20837
Segítséget kérek
  • Csaba1111
    Sziasztok !
    Szeretnék segítséget kérni.
    Thunderbird 7.0.1 használok.
    A nagyobb csatolt állománnyal érkező leveleket többször egymás után is letölti. Ki kell törölnöm a weben, hogy abbahagyja.
    Csak a nagyobb méretek esetén ( 5 Mb felett )
    Mit kell beállítanom, hogy ne tegyen ilyet ?
    Segítséget megköszönöm !
  • KunDi
    Sziasztok!
    Segítségre lenne szükségem az alábbi feladatnál, nagyon megköszönném !!!!

"Követelmények:
    A program működése feleljen meg a UNIX alapelveinek, amit kell, azt csinálja megbízhatóan, minden sallang nélkül. Ha nem tudja értelmezni argumentumait, akkor ehhez hasonló módon tájékoztasson:
    $>ls -G
    ls: Not a recognized flag: G
    Usage: ls [-1ACFLNRabcdefgilmnopqrstux] [File...]

"Debian alatt kérdezze le, mely csomagok vannak telepítve a gépre, írja ki ezen csomagok nevét formázottan, valamint azt is írja ki a program, hogy mely programokkal van függőségben egy adott csomag. PL.
    nparted : libc6, libnewt0, libparted1.4, libuuid1
    nano : libc6, libncurses5"

nagyjából ennyi.
  • item
    userbar-ra gondoltam,lehet nem jól fejeztem ki magam.
  • gergely1991
    WTF???
  • item
    Üdv!

A fejlécben lévő képet ki tudja nekem kicserélni ? Mert én csak feltölteni tudok,linket nem lehet megadni.

Köszöntem!
  • gergely1991
    Esetleg(word2003):Fájl>nyomtatás>Több oldal egy lapon beállítás?
  • csypy
    Sziasztok!
    Olyan problémám lenne,hogy szöveget szeretnék lekicsinyíteni még olvasható formában,úgy hogy kevesebb oldalból álljon nyomtatáskor.Hogy tudom megtenni? Word-be vagy Pdf-be. Köszi a választ!
  • Vardar
    Sziasztok!
    Nem tudom frissíteni az OpenOfficeom, a következő hibaüzenetet adja a frissítő:
    Hiba a hálózatról történő adatolvasás közben. A kiszolgáló hibaüzenete: Could not read status line: A létező kapcsolatot a távoli állomás kényzserítetten bezárta
    Mi a gond és hogy tudnám orvosolni?
  • kl24h
    Fel kellene ismerje, ha minden rendben van a gépeddel (vírusmentes, a driverek normálisan működnek, nincs hiba az operációs rendszerben) és megfelelően van csatlakoztatva hozzá.
  • bodjo20
    köszi gergely1991
  • ozsi84
    Sziasztok,

Egy kis segítségre lenne szükségem a Solid Edge-ben.
    Egy kisebb cégnél dolgozom, ahol rám bízták, hogy tanuljam ki a Solid Edge. Mivel elég kezdő szinten vagyok (eddig AutoCAD-et használtam) abban kérném a segítségeteket, hogy hogyan lehet teríték rajzot készíteni egy bizonyos alkatrészről? A rajzokat megkapjuk de az istenért sem akarja kiteríteni!
    Előre is köszönöm
  • gergely1991
    Akkor nézd át azokkal amit belinkeltem.:)
  • bodjo20
    Az újraindítás safe módban kb. 1 perccel a bekapcsolás után következik, anélkül hogy hozzáérnék... Normal módban kidob egy figyelmeztetést, hogy valami probléma van a géppel, rámegyek, és azt írja, hogy vírus támadta meg a számítógépet, majd miután rákattintok a lehetőségekre, hogy karantén vagy eltávolítás, azonnal elkezdi az újraindítást... illetve rá se kell kattintanom, csak lenyitom a lehetőségeket, máris restart...
  • gergely1991
    Kespersky Virus Removal Tool,Kaspersky rescue CD(Usb-re),HitmanPro,MalwareBytes
    Nemcsak vírus okozza az újraindítást:Tápegységhiba,CPU felmelegedés.Nem csatlakoztattál valamilyen hardvert a géphez(hardverhiba/hardver-összeütközés)?
  • bodjo20
    Hello! A számítógép pár percenként indítja újra magát, hol normál, hol biztonsági módban, vírusra gyanakodtam, letöltöttem a nod32 trial verzióját, mikor próbáltam futtatni, ezt a képet dobta ki: hibaüzenet Aki találkozott már hasonlóval, pls küldjön valami megoldást!! Köszi!!
  • gergely1991
    Lehetséges okok(a sok közül):A Vezeték megsérült, külön drivert követelhet,hiányzik a alaplapi driver(chipset)usb-hez.
    Más USB eszközt felismer?Ha nem nem ad ki valamilyen hangot? Milyen Op.rendszert használsz?
  • gruber trans
    sziasztok.van egy kis gondom.vettem egy külsö vinyot(samsung 1.5tb) és rádugom a gépre de nem ismeri fel.mért van ez?
  • gergely1991
    Lehet hogy valamelyik reklámblokkoló bővítmény miatt csinálja,ez esetben azt tiltsd le egy pillanatra.
  • Willenbrock
    Regelni akartam egy oldalra,konfirmációs kódot kér de közben meg nem mutatja a kódot,mező sincs neki ahová be lehetne írni! Ilyenkor mi van?
  • picueka0822
    Elvesztek a képeim, mit tegyek?
    Hogyan tudnám a képeket megjeleníteni? Tegnap újratelepítettem a windows 7-et és a D-meghajtón levő képeimet most nem tudom megnyitni.
    Mindig azt írja ki,hogy érvénytelen kép,és hogy nem tudja megjeleníteni. Elvileg az előző fiókom elrejtette, ezért most nem tudom leszedni a rejtettséget róla,és minden féle parancsot megtagad tőlem. Nem tudom,hogy hogyan tudnám leszedni róla. A rejtettség a jobb klikk Tulajdonságok/Speciális/Tartalom titkosítása az adatvédelem érdekében,ezt nem engedi leszedni róla,mert az új fiókomnak nincs hozzá jogosultsága. Mit tegyek? (tudom,h epic a dolog,de kérlek segitsetek)
  • francois
    Hello, olyan problémám van, hogy avi videót átkonvertálok DVD formátummá (AUDIO_TS, VIDEO_TS) és azt kiírom lemezre. Eddig mindig így csináltam, de most olyat tapasztaltam, hogy az asztali lejátszón szaggat a videó, meg csúszik a hang, számítógépen meg teljesen jól megy. Lejátszónak nincs semmi baja, próbáltam másikkal. Az a gyanúm, hogy konvertálásnál van vmi gáz, de fogalmam sincs micsoda. Van valakinek ötlete, vagy tapasztalata, hogy mi lehet a gond?
    Köszi.
  • ozsi84
    Sziasztok,

Egy kis segítségre lenne szükségem a Solid Edge-ben.
    Egy kisebb cégnél dolgozom, ahol rám bízták, hogy tanuljam ki a Solid Edge. Mivel elég kezdő szinten vagyok (eddig AutoCAD-et használtam) abban kérném a segítségeteket, hogy hogyan lehet teríték rajzot készíteni egy bizonyos alkatrészről?
    Előre is köszönöm.
  • KaBuTo666
    #18953: Passzolom, mivel a barátomnak kell csak az ő nevében írok ide.
    #18954: Kösz szépen!
  • Fruzsi991
    Értem.. hát akkor nekiállok az átrendezésnek :) Köszönöm szépen mindenkinek!! :)
  • Dj Faustus #18972
    "Mert sajnos muszáj a microsoft officehoz ragaszkodnom, mert a suliban csak ezeket a fájlokat fogadják el."
    Mint említettem, ha nem használsz túlzottan speciális dolgokat (például makrókat), akkor egy LibreOffice-szal tudsz Word (.doc), Excel (.xls), és Powerpoint-állományokat (.pps) kezelni, megnyitni és menteni.

Ha felsőoktatásban résztvevő hallgató vagy (és szociálisan rászoruló, TDK munkát folytató, a köztársasági ösztöndíjban részesülő, illetve a doktorandusz vagy), akkor a Tisztaszoftver-program keretén belül igényelhetsz Office 2010-et.
  • Fruzsi991
    Igen xp-m van.. amiket küldtél, azok alapján nem mutatott semmi hibát, de érzem a gépen azért, hogy valami nem oké :) de hogyha eltávolítom a programot, akkor onnantól már csak próba-vagy fizetős verziókat tudok rárakni a gépre? Mert sajnos muszáj a microsoft officehoz ragaszkodnom, mert a suliban csak ezeket a fájlokat fogadják el.
  • gergely1991
    Nézd át a gépet azokkal amit ajánlottam,próbáld meg az "eltávolítás"-t kiválasztani,ha az sem megy akkor elképzelhető hogy nincs rendszergazda jogosultságod vagy a vírus a telepítéssel kapcsolatos információkat eltávolította.Windows xp-d van?
  • kl24h
    Próbáld meg azt feltelepíteni, amit küldtem privátba és azzal megtekintheted azt az Excel fájlt, viszont a géppel valami nincs rendben.
  • Fruzsi991
    Amikor rákattintok a módosításra, akkor azt írja ki, hogy nem lehetséges :S
  • kl24h
    Az is lehet, hogy megsérült az Office és újra kell telepíteni. Ha tiszta a gép (lefuttatva a #18960 ajánlottakat), akkor a Control Panel-ben felnyitod az Add or Remove Programs és az Microsoft Office-nál adsz egy Change és azután kiválasztod, hogy Repair. Ezek után már lehet, hogy fog működni.
  • Fruzsi991
    Őszinte leszek, abszolút nem értek hozzá.. csak annyi tuti, hogy megvettem a gépet, rajta volt egy microsoft office 2010 starter csomag, azt elindítottam, telepített mindent, és egészen egy napig bírt utána működni.. de nem írt semmi olyat, hogy próbaverzió, egy gyári beállításról pedig nem hiszem, hogy ne lenne legális.. bár ennyi erővel akár így is lehet :)
  • gergely1991
    Egyáltalán legális (vagy próbaverziós) példányt használsz(ha nem akkor nem csoda hogy makacskodik)?
  • Fruzsi991
    Eszem ágában sincsen makrózni :) Köszönöm szépen :)
  • gergely1991
    A továbbiakban makróbeállítás ez alapján és a "Összes makró letiltása értesítés nélkül" funkció kiválasztása.Gondolom nem szoktál makrókkal dolgozni.
  • Fruzsi991
    Még annyit ír mellé, hogy azért nem tudja megnyitni a programot, mert probléma merült fel, amikor a rendszer elküldte a parancsot a programnak. viszont amikor aktiváltam, akkor kiírta, hogy most is újraindíthatom a rendszer vagy később szeretném e, és akkor a későbbre kattintottam.. viszont azóta már legalább ötször újraindítottam. Most már a word fájlokat sem tudom megnyitni, a ppt-t pedig alapból aktiválni sem tudtam :S
  • Fruzsi991
    Nem, és már magát az excel-t és a word-öt sem tudom megnyitni.
  • gergely1991
    Malwarebytes,Kaspersky Virus removal tool,Hitman Pro egyenként telepítsd fel frissítsd majd ellenőrizd
  • Dj Faustus #18959
    "the system has not been rebooted" = A rendszer nem lett újraindítva.
    Tehát kizárólag az említett hibaüzenetből kiindulva meg kéne próbálni újraindítani a rendszert.

Ha ez nem segít, akkor próbáljuk még jobban körbehatárolni a dolgot: pontosan mi a hibaüzenet? Mert ez nagyon nyúlfarknyinak tűnik (próbálj meg képernyőképet készíteni a hibát tartakmazó ablakról: Print Screen billentyű, előveszel egy Paint-tet, ott Szekesztés/Beillesztés, a kapott képernyőképet elmented, és feltöltöd egy képmegosztó oldalra, például az imagerz.com-ra).

Eredeti (tehát megvásárolt vagy Tisztaszoftver program keretén belül telepített vagy géphez előtelepített) a Windowsod? Az Office 2010 próbaverziós vagy megvásárolt/aktivált változat? Más állományokat (.doc, .xls, .ppt) megnyit az Office?

Ha nem feltétlenül szükséges az Office 2010 (nem kapsz makrókat tartalmazó Excel-táblákat), megpróbálkozhatsz egy ingyenes alternatívával: a LibreOffice-szal.
  • kl24h
    Próbáld meg, hogy más Excel fájlokat sem tudsz megnyitni?
  • Fruzsi991
    Köszi :) feltöltöttem, és azt írta, hogy tiszta az egész, tehát akkor az egész gépen lehet valami.. és még egy utolsó hülye kérdés, ezzel mit tudok csinálni? :)