633
ADSL vs TVNet vs Chello
-
#86 40-45Kb néha 50, bár most gyorsabban megy mint az igert sebesség, de a 40-45kb maradni fog, ez mind belföldön mind külföldön ilyen sebességet jelent. a windows update atlag 40Kb al jött le... -
#85 es ki az, aki alair ket evet? -
kowajano #84 na a Matáv is inditja a kábelen a netet. 320/64 kbit le és feltöltés. csatlakozási dij 12500ft .
A kábelmodem egyszeri letéti díja bruttó 10 000 Ft, minimum két éves szerzodés esetén. A modem értéke bruttó 75 000 Ft.
havi dij pedig 11990 ft
korlát ugytünik nincs legalábbis nemirnak semmit. jelenleg Budapesten 2 kerületben érhetö el a XVI, és II kerületekben a Matávkábel tv hálozatán . És Kaposváron -
Castor #81 Ötlete várnék inkább, de EGÉSZEN BIZTOSSAN NEM likvidálná senki se a kütyüt, de hát akkor sincs más ötletem, ugyhogy folyt köv........... -
#77 nem eléggé... -
#76 Nő, és chelloja van. Ha nem nagyon ronda... szóval... :)) -
#74 hát mit mondjak
ISDNem van azt hittem menő vagyok..
voltam egy nőnél akinek chelloja van
2 óra alatt jött le a Taxi2...
most már azt mondom a buzi matáv legalább bekapcsolhatná a második vonalat is az ISDNen ugyanezen árért..
úgy csak 5ször lenne lassabb a chellonál...
persze itt vidéken semmi nincs...
-
Propeller #73 corleone : a helyi tévében/rádióban be is mondták, hogy átalakítás lesz... akkor kapcsolták fel a város másik részét. Ja, és azóta is nincs nap, hogy ne menjen el a jel félórákra...... GRgrRRrrRRRrrRrRrrrrRrrRRr
Laalee : nemnem, az isdn előfizetése már teljesen szabad, bármikor felmondhatná. Időtlen idők óta van már neki. Ezért nem értem a dolgot.
-
#72 mert ha a isdn melle chellot kernel ajkor nem 2xeztert fizetnel? alairta a szerzodest az isdn re akor vagy felrugja es fizeti a bunteteset vagy tovabbra is igenybe veszi... amugy a matav korrekt volt a isdn szerzodesel 4800 as havi dijjal kötöttem meg 2 evre es meg minidg annyit fizetek nem 6000 et ahogy a mostaniak... -
#70 Nincs ám korlát!
És a MATÁV ADSL-nél sincs!
QRVA: 1212, elgem van, esküszöm ott ül MO legtöbb "szőke nője..."
'szájukat
-
corleone #68 Nekem Chello van. Egy öt MB-os zenénél ha elkezdem letölteni, kimegyek a konyhába teát tölteni magamnak és mire visszaérek, már lent is van. (persze ha a másik oldal is kábel) Egyébként van időnként rendszerfrissítés, ilyenkor persze nem használható a rendszer. Ezt a hozzászólást is tegnap este akartam feltenni, mikor a kábelmodemen látom, hogy elszállt a kapcsolat. Most reggel jött vissza... -
#67 Nekem még nincs csak ""LEHET"", hogy lesz...
-
#66 Mire?
ADSL, KábelNet...???
-
kowajano #64 most ez olyan dolog hogy ez az egész még gyerekcipöben jár. Késööbb bizttosan lesznek jobb csomagok is. A másik meg hogy ki tudja hogy nálunk milyen dijcsomagok lesznek ha egyáltalán eljut hozzánk ez a technologia bár már a Novacom kisérleti jellegel csinálja -
Propeller #62 Megtenném most, de 200 km választ el tőle.. Amúgy elég hi7etlen a dolog.
-
Anti_IQ #61 Propeller:
"meg is fogom én azt a szerződést nézni"
Szerintem is nézd meg, mert azok a lamer jogászok a MATÁV-nál biztos elkefélték és nagy valószínűséggel simán pert nyerhetsz ellenük... -
Propeller #60 Ez igaz... de csak magába' az adsl ennyi ! Most hallom a köv. sztorit : a srác megvenné az ads-t, most van nekije dualisdn, de a szerződésben alá kell írni, hogy két évig nem mondja vissza az isdn vonalát. Meg még mellette ott lenne az asdl. Na most ez nagyon zölden hangzik, meg is fogom én azt a szerződést nézni. Az a lényeg, hogy valami oltári szemétség van itten. Így a havidíja nem 13 hanem 22e HUF lenne. Viszont lenne vagy 3 vagy mennyi vonala. :)
-
kowajano #59 Az RWE szerint a saját fejlesztésű Powerline technológia műszaki fejlettségét az is igazolja, hogy a vállalat a kommunikációt szabályzó szövetségi hivataltól megkapta a hálózati szolgáltatói licenceket.
Hardverszállítóként a svájci Ascomra támaszkodik az RWE. Az Ascom által kifejlesztett Powerline modemek legnagyobb átviteli sebessége 2 MBit/s, és a PC-hez Ethernet csatlakozóval kapcsolódnak. A modemhez a német előfizetők 200 és 350 márka közötti áron juthatnak hozzá.
Nyártól először Mülheim és Essen városában, majd Berlinben, Bonnban és Kölnben lehet előfizetni a nagysebességű internetes szolgáltatásra. Az RWE 2002-ben jelenik meg a szolgáltatással az ország többi nagyobb agglomerációjában
Az RWE a Powerline szolgáltatásért nem a felhasznált idő, hanem az átvitt adatmennyiség alapján kér díjat. A legolcsóbb változat havi 49 márkáért (6650 forint) 250 megabájt letöltését teszi lehetővé. A sokat szörfölők a 99 márkás (13,5 ezer forintos) változat mellett dönthetnek, ennél 2 gigabájt az engedélyezett forgalom.
Ha az adott határokat átlépi valaki, a további megabájtokért külön kell fizetni. Eddig ebben az ügyben még nem határoztak, de arra lehet számítani, hogy tarifától függően megabájtonként 4 és 13 pfenning (5,4 illetve 17,7 forint) lesz majd a pótdíj.
A 249 márkás (33,9 ezer forintos) előfizetésnél már 10 gigabájt a felső határ, de ezt az ajánlatot elsősorban cégek fogják majd választani. Egyszeri költségként minden előfizetéshez meg kell vásárolni a modemet, amely 199 és 349 márka (27 ezer illetve 47,5 ezer forint) közötti áron lesz elérhető.
Az RWE szerint a gyakorlatban 1 MBit/s átlagos átviteli sebesség várható, mert 10 behálózott lakásból rendszerint csak kettő kapcsolódik egyidejűleg az internetre.
Az RWE sajtókonferenciája alatt élő kapcsolat működött az esseni Maria-Wächtler gimnáziummal. Itt más 2000 októbere óta tesztüzemben működik a Powerline kapcsolat. Az iskola tanulóit mindenekelőtt a gyorsaság nyűgözte le, egyes vélemények szerint "ezzel összevetve az ISDN maga az őskor".
Ugyancsak nyáron várható az RWE E-Home-Services bevezetése. Mobiltelefon vagy az internet segítségével tetszőleges távolságból be és ki lehet kapcsolni a lakásban a fényt, a fűtést, elektromos háztartás eszközöket vagy az elektromos napfényrolókat. Havonta ez a szolgáltatás 20 márkába kerül majd, de a használatához szükséges hardver és szoftver egyszeri alkalommal 1900 márkával terheli a család költségvetését.
Ezen kívül az RWE és az Ascom olyan eljárások kifejlesztésén dolgozik, amely lehetővé tehetné a villanyvezetékeken keresztül zajló telefonbeszélgetéseket. A jelenlegi elképzelések szerint ezt Voice-over-IP eljárással lehetne megvalósítani, vagyis az internetes adatáramlást felhasználva digitális úton továbbítanák és fogadnák a jeleket
Az RWE energiaszolgáltató 50 százalékos tulajdonában lévő Novacom egyelőre nem tervezi bevezetni az elektromos hálózaton keresztül szállított internetet. A vállalat a vezetőség bejelentése szerint kivárja, mennyire válik be a technológia a német anyacégnél, és csak azután kezd el foglalkozni vele Magyarországon.
hát aszem ha ez beválik akkor még a kábel TV is leszivhatja magát :) -
kowajano #58 az a matávé nem az UPCjé :) -
kowajano #55 nem kell nézni a pinget elég ha lövöd enemyt és semmi, utána meg te halsz meg mert lagg van :) -
kowajano #53 hátja a 100-120 ping az kicsit tulzás :D -
Gio #52 Hefe : en azert megneznem azt a 100-120as pinget 56kval. Mert ha nem mozdulok akkor talan lemegy 110re, de amint megy gama, csata rogton 140+.
De mostanaban osszes server full pl + lagg, de ha nem, akkor is kiba nagy tulzas a 100-120. De ha tudsz vmi jo infot irj mail:} -
kowajano #49 és ráadásul 1 éves szerzödés amit nem mondhatsz visza mert viszamondod akkor kifizettetik veled a teljes árat -
#44 Téllllleg??????????????????????????????????
Sebesség, ár?????? -
kowajano #43 tévedsz mert most már nem ISDN függö az ADSL ráadásul akciot is kinál most a Matáv rá -
#42 Matáv bekaphatja, ADSL suxx, mert DRÁGA+kell meglévő ISDN+nem olyan gyors, mint a Kábelnet, de drágább, most nem a megabiteseker gondolok, hanem a gyengébbekre :) -
kowajano #41 hát nem sok lesz belöle szerintem. legalábbis egyenlöre. a Matáv most nagyon erölteti a telefonos netet föleg ADSLt, kábelt meg leszarja. -
#40 Wazzz, most mi van a *****..... Matávval?????
Vagyis a Matáv kábelnettel, tud vki akármit???
Mikor, mennyiért, milyen gyors, mennyi idő még???
Akármi, mert az 1212 számot én már soha többet föl nem hívom az tuti....................... -
#39 Pontosan igy van. ELVBEN van fair use policy, gyakorlatilag nem tudjak betartatni senkivel. Nemtom valaki latott-e mar olyat, akit lekorlatoztak (most a CHELLOROL van szo, nema Broadbandrol, es csak BP!), de en ugy tudom (belso info), hogy a UPC-nek marhara nem megy ez a korlatozas-dolog, mert tobb dolgot is elcsesztek szerencsere, es a korlat iden meg 99% nem lesz. Jovore meg mar nem hiszem, hogy erdemes lenne bevezetni, mert egyre tobb az uj szolgaltato, es azzal esetleg hatranyba kerulnenek. En a magam reszerol meguntam, hogy neha csak 60-70-edikre tudok csatlakozni (MATAV SUXX!), szoval asszem chellora valtok, majd beszamolok, hogy milyen.
PyRex -
Destroyer #38 Lemaradt a cikk végéről, hogy fizetett reklám. :)) -
kowajano #37 van egy nagyon jo interju az ADSL röl
érdemes elolvasni.inkább nem vágtam be mert elég hoszu a cikk
http://www.hcgamer.hu/gamer/index.php?p=5&c=2102&hw=1 -
kowajano #36 Laalee
szerzödésben általában ott szokott lenni vagy az árlistán hogy
"a szolgáltato az árváltozás jogát fenntartja "
ezt a matáv nekünk a Kábel TVnél jáccotta el -
#34 }8-]]
Ez jó... :-D
Azt bírtam, amikor 3-szorra is 30 percet nézegettem a levegőbe, aztán elküldtek az 1212-re (addig a netes szolgálatot hívtam ) -
Propeller #33 Akárhányszor felhívod őket, mindig mást mondanak.. a matávosoktól már csak az upc-s ügyfélszolgosok a sötétebbek. Én kipróbáltam a 1212-t. Felhívtam egy nap háromszor, és háromfélét mondtak !!!!!!!
Pedig csak annyit kérdeztem, hogy mennyi az idő...
>:D -
#32 Felhívtam az a **************************...... 1212-őt..
Na! Azt mondja a csávó, hogy pár hónapon belül (1 vagy 2) lesz KábelNet havi 10-ért, mint a UPC-nél, ez egy kamu, hogy Szegeden van 19-ért..... -
snak3 #31 erdekes ismerek par *****t upcnel ircrol es veletlenul okis meseltek errol...mind1 propeller en nem kivanok ezen vitazni mer legszebb orom a karorom ,nehogymar itt lebeszeljem a nepet a jokis csellorol:DD -
Propeller #30 Na tessék, olyan gyors a pingem, hogy a szerver idevágott egy csomó entert, pedig esxüszöm csak egyet tettem... :)) -
Propeller #29 snak3: méghogy én full láma ? :)) Hát vazze, csak az lehetek, ha eccer az upc-nek kötöttem a szerződéseket a broadbandre.....:-) .... .... ...
'belett jelentve' hehehe gizike és gőzeke
-
snak3 #27 persze majd beszerelik neked es nem izgatja oket ha 1 honap mulva eszedbejut olcsobb netet venni akkor szerelik ki...minden ilyennel lekotik az ember kezet egy idore...megnezheted mobiluzlet stb... -
kowajano #26 hát én meg nem vagyok nagyon elájulva ettöl a ADSL töl föleg a 2 éves szerzödéstöl. Megköti az ember gondolom 2 évig nem mondhaatod vissza mert akkor a teljes vételárat ki kell fizetni. És bármikor megondolhatja a Matáv magát mert ugye az árváltoztatás jogát fenntartja. Gondol egyet és a 12900 ft röl felemelheti mitommén mennyire.
Apropo Valaki hallott már valamit az elektromos hálozaton való internetezésröl? Áll. Novacom csinálja itthon de még teszt alatt van eléggé