ADSL vs TVNet vs Chello
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G ☑ Final Fantasy XIII ☑ Lost Odyssey ☑
Szinte biztos, hogy nem notebookos trükk... Elõre leszögezem, hogy nem vagyok nagyon otthon rádióhullámos net területén, de szerintem ott is mac cím alapú a hozzáférés. Ez a kártyának egy úgynevezett fizikai címe, ami 6*2 hexadecimális számból áll és ez azonosít minden kártyát, valamint ez kártyánként különbözõ (minden kártyának más, nem pedig típusonként/gyártónként). A legtöbb kártyánál ez manuálisan megváltoztatható, ám nem ajánlott. Mivel az elõfizetéskor az asztali gépnek a mac címe lett megadva, ezért csak azon tudod aktiválni a netelérést. (De mégegyszer hangsúlyozom, hogy nem biztos, csak feltételezem, hogy ilyen szûrésük van, de nagyon valószínû.)
Üdv, Ghingis
VAn egy asztali gépem amihez van egy internetkábel kötve (rádióhullámos, 4Mb/s)-es na most én kihúztam ezt a káblet és belevágtam a notebook-omnak a a legnagyobb ilyen helyébe. Beállítottam az ip-t (Windows Vista Home) alatt, majd vártam, hogy elinduljon, de még a kiszolgálót sem ismeri fel.
Igaz a notebookban van Wifi, meg W-lan modem is. Na most az a kérdés, hogy van a notebookoknál valami védelem? Mert a pcmen is vista van és ott ip kitöltése után simán ment.
Aztán ugyanezt megcsináltam egy Toshiba notebookkal is amin XP OP volt, de miután beállítóm az ip-ét és mondom neki kapcsolódjon, semmi.
Tuti hogy valami titkos notebookos trükk.
A PC-ben lévõ hely neve: VIA Rhine II Fast Ethernet Adapter
A Notebooké: Nvidia Hálózati Adapter
Valaki aki ilyen problémával találkozott az légyszi help me :(
Köszi
??
Nekem is vannak szüleim, és én is tanulok, mégis most váltottam 3000-esrõl 6500-asra :D
Zénó, a NEMZETI NINJA! http://ninja.freeblog.hu/ Saját, napi frissítésû, kézzel rajzolt képregényblog!
Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!
Nekem 4 lépésbõl jutott el az indexig, olyan 50 körüli átlag ms -ekkel ha jól láttam, bár ez nem tudom mit jelenit...
Most 80 - 100 KB/s al töltök le, de van hogy több...
Ez kb jó szerinted? Nincs semmi gixer?
Még az az érdekes hogy a kapcsolatsebességére a winfos 10Mbps -t ír most, amikor meg volt osztva routerrel akkor meg 100Mbps -t írt rá ki...ez mitõl lehet?
Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!
-tracert www.index.hu
Így meglátod hány routeren megy keresztül a vonalad, mire eljut az indexre, és látod azt is melyik routerhez mennyi idõ alatt jutsz el.
Le és feltöltés egyértelmû.
Ping és packetloss: engem csak gameknál érdekel, pl ASE kiírja, de erre is van valamilyen perancs.
-trace
-ping
-packet loss
-down speed
-up speed
-belföldre, majd külföld felé is természetessen.
Ahol meg korlát van a "korlátlan" szolgáltatásra, ott már csak elvbõl sem fizetnék elõ...
a chellonak nem híre, hanem rémhíre van a netes közösségben. biztos newbie vagy, és nem tájékozódtál mielött megrendelted, vagy nem töltesz orrba szájba és nem gamezol online. De akkor minek a net? emílre?
ABIT AA8 3RD EYE|Intel P4 530 LGA775|2*256MB TwinMOS DDR2 533MHZ|160GB SAMSUNG SATA|120GB MAXTOR PATA|GIGABYTE nVIDIA GEFORCE 6600GT|SB AUDIGY 2|PIONEER DVR-108BK|THERMALTAKE LANMOTO
ma 20:00kor megáll a chello!
\"Life is around you and in you.\"
\"Life is around you and in you.\"
Online game stream csatorna: http://hu.twitch.tv/lazahun X360 Live GamerTag: LazaHunter; PC BF3: LazaHunter; Diablo 3: LazaHunter#2295; Steam: **Laza**
valakinek mas ajanlata? :)
Online game stream csatorna: http://hu.twitch.tv/lazahun X360 Live GamerTag: LazaHunter; PC BF3: LazaHunter; Diablo 3: LazaHunter#2295; Steam: **Laza**
EMBEREK! EMBEREK!
Miskolcon müxik a Chello normálisan, yeahitt Miskolcon szóval minden über!
Sok sikert nektek!

\"Tolvaj : Te ne cigányozz, ne cigányozzá szõke geci, kiszúrom a szemedet, kivágom a beledet… Kidobó : Kussoljá\' be! Na gyere bazdmeg, gyere… \"
Emery
Porból lettem, hamu vagyok, Semmi voltam, Senki vagyok
A forrást is írd ide, hogy hol olvastad ezt!
Én is elolvasnám.
A Matáv Rt. 2002. március 11. és április 5. között az ADSL szolgáltatás történetének eddigi legnagyobb léptékű fejlesztését hajtja végre az ADSL alaphálózaton.
A MATÁV Rt. az egyre növekvő ADSL ügyfélszám mellett, nagy gondot kíván fordítani a legújabb technológiák MATÁV hálózatba történő implementálására, valamint az ADSL szolgáltatás minél probléma mentesebb működtetésére.
A fenti elveket követve ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy a MATÁV Rt. ADSL szolgáltatását biztosító berendezésekben 2002. március 11. és április 5. között üzemfenntartási munkák végrehajtására kerül sor. A fenntartási munka célja a berendezéseket működtető szoftver frissítése. Az átállítási munka naponta 5-10 DSLAM-ot, és a kapcsolódó végberendezéseket fogják érinteni. A fenntartási munka időtartama alatt az adott DSLAM-hoz kapcsolódó előfizetőknél az ADSL szolgáltatás szünetel. A szolgáltatás kiesés az előfizetőket egy munkanapon, egy alkalommal a hajnali órákban érinti. (várhatóan 01-07 óra között, helyszínenként várhatóan 2 óra időtartamban).
Az egyes helyszínek ütemezési tervéről folyamatosan, az adott helyszín sorra kerülése előtt legkésőbb 2 munkanappal fogunk tájékoztatást adni.
Az előfizetői végberendezésben aktív ADSL összeköttetésen keresztül történik a szoftverfrissítés. A folyamat beavatkozást nem igényel, a modem SYNC LED-je hozzávetőleg 10 percig zölden villog. Lehetőleg az előfizetőnél az ADSL modem folyamatosan legyen bekapcsolva, és a telefonvonalra csatlakoztatva, mert így azonnal megtörténik a modemjében is a szoftver váltás. Ellenkező esetben a legközelebbi bekapcsoláskor kb. 10 percet várnia kell a letöltésre. A folyamat végén a modem reset-elődik, újra szinkronizál, és normál üzemállapotú lesz. Amennyiben hiba lépne fel, úgy a normál hibakezelési folyamat szerint kell eljárni. Március 11-én, 12-én Budapest Belváros (V. kerület), Erzsébet (V.-VI. kerület), és Teréz (VI. kerület) központok ADSL berendezésein tervezzük a fenntartási munkát."
esetleg egy elöfizeteses program :)
Photo Collage Maker http://www.collagemaker.me
Kolin !
Hmmm ... csak nem a RIVER az ?!
Mintha én is azt írtam volna az előző hozzászólásomban .Ez derék dolog volt , a fejlesztők megérdemlik a pénzüket , mert ezzel a játékkal tényleg nagyot alkottak - gondolok itt a csak a multira , mert még 1 percet sem játszottam a single résszel .
Amúgy neked mennyi pálya van "fent" az alap 8 mellett ? Csak azért , mert nekem mind a kerek 50 db "értelemes" , ami eddig megjelent ... és persze ki is próbáltam .
Itt a 3 címem , ahol mindíg nézelődök az újdonságok után .:
http://wolfenstein.gamesweb.com/
http://www.wolfensteincenter.com/
http://www.rtcwfiles.com/
A 2. címen még a kisebb hentelős deathmatch pályákat is megtalálod ... persze csak ha érdekel . :)
Na csá ... a csatatéren !
ON-TOPIC
"A BC a jobbik csapat jutalma."
Lehet hogy néha néha engem is látsz majd mert beszereztem jómagam is az "echte" wolfit
Szóval lehet hogy bekukkantok feléd :)
Nekem a Tundra meg egy másik map jön be csak a nevét mindig elfelejtem...na amiben van egy felvonó :)))
\"Tolvaj : Te ne cigányozz, ne cigányozzá szõke geci, kiszúrom a szemedet, kivágom a beledet… Kidobó : Kussoljá\' be! Na gyere bazdmeg, gyere… \"
Szia Kolin !
Nem véletlenül vettem meg a WOLF-ot sem dobozosan , mert azóta is játszom , sőt
... csak nem éppen magyar szervereken , mert speciel azok a pályák , amik nagyon bejönnek nekem , ugye ott nem futnak .A beach-ből meg már elég volt , van rengeteg másik , jobb pálya is .
Ja igen ... munkanapon általában este 22:00-0:00-ig , szabadnapon meg a nap bármely szakában összesen kb.4 órát wolfozok .Februárban a 28-napból 24-en wolf-oztam . :)))
Szerintem még egy félév múlva is azt fogok , amíg a UT2 ki nem jön ... és petsze jobb nem lesz a wolf-nál .A kedvenc pályáim a bk_forest1 és a river , mind a kettőhöz van egy jól bejáratott "szerverem" , ami állandóan fullon van , így nincs gond az "emberhiánnyal" .
Ha ma este is megvacsoráztam és elolvastam minden híreket , illetve levelet , akkor 22:00-től megtalálhatsz a 195.46.212.194:27965-ös IP-jű szerveren .A LEGKIRÁLYABB !!!

Nekem a letöltés nem lenne nagy gond ha csökkene stb, nálam az az idegesítő hogy a pingem FIX 200!!!
Ha nme mondtam volna chellom van, Miskolcon. Érdekes jelenség hiszen a modemeseknek 200-as a pingjük, 11 ropiért az ember elvárná hogy normális legyen. Különben átváltok modemre
Skorpio7:
Rég láttalak, nem szoktál már multizni a Wolfban?
Igazad van az elöző beszólásokban.
Nekem speciel Chellom, van Bpesti vagyok.
Nálam is kezd esténként belasúlni... Amúgy fix 54Kbyte/sec a letöltés... De szerintem ez is kevés, felemelhetnék egy kicsit, vagy maradjon de lenne 1 ötletem rá. Kéne nekik levelet irni a köv. ötletemmel: Csinálják úgy mint a mobiloknál, kedvezményes számok, ugyebár itt nincs kedvezmény hanem IP címek! tehát megadhatnál 1 IP-t amin gyorsabban jöhetne a cucc, már hallom is a károgásokat, ez arra jó, hogyha pl. remote-olsz (telnet,ssh) akkor onnan legalább gyorsabban jönne a többi töltés meg normális. Így nem is kéne sokszorozni a szerver kapacitásokat a tisztelt Upc-nél. Szerinted(tetek) ez jó ötlet?
Copyright by Csövi :)) of korsz meg minden etc.
A UPC-nél szerintem csak a chello-ra lehet olyan nagy az igény , mivel a broadband-del már nem érdemes foglalkozni .Ha most kellene választani , akkor semmiképp nem kötném meg a broadband-es szerződést , nem láncolnám magam a UPC-hez 1 évre , mint ahogy mostanában kötik a szerződéseket .Főleg ennek tudatában .:
Tisztelt **** ****** !
Érdeklődő levelére a kövtkező válasszal tudok önnek szolgálni!
Az ADSL szolgáltatást a Matáv Rt. folyamatosan fejlaszti a nagyobb városokban. Legutolsó tájékoztatásuk szerint Szolnok városában körülbelül 2002 január végéig elérhető lesz az Axeler ADSL szolgáltatás.
Nyílván hallott most induló decemberi akciónkról. Amennyiben december 31.-ig
eljuttatja hozzánk ADSL igényét és a szolgáltatás január 31.-ig létesítésre kerül,
abban az esetben Ön jogosult az akciós árakra.
Ez abban az estben is igaz, hogyha most jelen pillanatban biztosan nem létesíthető
az ADSL szolgáltatás.
A mellékletben küldenék Önnek egy ADSL megrendelő formanyomtatvány, hogy minél hamarab le tudja
adni megrendelését, és részt tudjon venni decemberi akciónkban.
Remélem hamarosan ADSL előfizetőink táborában üdvözölhetem!
Üdvözlettel:
Nagy Balázs
Axelero Rt.
ADSL csoport
Ez egy November 28.-i levél volt ... szóval csak idő kérdése lehet az egész , hogy itt is legyen ilyen net .Csak felidegesített , hogy még mindíg kell várnom jópár hónapot .Talán majd a nyáron lesz nálunk is ADSL ... legalább is remélem .
Hát akko rennyi .
Gondolom akkor , hogy kecskeméti vagy .Ez amint látom , egy nagyon új cég , mármint a szolgáltatása és tényleg nem semmi a sebessége sem .DE !!!
Látom , hogy itt is korlátlan az elérés , szóval nagyon király , az ára pedig ...
Hát tudod , ez mostmár tényleg nagyon zavar , hogy a UPC a Broadband szolgáltatását miért nem tudja korlátlanná tenni .Bezzeg még az axelero is képes erre és még meg is növelte a letöltési sebességet 512 kbit/s-ra , pont mint a chello-nál .És lám , itt egy most alakult cég , amely úgyszintén nemcsak , hogy gyorsabb , korlátlan , de még jóval olcsóbb szolgáltatást is kínál .
Örülj neki , hogy így van .
Jó töltögetést !
( Azt hiszem ideje egy újabb levelet küldeni a kedves UPC-nek , márcsak a szolgáltatások összehasonlítása végett is . )
Majd meglátjuk ... addig meg szívjon csak a UPC a szemét broadband-es üzletpolitikája miatt . :)
Ha mindent el lehetne gondolatokban intézni, tele lennének az utcák terhes nõkkel és halott emberekkel!
Szólj a haverodnak , hogy júniusig lesz náluk is ADSL és vége a gyötrelmeknek .
Te biztos nem dőlnél be olyan csábító dumának , hogyha "...most belépsz , akkor nem kell fizetned egyszeri letéti díjat , illetve a bekötés díját..." , hiszen te gondosan mérlegeltél volna .Te inkább modemeznél és nem fizetnél egy online ( 24 órás ) 1GB-ig 300 kbit/s-os , utánna pedig 64 kit/s-os netért ( ami még így is gyorsabb mint egy modemes net ) havi 8750 Ft-ot , mivel más költsége nincsen .Te tényleg vagy annyira okos , hogy a dolgok mögé láss és maradsz a jól bevált , lassabb , "éjszakai életmódos" modemednél .
EEEZ IGEN !!! Gratulálok a döntésedhez .
( Az előbbiek valóban éltek is egészen tavaly márciusig .Utánna kezdődött a UPC szívatása .Gondolom így próbálták az előfizetőket magasabb csomag előfizetésére sarkallni , ami sikerült is ... persze csak részben , mert ezután a tettük sokan le is mondtak róla . )
ja, Skorpio: nem úgy van, hogy a lejárt kvótások mind összesen egy szál 64K-n osztoznak? nekem valami ilyesmi rémlik egy Nyír1-i ismeröstöl... neki is kb 1 hete futott ki az 1G-je, és mostanában jó esetben ircröl nem szakad csak le... 1k körüli sebessége van, mert azon a 64K-s vonalon már szinte mindenki rajta lóg az utsó napokban
"Moderáld magad, ne nekem kelljen!"