Segítséget kérek

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hi! Szeretném kikérni véleményeteket: egy olyan progit keresek, mely a lehetõ legtökéletesebben kezeli a blue/green sheet-eket. Ti mit ajánlotok? Kettõ ilyen progit ismerek (Adobe Premiere Pro, Pinnacle Studio Plus 9), sztetek melyik jobb, ill. mennnyire jók a többihez képest?

lck
paynes
Sziasztok! Egy olyan programot keresek lehetõleg ingyenest amely a kiválasztott veboldal teljes tartalmát (kép,zene...stb) le tudja menteni a winyóra. Ilyen program létezik és ha igen akkor mi a neve?

Elõre is HTX!!!!

darkboy, kanál meg a többi faszláma kinyalhatja a seggem!

Hello

Nem tud valaki olyan lejátzsó programot,ami van utóhangosítás,alig lehet hallani a filmeket.Nekem meg van az Mplayer ami állítolag minden filmet visz és van rajta plussz hangosítás,csak akadoznak a filmek,fogalmam sincs miért.

nagy köszönettel

lck
Helló. A Windows ( Total ) Commander alapból tartalmazza a magyar nyelvet. Már telepítéskor kiválasztható. Vagy késõbb a beállításokban is. Magyar súgó + egyéb kiegészítések a totalcommander.hu-n találhatók.
szevasztok! ezen az oldalon honnan tudok letölteni windows commanderhez magyarositást?
Régi(tíz-tizenötéves)videóimat szeretnén bíztonságba halyezni CD-n, ill. DVD-n.
Milyen eszközökre(alaplap,-videokártya tulajdonságokra), ill. programra van szükségem ehez?
Kinek van ebben tapasztalata?
csabka77
Oké sikerült!Köszi a segitséget!!<#worship><#worship>

A RALLYnál nincs is jobb dolog........kivéve.....

http://www.free-av.com/
http://free.grisoft.com/freeweb.php/doc/2/
mind2 ingyé'. én elõbbit használom, apám gépére utóbbit tettem fel.

No good deed goes unpunished, outlander. - Azura

PetruZ
Ha már ezer topikba bemásoltad, a szemedet kiüthetné, hogy az egyik helyen már válaszoltam...
PetruZ
Aha, így mindjárt másabb. Úgy tûnik, a videókártya driver nincs jól telepítve, vagy nem a legfrissebb van fent.
csabka77
A kék halálkor ezt irta:
Technikai info:
Stop: 0×0000008e (8×00000005, 0×BFA87ACD, 0×B623B2E8, 0×000000

Ati3DUAG.DLL -adress BFA87ACD base at BFA32000, datestamp 00000000

ffxi
XP Prof.-IE6 használok és, ha vki tud vmi errõl, segítsen, köszi elõre. Az, hogy "Internetbeállítások/Kapcsolatok"-ban bepipálom a "Mindig az alapértelmezett kapcsolat tárcsázása"-t, és pár újraindítás után visszaáll a "Nincs automatikus tárcsázás"-ra. Ez miért van így?

Fákjúal!

PetruZ
Programs - Administrative Tools - Event Viewer, ott pedig a System. Keresd ki azt a bejegyzést, ami a crash idõpontjában született (lesz elõtte egy kis piros X jel). Ha nincs ilyen, akkor a kék halál képernyõrõl kell lemásolni (kézzel) a hibakódokat, meg mindent. Felül kiír egy hibaüzenetet (nagybetûkkel), alatta meg lesz négy 0x-szel kezdõdõ szám, na ezek kellenek.
yesss
Szevasztok kéne nekem egy jó kis virusirtó elõre is köszönöm!<#shakehead>

csabka77
Na ez idáig jo.Ugy van ahogy mondtad kék halál.Hol találom az Event log-ot?Már találkoztam vele de nekem nem mond sokat.Légyszi segits!!

PetruZ
Elindulásnak: Control Panel - System - Advanced - Startup And Recovery csoport - Settings - alul a System Failure csoport, van három checkbox, csak a legfelsõ legyen bekapcsolva, a többi ne. Próbálj egy játékot indítani. Ha minden igaz, nem fog újraindulni a gép, hanem kék halált produkál, vagy kiköp valami hibát és az Event Log-ban, a System részben is lesz egy bejegyzés errõl. Na, onnan már könnyebb lesz elindulni.
csabka77
Hi all!Lenne egy kis gondom,mégpedig az hogy ha elinditok egy játékot azonnal ujraindul a gép.Aki valami ötletet tudna azt megköszönném.Elöre is köszi!<#worship>

ffxi
XP Prof.-IE6 használok és, ha vki tud vmi errõl, segítsen, köszi elõre. Az, hogy "Internetbeállítások/Kapcsolatok"-ban bepipálom a "Mindig az alapértelmezett kapcsolat tárcsázása"-t, és pár újraindítás után visszaáll a "Nincs automatikus tárcsázás"-ra. Ez miért van így?

Fákjúal!

hi!
m2v tömörített formátum, vagy tömörítettlen DVD rész? mit kell róla tudni?
vannak neten így klipek, azért kérdezem, hogy milyen minõségre számítsak (felbontás 480x576, file mérete 70 M😎

A WordPad-ban persze minden betûtípusnál ki lehet választani a kívánt karakter típusokat(pl. nyugat európai, kelet európai stb.)

Üdv. mindenkinek!

Sürgõsen meg kéne oldanom a következõ problémát:

Adva van egy angol nyelvû WindowsXP, és a Corel Draw 10. Na most a Corelben képtelen vagyok magyar ékezetes karaktereket elõvarázsolni annak ellenére, hogy telepítettem a Corel kelet európai etûkészleteit, és a Windows nyelv és régió beállításainál a magyart állítottam be.

Hogy lehet azt elérni, hogy a Corel alapértelmezésben kelet európai karaktereket használjon?

BaliBoy
Sziasztok! Nekem egy Mpeg2 layer 1 vagy layer 2 AUDIO coderre (konverterre) lenne szükségem! pls ha valaki tudna segíteni, hogy honnan tudom letölteni, az legyen szíves segítsen! Elõre is köszi!

If Everything That Has A Beginning Must Has An End

Hali Nektek!Tudnátok Nekem vlmi okosságot Namo webeditor 6 Trialhoz.serialom van de hova mit minek.patch v.valami?köszike
lck
Esetleg próbáld meg ezzel. Nekem már hozott vissza ezt-azt.
PetruZ
Ha felülírtál valamit, annak reszeltek. A rendszervisszaállítás csak rendszerfájlokat véd, mást nem.
Halli! Ha valaki tudna segíteni adatvisszaállításban, kérem írjon! A probléma a következõ: Flashget segítségével felülírtam egy fájlomat. Eleve érthetetlen hogy miért a legutoljára mentett fájl letöltési útvonalát használja mikor az alapértelmezett volt beállítva és direkt ellenõriztem hogy nincs ott olyan néven állomány mint amit le akartam tölteni, de mind1. A baj már megvan. Próbálkoztam néhány visszaállító szoftverrel, persze kipróbáltam volna az XP rendszervisszaállítását is, ha nem csak egy visszaállítási pont maradt volna összesen, ami az eset utánra esett. Szóval jól megszívattam magam. Mégis volna valami mentõötletetek?
Sil78
Hmm, akkor már inkább http://sher.* , vagy valami hasonló... a *sher* szerintem okozhat hamis pozitívokat. Egyébként nem mindig mutatja az Állapotsorban a linket (ráadásul amit mutat, az a cél, nem magának a blokkolandó reklámnak az elérési útja, és a kettõ nem mindig egyezik meg). Még az Indexnél sem mindegyik reklámnál mutatta a Maxthon az Állapotsorban a linket. Viszont választ kaptam az eredeti kérdésemre: úgy néz ki, hogy nem tünteti el nyom nélkül, otthagyja a helyét üresen.
Az AdBlock az ilyen üres helyeket össze szokta vonni, amennyire csak lehet, hogy ne maradjanak lyukak az oldalban, lásd pl:

(épp azért választottam az Indexet, mert ott nem 100%-os, marad egy kis nyoma...)

These are my friends, see how they glisten...

ironmaiden
A www.index.hu oldalon lévõ reklámok nagy részét kiszedi egy ilyen bejegyzés a tartalomszûrõben:
*sher*
Ehhez elég csak a hírdetésre állni az egérrel és leolvasni az állapotsort.
Ez egyébként sok magyar oldalon mûkszik.

Sil78
A Maxthonnal való ismerkedést meg asszem be is fejeztem mára, ez az AdHunter csak nagyon felületesen hasonlít az AdBlock-ra. Nem találtam benne olyan részt, ahol felsorolná az adott oldal blokkolható elemeit, így a bonyolultabb fajta reklámokhoz - de akár még egy sima flash cucchoz is - szükséges szûrõfeltételeket az oldal forrásából kell kibogarászni (ami nem túl felhasználóbarát megoldás szerintem). Megpróbáltam tesztelni pl az Indexen (ott van alapból jó sok reklám), de amikor megpróbáltam megnézni az oldal forrását, megnyitott vagy 15-20(!) különbözõ fájlt a Jegyzettömbben (bár nem értem, ehhez minek külsõ program), ráadásul így még színkódolás se volt a szintaxishoz. Ráadásul iszonyat lassú is, valahogy nem az IE sebességéhez vagyok szokva, fõleg mióta 1Mbit-es netem van.

Sil78
Az úgy nem ér, mert akkor máris nyertél... ;-)

PetruZ
Jó, akkor tegye ki mindenki az asztalra, amije van, aztán mérjük meg, kié a hosszabb... 😛
Sil78
-Az alap Maxthon telepítõ 1.8 mega. Nem hiszem, hogy ez olyan õrült nagy méret lenne. Ebbe beletartozik egy csomó minden is, amit a Firefox-ban te plugin-nal érsz el.

Az alap telepítõben 2 db plugin van (Flash Save, ViewSource - a Firefox mindkettõt alapból tudja nagyon is jól, nem kell hozzá semmilyen kiterjesztés), valamint 1 alapskin. A Combo-ban levõ EnableRightClick-hez szintén nem kell kiterjesztést használni Firefox alatt, és jelszókezelõ is van Firefoxban alapból (akinek meg annál komolyabb kell, meg a bejelentkezõ gombot is lusta megnyomni, az válogathat többféle kiterjesztés közül, igény szerint).

-A "rendelkezésre álló plugin-ek", amelyek a Maxthon oldalán vannak, csöppnyi töredékei annak, amit lehet találni pl. ezen az oldalon.

Az általad megadott oldalat néztem eredetileg is, az alapján mondtam, amit mondtam. Messze nem éri el a Firefoxnál megszokott kiterjesztések választékát és minõségét.

-A plug-inek telepítése baromi egyszerû: bemásolod külön könyvtár alá a Maxthon-ba, aztán az Options-ban meg bekapcsolod. Baromi bonyolult ám...

Meg elõtte kicsomagolom a zip fájlt pl... Ilyet Firefoxnál csak akkor kell csinálnom, ha épp le akarom fordítani vagy átírni szerencsétlen kiterjesztést. Egy sima kiterjesztés-telepítés Firefoxnál kétféleképpen lehetséges: az elsõ, hogy a .xpi fájl linkjére bal egérgombbal kattintok, és engedélyezem a telepítést, a másik módszer, hogy lementem azt a néhány KB-os fájlt a gépre, és ráhúzom a Firefox ablakára. Utána újraindítom a böngészõt, és kész, már mûködik is. (Nem kell semmit sehova másolgatni.)

-Help az még tényleg nincs, de a legtöbb kérdésre van válasz a FAQ oldalon, több nyelven is.

Ez édeskevés, különösen azoknak, akik még nincsenek tisztában mondjuk a füles böngészés rejtelmeivel.

-Még egy, korábban kérdezted: "Viszont képes tényleg nyom nélkül eltüntetni a reklámokat, mint az AdBlock (úgy, hogy le se töltse, és a helye se maradjon meg)?" A válasz: (többnyire) igen (bizonyos banner-ek helye fennmarad, ha vmi komplikált embed/object módon van az oldalba építve, vagy ha javascript generálja le). Gyakorlatilag bármit, ami a weboldal html forrásában van, ki lehet szûrni és az onnantól kezdve nem jelenik meg. Elvileg akármi kiiktatható, még pl. a csúnya szavak is, ha valakinek az a mániája. 😊

Mindjárt lecsekkolom, hogy is megy ez, csak feltelepítem.

Sil78
Ez engem is érdekelne, hisz az Opera is kb annyi ismert sebezhetõséggel rendelkezik, mint a Firefox, és egyikben sincs ActiveX meg hasonló cuccok már alapból. A Firefox nem engedi programok települését a netrõl, hacsak nem engedélyezted elõtte az adott oldalnak, ez nem tudom, Operában hogy van. Az Operában is van popupblokkoló alapból, és a reklámokat is le lehet benne tiltani (bár nehézkesebb, mint a Firefox+AdBlock kombináció, de kb ugyanaz, mint a Firefox alap reklámletiltási lehetõsége). Gondolom, azt Operában is meg lehet adni, hogy mit engedsz a javascripteknek, meg hogy honnan és milyen cookie-kat engedélyezel, meg hasonló alap dolgokat. Most így hirtelen más biztonsági szempontok nem nagyon jutnak eszembe, hacsak az nem, hogy a Firefox tud 256 bites AES titkosítást is kezelni (az IE csak 128 biteset tud, az Operát meg nem tudom).

PetruZ
Akkor talán alaposabban utánanézhettél volna...:
-Az alap Maxthon telepítõ 1.8 mega. Nem hiszem, hogy ez olyan õrült nagy méret lenne. Ebbe beletartozik egy csomó minden is, amit a Firefox-ban te plugin-nal érsz el.
-A "rendelkezésre álló plugin-ek", amelyek a Maxthon oldalán vannak, csöppnyi töredékei annak, amit lehet találni pl. ezen az oldalon.
-A plug-inek telepítése baromi egyszerû: bemásolod külön könyvtár alá a Maxthon-ba, aztán az Options-ban meg bekapcsolod. Baromi bonyolult ám...
-Help az még tényleg nincs, de a legtöbb kérdésre van válasz a FAQ oldalon, több nyelven is.
-Még egy, korábban kérdezted: "Viszont képes tényleg nyom nélkül eltüntetni a reklámokat, mint az AdBlock (úgy, hogy le se töltse, és a helye se maradjon meg)?" A válasz: (többnyire) igen (bizonyos banner-ek helye fennmarad, ha vmi komplikált embed/object módon van az oldalba építve, vagy ha javascript generálja le). Gyakorlatilag bármit, ami a weboldal html forrásában van, ki lehet szûrni és az onnantól kezdve nem jelenik meg. Elvileg akármi kiiktatható, még pl. a csúnya szavak is, ha valakinek az a mániája. 😊
ironmaiden
A honosítómûhelyen lévõ fájl minden Maxthon-hoz jó.
A telepítõt máshonnan is letöltheted.

lck
Köszi a #893-t erre gondoltam.

A Firefox <> Opera témára visszatérve. Biztos hogy sok szempont és érv állhat mindegyik mellett és ellen. Annyit tapasztalatból tudok hogy Firefox óta a spyware szûrõk nem találnak semmit nálam. Operánál sokkal több dolguk volt. IE-rõl nem is beszélek. Az katasztrófa volt.
Nekem ez a legfontosabb, úgyhogy mindenkép marad a Firefox.
Sil78
OK, bár eredetileg a Combo-t akartam telepíteni, megspórolandó néhány alapvetõ kiterjesztés telepítését. Mi a fene 3 MB pár plusz kiterjesztésen meg skinen?

Sil78
Hát nem tudom, engem az Opera tökéletesen hidegen hagy (nemcsak a reklámcsík miatt), szerintem feleslegesen túlbonyolított a felhasználói felülete, és vannak benne felesleges funkciók, mint a Mozillában is. (Te évekig Operát használtál, persze hogy megszoktad. Én még csak néhány hónapja használok Firefoxot - a 0.93 óta -, de nekem ez állt kézre már az elsõ napoktól. De ez ízlés dolga, van, akinek a Firefox alapfilozófiája jön be, van, akinek az Operáé.) A Firefox ezzel ellentétben rendkívül egyszerû, könnyen kezelhetõ (szerintem tök intuitív az egész, nagyon hamar bele lehet tanulni), és pontosan azt tudja és azt csinálja, amit én akarok, maximálisan testreszabható. Alapból is egy jó kis böngészõ, de ami igazán megfogott benne, az épp a moduláris felépítése, hogy kiterjesztésekkel bármit meg lehet csinálni vele.

stratoman
Van magyar verziója.
http://www.honositomuhely.hu/

Sil78
Rendben, letöltöm és kipróbálom a Maxthont, bár általában a programok leírását ill FAQ-okat átolvasva, a screenshot-okat megnézve, több oldalon utánakeresve elég jól el szoktam tudni dönteni, mit érdemes letöltenem. Ami így telepítés elõtt feltûnt (már persze azon kívül, amit eddig is tudtam, hogy tudja a ma már alapnak számító dolgokat, mint füles böngészés meg hasonlók), hogy nincs neki magyar verziója (illetve egy régi verzióhoz van csak magyar fordítás - bár tudok angolul, szeretem, ha a programjaim magyar nyelvûek, pl a Firefox kiterjesztéseim többségét is lefordítottam magamnak), hogy a letöltendõ fájl nagyobb, mint a Firefox telepítõje (pedig ez még csak nem is egy önálló böngészõ, hisz a gépen már meglevõ IE motorra épül rá), és hogy igencsak hiányos a dokumentációja, különösen egy kezdõ szemével nézve. Belekukkantottam a rendelkezésre álló pluginekbe is, eddig nem vagyok elájulva (ráadásul a telepítésük is szükségtelenül bonyolultnak tûnik a Firefox jó kis .xpi fájljaihoz képest).

ironmaiden
Pontosan miben mutatkozik meg az, hogy biztonságosabb? Az még esetleg hihetõ, hogy a Firefox biztonságosabb mint az IE. De az nehezen hihetõ, hogy biztonságosabb mint az Opera. Talán azért biztonságosabb a Firefox mert a fejlesztõk ezt fújják állandóan? Mindenesetre ezt még nem hallottam senkitõl, hogy az Opera nem biztonságos.

Sil78
Szerintem az Extended Statusbar-ra gondolsz.

lck
Én évekig Operát használtam, most Firefox-ot használok.
A véleményem a következõ: Az Opera kezelhetõsége jobb. ( Észre sem veszed hogy használod, annyira kézreáll. ) A Firefox viszont biztonságosabb. Ez nekem egyenlõre fontosabb.
ironmaiden
A helyzet az, hogy a gépemen fent van a Firefox, Maxthon, Opera illetve az Avant Browser. Szerintem ezek közül az Opera illetve a Maxthon a legjobb. A Firefoxban sok mindent kézzel kell utána beállítani illetve letölteni, míg a fentiekben minden alapban benne van.
Az Opera alaphelyzetben, ha valaki nem vásárolja meg, megjelenít egy reklámot, de ez könnyen orvosolható.😊
Ha nem találsz screenshotot akkor töltsd le és próbáld ki. Én mindenesetre nem szoktam olyanról véleményt mondani amit nem ismerek csak képrõl.

lck
Ja bocs, a Firefox -ban akartam kérdezni. Csak ahogy láttam az elõzõ válaszodat egybõl a Firefox topic jött be rá. Te és a Firefox számomra ugyan az a kategória. :-)
lck
Szia Sil !

Ne haragudj hogy olyat kérdezek ami már volt, de egyszerûen nem bukkanok rá visszaolvasva. Te biztos kapásból tudod: Melyik az a kiterjesztés amelyik alul mutatja az aktuális netsebességet ? ( mint ahogy az Operában van ). Elõre is köszi a türelmedért.
Köszönöm indenkinek a segítségét,ugy látom érdemes tanulni!!!

Sil78
Olyan sok különbség nincs a sima IE és a Maxthon között biztonsági szempontból, és az IE motor szerintem kifejezetten hátrány. Utánanéztem, a reklámszûrése valóban hasonlít a Firefox AdBlock-jára, bár konkrétan a szûrõlista képernyõjérõl nem találtam screenshot-ot (így nem tudhatom, mennyire könnyû a kezelése). Viszont képes tényleg nyom nélkül eltüntetni a reklámokat, mint az AdBlock (úgy, hogy le se töltse, és a helye se maradjon meg)?

ironmaiden
A HiDownload-ban van lehetõség arra, hogy közben meghallgasd mint mentesz le?
Aki csak rádiót akar menteni annak nem hiszem, hogy kell jobb a lentebb említett AudioJack-nél.