Segítséget kérek

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Dj Faustus
Az elõbbi lekérdezéses móka elkészítése:
1. Ha kész a táblád: Objektumok/Lekérdezések/LEkérdezés létrehozása tervezõ nézetben.
2. A megjelenõ Tábla megjelenítése ablakban kíválasztod a Táblák fülön a számsort tartalmazó táblát, és Hozzáadod a lekérdezéshez, majd bezárod a Tábla megjelenítése ablakot.
3. Tábla: a számsort tartalmazó tábla
Mezõ: a számsort tartalmazó mezõ.
Megjelenítés: Kell (bár az elõzõ ábrán nem látszik 😉 )
Feltétel: ! > 10 And ! < 15
4. Nézet/Adatlap nézet menûpont - és voálá - kész is.

Dj Faustus
Olvass vissza légy szíves: Formátum/Betûtípus/Betûszín/További színek Ott van a Vörös (Red = R), Zöld (Green = G), Kék (Blue = 😎.
Elõbb megadtam a Navy ás a Moccasin RGB (Vörös, Zöld, Kék) színkódjait.
Abból csak össze tudod kombinálni!

Access-es problémára: lekérdezéssel.

thx sikerült, király <#eljen>

tobias88
+accessben hogy lehet a úgy lekérdezni, hogy van egy számsorom pl 1-20ig, és csak azt mutassa, ami 10 felett, de 15 alatt van?
tobias88
de ezt a wordbe, ha kéri a feladat, hogy állítom át ilyenre?
Dj Faustus
Navy = #000080 = R:0 G:0 B:128
Moccasin = #FFE4B5 = R:255 G:228 B:181

Dj Faustus
1. A kérdés csak egy szóban tér rá a wordre - így nem csoda hogy webes feleletet adtam rá.
2. Word-ben nincsen hexa/neves színmegadás. Helyette van RGB színmegadás Formátum/Betûtípus/Betûszín/További színek
3. RGB-HEXA konvertáló

arsene
tobias word-re lenne kíváncsi. amúgy teljesen kielégítõ a magyarázatod, mint egy minitutor. csak nem biztos, hogy õ is érti.<#heureka>

\"Találkozni kell Istennel, meg akarok kérdezni tőle egyet-mást\"

Dj Faustus
"1.: mi az, hogy egyes szintû címsor?"
Elõször is tisztázzuk: mi az a címsor. A címsorok - mint ahogy a szövegszerkesztésnél is megszokhattuk - a html oldalak logikai felosztását teszik lehetõvé. Nyiss ki egy könyvet - és láthatod hogy fejezetekre, alfejezetekre van bontva. Hasonló van a weboldalaknál is.

Az egyes szintû címsor (amit a HTML nyelvben a <h1>...</h1> elem szimbolizál) a fõfejezeteke vonatkozik.

"2.: hogy kell beállítani az #FFE4B5/#000080 kódú szint, ami a moccasin/navy betûtipusnak?"
Elõször is ez nem betûtípus (betûtípus például a talpas és a talpatlan betûtípus), hanem betûszín.
1. Elavult HTML-módszer:
<font color="#FFE4B5">Ez Moccasin színû</font>
<font color="moccasin">Ez Moccasin színû</font>
<font color="#000080">Ez Navy színû</font>
<font color="navy">Ez Navy színû</font>

2. Modernebb CSS-formázással:
<p>Ez itten egy bekezdés (paragraph). Most következik egy kis <span style="color: #FFE4B5;">Moccasin</span>, majd egy kis <span style="color: #000080;">Navy</span>. Újból egy kis <span style="color: moccasin;">Moccasin</span>, majd egy kis <span style="color: navy;">Navy</span>.</p>

3. Még finomabb CSS-megoldás:
Ez megy a <head> és </head> elemek közé:
<style type="text/css">
.mokasszin {
color: #FFE4B5;
}
.haditengereszet {
color: #000080;
}
</style>

Ez pedig a <body> és </body> közé:
<p>Ez itten egy bekezdés (paragraph). Most következik egy kis <span class="mokasszin">Moccasin</span>, majd egy kis <span class="haditengereszet">Navy</span>. Újból egy kis <span class="mokasszin">Moccasin</span>, majd egy kis <span class="haditengereszet">Navy</span>.</p>

arsene
valamit qrvára keversz. a navy és moccasin az elõttük álló színkódok elnevezése és nem betûtípus.

tobias88
HEll, 3 kérdésem lenne a wordbõl:
1.: mi az, hogy egyes szintû címsor?
2.: hogy kell beállítani az #FFE4B5 kódú szint, ami a moccasin betûtipusnak?
3.: hogy kell beállítani az #000080 kódú szint, ami a navy betûtipusnak?
thx próbálom ki mindjárt

Dj Faustus
Hangszerkesztõ programmal (Audacity, Goldwave, Audition, Sound Forge - bár ez utóbbi két program ágyúval a verébre kategória).
1. Windows hangerõvezérlõ-pultjának elõvarázslása (Start/Futtatás-ba írd be sndvol32, vagy a jobb alsó sarokban dupla klikk a hangszóró ikonra)
2. A felvételi hangerõnél (Beállítások/Tulajdonságok/Hangerõ beállítása: Felvételhez) a What U Hear/Wave/Stereo MIxhasonló nevû csatorna kiválasztása.
3. Hangszerkesztõ programban új file nyitása és felvétel elkezdése.
4. Honlap behozása, zene végighallgatása.
5. Ha vége a zenének, hangszerkesztõ programban felvétel leállítása, kapott file elmentése.

hi, van olyan progi aqmi felveszi a zenét ami megy a gépen?(pl. egay weboldalon megy egy zene(pandora.com) és fel lehet ezt valahogy venni?)

jöhetne több is. Köszi
sziasztok. Küldjetek lécci ide egy win98>´seial numbert ...... Nagyon fontos
mrzed001
A válasz lehet nagyonegyszerû, és nagyonbonyolult is
Egyszerû: nyomd meg a play gombot 😊) (azaz kamera lejátszásnál inicializál valamit, kamera felvétel módban nem megy minden auto ahogy kell). Ja, és fontos, hogy a gép indulásakor ne legyen a kamera bekapcsolva, miután felállt indítsd
bonyolult: Sony esetén megeshet, hogy le kell tölteni egy drivert, illetve nem mindegy, hogy milyen progival próbálkozol (megesett, hogy moviemaker látta szépen, de ULEAD nem adott képet, csak ha elõtte PLAY+moviemaker volt)
Szóval nem épp a legjobban megírt része ez sem a Win, sem a camcordereknek

Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.

mrzed001
Sajna nem, ha jól emlékszem, mert ott a codec sajátossága miatt nem tudja kezelni (egybe van a kép és a hang, ezért a képet valóban lehet VDub-bal vágni, viszont a hang az elvész, külön kezelve meg csúszások lesznek, meg szenvedés ...)

Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.

[Jakuza]
Minden gepre telepitett codecet tud kezelni a Vdub.
Tehat csak megfelelo codecet kell keresned, utana a masik fajlt is tudni fogja kezelni a Vdub.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

Evin
Ha már a témánál járunk, lenne egy idevágó kérdésem.
Adott egy digitális kamera. Most lett véve a gépbe firewire kártya. Ha rádugom, bekapcsolom a kamerát, nem látja a gép. Esetleg kell valami progi, vagy feltételezhetõ, hogy rossz a kábel?
(Még anno a tunerkártyán volt firewire, azzal vettem fel.)

Fordítások: http://evin.konzolozz.hu Az élet csupán álom, útban a halál felé.

mrzed001
Akár digitális, akár nem, elsõnek be kell capture-olni az anyagot. Digi gép esetén firewire kártyán át, így egy DV codec-es avi-t kapsz (ennek is 2 változata van, az egyiket tudja a VirtualDub kezelni, amásikat nem).
Én azt megvagdosás/effektek után ULEAD-al szoktam DVD-re kiírni (ennek a hátránya, hogy ront a képminõségen, ami TV-n nem, TFT-n azonnal látszik)
Ha van DivX player (vagy gépen nézéshez), akkor inkább egy szép nagy DivX-XVid videó készítését javaslom, az szebb

Cápafogxy
Ennyit énis tudtam. Csak csinálhatnám pl sony vegassal aztán aátkonvertálni más kodekre aztán kiírni. Vagy csak bevágni nero visionexpressbe.

sufnituning
Ha digitális a kamera, akkor csak földobod a gépre és kiírod.
Ha nem digitális, akkor venned kell egy olyan videokártyát, amit össze tudsz kötni a tv-vel, videoval és be tudod digitalizálni!

For sale: thedronewebshop.com

Cápafogxy
Abban szeretnék segítséget kérni hogy a legszebb legkönnyebb a kamerámról dvd-re tenni az anyagot!?

Közbe amíg válaszoltok körülnézek a többi topicban.

mousee
okéoké, de ez szerintem nem a holnap meséje lesz... 😛

Azért köszi a megértést, tessék nekem szurkolni 😊)

The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.

arsene
Right, tiéd a pálya. Majd írj ide, hogy mire jutottál vele.

mousee
Azért megpróbálom rajta az Nt-t, azt hagyom érvényesülni 1-2 hétig...ha nem tépi a haját, akkor nyert ügyem van 😊

The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.

arsene
pedig valamit valamiért, kompromiszumot kell kötni és minimálisat áldozni rá. máskülönben marad minden a régiben és az ugyebár nem jó.<#whatever>

mousee
Épp ez a gáz... valahogy hw csere nélkül kell megoldani... Mert most xp van rajta, és egyszerûen katasztrófa amit produkál...

mousee
a win2k-val az a baj, hogy sokat zabál a gépbõl... azért gondoltam az NT-re, mert annal jóval kisebb a gépigénye... Nem a fapadosság a lényeg... neki aztán tényleg csak arra kell az OS, hogy el lehessen indítani belõle az õ kis programjait,...

arsene
itt szinte minden cserére jogosult. az FL Studio, a Soundforge nem gyenge programok, a hangok rendereléséhez kell az erõforrás.
Op.rendszernek win98, ME. az NT-t csak akkor, ha valami hálózatot szeretne az ismerõsöd, de buktatók a hardverelemek.
kicsit kellen fejleszteni ezeket, persze nem kell a csúcskari, csúcsproci, csúcsminden. de ez így kicsit gyengus. amúgy a 2 évvel ezelõtti csúcsminden ma már szintén elavultnak számít, de ezen konfiguráció helyett nagyon tökéletes lesz.

lck
NT elég fapados - sztem inkább w2000 sp4-el.
arsene
pl. az amr2mp3 nevû program jó lenne?
a GOOGLE-t meg (tudni) kellene használni.

mousee
Üdv jóemberek!!

Van nekem egy ismerõsöm, akinek a gépe a következõ paraméterekkel rendelkezik:
900Mhz-s celeron proci
256 mega sdram
20 giga winyó
alaplapi 16 megás videókari
és mindezt összefogó noname alaplap...

Amilyen programokat használ:

Soundforge
Fruity Loops
MSN messenger
Firefox
és még pár kisebb apróság.

A kérdésem a következõ. Mi lenne az ideális OS az õ gépére? Mert nagyon nagy bajban van a helyhiánnyal a kis winyó miatt, viszont nincs pénze most bõvíteni a gépet...
Mivel sose szokott játszani, ezért gondoltam azt, hogy egy win nt jó lenne neki, mert az keveset is kajál a ramból, a prociból és a winyóból is... Csak nem vagyok biztos benne, hogy a fent említett programok mindegyike elfut e NT-n...

Kérnék minden építõ jellegû véleményt, és infokat, hogy mennek e a programok...

Elõre is nagyon soksoksok köszönet 😊)

hi
vki nem tudna mondani egy konvertálot ami amr-bõl csinál mp3,mid,vaw-t vagy vmi más hanformátumot?????
elöre is kösz

\\__/) (O.o) ( } { )

Cápafogxy
Tárgytalan sikerült! Kösz a helpet.

Cápafogxy
Ha nem lenne nagy teher csinálj egy beta version-t egy másolásos-at meg egy deletéset, azt én csak átíróm a könyvtárat.

Dj Faustus
Jegyzettömb, vagy más hasonló szövegszerkesztõ (Notepad2, Notepad++, satöbbi), és egybõl .bat-ba menteni.

Cápafogxy
Sorry, vágom ezeket a parancsokat most hogy így leírtad. Mivel kell ilyet írni lehet a jegyzettöbbel azt átnevezni? (a html-be jobban otthon vagyok)

Dj Faustus
Aludni tetszett, amikor az alapvetõ DOS-parancsokat tanították? 😉

elso.bat:
copy %1 %2\%1

masodik.bat
move %1 %2\%1

vagy az elõzõ pepitában:
copy %1 %2\%1
del %1

Használatuk:
elso.bat filenév könyvtár illetve masodik.bat filenév könyvtár

Például:
elso.bat kiskutya.jpg a:\kepek illetve masodik.bat kiskutya.jpg a:\kepek

A batch file-oknak és a másolandó file-nak egy könyvtárban kell lennie.

További olvasgatásra javaslom:
DOS parancsok
Batch programok paraméterezése

Cápafogxy
Valaki helpeljen pls kéne egy olyan .bat vagy valami az egyik olyan lenne hogy megadok 1 könyvtárat és oda másoljon be egy adott fájl-t a másik meg ugyanez törléssel.

Evin
A TweakXP-vel belehe kapcsolni, hogy ki legyen az, aki autometikusan belépjen, akár több felhasználó esetén is.
(De ha többen vannak, persze hülyeség szerintem.)

Fordítások: http://evin.konzolozz.hu Az élet csupán álom, útban a halál felé.

arsene
töröld a többi felhasználót. addig, amíg többen jelentkeznek be, mindig így fog bejelentkezni.

rvn
hy! Azt hogy lehet megoldani h ha bejöna windows ne kelljen felhasználót váltani ha nem automatikusan jöjjön be az asztal! Lécci válaszoljatok

Gigabyte Z170-HD3P, I5 6600K@4Ghz@1,17V, 2x8 DDR4 Corsair Vengeance 2666Mhz, NZTX Kraken X61, EVGA Supernova G2 750W, Samsung 850 evo 128Gb, WD Blue 1TB, Phantes Enthoo Pro M Acrylic

Dying Soul
Köszi.

LoDMaSt
Eszközök/mappa beállításai, elsõ opció asszem

@ Hellomarci

Dying Soul
Sziasztok, megint én.
Megtudnátok mondani hol tudom kikapcsolni a mappamenüt? Vmi ilyesmi lehet a magyar neve, angol OPrendszerem van. Tehát az ami a mappákban baloldalt megjelenik és felkínál csomó opciót a megosztástól a törlésig.
Köszi!

Mészy
Köszönöm a segítséget!

Rocközön.com online Rockradio és a Galaktikus Rockfamily otthona

Tomicsek
Tomicsek
Ez is jó, telepíteni sem kell.