Segítséget kérek
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Vagy mi van, ha az optikai meghajtó koszos?
Fordítások: http://evin.konzolozz.hu Az élet csupán álom, útban a halál felé.
itt van ugyanakkor egy másik gép (socket 775 szintén, csak sima p4 @ 3ghz), itt szuperül mennek a ramok. és ugyanaz az xp ugyanarról a telepítõ cd-rõl fel is röppent, mint az álom.
HP-knál általában ez a bevett szokás. De ha így csináltad, akkor részemrõl passz.
DeCenS
Igen az jó. De azt is megpróbálhatod, hogy egyesével berakod a gépbe a memóriákat, és ahol hibát csinál, az a rossz.
Nekem az alaplapom nem szerette az egyik memóriát, és azért fagyott, de a memtest átsiklott rajta, lévén a memória jó volt.
Fordítások: http://evin.konzolozz.hu Az élet csupán álom, útban a halál felé.
Ha jól emlékszem itt kértem már segítséget Photosmart C5100 series típusú nyomtató hálózati telepítéséhez. Minden jól megy, simán bedugtam a routerbe a nyomtatót, így végre én is tudok nyomtatni az asztalimról. Viszont van egy gond amit nem tudok megoldani. Akik a notebookon dolgoznak, neteznek családtagjaim, nekik is jó lenne, ha nem kellene mindig összekötni a nyomtatóval a gépet, csak (vezeték nélküli) hálózaton nyomtatni. A baj a következõ : XP van a gépeken, és azok nem találják a nyomtatót, azonban ha beírom a böngészõbe a nyomtató IP címét, akkor bejön a nyomtató oldala, Nyomtatóadatok, stb. Egyszerûen nem tudom, hogy akkor hogyan tudom rávenni az XPt, (nemtom vele van-e a gond), hogy csatlakozzon a nyomtatóhoz. Meg lehet adni URL címet is, de beírtam oda már mindent, de sosem tudtam tovább lépni, mert egyszerûen hibás volt a megadott elérési útvonal.
Remélem érthetõ, és tudtok megoldásokat, tippeket adni. :)
ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/
A Pascal - a BASIC, C/C++, C#, Java nyelvekhez hasonlóan - egy programozási nyelv.
Leginkább az oktatásban van elterjedve, mert segítségével könnyen meg lehet tanulni a programozás alapjait. De használható alkalmazásfejlesztésre is, bár inkább más nyelvek - C/C++, C#, Java - vannak elterjedve (meg egy kissé idejét múlt).
Ennek vannak különbözõ megvalósításai, ilyen például a Turbo Pascal, a Delphi (e kettõt a Borland - ami átalakult Embarcadero-vá - nevû cég fejlesztette, ebbõl a Turbo Pascalt ingyen letölthetõvé tette), a Free Pascal (ez a Turbo Pascal nyílt forrású, platformfüggetlen megvalósítása), illetve a Lazarus (ez meg a Delphinek a nyílt forrású, platformfüggetlen megvalósítása).
A Turbo Pascal/Free Pascal illetve a Delphi/Lazarus párosok között az a különbség, hogy az elõbbiek parancssoros/konzolos alkalmazások fejlesztésére vannak kihegyezve, az utóbbiak meg grafikus felületû/ablakosokra.
"3.Miért jó a Javascript?"
A Javascript (nem keverendõ össze a Java-val!!!) egy böngészõben lefutó kliensoldali interpretált (vagyis a forráskód valós idõben fut le, nem úgy mint a Pascal vagy C esetén) szkriptnyelv.
Leginkább a böngészõben levõ HTML objektumok lekérdezésére/módosítására/törlésére/létrehozására használják (tehát amíg a HTML egy weboldal vázát, a CSS az oldal kinézetét, a Javascript az oldal szerkezetének változását, a böngészõ vezérlését, a felhasználó tevékenységére való reagálást hivatott elõsegíteni); ûrlapok elõzetes ellenõrzésére; egyszerû animációkra; a böngészõ különbözõ paramétereinek - böngészõablak felbontásának, típusának, stb... - lekérdezésére; domainen belül HTTP-üzenet küldésére, illetve annak fogadására (ezt nevezik Ajaxnak); billentyûleütések figyelésére; stb... való.
Egyébként pont azért írtam itt, mert magyar tutorialra lennék kíváncsi.
De majd keresgélek.
egyébként google: lightsabre tutorial, és lesz 1000 videó, meg leírás.
-pascallal egyszerûbb programokat tudsz írni.
@ Hellomarci
Lenne néhány nem összefüggõ kérdésem:
1.Hogyan készítsek lézerkardot VIDEÓBA?
Néztem tutorialokat youtube-on, de magyar nincs.Valaki tudna adni egy leírást vagy videó tutoriált, hogy hogyan készítsek videóba lézerkardot?
(elsõsorban Sony Vegas-sal, de más is lehet)
2.A Pascal nevezetû program mire jó?
Talán programkészítõ vagy mi?
3.Miért jó a Javascript?
A HTML-hez értek Notepad-ban, de Javasricpt-tel még nem próbálkoztam.
Van valami lényegesebb különbség a 2 közt?
4.Ha valaki akár képhez akár videóhoz tud valamilyen jó videó vagy trükköt, légyszíves írja le, hol nézhetem meg. (elsõsorban nem háttérkészítésre vagy "szépítésre" gondolok, hanem olyan dologra, amin meglepõdhetnek az emberek, ilyan pl. a már említett lézerkard stb.)
Légyszi ha valaki legalább az egyikre tud válaszolni, írjon!
Minden étkezés elõtt és után között van az evés.
Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)
Minden étkezés elõtt és után között van az evés.
Itt az sg.hu-n is vannak ilyen topikok - íme verziónkénti csoportosításban.
A bejegyzés természetesen az Internet Explorer 8 böngészõ beállítására vonatkozik.
Üdvözlettel: gy?jt?
A program InPrivate-szûrés beállításával küzdök.
A Biztonság > InPrivate-szûrés beállításai menüpont > Automatikus tiltás opció > OK! beállítása aktiválja az InPrivate-szûrést.
Miután az IE8 böngészõbõl kilépek és ismét indítom a böngészõt, az InPriváte-szûrés kikapcsolt állapotban van.
Nem értem, hogy az automatikus tiltás opciót miért nem tartja meg az IE 8 böngészõ.
Üdvözlettel: gy?jt?
Falco Gif Animator
Beneton Movie GIF
Photobie - hozzá való leírás
Gimp - ezzel is lehet animációkat készíteni: #1, #2, #3
Windows Movie Maker (Windows XP óta benne van a Windowsban), Virtualdub, Avidemux
Avidemux esetén (de hasonlóképp van Virtualdub esetén is):
1. Megnyitod a képet - File/Open menüpont
2. Megnyitod a hangot - Audio/Main Track menüpont, a megnyíló ablakban az Audio Source-nál beállítod az External MP3-at, az External File-nál meg megnyitod az MP3-at.
3. Beállítod a tömörítést - Audio/Encoder, illetve Video/Encoder menüpontok
4. Elmented a munkát - File/Save/Save video.
Te hol tanultál ilyen értelmesen fogalmazni?
Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 2400G|G.Skill Aegis 2*8Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|Seagate Barracuda 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3 Plus|Philips 243V7|Windows 10 Home 64bit|Ess10
Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)
De ott hogyan tovább???
Az a problémám, hogy eddig a HypreCam 2 simán felvette a videóimat, most viszont valamirt 2x olyan gyorsan veszi a videót, mint a hangot.Magyarán egy 20 perces videót pl. úgy vesz fel, hogy abból 8 perc a videó éa 20 a hang.Nem tudom miért van ez légyszi segítsetek!
Segítséget kérek a flex gif animátornál.
Leszedem seriallal, de sehogy ne tudom megadni neki.
Valami okosság hozzá ami fullba teszi.
Vipre a crackot már nyomja is ki.
Nagyon köszönöm elõreis.<#worship>#worship><#worship>#worship>
Segítséget kérek.
Olyan programot keresnék, amivel egy fotó alá mp3-at tudnék rakni és avi. kiterjesztésû filmfájl lesz belõle.
Tudtok ilyet és röviden hogyan mûködik, mert laikus vagyok a témában...
Elõre is köszi mindent
zita
Mindenkinek hinnie kell valamiben. Én azt hiszem iszom még egyet.
olyan ingyenes lehetõleg külföldi emailszolgáltató/emailszolgáltatókat keresek, ahol sok-sok domain közül lehet választani
nem kell sem pop3 és/vagy webmail (vagyis elég az egyik csak) úgy is csak msnhez használnám, és jó lenne vmi frappáns mailcím
anonymail.hu -t ismerem, de azok elég idétlenek (disznozsir.hu és társai...)
tipp?
Bazinga!
Tud valaki egy olyan programot, amiben vannak effektek, vagy egy honlapot, ahol ilyeneket lehet letölteni?
(hang effektekre gondolok pl.:taps, fújjogás)
1.5 GB van összesen. Ahogy írtam, most jelenleg a System Managed Size-ra van állítva. A program a D-bõl indul, aminek nincs lapozó fájl (No Paging) állítva, de persze próbáltam a programot úgy is, hogy a C-be volt telepítve, de akkor is ugyanaz volt a helyzet.
Tud valaki egy olyan programot, ami leszedi a szinkronhangokat, de bennt hadja a háttérzenét?
(pl.:paródiáknál használják ezt stb.)
Nemrég vettem egy 1 GB memoriát (a másik 512 MB), betettem a gépbe és minden OK. Persze beállítottam a Virtual Memory-nál hogy System Managed Size. Minden program szépen mûködik, de az Oxford Picture Dictionary Interactive nem.
Itt van a kép is:
Ha a Windows XP csökkentett módban indítom el, akkor nincs ilyen gond.
Ha valaki még találkozott ilyennel, mert én még nem láttam ilyen problémát.
pm-et pls
látom szeret lefagyni:D
Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 2400G|G.Skill Aegis 2*8Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|Seagate Barracuda 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3 Plus|Philips 243V7|Windows 10 Home 64bit|Ess10