Segítséget kérek

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

köszi gergely1991

Sziasztok,

Egy kis segítségre lenne szükségem a Solid Edge-ben.
Egy kisebb cégnél dolgozom, ahol rám bízták, hogy tanuljam ki a Solid Edge. Mivel elég kezdõ szinten vagyok (eddig AutoCAD-et használtam) abban kérném a segítségeteket, hogy hogyan lehet teríték rajzot készíteni egy bizonyos alkatrészrõl? A rajzokat megkapjuk de az istenért sem akarja kiteríteni!
Elõre is köszönöm
gergely1991
Akkor nézd át azokkal amit belinkeltem.😊

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

Az újraindítás safe módban kb. 1 perccel a bekapcsolás után következik, anélkül hogy hozzáérnék... Normal módban kidob egy figyelmeztetést, hogy valami probléma van a géppel, rámegyek, és azt írja, hogy vírus támadta meg a számítógépet, majd miután rákattintok a lehetõségekre, hogy karantén vagy eltávolítás, azonnal elkezdi az újraindítást... illetve rá se kell kattintanom, csak lenyitom a lehetõségeket, máris restart...

gergely1991
Kespersky Virus Removal Tool,Kaspersky rescue CD(Usb-re),HitmanPro,MalwareBytes
Nemcsak vírus okozza az újraindítást:Tápegységhiba,CPU felmelegedés.Nem csatlakoztattál valamilyen hardvert a géphez(hardverhiba/hardver-összeütközés)?

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

Hello! A számítógép pár percenként indítja újra magát, hol normál, hol biztonsági módban, vírusra gyanakodtam, letöltöttem a nod32 trial verzióját, mikor próbáltam futtatni, ezt a képet dobta ki: hibaüzenet Aki találkozott már hasonlóval, pls küldjön valami megoldást!! Köszi!!

gergely1991
Lehetséges okok(a sok közül):A Vezeték megsérült, külön drivert követelhet,hiányzik a alaplapi driver(chipset)usb-hez.
Más USB eszközt felismer?Ha nem nem ad ki valamilyen hangot? Milyen Op.rendszert használsz?

sziasztok.van egy kis gondom.vettem egy külsö vinyot(samsung 1.5tb) és rádugom a gépre de nem ismeri fel.mért van ez?
gergely1991
Lehet hogy valamelyik reklámblokkoló bõvítmény miatt csinálja,ez esetben azt tiltsd le egy pillanatra.

Willenbrock
Regelni akartam egy oldalra,konfirmációs kódot kér de közben meg nem mutatja a kódot,mezõ sincs neki ahová be lehetne írni! Ilyenkor mi van?

Elvesztek a képeim, mit tegyek?
Hogyan tudnám a képeket megjeleníteni? Tegnap újratelepítettem a windows 7-et és a D-meghajtón levõ képeimet most nem tudom megnyitni.
Mindig azt írja ki,hogy érvénytelen kép,és hogy nem tudja megjeleníteni. Elvileg az elõzõ fiókom elrejtette, ezért most nem tudom leszedni a rejtettséget róla,és minden féle parancsot megtagad tõlem. Nem tudom,hogy hogyan tudnám leszedni róla. A rejtettség a jobb klikk Tulajdonságok/Speciális/Tartalom titkosítása az adatvédelem érdekében,ezt nem engedi leszedni róla,mert az új fiókomnak nincs hozzá jogosultsága. Mit tegyek? (tudom,h epic a dolog,de kérlek segitsetek)
francois
Hello, olyan problémám van, hogy avi videót átkonvertálok DVD formátummá (AUDIO_TS, VIDEO_TS) és azt kiírom lemezre. Eddig mindig így csináltam, de most olyat tapasztaltam, hogy az asztali lejátszón szaggat a videó, meg csúszik a hang, számítógépen meg teljesen jól megy. Lejátszónak nincs semmi baja, próbáltam másikkal. Az a gyanúm, hogy konvertálásnál van vmi gáz, de fogalmam sincs micsoda. Van valakinek ötlete, vagy tapasztalata, hogy mi lehet a gond?
Köszi.

Sziasztok,

Egy kis segítségre lenne szükségem a Solid Edge-ben.
Egy kisebb cégnél dolgozom, ahol rám bízták, hogy tanuljam ki a Solid Edge. Mivel elég kezdõ szinten vagyok (eddig AutoCAD-et használtam) abban kérném a segítségeteket, hogy hogyan lehet teríték rajzot készíteni egy bizonyos alkatrészrõl?
Elõre is köszönöm.
#18953: Passzolom, mivel a barátomnak kell csak az õ nevében írok ide. <#pias>
#18954: Kösz szépen! <#pias>
Értem.. hát akkor nekiállok az átrendezésnek 😊 Köszönöm szépen mindenkinek!! 😊
Dj Faustus
"Mert sajnos muszáj a microsoft officehoz ragaszkodnom, mert a suliban csak ezeket a fájlokat fogadják el."
Mint említettem, ha nem használsz túlzottan speciális dolgokat (például makrókat), akkor egy LibreOffice-szal tudsz Word (.doc), Excel (.xls), és Powerpoint-állományokat (.pps) kezelni, megnyitni és menteni.

Ha felsõoktatásban résztvevõ hallgató vagy (és szociálisan rászoruló, TDK munkát folytató, a köztársasági ösztöndíjban részesülõ, illetve a doktorandusz vagy), akkor a Tisztaszoftver-program keretén belül igényelhetsz Office 2010-et.

Igen xp-m van.. amiket küldtél, azok alapján nem mutatott semmi hibát, de érzem a gépen azért, hogy valami nem oké 😊 de hogyha eltávolítom a programot, akkor onnantól már csak próba-vagy fizetõs verziókat tudok rárakni a gépre? Mert sajnos muszáj a microsoft officehoz ragaszkodnom, mert a suliban csak ezeket a fájlokat fogadják el.
gergely1991
Nézd át a gépet azokkal amit ajánlottam,próbáld meg az "eltávolítás"-t kiválasztani,ha az sem megy akkor elképzelhetõ hogy nincs rendszergazda jogosultságod vagy a vírus a telepítéssel kapcsolatos információkat eltávolította.Windows xp-d van?

Próbáld meg azt feltelepíteni, amit küldtem privátba és azzal megtekintheted azt az Excel fájlt, viszont a géppel valami nincs rendben.
Amikor rákattintok a módosításra, akkor azt írja ki, hogy nem lehetséges :S
Az is lehet, hogy megsérült az Office és újra kell telepíteni. Ha tiszta a gép (lefuttatva a #18960 ajánlottakat), akkor a Control Panel-ben felnyitod az Add or Remove Programs és az Microsoft Office-nál adsz egy Change és azután kiválasztod, hogy Repair. Ezek után már lehet, hogy fog mûködni.
Õszinte leszek, abszolút nem értek hozzá.. csak annyi tuti, hogy megvettem a gépet, rajta volt egy microsoft office 2010 starter csomag, azt elindítottam, telepített mindent, és egészen egy napig bírt utána mûködni.. de nem írt semmi olyat, hogy próbaverzió, egy gyári beállításról pedig nem hiszem, hogy ne lenne legális.. bár ennyi erõvel akár így is lehet 😊
gergely1991
Egyáltalán legális (vagy próbaverziós) példányt használsz(ha nem akkor nem csoda hogy makacskodik)?

Eszem ágában sincsen makrózni 😊 Köszönöm szépen 😊
gergely1991
A továbbiakban makróbeállítás ez alapján és a "Összes makró letiltása értesítés nélkül" funkció kiválasztása.Gondolom nem szoktál makrókkal dolgozni.

Még annyit ír mellé, hogy azért nem tudja megnyitni a programot, mert probléma merült fel, amikor a rendszer elküldte a parancsot a programnak. viszont amikor aktiváltam, akkor kiírta, hogy most is újraindíthatom a rendszer vagy késõbb szeretném e, és akkor a késõbbre kattintottam.. viszont azóta már legalább ötször újraindítottam. Most már a word fájlokat sem tudom megnyitni, a ppt-t pedig alapból aktiválni sem tudtam :S
Nem, és már magát az excel-t és a word-öt sem tudom megnyitni.
gergely1991
Malwarebytes,Kaspersky Virus removal tool,Hitman Pro egyenként telepítsd fel frissítsd majd ellenõrizd

Dj Faustus
"the system has not been rebooted" = A rendszer nem lett újraindítva.
Tehát kizárólag az említett hibaüzenetbõl kiindulva meg kéne próbálni újraindítani a rendszert.

Ha ez nem segít, akkor próbáljuk még jobban körbehatárolni a dolgot: pontosan mi a hibaüzenet? Mert ez nagyon nyúlfarknyinak tûnik (próbálj meg képernyõképet készíteni a hibát tartakmazó ablakról: Print Screen billentyû, elõveszel egy Paint-tet, ott Szekesztés/Beillesztés, a kapott képernyõképet elmented, és feltöltöd egy képmegosztó oldalra, például az imagerz.com-ra).

Eredeti (tehát megvásárolt vagy Tisztaszoftver program keretén belül telepített vagy géphez elõtelepített) a Windowsod? Az Office 2010 próbaverziós vagy megvásárolt/aktivált változat? Más állományokat (.doc, .xls, .ppt) megnyit az Office?

Ha nem feltétlenül szükséges az Office 2010 (nem kapsz makrókat tartalmazó Excel-táblákat), megpróbálkozhatsz egy ingyenes alternatívával: a LibreOffice-szal.

Próbáld meg, hogy más Excel fájlokat sem tudsz megnyitni?
Köszi 😊 feltöltöttem, és azt írta, hogy tiszta az egész, tehát akkor az egész gépen lehet valami.. és még egy utolsó hülye kérdés, ezzel mit tudok csinálni? 😊
Valószínûleg valami vírusos Excel fájl lehet és azért ír ilyeneket. Az is lehet, hogy a gépedet már be is fertõzte. Fel is küldheted analízisre hogy tényleg tiszta vagy nem: Virus Total (Browse... és utána Send file). Ha tiszta, akkor a géped van megfertõzve, ami a Microsoft Office részt érintette.
Sziasztok!
Egy olyan problémám lenne, hogy a gépemen már eredetileg rajta volt a microsoft office 2010, és eddig nem is volt vele semmi baj. Viszont most meg akartam nyitni egy mentett excel fájlt, és azt írja ki, hogy nem nyitható meg, mert "the system has not been rebooted". Esetleg tudna valaki segíteni, hogy ilyenkor mit tudok csinálni? Elõre is köszönöm 😊
Sokszor nem volt dolgom a *.vob fájlokkal, de több DVD esetében is a *.vob valami *.mpeg lenne. Megprobálhatnád, hogy a *.vob fájlokat nevezd át *.mpeg vagy *.mpg kiterjesztésre és utána valamilyen *.mpeg összerakó programmal összeraknád és utána szétválasztanád 2 darabra.
gergely1991
Üdv!
Hmmm....A DVD lemezek általában 120 percnyi (DVD) filmet tudnak tárolni,hány perces mûsorról van szó?:S

Üdv!

Van egy film, a mappájában dvd fájlok vannak azaz VOB fájlok, csak az a gond hogy 7,23 GB a teljes méret és ezt szeretném valamilyen módon ketté vágni valami szerkesztõ programmal ami képes erre, hogy ráférjen 2 db dvd lemezre. Megoldható valahogy? Nincs ötletem rá, az más ha egy darab avi fájl lenne...Kösz elõre is! <#pias><#pias>
Érdekes... Lehet, hogy valami tiszta program végzi ezt a háttérmûveletet.
Próbáld meg még a BitDefender Online Scanner-t és még innen a IObit Malware Fighter Free. Elegendõ csak Quick Scan-t adni ezeknél az ellenõrzõ programoknál.
Még lenne a FREE PC Checkup a Symantec-tõl.
Ha ez a 3 sem talál semmit, akkor nagyon érdekes a dolog.
sajnos nem jártam sikerrel. lefuttattam a progikat, a Kaspersky talált trójait, javarészt az Android-os cuccaimban 😞
szóval nincs meg a jelszólopó (keylogger?) 😞
köszi, rányomom a gépre. lássuk, mi lesz...
Futtasd le a következõket: #18929, ezek közül valamelyik meg kell találja azt a kis víruskát (keylogger), amit ha eltávolítsz, akkor többet nincs gondod, persze azután meg kell változtasd az összes jelszavadat.
hello!

nem tudom jó helyre írok-e, remélem segíteni tud vki. van egy olyan érzésem, hogy lopja/lopják a jelszavaimat vki/vkik. futtat a gépem egy billentyûleütõ regisztráló programot? vagy a böngészõ menti el/küldi a jelszavaimat? segítene vki megtalálni a megoldást???
Már sikerült.Úgyhogy tárgytalan.Max annyi hogy kéne formázzam most a pendrivot de a win mind azt írja ki hogy nem tudja megcsinálni.
Sziasztok.A pendrivomat véletlenül letöröltem.Most ott tartok hogy ha bedugom akkor írja hogy elõtte le kell formáznia.Valamivel visszalehetne állítani a cuccokat róla? Ha igen milyen programmal? Elõre is köszönöm a választ.
No, MSN újra mûködõképes, nem zabálja fel a fél CPU-t. Még.
Viszont kicsit visszaolvastam, és lefuttattam ezt a Microsoft Sec. Scannert is...na ezt azt írja, hogy talált 7 gyanús elemet...de nem csinál velük semmit. Szóval még kicsit gondban vagyok, sztem még1x elindítom az összes malware,spyware,spybot cuccot egy gyors keresésre és egy full avast-os keresést. Utána talán megnyugodhatok.
Az újratelepítés nagyon messze lenne! - ezt a mondatomat jól jegyezd meg.

Erre vannak a Rescue CD cuccok: lásd Antivirus & Antispyware (Vírusvédelem) topikban a Biztonsági segédprogramok legördülõ menüben.
Én a Kaspersky Rescue Disc 10 ajánlanám. Ha ezekkel sem sikerülne, még akkor is van a Windows Repair (itt azt a telepítõ CD kell betenni, amelyikrõl volt telepítve a Windows). Ha ezzel sem lehet semmit sem kezdeni, csak ezek után jönne a formázás és új Windows telepítés.
Azért írtam az elején, hogy "...nagyon messze lenne!".
Ezt csak azért írtam le, hogy ezentúl ezekkel is lehet próbálkozni.
Benny04
nem szarakodtam, újraraktam. mostmár fasza minden 😊
elõször bekakáltam, megyek a D:-re, nincs semmi :l aztán rájöttem, hogy ez a piszok vírus elrejtett mindent -.-"

wollnerd
Akkor egy másik gépen tölts le ezeket és tedd õket a pendrive-odra, majd onnan futtass ezeket a gépeden! 😊

PC konfigom a Be quiet! Pure Base 500DX White házban: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 10700K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2

Benny04
nem tudok semmit letölteni 😞

Ami alapból van az XP-n? Lemehet az is, de gondoltam a Spyware Terminator elég lesz.
biomage
spybot?

Aktiv:ASUS PRIME H610M-E D4-CSM | INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GB | Chieftec GPS600A8