Segítséget kérek

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

InfectedMann
Üdv!

Egy nagyon egyszerû programot keresek amivel avi file -okba tudok feliratot muxolni (mint az mkv fileoknál az mkvtoolnix -el). Lehetõleg az ékezeteket rendesen kezelje mert különben nem ér sokat a dolog.
AVI-Mux GUI nem játszik mert a muxolás után az ékezetes karakterek helyett csak krixkraxok voltak.

http://www.avpuniverzum.hu AsRock A780GXH - AMD Athlon II X2 250 - 2GB DDR2 OCZ Reaper 1066Mhz - Sapphire HD4850 Toxic - 250GB+200GB Samsung SATA2 HDD - FSP 350W - Acer 19\"

Evin
phpmyadmin-ra lépj be, és ott mentsd le.
Vagy a neobase.hu-n van leírás a drupal oldalak lementéséhez, ha azt pl át akarod rakni egy másik drupalra.

Fordítások: http://evin.konzolozz.hu Az élet csupán álom, útban a halál felé.

Nézd meg itt hátha segít.
jacky87
Sziasztok. Gondolom tudjátok, hogy az extra.hu megszünteti az ingyenes tárhely szolgáltatást. Az oldalon egy Drupal rendszert üzemeltetek és szeretném lementeni az adatbázist. Amikor próbálok belépni az extra beépített MySQL Manager-be, akkor "Nem sikerült a csatlakozás: érvénytelen beállítások. " hibaüzenetet kapom. Írja, hogy nézzem meg a config.inc.php fájl beállításait, de ezt sehol sem találom. Írtam az extra ügyfélszolgálatának is, õk azt mondták, hogy nem tudják, próbálkozzak.
Tudnátok segíteni, hogy hogyan tudnám lementeni az adatbázist?
Elõre is köszönöm!

Tanulok, mert a befektetett energia egyszer meghozza gyümölcsét...és mint tudjuk, a gyümölcsbõl pálinkát lehet fõzni! ;) http://nyaralasitthon.com

De az, mint írom, egy kicsit ortopéd módon megnyújtja a képet szélében. Én azt akarom, hogy természetes módon, az eredeti képaránnyal töltse ki a teljes képernyöt. Az nem normális, hogy egyiket így játsza le, másikat meg úgy.
gergely1991
16:9 csak elírtam sry:)

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

Dj Faustus
"Érdemes egy kártyát venni hozzá vagy inkább RS232 átalakító USB-re?"
Léteznek RS232->USB átalakítók, bár megeshet az, hogy nem lesz kompatibilis az adott eszközzel.
Kérdezz rá a multiméter gyártójától (esetleg a forgalmazótól, ha szakboltban vetted), hogy õk mit javasolnak.

Az újabb alaplapokon már sajnos tényleg nincs (vagy csak az alaplapról kiálló csatlakozótûkként, amire egy szalagkábellel csatlakoztatható rá a soros porti DB9-es/DB25-ös csatlakozó). Ha abszolút nincs ilyen az alaplapon, és nincs igazán mûködõ átalakító (reméljük azért ez nem fog fennállni), akkor a tutibiztos megoldás tényleg a bõvítõkártya.

JoeFromHun
Sziasztok!

Olyan problémám van,hogy van egy notim amivel jár ki helyszínekre és van vele egy mobilnetem (ZTE HSDPA Stick)
És valamiért SP3-as XPvel nem megy .. de SP2-essel gond nélkül. Nem tudja véletlen valaki,hogy mi a trükk mert nagyon idegesít!
Segítséget elõre is köszönöm!
Fontos lenne mert van egy másik gép is amin használnám azon SP3-as XP van de azt nem telepíthetem újra mert olyan programok vannak rajta.. ami miatt nem lehet!
Találkozott esetleg már más is ezzel a hibával?
Már csont tiszta SP3-as XP is próbáltam,hogy semmi ne zavarjon esetleg be .. de így sem megy. Felrakja magát a Stick de maga a program nem érzékeli az eszközt azaz a modemet!

Alplap:GA-890 GPA UD3H Rev2.1 - CPU:PhenomIIX2 555BE 3.2GHz - Táp:Corsair VX-450 450W- RAM:16GB Kingstone DDR3 QKIT 1600MHz- Ház:Chieftec Bravo - OS:W7(x64)/Ubi12.04LTS- HDD:3x WDBlack 2TB

gergely1991
Hát átállítod a lejátszóban 16:3-ról 4:3-ra és meg van oltva:-)

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

Jim Morrison
thx

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

Sziasztok!

Letöltöttem egy programot a winyóhoz a HDD Regenerator mert nem mûködik a winyóm rendesen. ha tudjátok hogy hogy kell ezt a progit használni lécci írjátok már meg köcc!
Megint én vagyok. A nemrég vett laptopomnak van egy kisebb furcsasága a videók lejátszásával teljes képernyõs módban. (Megjegyzem, a gépemen többféle player is fent van már) Egyeseket teljesen okésan visz, másokkal viszont azt csinálja, hogy kétoldalt függõlegesen vastag fekete csíkot rak be, és aközé a filmet. (Tudom, a legtöbb lejátszónál van olyan, hogy széles teljes képernyõ, de az meg elég ortopéd módon megnyújtja a képet.) Más gépen nem csinálta ezt az adott filmekkel. Tehát azt akarnám, hogy teljes képernyõs üzemmódban minden film normálisan legyen közvetítve. Gspottal néztem, azt írja, hogy a szükséges kodek installálva van. A gépen kellene valamit beállítani, vagy esetleg telepíteni valamit? Ha ez fontos, Windows Vistám van, angol nyelvü.
Tufa
Egy RS232 csatis multimétert szeretnék a géphez csatlakoztatni viszont nincs RS232 csatlakozó a gépben. Érdemes egy kártyát venni hozzá vagy inkább RS232 átalakító USB-re?

Mert a speedtest nem pontos, és ugyanakkor a letöltési sebesség függ a másik gép feltöltési sebességétõl, és hogy hány felé oszlik.
Hello!
Az elmúlt héten letöltöttem gépemre a Comodo Firewall Pro 3.0.25.378 személyi tûzfalat.Magyar nyelvi fájlként a Comodo V3hungarian.zip fájlt töltöttem le.
Kicsomagoltam és az alábbi fájlok jelentek meg:
http://www.cig.canon-europe.com/ph/OPA/aig/wDIkNKV1wqmJmawSCU03ks3kskXL010101143kskXLzmoqmwkN.jpg
A Comodo Firewall Pro 3.0.25.378 program telepítési könyvtár struktúrája a gépemen így néz ki:
http://www.cig.canon-europe.com/ph/OPA/aig/ompDYYy2po0L1iXx0503ks3kskXL010101153kskXLzmoqmwkN.jpg
Hova kell beilleszteni a nyelvi fájlokat a telepítõ könyvtáron belül ahhoz, hogy a Beállítások ablakban a lenyitható nyelvek között a magyar is megjelenjen?
Megpróbáltam ezeket a fájlokat bemásolni a program telepítõ könyvtárába, de semmit nem segített. Nem jelent meg opcióként a Beállítások lenyitható ablakában. Csak az angol jelenik meg továbbra is.
http://www.cig.canon-europe.com/ph/OPA/aig/p7wmcBR0J47sCNBM3603ks3kskXL010101133kskXLzmoqmwkN.jpg
Van valaki, aki ugyanazt a személyi tûzfal magyar nyelvû változatát használja?
Nem lehet, hogy a nyelvi fájl a Comodo Internet Security programhoz tartozik?

Üdvözlettel: gy?jt?

Jim Morrison
Miért van az, hogy a speedtest ezt mutaja:

és csak 270Kb/s el tölti le a dolgokat?

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

egy kis segitség kéne.meghalt a laptop iroja,azóta nem tudom ujratelepiteni.mit csináljak?
Vinyóról írtam fel a "ashampoo buring" progival és mégis akadozik.Valami prg.létezik esetleg.
Lassú a géped, vagy a cd olvasó. Másold fel vinyóra, akkor nem fog remélhetõleg akadozni.
Sziasztok!A problémám a következõ:egy CD-re felírtam egy AVI filmet.Ha lejátszom a CD-rõl a hang akadozik.Milyen prg.vel lehetne a hangot megjavítani vagy milyen CD íróval írjam fel amelyik a hangot is figyeli és ellenõrzi.Elöre is köszi a tanácsot.Egy kezdõ.
Lehet csak a hangod akarta hallani:) Hányszor hívott már? És ha mindig felvetted miért csak most szólt bele? Én kételkednék.
LoDMaSt
Nem kérdezted, hogy eddig mért nem szóltak bele? :) Biztos a megfélemlítés része volt.

@ Hellomarci

akyyy
na mot megint hivott, beleszolt, ujsgáelõfizetést akartak rámdumálni<#idiota>

&#778; &#778;&#778; &#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;

LoDMaSt
Meg am azt kiírja neki, ha felvetted a hívást.

@ Hellomarci

LoDMaSt
nem.

@ Hellomarci

akyyy
akkor a második lépés.

nokia 6230-as. nemtudom pc suite tud e ilyet. vagy valami más progi?

&#778; &#778;&#778; &#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;

autoszimulator
szolgáltatóhoz tudsz csak fordulni zaklatás címszóval, de nem lesz egy gyors és kellemes folyamat :D
Én spec nem is engedném a készülékekben a hívószám kijelzés letiltását, teljesen felesleges, evidens hogy 90%-ban rossz célokra használják.

.: mobilize.hu :.

akyyy
Valaki folyton hiv rejtett számról, aztán jól nem szól bele.
meg lehet e tudni milyen szám ez valahogy?
vagy: nem e lehet összekötni géppel a telót (kábel, bluetooth van) hgy a gépen tudjak fogadni hivásokat? igy lejátszanák neki csörgést, mintha még kicsengene, de közbe én hallanám, és ugy lehet beleszólna<#gonosz2>

Nagyon szépen köszönöm a segítséget!!!!!!
Dj Faustus
"köszi a linkeket és válaszod, de a baj az, hogy az angollal hadilábon állok.
Vhol létezik ez magyarul is? Van ötleted?"

Ha már "nemzetközi szolgáltatók" szolgáltatásait akarod igénybe venni, készülj fel rá, hogy csak idegen nyelvû felületet (a Paypal-nek angol, spanyol, francia, és kínai nyelvû felülete van)/segítséget fogsz kapni.
Ha hadilábon állsz az angollal, akkor van szótár, vannak különbözõ fordítószolgáltatások (#1, #2, #3).

Dj Faustus
A Symantec-nek (a Norton termékek gyártójának) van magyar nyelvû weboldala.
Azon belül a Norton termékeknek is van külön magyar nyelvû lapja.
Azon belül van egy Terméktámogatás menü, ahonnan elérhetõ a Norton Frissítési Központ, ahonnan letölthetõ egy segédeszköz, ami megkeresi a Symantec Norton termékcsalád termékeit a gépeden és frissíti azokat.

Sziasztok!Segítséget szeretnék kérni,hogy nekem Norton from symatech vírusírtóm van,nem tudom,hogy hol kell frissíteni vagy önmagát frissíti-e?Erre szeretném ha válaszolna valaki,mert tanácstalan vagyok!Elõre is köszönöm szépen a választ!
Valamit elállíthattak. Hívd fel a szolgáltatót, aki remélhetõleg kapcsolatba lép a t-commal, és megoldják.
Üdv. Bár nem T-comos az internetem (Enternet) de mivel a Tcomnál van a telefonszolgáltaltásunk, így közük van hozzá..

Szóval egy hónapja, még jóval karácsony elõtt rendeltünk tértünk át 4MB-ról 10MB-os internetre....megjött az új modem, központilag is mindent átállítottak...király volt, valóban mûködött a 10mega...sõt, fájlletöltõ programokkal a 11-12 sem volt lehetetlen...

De most már csak 5MB a netünk sebessége, pontosabban alig lépi át az 5megát. Tudom, hogy benne van a szerzõdésben, hogy csak papíron garantált a sebesség...

De mégis mekkora arcátlanság már ez? Mit tehetünk? Ha 1 hónapig megvolt a 10MB, akkor az most hova tûnt?
köszi a linkeket és válaszod, de a baj az, hogy az angollal hadilábon állok.
Vhol létezik ez magyarul is? Van ötleted?
köszike<#puszi>
Dj Faustus
Itt, itt meg itt találhatsz pár ingyenes adat-visszaállító programot. Ha szerencséd van, és nem írta felül semmilyen program az adott állományt tartalmazó szektorokat, akkor visszaállíthatod a kérdéses állományt.

HELP! letöröltem egy elég fontos dokumentumot shift+del kombinációval, alig egy órája. vissza tudom még nyerni valamilyen progival?
Köszi az ötletet. Figyelgetem a progikkal a gépem.

Molnibalage
Egy pár oldalas pdf-et simán megnyit. A 300 oldals pdf-mel sajnos nem boldogul. A fájl kijelölése után rákérdez, hogy melyik oldalakat akarom szerkeszteni. --> All

Homokóra, homokóra. :(

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Molnibalage
Köszi!

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Dj Faustus
"könyvjelzõt mivel lehet csinálni egy PDF doksihoz?"
PDFill - ez egy ingyenes PDF szerkesztõ - van benne könyvjelzõzési lehetõség.

"Vistán hogy lehet lemezkarbantartást csinálni, ha mondjuk helyet akarok felszabadítani?"
Mielõtt nekiesnél particionáló programmal (ilyen a Partition Magic, de vannak ingyenes alternatívái), takaríts:
- Lemezkarbantartó
- még pár tipp
- ccleaner takarítóprogram, és pár alternatívája

"Hali! Tudja valaki, hogy mitôl törlôdnek random módra a IE-bôl a cookie-k?"
Jó kérdés. Vannak erre akár programok is, de ha nem tettél fel ilyesmit, akkor meg kéne keresni mi csinálja. Nézd át más vírus- (Avast, Avira), kémprogram- (Spybot S&D, Adaware), malware-irtó (Malwarebytes) progival a géped.
Készíts egy naplót a Hijackthis nevû progi segítségével, és a napló tartalmát másold be nekünk, majd megnézzük mi lehet a kártékony.

Vagy van a Process Monitor nevû progi, azzal figyelheted, mit csinál a géped (milyen progi törli a sütiket).

Hali! Tudja valaki, hogy mitôl törlôdnek random módra a IE-bôl a cookie-k? Win Vista-t használok amiben végig néztem már minden beállítást, de sehol sem találok olyan opciót, hogy 5-10 percenkén, óránként törölje ezeket. A NOD-ban sem találtam ilyesmit.
Nagyon idegesít, hogy állandóan be kell írnom a felhasználó/jelszó adatokat - ráadásul úgy, hogy megkérdi, mentse e...

Molnibalage
Az optimális az, ami az LCD képernyõd natív felbontása és képaránya szerintem.

A partícionálás partition magic progival. Gyakorlatilag csak kattintgatni kell és türelemsen várni.

Kérdéseim:
Vistán hogy lehet lemezkarbantartást csinálni, ha mondjuk helyet akarok felszabadítani?
Hogyan lehet megosztani a vinyót? Nekem egy c: meghajtóm van 145 gigával, és ennek teszem azt a felét át szeretném osztani egy új meghajtóra.
A gép néha kiírja, hogy nem a képernyö optimális felbontása van beállítva. És leirja, hogy mi az optimális arány. Megnézem, dehát az van beállítva. Ez így mit akar jelenteni?
Molnibalage
Megvan, hogy hogyan hívják, könyvjelzõt mivel lehet csinálni egy PDF doksihoz? Vagy még konvertálás elõtt kell megcsinálni valamivel?

qtab986
Szövegfordításra mi a legjobb szoftveres megoldás? Vannak fizetõs szoftverek, amik a legjobbak vagy a google fordítója is ugyanolyan jó, mint akármi más? Angol-magyar érdekel és nem fordítóirodát, nem húsvér embert keresek.

Dj Faustus
"Azt értem alatta, hogy vannak nemzetközi szolgáltatók, akiknél nem tudom hogyan tehetném fizetõssé oldalam egy részét?"
Paypal-hez itt találhatsz útmutatót.

Joomla CMS-hez itt találhatsz elõfizetési modulokat.

Molnibalage
Nem találtam megfeleõ topikot, ezért kérdezek itt.

Egy pdf dokumentumhoz hogyan lehet olyan tartalomjegyzések létrehozni, ami oldalt egy toolbarban elérhetõ? (Nem tudom, hogy mi annaka pontos neve.)

Azt értem alatta, hogy vannak nemzetközi szolgáltatók, akiknél nem tudom hogyan tehetném fizetõssé oldalam egy részét?
Példáúl hogyan mûködik a CCBILL rendszer vagy hasonlóról tudtok?

köszi
zita