Segítséget kérek
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
gamer since: ,,Created: Apr 03 2005, 15:51:56 CEST"
Utoljára szerkesztette: gergely1991, 2015.03.22. 21:15:44
Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)
Végül letöröltem minden lejátszót, minden extra filtert (már kb 20adjára), a külső hangkártya driverét stb. és újraraktam mindent. A hangkártya control paneljén állítgattam és végre sikerült beállítani az 5.1-et... Most már a windowsban is megy az 5.1 az erősítőre, pedig anno csak a lejátszót tudtam rávenni hogy 5.1-ben szóljon. Úgyhogy most minden lejátszóban megy az 5.1 mindenféle extra beállítás nélkül.
juhé 😊
Örülök, hogy sikerült! :-)
Üdv: howarju
http://keptarad.hu/kepek/55634736488456343464.jpg
Jó volt az ötlet!
Minden OK.
Köszönöm!
Üdvözlettel: gy?jt?
Talán, próbáld meg a VOPT9.21-es töredezettségmentesítőt! Ez ugyan sokáig elmolyol, de alapos munkát végez!
Link: http://download.chip.eu/hu/Vopt_912242.html
Utoljára szerkesztette: howarju, 2015.03.18. 15:10:42
Köszönöm a válaszüzenetet.
Megpróbáltam a rendszergazda futtatást. Sajnos nem jött be. Az első üzenetemben küldött képen megjelenő, eddig "megbonthatatlannak" látszó adattömeg (20 G😎 a gépem későbbi használatát követő kb. 1 óra alatt még kiegészült 6 GB töredezésmentesítésre szoruló adatmennyiséggel. Most, hogy ezt a bejegyzést írom, éppen fut a töredezésmentesítés. Remélem, ez utóbbi mennyiséget sikerül töredezésmentesíteni. Eddig a töredezésmentesítés évek óta simán és eredményesen zajlott.
Összekötöttem a laptopomat a házimozim erősítőjével és az a problémám, hogy nem szól 5.1-ben.
Egy Creative SB X-Fi Surround 5.1 USB külső hangkártya van a laptopomba dugva, és a hangkártyát optikai kábellel kötöttem össze az erősítővel.
Hang van, szól minden hangszóró, de sajnos csak egyszerre, nem pedig 5.1-ben.
Régen jól működött, szóval tuti, hogy működnie kell, de windows reinstall után nem tudtam újra beállítani. Erősítővel nincs baj, kábel jó, hangkártya jó, szóval valami a beállításokkal nem stimmel.
Media Player Classic Home Cinema-t használok és van egy olyan emlékem hogy le kellett tölteni az AC3 Filtert, hogy szóljon az 5.1. Valamit abban kellett átállítani és utána a lejátszó programban is állítani kellett, hogy szóljon rendesen az 5.1.
Valaki tudja esetleg, hogy mi lehet a megoldás?
Talán nincs meg hozzá a jogosultságod? Futtatsd rendszergazdaként!
Windows 7 SP1 op. rendszer működik a gépemen.
A töredezés mentesítéssel van problémám. Ezidáig a Windows 7 saját programját, esetenkén egyéb (Piriform Defraggler, Auslogics Disk Defrag, Smart Defrag) használtam probléma nélkül.
Legutóbb az alábbi tisztításig jutattam el, bármelyik programot használtam:
Töredezés mentesítés
Mi lehet az oka, hogy a képen látható módon kb. 20 GB anyag nem fogadja el a töredezésmentesítést?
Mert dupla kattintanak s felugrik az email-cím rámennek s be is tudnak lépni. Hogy tudnám ezt megoldani?
Ha beírod a Google-ba, hogy "Álláskeresés", Számos találatot kapsz!
De pl. az OLX-en is próbálkozhatsz!
★★★★★
Kellene lennie a laptopon egy ilyen (ilyesmi) matricának. Kép Erre van írva a kulcs amivel aktiválni tudod a windowst újratelepítés után.
Telepítőt internetről kell leszedned. Megfelelő verziót!
Lenovo Y580 (i7 3610QM, 8GB RAM, GTX 660M 2GB, Samsung 840EVO 120GB SSD+1TB HDD)
Utoljára szerkesztette: kamionosjoe, 2015.02.26. 19:18:32
★★★★★
Utoljára szerkesztette: Csori96, 2015.02.17. 17:31:12
ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/
Feltettem a 32bites verziót a 64 helyett (madVR miatt) és észrevettem, hogy teljes képernyős módban a seek bar (az időcsík) teljesen máshogy néz ki mint 64bites barátjában. Hiába keresgélem sehol sem találom, hogy hol lehetne beállítani az alapértelmezett kinézetre?
ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/
AMD Ryzen 7 5800 X3D-ARCTIC Freezer 34 eSports DUO black/red, Asus TUF Gaming B550 Plus, Kingston HyperX Fury 2x16GB DDR4 3200Mhz, Gigabyte Geforce 5070 TI OC Aero, 850W Gigabyte GP-AP850GM
Szerintem nem Linux a rendszer(már ha új a gép) hanem FreeDOS.
Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)
Én az életem során linuxot csak youtubon láttam de már ott is úgy hogy azt asztalt mutogatták.
Ez meg bejön ,de csak a fekete parancssoros dos felület.
Hogy a bánatba tudnék erre Win 7-et felvarázsolni,mert ahogy bekapcsol a gép bármit nyomok a linux kiválasztó indító ablak jön be a gép biosa nem így nem is tudom belőni,hogy lemezről telepitsem a win 7-et 😞
Valaki tud ebben segíteni?
Next PC upgrade: 2022
A másik dolog, amit a #20346 írtál, az ilyen meg szokott történni, de a gép újraindítása után már el kellene tűnjön. Megpróbálhatod, hogy ellenőrizd le azt a partíciót (Error-checking), amelyiken van az a mappa, mert lehet akkor megoldódik a dolog.
Megjegyzés: Nem kell olyan könnyen feladni ha valami nem megy, mert...!!!
"A total commander nézőkével mit szerettél volna mondani? Nincs fájl, csak könyvtár."
Halkan mejegyzem: "Válasz 'tandya' üzenetére (#20333)"
Hogy neked is válaszoljak:Hozd létre ugyanazt a könyvtárt ugyanott, aztán töröld le.
Sajna így sem sikerült törölni a mappát. Ugyanazt írja ki, vagyis, hogy a könyvtár/fájl már nincs a helyén.
Azt hiszem, feladom.
Rendszergazda vagyok, mivel ez egy otthoni asztali saját gép. Minden engedélyezve van. Megpróbáltam módosítani, de azt írta ki, hogy már nincs többé a helyén.
A total commander nézőkével mit szerettél volna mondani? Nincs fájl, csak könyvtár. De a rendszer azt mondja, hogy az sincs. Hiába látom. Ez az, amikor egy gép azt hiszi, hogy okosabb egy embernél. 😊 Ráadásul úgy is tesz. Lehet, hogy a Terminátor egy igaz történet? 😊
ok, de újraindítás után nem kellene, hogy használja semmi, nem? Hogy lehet megnézni, hogy mi használja?
Mappa környezeti(helyi menü)>biztonság fülön...ha nincs listán akkor hozzáadás>speciális>helyek megkeresed a felh. fiókod>és mindent engedélyezel rá.
Sikeresége attól függ hogy "rendszergazdai" jogosultsággal vagy-e.
Csak ezen az 1 mappán akadt ki.
Mi lehet az oka, ha egy könyvtárt nem tudok törölni?
Egy könyvtárba rendszereztem azokat a fájlokat, amiket DVD-re kellett írni. Írás után törölni próbáltam a könyvtárt, de a Total Commander azt írta ki, hogy nem törölhető. A Sajátgépből is próbáltam, ez azt írja, hogy az elem nem található, ellenőrizze az elem helyét, és próbálja újra.
Újraindítottam a gépet, és megint megpróbáltam törölni, de ugyanazok az üzenetek jelentek meg.
Megnéztem, a könyvtár üres, nincs benne fájl. A total commanderben bekapcsoltam, hogy mutassa a rendszerfájlokat is, de így sem volt benne semmi?
A rendszer egy win 8.1
Esetleg egy jegyzettömb újratelepítés segíthetne Rajtad? :-\ A winchestereden nincsenek "bad" szektorok?