20838
Segítséget kérek
  • kamionosjoe
    Én is külföldön vagyok mobilnettel és 60 giga a letöltési korlátom, abba azért elég sok játék belefér. Bár azt hozzáteszem kicsit többet is fizetek, mint ami az alapcsomagnál van.
  • gergely1991
    Ha sok minden le van tiltva akkor proxyval se lesz sok szerencéje. :/
  • cement
    a mobilneteknek ált. van valamilyen adatforgalmi korlátja. ha játékokat akar letölteni, akkor ahhoz nem éppen ideális, pláne ha külföldön van.
  • kamionosjoe
    Én egy mobil internet vételt javaslok. Kicsit drágább, de ha dolgozó ember vagy, csak tudsz erre szánni valamennyi pénzt.
  • Montanosz
    url címek lementése weboldalról lehetséges valamilyen programmal? linekeket szeretnék gyűjteni de manuálisan elég monoton
  • wollnerd #20512
    talán a/egy proxy? (amit beállítani a steamnak)
  • Sajtosmedve
    Sziasztok! A problémám az lenne, hogy egy munkásszállón lakom, ahol olyan internet van amiről egy rakat oldal le van tiltva. A STEAM is le van tíltva, így nem tudok letölteni játékot vagy a frissítéseket hozzá. Tud valaki erre valami megoldást? a TOR-al már próbálkoztam, de az csak böngészésben segített, a steam ugyanúgy nem tud letölteni :S
  • DoctorDoom
    Hm, már én is gondoltam hasonlóra... Csak a kivitelezéssel nem voltam tisztában. :) Ok, mivel ez újszerű megoldásnak tűnik, ezért kipróbálom. Köszönöm!
  • wollnerd #20509
    Akkor tőlem valszeg van egy ("fél") megoldás. Röviden: Egy virtuális gépen futtasd egy olyan windows verziót ahol biztosan működik a scanner..
    Bővebben: pl. az Oracle Virtualbox programmal futtathatsz egy másik Windows-t, mintha külön gép lenne, így az eszközöket is bedughatod a a virtuális gépbe, mint egy külön gépbe, és így is tudhatsz illesztőprogramokat telepíteni, stb. és onnan használni a szkennert.
    Ugyebár ha a virtuális gépen használod és szkennered a dolgokat,akkor a virtuális gépen lesznek eltárolva a digitális tartalmak és ha a gazdagépen is tárolni akarod akkor két egyszerű megoldás van. A legegyszerűbb az hogy át teszed egy pendrive-ra (amelyek a virtuális gépbe dugod be, átmásolod,aztán leválasztod).
    vagy: megosztod a gazdagép egyik mappáját a virtuális géppel, hálózati meghajtóként az "Integrációs szolgáltatások" (guest additions) segítségével.
    Linkek a használatokról:
    Virtuális gép létrehozása VirtualBoxszal
    How to connect USB Devices to Virtual Machines
    Share Files & Folders Between Your Host Machine and VirtualBox
  • DoctorDoom
    Természetesen nem szoktam engedni, mióta megcsinálta a hülye autofrissítését a windows. De natúrban sem működik. Meg sehogy.
  • DoctorDoom
    Sziasztok!

Használom a Revo Uninstallert, de írtam is, hogy én mindenhonnan kitakarítom a hátramaradt cuccokat, még azokat is, amiket a Revo meghagy. Meg van, amit manuálisan is ki tudok gyomlálni a regisztrációs adatbázisból. Teljesen 0-ról indul a telepítés. Meg hát... már a netkábelt is kihúztam, úgy is próbáltam. S nem gondoljátok, hogy nem az eredeti CD-ről csinálok mindent, mikor írtam? Ez a twain session hiba nem akar "elmúlni". Meg maga a szkenner egyébként működik, mert az ACDSee-ben pl. a második lehetőségként tud szkennelni, de ott meg a max. felbontás 600-as. Az meg nagyon kevés. :)
  • howarju
    Szia DoctorDoom!
    Nálam is volt ilyen gond, ugyancsak Epson scanner-nél. Először Revo uninstallerrel minden Epson bejegyzést vonj vissza és töröld. Újraindítás után az eredeti telepítő lemezről válaszd a "szokásos telepítést"! (Ne a gyors telepítést!) Először telepítsd a scanner meghajtóját, majd az újraindítás után, mikor lenn kiírja az automatikus eszközillesztő telepítését, klikkelj az ábrára és benne válaszd ki, hogy ne keressen a Windows Update webhelyen. Ezután telepítsd az eredeti telepítőről a saját driverét. Ha mindent felraktál, újraindítás után rendben fog működni a scanner is. Nem tudom, miért hibásodik meg, valszeg valami frissítés okozza a hibát. Ez mind Windows 7-nél, mind Windows 10-nél ugyanígy előfordul, és a javítása is azonos.
    Utoljára szerkesztette: howarju, 2016.01.25. 20:30:13
  • kl24h
    Azt akarom mondani, hogy te ne engedd hogy a Windows találja meg a drivert hozzá, hanem tedd fel az ő saját driverét. Sok esetben a Windows nem a megfelelő drivert telepíti fel. A Windows addig nem tudja felismerni, amíg nincs betéve az USB. Ha mégis a Windows hamarabb feltelepíti a drivert, akkor próbáld meg betenni a CD és telepítsd fel a saját driverét, kell menjen és utána az Eszközkezelőben megkeresed azt a drivert, amit a Windows telepített és azt Uninstallod. Ezekután a Windows nem fog más drivert feltenni. Volt hasonló esetem egy laptop esetében a hangdriverrel, igaz Windows 8.1 rendszer volt és így trükköztem ki vele. Miután sikerült teljesen a saját driverét feltenni, utána ha lesz is frissítés, kell működjön rendesen.
    Utoljára szerkesztette: kl24h, 2016.01.25. 19:48:58
  • DoctorDoom
    Hali!

Csinálhatok bármit abban az Eszközkezelőben, de nincs haszna. S mondom, letöröltem mindenhonnan: manuálisan a regedit-ből is, ahol uninstallálás után természetesen miért ne maradna? :) Application Data könyvtárban is szokott maradni mappa, onnan is törlöm. Egyszóval MINDENHONNAN. De az érdekes, hogy 2 hónapja magától felismerte a rendszer, frissített, működött, most meg nem? S akkor is win10 telepítés után, s most is. Pedig, mivel újra raktam a gépet, tényleg nem volt rajta semmiféle hátramaradt mappa, vagy regkulcs, vagy bármi... Ezért furcsa ez nekem.

Mindenesetre törlök megint, de nem hiszem, hogy használni fog...
  • kl24h
    Nálad az a gond van, hogy nem sikerült rendesen letörölnöd a Scanner drivereit. Én még csak Windows XP használok, de láttam milyen a Windows 10.

Indítsd el a Windows-t "Csökkentett módban" és úgy próbáld Uninstall-ni mindent (persze az USB kábelt is húzd ki, hogy ne legyen csatlakoztatva a Scanner). Ezekután elindítod a Windows-t normál módban és mivel nincs csatlakoztatva a scanner, a Windows nem tudja feltenni az illesztőprogramokat. Mindent kitörölsz ami még maradott az uninstall után (mapák, Registry bejegyzések). Ha a Windows-al nincs semmi gond és más minden működik nem szabad legyen hibabejegyzés az Eseménynaplóban. Ha minden rendben van, akkor előveszed a CD és újratelepíted a drivereket (úgy tudom nem szabad egyből csatlakoztatni az USB kábelt, csak mikor kiírja).

A DriverBooster nem ajánlom, van erre egy helyesebb megoldás is: vagy megtalálja a Windows az új frissítéseket vagy megkeresed manuálisan (Device manager-ből).
  • DoctorDoom
    u.i.: Programkompatibilitási változtatások sem voltak hasznosak, mert azt is kipróbáltam, XP SP 2-es, 3-as verzióval, win7-el, stb. Ha rendszergazdaként telepítek, futtatok, az sem jó. Leszedtem egy twain dll-t (az eredetit kimásoltam biztonsági mappába), amit kicseréltem az eredetivel, de nem használ. Mondjuk ez nem biztos, hogy jó lépés volt, mindenesetre visszacseréltem.
  • DoctorDoom
    Sziasztok, üdv mindenkinek!

Egy olyan problémával fordulok hozzátok, s azokhoz, akik járatosak a témában, amivel már végképp nem tudok mit kezdeni.

Van egy Epson Stylus CX3650 scannerem, amely egyben nyomtató is. A nyomtató részét nem használom, de a scannert elég gyakran. Már akkor, amikor még XP-t használtam is gyakran előjött egy hiba, azután áttértem a win7-re, most pedig win10-et használok. A Windows 10 telepítése után föltettem az Epson gyári telepítő CD-jéről mindent, ami szükséges, majd bele akartam kezdeni a munkába. Általában ACDSee v.3.1-el dolgozom, mert ezt a régimódiságot szoktam meg... :), de persze működik sok más programmal is. Az ACDSee menüjében van az Acquire Setup-ban az Epson Stylus CX3600, és a WIA-Epson Stylus CX3600/CX3500 lehetőség, én az előbbit szoktam használni. Aztán mikor a Acquire pontra kattintok a menüben, minden működni szokott, bejön az Epson gyári programfelülete, amelyben lehet választani a használati módok között: Otthoni, Professzionális... Nos, ez a program most nem jelenik meg. Ha az ACDSee-t használom, egy hibaüzenet jelenik meg, ezzel a szöveggel:

Az EPSON Scan program nem indítható el.
    A hiba megszüntetéséhez használja a Hibaelhárítási segédet.
    Szeretné megnyitni a hibaelhárítási segédet?

Ha a Nem-re kattintok, pedig ez látható:

ACDSee
    Unable to start TWAIN session.

Ha pedig a Start menüben kiválasztom az Epson Scan programot, akkor is ugyanaz a szöveg fogad:

Az EPSON Scan program nem indítható el.
    A hiba megszüntetéséhez használja a Hibaelhárítási segédet.
    Szeretné megnyitni a hibaelhárítási segédet?

A hibaelhárítási segédben, azaz a súgójában van ezernyi lehetőség, de majdnem minden végigpróbálva sem jutottam semmire.

Ami érdekes, hogy úgy 2 hónapja, amikor már szintén win10-et használtam, egy "véletlen" alkalmával, ugyanezen problémákat követően, amikor feldobtam az Epson progit a gépre az automatikus frissítések jelezte, hogy elavult az illesztő, majd a Driver Booster, amit néha használok, leszedte és tökéletesen frissítette egy 2012-es illesztővel a programot. Ezt követően működött minden. Majd egy vírus miatt újratelepítettem a win10-et, és azóta egy 2006-os illesztőprogramot sikerült csak frissíteni, máskülönben sem a Driver Booster, sem a SlimDrivers, és semmi más nem talál megfelelőbb illesztőt az Epsonhoz. S persze a twain hibát ugyanúgy kiírja. Tudom használni a szkennert, de csak a második lehetőséggel, ha az ACDSee-t, vagy más progit használok: WIA-Epson Stylus CX3600/CX3500. Csakhogy ez egy lebutított dolognak tűnik, ugyanis a maximum felbontás, amellyel szkennelni tudok, az a 600-as, pedig az Epson programjában vannak magasabb értékek is. 1200-asat használok általában fényképek szkenneléséhez. Dokumentumokhoz nem kell annyi.

Nos, az eszközkezelőben ez a helyzet:

Képeszközök
    >Epson Stylus CX3600/CX3500

Tulajdonságok>Illesztőprogram>Illesztőprogram dátuma: 2006.06.21.

Ha frissítek a neten történő automatikus kereséssel, ez jön:
    Már telepítette a legjobb illesztőprogramot az eszközhöz.
    A Windows megállapította, hogy az eszköz illesztőprogramja naprakész.

Ha az eltávolítást választom, akkor eltávolítja ugyan, de pár másodpercen belül minden visszakerül a helyére. Ha uninstallálom a programot, törlök mindent a regeditben is, és az eszközkezelőben is eltávolítom az illesztőt, majd újraindítok, akkor is ott van. Természetesen mindeközben csatlakoztatva van a szkenner a géphez. Akár kihúzom, akár csatlakoztatom, telepítés előtt, vagy után, teljesen mindegy, a hibák ugyanazok. A DriverBooster pedig szintén nem talál hozzá frissebb illesztőt. Pedig mondom, néhány hónapja talált.

Az USB-k energiatakarékossága is ki van kapcsolva, egyetlen USB vezérlő nem működik, ami nem tudom, hogy ezzel kapcsolatban lehet-e:

Ismeretlen USB-eszköz (sikertelen eszközleíró-kérés). Ez előtt van egy sárga háromszögben egy felkiáltójel.

De túl sokat nem számíthat, mert legutóbb, amikor zokszó nélkül működött a program, ez az USB hibaüzenet akkor is ott volt.

A gyártó oldaláról is leszedtem már nagyon sok illesztőt, de semmi nem használt.

Csak azért írtam le ilyen hosszan, hogy pontos legyen minden, s ne kelljen felesleges köröket lefutnom (nézd meg az eszközkezelőt, stb. ;) ), ha valaki tud segíteni. :) Szóval a problémán sem frissítés, sem újratelepítés (akárhogy variálva), sem más nem segített még eddig.

Köszönöm előre is a válaszokat!
  • gergely1991
    Sejtem hogy itt a "jogokal lesz a baj.
    Keresd meg a problémás mappát tulajdonságok>biztonság fül>hozzáadás>keresd meg a usergépedet/usered.
    Ha linuxliveról bootolsz(mindegy) akkor esélyel hozzájuk férhetsz.
    Jó ideje nem használok win-t így pár dolog elfelejtődött.....
  • Jani Hun
    Halliiee, van 2 jack kimenetelem a laptopon, plusz a saját hangszórói. Van valami oylan program amivel tudnám rendezni hogy pl 3 külön program, ablak, video, stb más más kimenetelen szoljon? Pl youtube (chrome) laptop hangszóróján, közben a vlc mondjuk külsö hangszórón, de pl a játék eg hangszórón (ezt igy mint párhuzamosan). Keresgéltemm már de nem találtam hasonlót se, a windowson belül nemtalálok erre beállitást (win10) és nem minden programnál van rá lehetőség.
  • sztav
    Sziasztok!

Az a problémám, hogy régebbi (pár éves) fájlokat (jpg,doc, pdf..) ugyan lát a win8 de képtelen megnyitni. Mindig sérülésre vagy hibára hivatkozik. Próbáltam win8 es 7 alatt is de ugyan az az eredmény. Próbálkoztam már jó pár recovery programmal de észre sem veszik hogy hibás lenne a fájl.
    Van e ötletetek a megoldásra és hozza valami jó segédprogram?

Köszönöm!
  • matson
    Sziasztok!

Olyan gondom akadt Win7 x64-es rendszeren, hogy a helyi hálózaton belül hirtelen halál lassú lett a másolás. Konkrétan 16 kbps sebesség a maximum, amivel viszi. Valakinek volna ötlete ezt mi okozza?
  • Dzsí Pí
    izé, ez a tüske cucc mi is?:D tudsz linkelni képet, vagy ipon? (de amugy köszike az infót) :)
  • madarasz19
    Szervusztok!
    Windows 7 SP1 op.rendszert használok a gépemen. A Skype program a közelmúltban frissült a 7.17.85.106 - os verzióra.
    A frissítést követően azt tapasztaltam, hogy a program bejelentkezési ideje alaposan megnövekedett ( átlagban 1 perc körül).
    Van valami ötletetek, mi lehet a probléma?
  • howarju
    Szia Dzsí Pí!
    Addig is, amíg nem bizonyosodsz meg a végleges javításról, keress a ventilátorodnak egy direkt-fesz. tüskét, és nyugodt lehetsz! :-)
  • Dzsí Pí
    Sziasztok, kérdésem főleg az AMD-sekhez szólna!
    Ugye kijött év vége fele az új radeon szoftver, a crimson. nekem a legelső verzio van most fenn(win10 64bit, R7850 2 gb). és sajnos a következő verzióban volt a hiba amit cikkeztek is, hogy nem szabályozta normálisan a vga ventit és sokaknak leégettt a video kártyája.
    én az első verzió óta nem tettem fel direkt újabbat, de most automatikusan frissítené. kérdésem, hogy kijavították már ezt a ventikezelős hibát?
  • Gerdzso
    Sziasztok!

Abban szeretnék segítséget kérni, hogy vettem egy új gépet, de a régi gépem winyóját áthoztam ebbe a gépbe, de most, ha bekötöm a dokumentumokat nem tudom elérni, mert rendszergazdai hozzáférés kellene, ezt valahogyan meglehetne kerülni?
  • madarasz19
    Szervusztok!
    Windows 7 SP1 op. rendszer működik a gépemen.
    A közelmúltban a nyelvi eszköztár nem beállított magyar nyelv jele ("H" betű) eltűnt a tálcáról.
    A nyelvi eszköztár beállításait ellenőrizve látszólag miden rendben van, de a levelezés során időnként az angol és német nyelvet is használom, és a váltásokat a tálcán megjelenő nyelvjelző ikonokkal végeztem.
    Mi lehet a probléma?
  • Begin
    Üdv,
    Adott egy NAS linuxal gyárilag Twonky média szerver van rajta, és van egy androidos média lejátszóm, ezen van egy gyária média lejátszó. A problémám az lenne, hogy nem lehet beletekerni csak néhány filmbe (van olyan 1080p-s mkv amibe bele tudok, és van olyen xvid amibe nem, és fordítva). Hiába állítom be, az állapotjező csíkon, hogy hová ugorjon, egy kicsit ugrik csak előre, annyit amennyit már elő stream-elt, viszont a stream csak max 1 percnyit tölt előre. Lecseréltem a média szervert miniDLNA-ra, a helyzet ugyan az. Gondoltam kipróbálom Windows-os számítógépen media player-el mi a helyzet, és érdekes módon ott bele tudok tekerni az összes filmbe, ezért gondoltam a média lejátszónál nem jó valami, ezért kipróbáltam a BubbleUPnP, MediaHouse és DLNA Player alkalmazásokat is, de eredménytelen a kísérlet. Mi lehet a probléma? Mivel tudnék még próbálkozni. Felmerült bennem, hogy a codec probléma, de akkor az csak a NAS oldalán lehetne nem? Akkor miért jó a Windows Media Player-ben?
  • GixEr
    Egy ismerosomnel volt ugyan ez a problema es o a startlaprol lepett (volna) be. Ezert gondoltam, hogy nalad is ez lehet. Bar neki utana a freemail oldalarol gond nelkul sikerult belepnie.
    En outlook-ot hasznalok, ott nem volt belepesi problema.
  • madarasz19
    Szia GixEr!
    Kb. 2 órával ezelőtt frissítettem a Firefox böngészőm. Nem sokkal ezt követően "nagytakarítást" végeztem a gépemen. Nem tudom, hogy összefügg-e a fentiekkel, de megtörtént a csoda; működik a freemail. Ami a kérdésedet illeti, a regisztrációm adataim alapján a www.freemail.hu URL címről próbálkoztam korábban, amikor a dolog nem működött.
    Köszönöm az információdat.
  • GixEr
    Startlap.hu-rol inditod nem? Ott egyszeruen rossz a link...
  • madarasz19
    Szervusztok!
    Újabb problémával jelentkezem. A freemail levelező programom megmakacsolta magát.Az adatmezők (Felhasználónév; jelszó) kitöltését követően egy hibajelző weboldal jelenik meg: " Ellenőrizze, hogy helyes-e az internetes cím (http://fmbelepes.t-online.hu)".
    Az érdekes az, hogy a kiszolgáló web címe: http://www.freemail.hu/mail/login.fm#fm.
    Mi lehet a probléma?

Utoljára szerkesztette: madarasz19, 2015.12.16. 10:43:57
  • madarasz19
    Szervusztok!
    Képfájlban (jpg) levő szöveget szeretnék kiextrahálni és Word fájlban megjeleníteni. Korábban az IrfanView32 képkezelő fájlban az eredetileg jpg fájlt TIF fájlformátumra alakítottam, majd az így nyert képfájlt a 2003-as verziószámú Microsoft Office program Microsoft Office eszközök egyik programjával átalakítottam Word formátumra. Jelenleg a Microsoft Office 2007-es verzióját használom és nem jövök rá, hogy az Office programcsoport Microsoft Office eszközök közül melyik alkalmas a TIF képfájlban levő szöveget kiszedjem.
    Segítsetek.
  • cement
    Sziasztok!

Az utóbbi időben vettem észre, hogy ha telefonomat (LG G3) bedugom a gépbe usb-n keresztül, nem tudom megnézni a fényképeket/videókat amiket az SD kártyára ment, csak azt amit a telefon memóriájába.
    Megnéztem a telón, a DCIM mappába menti a fotókat, mégsincs ott egy sem, ha a mappára jobbklikkelek, azt mutatja 0 byte a mappa mérete, pedig van vagy 10gb kép/videó rajta.
    A fájlok nincsenek rejtve, mégis így néz ki a mappa:

Van ötletetek hogy hogyan lehetne megcsinálni? Az SD kártya formatálását szeretném elkerülni, de lehet, hogy más nem segít
  • Systore #20483
    próbáltam, nincs más 3.0-ás eszközöm, minden más 2.0-ba megy. azóta beköltöztettem a szobába a modemet és a routert, wifi így is elég gyengén teljesít, lehet így kell működnie és én vártam csak többet, de akkor miért van reklámozva, hogy 1gbps-t bírja, nem tudom. 240/200-nál nem mértem jobbat vele. ami nem lenne rossz, csak ekkora netnél többet vártam a wifitől.

routeres topikban feltettem egy kérdést, bemásolom ide is, hátha tud valaki megoldást:

https://sg.hu/forum/uzenet/1097248793/3831
  • Adi
    Sziasztok!
    Windows Mail programot használok az email-ek megnézésére. Van egy gmail fiókom az tökéletesen működik és van egy freemail.hu -os fiókom de az nem hajlandó fogadni a leveleket. Webfelületen a freemail.hu-nál belépek ott megkapom de vmiért a windows mail nem tölti le. Eddig letöltötte és kb. egy hónapja nem hajlandó. Hiba üzenetnek ezt írja: "A kapcsolat a kiszolgálóval megszakadt. Fiók: 'mail.freemail.hu', Kiszolgáló: 'mail.freemail.hu', Protokoll: POP3, Port: 110, Biztonságos (SSL): Nem, Hiba a szoftvercsatornában: 10061, Hibaszám: 0x800CCC0E"
    Válaszokat előre is köszönöm!
  • kl24h
    Tedd egy másik USB 3.0 portba.
    Valamilyen más dolog (billentyűzet, egér, stb.) nincs bedugva az USB 3.0-ba?
  • Systore #20480
    igen. de próbáltam 2.0-val is biztonságkedvéért.
  • kl24h
    Az a kis "bizgentyű" az számítógép USB 3.0 portjába volt betéve?
  • Systore #20478
    Hello.

digi ezres netet megrendeltem, mellé ezt és ezt. a gond az, hogy quick setup után ~120/200-at mér. nyílván nem várom el, hogy wifivel jöjjön rendesen az 1 gigabit, de azért ez így nincs rendben. próbálgattam beállításokat, amit google segítségével találtam, de semmi változás. megnéztem rendesen lanba kötve, router nélkül rendesen jött az 1 gigabit. kérdés, hogy mi lehet itt a gond?router beállítás? hogy tudnám elérni, hogy wifivel is értelmes sebességgel jöjjön a net?