Segítséget kérek
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Már csak arra lennék kíváncsi ,hogyha ezzel elveszek az egyik partícióból ,akkor ez a program az üres helybõl szakít le vagy csak a saját kedve szerint töröl?
Amellett a kisebbítendõ partíción lévõ fájlok megmaradnak?
Partíciószerkesztõ programmal megoldható.
Ilyesmi például a GParted.
http://www.kompletta.hu/ http://yanet.hu/
Totsl Commanderben van könyvtárlistázási funkció, illetve van rá külön kiegészítõ is Diskdir néven.
Meg vannak külön lemezkategorizáló szoftverek is - Visual CD, Cathy, satöbbi
A segítségeteket szeretném kérni.
Van egy mappám, amiben 430 mappa van, és minden mappában 11 fájl.
Elég sokat foglal, 62gigát, és szeretném kiírni a dolgokat, hogy felszabaduljon egy kis hely.
Viszont ahhoz hogy tudjam, hogy melyik DVD-n mi van, ahhoz készíteni kéne egy listát, hogy milyen fájlokat tartalmaznak a mappák.
Azt szeretném kérdezni, hogy ezt Total Commanderrel vagy valami más programmal meg lehet oldani?
Úgy gondolom a lisát, hogy írja hogy elsõ mappa, és hogy mik vannak benne. aztán második mappa és abban mik vannak. és így tovább...
Remélem tiszta kb, hogy mit szeretnék és remélem tud valaki segíteni :)
Fordítások: http://evin.konzolozz.hu Az élet csupán álom, útban a halál felé.
Köszönöm a segítséget.
Még egy kérdés a Neroval kapcsolatban: egy DVD-R megírt videolemezt le lehet zárni utólag a Nero-val? Ha igen, hogyan?
Üdvözlettel: gy?jt?
Letöltöttem egy torrent oldalról egy DVD-t.
A letöltés után egy rar fájl-t kaptam, amit kicsomagoltam és a kicsomagolás után a klasszikus DVD struktúra 2 könyvtára jelent meg:
AUDIO_TS; VIDEO_TS.
A Nero 8-al szeretném a DVD lemezt megírni, de lebénultam és nem tudom, hogy a Nero Burning -al hogyan lehet a fent levõ VIDEO_TS -t "megetetni"? Ezt nem fogadja el mint lemezképet.
Üdvözlettel: gy?jt?
azt mondod, hogy akkor csak a minimálist ajánlotta fel, a maradék-ot meg magától építette bele?
ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S
.: mobilize.hu :.
nem hibaüzenet, hanem a partíció tulajdonságainál írja.
a típúsát nemtudom, ubuntu csinálta, gondolom jó neki az amit õ csinált :D
ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S
Ha jól értem, a 20 gigásról átpakoltál mindent és arra raktad az Ubuntut?
Milyen típusú (FAT32,NTFS,Ext3,Ext4) partíció az?
"ja, és azt mondja, hogy a foglalt helybõl nagy rész olvashatatlan."
Pontosan mi a hibaüzenet?
"Nem lehet ezen valahogy javítani?"
fsck, vagy az Ubuntuban (a telepítõlemezben elérhetõ, a telepített változatban külön fel kell tenni csomagból) van a gparted (Rendszer/Adminisztráció/Partíciószerkesztõ) - az is tud ellenõrizni (meghajtón jobb klikk/Ellenõrzés)
ja, és azt mondja, hogy a foglalt helybõl nagy rész olvashatatlan. Nem lehet ezen valahogy javítani?
C:-re meg visszapakolt egy csomó helyet úgy látom.
Kis pontosítás, a félreértések elkerülése végett:
Azért kell egy elsõdleges partíciót (kiterjesztett partícióban elhelyezkedõ) logikaivá átalakítani, mert csak 4 darab elsõdleges vagy kiterjesztett (a kiterjesztett partíció egy speciális változata az elsõdleges partíciónak) partíció lehet.
Ha ezt a elsõdlegesbõl logikaivá átalakított partíciót átméretezed, akkor a kiterjesztett partícióban felszabaduló helyre berakhatod a Linuxot (illetve a swap-partíciót) egy logikai partícióra (a Linux nem igényli hogy elsõdleges partícióra rakd).
Természetesen a partíciók átalakítgatásával csak óvatosan - a technika ördöge sosem alszik!
Ha átalakítasz egy partíciót (olyat amin nincs oprendszer) kiterjesztett partícióban elhelyezkedõ logikai partícióra akkor lesz szabad helyed egy új partíciónak.

1:18 Gyûjteményem: http://vwmodellek.blogspot.com/
Vagy átteszed a winchester-t egy másik gépre vagy próbálkozol egy ubi livecd-vel.....
Ha esetleg a másikre teszed a winchester-t akkor a lementés után formázd le.....
Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)
Olyan tanács, hogy tegyem fel újra az Xp-t most nem segít, sõt jó lenne lementeni adatokat elõtte...Tipp?
Ha 64 bites proci van a gépedben, persze. Két külön rendszer.
"egyébként tudtok ajánlani valami jó particionáló programot?"
GParted. Ha jól tudom az Ubuntu telepítõjén is rajta van, de van külön LiveCD-s változata is.
egyébként tudtok ajánlani valami jó particionáló programot?
A C-bõl akarok levágni vagy 20 gigát az ubuntunak, lehetõleg adatvesztés nélkül :)
Köszi
Tegnap megpróbáltam a MikTexet letölteni, de a szerver abbahagyta a küldést. Ma megint adtam neki egy próbát és észrevettem, h lehet szervert is választani<#falbav>#falbav>. És most már ment, fel is pakoltam. És mûködik a YAP.
Problem solved.<#email>#email>
Nekem anno a MikTeX nevû disztribúciót tanították (mint TeX fordítót) abban volt a YAP nevû nézegetõ alkalmazás, Meg a miktex-pdftex konvertáló eszköz.
Még lenne egy fájl, úgyh még nem oldódott meg teljesen a dolog.
Elvileg a LaTeXEditor-ban van beépített dvi viewer. Megpróbálkoztam a wikin említett progik nagy részével, de többnyire letölteni sem tudtam, nem hogy még használni.
van ez a .dvi fájl, amit meg szeretnék nézni, ezért feltettem a latexeditort, ami pedig ilyen halandzsát csinál belõle:
pls aki tud segítsen
Volna eyg kérdésem. Tudtok-e olyan programot, amely megjegyzi, hogy melyik billenyût nyomtam le, és melyik pillanatban. És utána õ maga letudná autómatikusan nyomni ezeket a gombokat.
Utolsó mondatok: -Áááá, ezt bárki megcsinálja. -Dobd már ide azt a baltát! -Taposs bele, látom, hogy nem jön vonat!
Utolsó mondatok: -Áááá, ezt bárki megcsinálja. -Dobd már ide azt a baltát! -Taposs bele, látom, hogy nem jön vonat!
Segítsetek lécci. Az a problémám, hogy a fényképezõ gépembõl a memóriakártyát áttettem egy másik gépbe és azóta nem tudok róla semmit letörölni. És létrehozott egy HPIMG mappát is (mivel 1 HP-ba tettem át) és természetesen azt sem tudom törölni. Törlésnél azt írja szüntessem meg az írásvédettséget ezt meg is tettem(?), mert az attribútumoknál kilõttem az írásvédettséget. De semmi, sem a képeket, sem azt a mappát nem engedi törölni.
Képek szerkesztése> majd a jobb oldalon lévõ munkaablakban(oszlopban) lévõ "Levágás" opciót kell alkalmazni kijelölni a méretet majd ok gomb.
Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)
1. Útvonal eszközzel (Eszközök/Útvonalak) megrajzolod a poligont, majd az eszköz beállítási párbeszédablakában: Útvonalat kijelöléssé
2. Szerkesztés/Másolás menüpont
3. Szerkesztés/Beillesztés másként/Új kép menüpont
4. Az új ablakban: Fájl/Mentés menüpont
Arra lennék kíváncsi ,hogy lehet-e olyat csinálni ,hogy a mostani C: partíciómhoz hozzá adnék a D: partícióból szabad helyet (egy merev lemezen van mindkettõ) ?
A C: jelenleg a Windows van, azt le is szeretném törölni ,de a D: -n lévõ fájlokat szeretném meghagyni.
Egyáltalán nem értek hozzá ,szóval elnézést ha esetleg valami egyértelmû butaságot kérdeztem.
A válaszokat elõre is köszönöm.
Üdv.
KÉRDÉSEM egyszerû nincs olyan progi ahol simán poligonos kijelöléssel csak a kijelölt képrészletet menti el simán jpg. vagy bmp. formában??????????Úgy mintahogy a Windowsos "paint" teszi?
Köszönöm segítségetek!
zita
Everybody repeat after me... We are all individuals. If you're going through hell, keep going.