milyen neted is van amúgy ???
Te biztos nem dőlnél be olyan csábító dumának , hogyha "...most belépsz , akkor nem kell fizetned egyszeri letéti díjat , illetve a bekötés díját..." , hiszen te gondosan mérlegeltél volna .Te inkább modemeznél és nem fizetnél egy online ( 24 órás ) 1GB-ig 300 kbit/s-os , utánna pedig 64 kit/s-os netért ( ami még így is gyorsabb mint egy modemes net ) havi 8750 Ft-ot , mivel más költsége nincsen .Te tényleg vagy annyira okos , hogy a dolgok mögé láss és maradsz a jól bevált , lassabb , "éjszakai életmódos" modemednél .
EEEZ IGEN !!! Gratulálok a döntésedhez .
( Az előbbiek valóban éltek is egészen tavaly márciusig .Utánna kezdődött a UPC szívatása .Gondolom így próbálták az előfizetőket magasabb csomag előfizetésére sarkallni , ami sikerült is ... persze csak részben , mert ezután a tettük sokan le is mondtak róla . ) -
#580 figyeled, a 10K hozzászólás mögül hogy beszél?
ja, Skorpio: nem úgy van, hogy a lejárt kvótások mind összesen egy szál 64K-n osztoznak? nekem valami ilyesmi rémlik egy Nyír1-i ismeröstöl... neki is kb 1 hete futott ki az 1G-je, és mostanában jó esetben ircröl nem szakad csak le... 1k körüli sebessége van, mert azon a 64K-s vonalon már szinte mindenki rajta lóg az utsó napokban -
#579 Ez tetszik ... -
#578 hu te penge vagy... persze regisztralatlantol mit is var az ember... -
#575 Ühüm ... látom , okos vagy ... kívánom neked , hogy sima 56 kbit/s-os modemmel netezz .Gondolod , hogy én direkt ezt választottam , hogy kiszúrjak magammal ???
Igen ... választhatsz 56 kbit/s ( mindenkinet , 150 FT-os éjszakai net ) és 300 kbit/s ( 1,3,5 GB-os adatforgalmi korlát ) között .
Ha te itt laknál , melyiket választanád ? ( Bizonyára okosabb vagy és tudsz dönteni . Vagy esetleg ISDN ( 1-2 éves szerződés , 150 Ft-os éjszakai net ) ???
Nos ... nekem nem is lenne semmi bajom , ha minden úgy lenne , mint amikor bekötötték , azaz a korlát után lenne egy 64 kbit/s-os neted .Ez olyan lenne , mint az ISDN CSAKHOGY NINCS !!! , SEMMILYEN NINCS !!! .Egy mákszemnyi sávszélesség sincsen és ez tényleg dühítő .Még a levelemet ( 2-3 kB-nyit sem tudok vele letölteni .Tisztára röhej .
Kíváncsi vagyok , hogy mi lesz a tavaszi kampányukba , mert sok debreceni broadband-es elhagyta őket az ADSL miatt és most , hogy a maradék 3 város közül ( melyekben eddig egyeduralkodó netszolgáltató volt ) 2-ben is megjelent az ADSL , bizony lépniük kell , hacsak nem akarnak mégtöbb ügyfelet veszíteni .
Olvass át a többi ADSL-es topicba és láthatod , hogy igazat mondok .Azokat , akiket nem tudtak a téli kampányban magukhoz láncolni ( kötelezö éves szerződéskötés ) , azok zokszó nélkül átmentek ( gondolok itt a Debreceniekre ) az ADSL-re .Ha ebből nem tanulnak , akkor nem tudom miből . -
t. Füly #574 Ez igaz....Chello-nál nincs is ilyen hülye korlát cak valami 21 Gb-nál mondanak valamit vagy mi...... -
t. Füly #572 Én azt nem tudtam hogy nálatok ennyire nincs kiépitve, (vagy ennyire szar, nem tom) itt nálam Budaörsön egész ló, egyébként it tolvastam valamelyik topicban hogy a UPC má akkar bővíteni cak valami magyar cégtől nem kapott egedélyt, de má minden német meg mit tom én milyen cég megadta cak ez a magyar nem...... -
#571 Ha valóban Broadband-ed lenne , majd megtudnád , mi a Privacy Policy .
Nézz el IDE és számolj , hogy milyen ehhez képest az ADSL vagy éppen a Chello , ami neked is lehet .Éppen csak gyorsabb , olcsóbb és KORLÁTLAN !!! .Kíváncsi vagyok , hogy mit szólnál , ha letelne a havi 3 vagy 5 GB-os adatforgalmi korlátod és NEM LENNE , valóban NEM LENNE neted .Ugyanis ilyenkor a büntető sávra vágnak , ahol a max. sebesség 64 kb/s , DE !!! ez a maximum garantált sebesség és nem a MINIMUM .
Tudod mit jelent ez valójában ?!? Azt , hogy a gyakorlati sebessége a netnek 0,00000000000000000000000000000000000 kb/s vagyis nincs is ! Érted már ???
Te mit szólsz ehhez ??? Ez korrekt internet szolgáltatás ?!? A pesti és miskolci chello előfizetős mindössze 11000 Ft-ot fizetnek egy gyorsabb és 15 Gb-os Privacy Policy szolgáltatásért , ami valójában nem is létezik náluk .De a Nyíregyházi , Miskolci , Debreceni , Nagykanizsai és Szolnoki broadband-es előfizetők már tudják mi az .
Hát mindössze ezért szidom a UPC-t . -
t. Füly #570 Nem tudom hogy miért szidod a UPC-t amikor nekem 2 hét alatt bekötötték és az általad istenitett adsl-t (ahogy irják, meg ahogy halom is)nem nagyon kötik be 1 honapon belül és akkor még finom voltam........ -
#569 HWSW
2002. február 27.
Júniusig további kilenc városban lesz ADSL
írta: ratonyi, idő: 16:04
[HWSW] Még idén júniusig további kilenc településen válik elérhetővé az ADSL. Ezek: Dombóvár, Eger, Hajdúszoboszló, Komárom, Mosonmagyaróvár, Nagykanizsa, Nyíregyháza, Oroszlány és Paks. A Matáv fejlesztési programját az Axelero adta közre, ám a bekötések pontos ütemezéséről részletes információt nem közöltek.
A fenti kilenc településsel együtt június végére az ország 31 városában érhető el a szélessávú ADSL-hozzáférés, ebből 7 a Monortel, 3 a Vivendi és 21 pedig a Matáv területén található.
Hát ez nem igaz ... már ( majdnem ) minden Broadband-es ( Miskolc , Debrecen , Nagykanizsa , Nyíregyháza ) városban lesz ADSL , csak SZOLNOK-on nem !!!
Szóval Nagykanizsai és Nyíregyházi sorstársak , nektek szerencsétek lesz és kívánom , hogy minnél többen lépjetek át az ADSL-re , hogy végre a fejéhez kapjon a szar üzletpolitikája miatt a UPC ! -
#567 Üdv!
Ugyan már az mindjárt itt van!! Fél lábbal is kibírom, kaja, pia, nő, nélkül na jó nő nélkül nem :) -
Propeller #564
Idő ja. Friss info hogy Bp.en márc.1, Miskolcon márc.14. a szerződésben vállalt végső határidő az új hálózatok installálására. Hát ez nem holnap lesz -
#563 Üdv!
Thx, akkor már csak idő kérdése ugye? Nyugtass meg -
#561 Üdv!
Hova máshoivá írhatnám a problémámat mint ide a chellosokhoz :)
Azaz tanács kéne:
Miskolcon lakok, többnyire jól töltök, de mostanábna én sem érem el a 45-50 KB/s, az még hagyján de a multi közben 200 pingem van és engem ez zavar... (más modemmel gamézik ennyi pingel!!!!!)
A szolgáltatása a chellonak enyhén nem éri el a régi szinvonalát.
Más tapasztalta már ezt? Lehet valahogy ezt orvosolni? -
#560 Propeller:
úgy legyen...
(sokat szívok én is a chelloval) -
Borg #559 Itt egy teljes entry kimásolva (ilyenekből van már vagy 100):
Event Type: Warning
Event Source: RMSPPPOE
Event Category: None
Event ID: 63
Date: 2002. 02. 15.
Time: 16:39:14
User: N/A
Computer: xxx
Description:
Received a PPPoE Session packet for an unknown session. Ignoring this packet.
Data:
0000: 00 00 44 00 01 00 9a 00 ..D...š.
0008: 00 00 00 00 3f 00 ff 80 ....?.ÿ€
0010: f5 06 00 00 00 00 00 00 ő.......
0018: 00 00 00 00 00 00 00 00 ........
0020: 00 00 00 00 00 00 00 00 ........
0028: 00 00 e8 5d b3 89 00 04 ..è]³..
0030: 9a ef a8 13 88 64 11 00 šï¨.d..
0038: f5 06 00 2e 00 21 45 00 ő....!E.
0040: 00 2c 28 57 40 00 3a 06 .,(W@.:.
0048: 10 2a 98 42 ee 4d 3e c9 .*BîM>É
0050: 42 f2 04 06 00 71 3c e7 Bò...q<ç
0058: 98 54 00 00 00 00 60 02 T....`.
0060: 80 00 36 28 00 00 02 04 €.6(....
0068: 05 b4 00 00 .´..
-
Borg #558 Na, T. főszakértők ez mi:
"Received a PPPoE Session packet for an unknown session. Ignoring this packet."
Ezzel van tele pár napja az XP system event log.
Mit tehetek ellene? És egyátalán mi ez?
(ADSL) -
Propeller #556
Sebesség nem "szoftveres" korlátozás miatt van. Persze ezen lehetne vitatkozni hogy egy router az szoftvers vagy harveres-e Szivax attól van, hogy az teljes rendszer túlterhelt, főleg este. TV hálózat zavarjelei elvileg 0%ban csinálnak gondot, helyette az, hogy a sok lame este 6 és 10 között használja a gépét, ezért lassul be olyankor a rencer. Bővítésre megjött a zsózsó, technikai eszközök itt vannak, papírok aláírva, amszterdam engedélyezte, már csak a megasuxx Pantel -re kell várni, amíg kijönnek összerakni a cuccokat. Ez max. 1 hét, szerintük.
-
#555 abban lehet valami, hogy a több bekapcsolt tv több zajt nyom vissza a hálózatra, ettöl romlik a kapcsolatminöség, nekem pl anno a javítások elött volt, hogy napközben ment jól, estefele meg (amikor rengeteg tv be van kapcsolva) szakadozott le a modem, mert akkora zajt ami visszakeveredett a hálózatra már nem viselt el... 60-80%os packetloss lett a napközbeni 20-40ból... :) most nincs vele ilyen gond. *koppkopp* -
#554 nem :)
a tv adas folyamatosan jön bazira nincs összefuggesben hogy hanyan nezik :) szep is lenne elkezdene szaggatni ha sokan nezik a tvt :) -
t. Füly #553 Lehet hogy most hülyeséget mondok, de nem lehet az is problem, hogy este azért mett töltlassabbban mert sokan nézik a cábeles tv-t???? -
t. Füly #551 Akinek itt chelloja van nem tudná megmondani hogy neki olyan 9és 10 óra között(este) mennyivel szedi le a cuccokat?????Nekem mostanában olyan 20-40 között van!!Nem lassu az egy kicsit??Jó tudom hogy nem lassu..de réggebben olyan 50 meg 70 lazán töltött..e lehet hogy cak azért tölt ennyivel mert este töltök vele??? -
#550 ezt se itt kérdezd -
#548 korlát most nincs, csak ott a FairUsePolicy, és a rendszer is a korlátozás lehetöségével van felépítve. a broadband-nál használják, csellónál (még?) nem. -
#547 nincs
havi 15-20giga upload és 20-25giga letoltes semmi gond nem szokott lenni -
Styleair #546 Köszi Epox -
Epox #545 A francba most látom csak, hogy mailen kérted. persze nem baj, hogy mások is látják, mert szerintem ez elég közismert ftp hely, meg az is róla, hogy dög lassú. -
Epox #544 ftp://24.47.69.12 User: crawler, Pass: crawler. de ezt szerintem te is ismered. Jó, már ami a választékot illeti, csak éppen tetű lassú és gyakran megszakad. -
Styleair #543 Hi Epox!
Engem ez érdelkelne:
"találtam egy ftp szervert, ahol filmek garmadával vannak fenn, meg más progik"
Plz. dobd át nékem mail-en a címet.
Előre is köszi,
Styleair -
Epox #542 Ja, teljesen igaz. -
#541 kbyte >> kbit -
Epox #540 Hát igen, a jó öreg Avas. Én meg pontosan a város ellenkező részén, Diósgyőrben.
Ami a letöltési sebességeket illeti, szervere válogatja. Nem biztos, hogy ha lassan jön, az a Chello fejállomásán lévő hibának köszönhető, vagy annak, hogy "elzárták a csapot", azaz szoftveresen korlátozzák a letöltés sebességét. Zárójelben jegyzem meg, amit már elmondtam: ezek a vezetékek sokkal nagyobb sebességet is elbírnának (a Terayon kábelmodemnél viszont már van egy korlát), de hát az UPC eldöntötte ezt az 512/128 kbyte/sec -os sebességet, amit ha megmér valaki mondjuk Broadband Wizarddal, akkor kiderül, hogy korántsem annyi, vagyis szinte sosem éri el a kapcsolódási sebesség az 512kbyte/sec -ot.
Szóval, visszatérve, attól is függ a letöltési sebesség, hogy milyen a szerver. Pl: találtam egy ftp szervert, ahol filmek garmadával vannak fenn, meg más progik. Ez mond O.K., de sajnos 2-3kb/sec -el jön, ha meg nem szakad. Ezzel meg egy életen át tartana, amíg lejön egy két cédés film.
A Warezcenter is kimondottan lassú, de ez nem csoda, mert folyamatosan terhelt a szerverük. De például a Tucows egyik tükörszerveréről akár 55kb/sec -el is tudok tölteni. -
t. Füly #539 Nekem mostanában a chello 30-40 -nel tölt , de felfogom, őket hívni hogy mi a tök van...Nektek este olyan 9 és 10 óra között kb. mennyivel szedd le cuccokat?????Lécccii probáljátok le....