34580
RuneScape
  • Androidus
    Az alchemy az nem úgy működik, hogy annyi pénzzé változik át, mint amennyit a boltban adnának az első darabért? Mert ha igen, akkor az infláció szempontjából lényegében mindegy. Ugyanúgy bejön a játékba a plusz pénz, sőt még több is. A varázslat ebből a szempontból nem nagyon játszik be, mert ha nem ezzel fejlődne, akkor nyomatna más spelleket, és az fogyasztaná el a rúnákat.
  • Androidus
    Ez szerintem soha nem lesz. Az egész játék koncepciója az aktivitásra épül, soha nem lesz ilyen "auto-play" típusú lehetőség benne.
  • Androidus
    Ja hogy a mani értéke átlóg :))) Akkor adj hozzá 30 millát, és így módosul a kijelentésem: nincs 60 milla se :)
  • Taranov
    nem. Csak nagyon régen volt Lord Novi, de az régen volt, max. 300 üzenete volt,
  • Disno
    két userrel nyomult...
  • Taranov
    Csabee: 1118 :)
    Te vezetsz...
  • Taranov
    Marchusnak tök kevés, nincs 1000 sem.
  • Taranov
    igen, egy kicsit a magyarok között egy meghalt játékkal játszol.
  • Ron Ragm
    Sztem az infláció egy idő után meg fog állni a high alchemy miatt, mert nem hinném hogy a feléért eladják ha el is alchemizhetik...
  • Taranov
    Én csak akkor fogok újra játszani, mikor a játék irányítása más lesz, gombokkal lehet majd menni, és nem kell ennyit egerezni, hanem magától csinálná pl. a fletchinget.
  • Disno
    hmm, azt hogy pk, visszavonom :-)
    84 magic, 47 pray :-)
  • Ron Ragm
    én már annak is örülnék ha az 1%-át megkapnám...
  • Disno
    :-)
  • Disno
    mi nincs 30 millió se? 32 milka van neki készpénzben! plusz 472k nature rune, 1125k a nyíl, 1480k a large, 1700k a legs, 990k a plate, 400k a lobster, a fire rune 50/ea 950k water 30/ea 480k, body 40/ea 720k, 500k rune ore, ez eddig 40 milka. nem számoltam bele a minimum 1,3 milla pumpkin, easter egg, disk rare cuccokat amik többért is mehetnek, a rune bar, death, chaos rúna ami kitesz fél milkát meg cosmic, gemek, r2h, addy cuccok, party hat ami 2 milla szal uhh :-)

de a 50+ millás szörnyeknek nem hiszem hogy sokkal több van... meg ez is "csak" egy pk kari szvsz
  • Androidus
    Ja, és eltűnt a kedvenc tárgyam, amit lehetett ezüstből csinálni, a "nothing" :) Gondolom, ez a legutóbbi quest tartozéka lehet, mert akkor hozták be, de egy árva szóval se kommentálták.
  • Taranov
    Hát nem irigylem, nagyon fájdalmas a szegénység :-/
  • Disno
    Ezt csinálták meg membersbe, ráadásul ingyen :-/
    Van egy teleport fácska ahonnan ingyen Varrockba, meg még 1-2 helyre lehet teleportálni és vissza a Gnóm várostól.
  • Androidus
    Ez tetszik.
  • Androidus
    Viszont ez egy 10 millió xp-s "egyszerű" játékos. Tessék elképzelni, hogy akkor mijük van az 50 millió xp feletti szörnyetegeknek...
  • Ron Ragm
    Silverbő má lehet vmi unholy cuccot is csinálni csak az sajnos memberes
  • Androidus
    Hmmm... a rare cuccok értékét nem tudom pontosan, de ha a pumpkin 600 ezer, akkor ez nincs 30 millió se :) Bagatell :)))))
  • Ron Ragm
    Én egy apró de igen ötletes dolgot vinnék be a játékba: a városok főterén lenne 1-1- csávó akinél lehet pénzért átteleportálni a másik városba
  • Ron Ragm
    baszki...
  • Disno
    Őr :-)
    Lehetne venni? Combat*1 milka gp nem hangzik olcsón :-) És fel lehetne ruházni dragon cuccokkal >:-]#
  • Disno
    Nah találtam egy Warhamster nevű csákeszt aki helyből tudna Falador Palace méretű "házat" venni:

Huh ilyen bank kell nekem is...
  • Androidus
    Hadd vitatkozzak. Ha a lakás-inventory tökéletes alternatívája lenne a banknak, pont azzal vesztené értelmét a dolog. Itt nem arról van szó, hogy bővítsük ki a bankot, mert a bank nem véletlenül akkora, amekkora. Pont az a lényeg, hogy különbözzön a használata. Márpedig ha belegondolsz, hogy mennyi szirszart őrizgetünk, és hogy arra tökéletes a lakás-inv, akkor máris kaptunk egy jó kis kiegészítő lehetőséget a játékba.

Én most leginkább azt gondolom egyébként, hogy a lakásokban a helyiségek kiosztása legyen fix. A szoba-konyhás garzonban ne legyen üllő és kohó. A nagyok között már lehet olyan, ami kifejezetten rámegy erre a dologra. Ott elférnek külön műhelyek, benne rokka, meg fazekaskorong, kemence stb. Ha valaki ilyet akar. De kellene olyan is, ami csak reprezentál, és a Varrock palotában bvezetett bútorzat van alapban elhelyezve.

Az alap berendezést csak kiegészíteni lehessen, szerintem. Egy-két fajta tárgy legyen elhelyezhető itt-ott, főleg díszítő elemként.

És még egy ötlet: a legnagyobb házban legyen úriszolga. Igazából semmi különöset nem csinál, esetleg meg tudna teríteni megadott számú személyre, az jó poén lenne, de főleg a tulajdonlásról szólna ez is.

Ha jobban belegondolok, npc-vel meg lehetne oldani a rosszindulatú meghívottak problémáját. Lehetne alapban minden lakásnak tartozéka egy npc, egy őr. Alap helyzetben nem csinál semmit, csak sétálgat. Bejárhatja az egész lakást. Viszont ha valakit a friends listáról átteszünk az ignore listára, akkor azt ellenségnek fogja tekinteni, és kiderül, hogy hányas is a combatja az őrnek, hihi :)

Vagyis ha valakit meghívunk, és nem akar elmenni, elég áttenni ellenségre, és otthagyni, sok sikert kívánva neki az életben maradáshoz :)
  • Androidus
    Ha működik az automata szabályozás, az szépen fölveri a lakásárakat magától :)
    Mondjuk a leírásból kifelejtettem, hogy a fenntartott lakások értékét is figyelembe kell venni, így teljes csak a számítás, de ez már lényegtelen. A lényeg, hogy ha túl nagy lesz a fizetőképes kereslet a lakások iránt, az előzetes becslésekhez képest, akkor a lakásárak el fognak indulni fölfelé.

Esetleg még meg lehetne tuningolni a dolgot egy olyannal, hogy a legnagyobb lakások tulajdonosai (max. a felső 3 kategória) a nevük elé kapjanak "rangjelzést". A rangjelzést egy olyan karakter választaná el a név többi részétől, ami a nick megadásánál filterezve van, hogy ne lehessen ezzel bohóckodni. De persze magát a rang megnevezését is ki lehetne filterezni a későbbi regisztrációknál.

De abban biztos vagyok, hogy ha mondjuk Sir_Androidus lehetne a nevem a legnagyobb lakás tulajdonosaként, attól begőzölnék, és mindenemet odaadnám, hogy ezt elérjem, és nem lennék ezzel egyedül :)))
  • Disno
    Argh, te túl sok topicba szpemmelsz :-)
  • Disno
    Igen, igazad van. Ha nem hajtaná a playereket a tulajdonlás, nem lenne pumpkinjük, easter eggjük, és olyan rarek amiket csak tradeben lehet mutogatni. Akiknek van full rare setjük [sokaknak van, és egy rare set 30 milka körül van. crackert nem is számítva ami 10 milka körül forog, de rarebb mint a pink hat] meg gondolom rakás zsé, rune cucc, érc, halak satöbbi, szóval nem sok az az 50 milla. Sőt, kicsit több kéne, főleg Falador Palace méretű birtokokhoz, izzadjanak értük >:-]#
  • Ams
    Khm. :D
  • Disno
    üllőt is lehetne bele tenni, jó lenne. meg kohót :-)
    az lenne jó ha egy ezresért el lehetne küldeni egy futárral inventoryd tartalmát a lakásodba, így értelme is lenne a lakás-itembank használatának
  • Disno
    Csabinak sok van. MArchusnak is.
  • Disno
    tudom. csak éppen nem találtam a címet
  • Androidus
    Azé sajnálom, hogy ilyen kései fecske vagyok :( Tök jó dolgokat lehetett vlna csinálni...
  • Androidus
    Hmmm... hát mondjuk te biztos nem, mert már nem játszol. Ha csak ez a rendszer nem vinne bele annyi vérfrissítést, hogy kedvet kapj ismét hozzá :)))

Az 50 milliót úgy kell érteni, hogy egy közel akkora hodály, mint a Falador Palace. Jó kis alaprajzzal, lent a földön pedig komoly kerttel, mint egy palota, kábé. Valamit valamiért. De vannak fokozatok, egészen a legkisebbig, ami akkora, hogy szinte csak egy ágy és egy szekrény fér el benne, na az a 200 ezer. És minden karinak csak egy lehet belőle.

Figyu, mindenki r2h-ra vágyik, hogy az legyen a kezében, mert az a legjobb. A lakásnál ugyanez lesz. Mindenki arra fog vágyni, hogy a legnagyobbat megvehesse. Ezért ha annak olyan az ára, hogy mindenki meg tudja venni, akkor nem működik a rendszer. És gyanítom, hogy az 50 milkát a nagy karik játszva kiköhögik. Elad pár party hatet, ha épp momentán nincs annyi a bankban nála.

Én most 3 napig azt csináltam, hogy térültem-fordultam Gerrant boltjában, és felvásároltam az összes lobby-t meg feathert. Közben néha kicsit halásztam, néha vettem másoktól is halat. Költöttem úgy 2-300 ezer értékben, és a többletem 25k toll, valamint 300 lobby cert. Találós kérdés: mennyit gazdagodtam 3 nap alatt? Kérdés kiegészítése: szerinted annyiba kerüljön a játékban megvehető legnagyobb vagyontárgy, amennyit egy hét alatt összedobok, vagy lehet egy kicsit több? :)
  • Taranov
    nagy csönd lett...na akkor DAoCozom kicsit,
  • Taranov
    50 millió??????????????????
    És ne haragudj a szóért, de ki a picsa akar majd venni?
  • Taranov
    pfff Akkor is többet írtam mint te :)
    2002. március óta 2600 üzenetben gondolom több karaktert írtam, mint te 250 bazi nagy üzenetben :-D
  • Androidus
    Öööö... karakterszám alapján miért nem rangsorol??? :)))))))))))))
  • Androidus
    De ha már itt tartok, gyorsan elmondom a pénz szabályozásának ötletét. Ugye a lakás egy olyan vagyontárgy lenne, amit nem lehet egymásnak eladni, csak megvenni (bérelni), illetve visszaadni valamennyi pénzért. Ezért kínálja magát, hogy ezen keresztül legyen beavatkozás az rs világ pénzügyeibe.

Jelenleg szaporodik a pénz a világban, egyre több gazdag játékos van, és egyre gazdagabbak. Ennek szerintem kézenfekvő magyarázata a termelő skillek fejlesztése közben keletkező "melléktermék". Az a rengeteg steel plate meg raw trout, ami mellékesen a boltba kerül, olyan pénzforrást jelent, amit nem ellentételez semmi. Ingyen kerülnek a játékba és pénzért mennek ki. Ezekhez képest szerintem kisebb tétel az a pénzmennyiség, amit a szörnyek dobnak, illetve amit egyébként elköltünk a boltban az ott termelődő cuccokra.

Szóval van egy folyamatos infláció, amit a megtermelt értékek egyre jobb eladhatósága jelez. Hogy ez ne legyen egyirányú utca, szerintem célszerű beavatkozni.

Arra gondoltam, hogy minden lakástípusnak ki kellene jelölni a célközönségét. Fogalmam sincs, hogy az adatbázisban milyen paraméterek alapján lehet jól szkennelni, de elég sok variációs lehetőség van. Például a pontszám alapján lehetne sorba állítani a játékosokat, és képezni felső ezret, tízezret, 50 ezret, 100 ezret belőlük. Ezeknek a célcsoportoknak felmérni az anyagi helyzetét, elsősorban azzal, hogy a pénzüket összeadjuk, de akár bele lehetne venni más, jellemzően értéket képező tárgyat is. Túl nagy jelentősége nincs, hogy pontosan mivel mérjük a gazdagságot, úgyis csak az arányok számítanak.

Az egyes lakástípusok árfolyamát a célközönség gazdagságától tenném függővé. Értelemszerűen készülne egy induló felmérés, az a nulla állapot. Ahhoz tartozik egy induló ár. A szkenner mondjuk hetente egyszer megnézi a gazdagságot, és a változás irányába mozdítja az árakat. Nem változtatja azzal arányosan, hanem csak egy beállított lépcsővel viszi arrafelé. Ez azért fontos, hogy ne "rezonáljon" be az ár, vagyis a lakásárak visszahatása ne gerjesszen azonnal szegényedést, ami lakásárcsökkenéshez vezet stb. Kb. ugyanolyan lengéscsillapítás kell itt is, mint a futóműnél.

Értelemszerűen az arányszámok, az arányítás kiindulópontja és a léptetési összeg mind állíthatóak menet közben, mert pont az a turpisság ebben a fajta rendszerben, hogy akár drasztikus állításokat is lehet végezni a háttérben, akkor se borul a játék, csak a változások dinamikája fog megváltozni a jövőben :)

Ha jól üzemel egy ilyen szabályozás, akkor a lakásokra költött összegekkel szépen ki lehet vonni a forgalomból a felesleges pénz legalábbis jó részét. Természetesen ehhez az is kell, hogy a lakások ne bagóért induljanak, mint az ominózus javaslatban. Én kábé 200 ezer és 50 millió közé tenném az induló lakásárakat a jelenlegi árfolyamok szerint.