Segítséget kérek
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Az a problémám,hogy létrehoztam néhány mappát aminek a végeegy .(pont) Ezeket hogyan tudom eltávolitani,mert amikor törölni próbálom,vagy már a jobb klikknél,vagy a törlés opciónál azt irja,a forrásfájlt nem lehet olvasni... elöre is köszönöm a segitséget.
Nod az minden gépre ajánlott, meg egy anti spyware (mert az biza könnyen becsúszhat a legjobb firewall-okon is).
A firewall-t ajánlott külön gépre tenni (merthogy proxy-t hackerek képesek úgy megakasztani, hogy összeomlik a firewall és szabad a pálya), tehát ez kapcsolódjon a netre, és ehhez csak a proxy-s gép (FW gépnek elég egy linux-os p2-es bõven)
Bloklistát mindenképpen használj a FW-os gépen (1001 módszer van a PeerGuardian blocklistájának mindenféle FW alá konvertálására)
Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.
http://lacy.hu/mrxp/index.php?oldal=jobb
itt van egy csomo leiras, mit hogyan kell letiltani.
ha meg nem ert se winhez se linuxhoz, nagyjabol mindegy melyikhez nem ert , es melyiket tanulja meg kezelni.
persze ahogy gondolod.
Nem a lényeg, hanem a fontos!
Jobb esetben, de az ismerõsömén nincs ott alapból a BOOT.INI. Ezt hogy lehet elõhozni?
Mert mindig egy olyan partícióról akar bootolni, ami már nincs is. A BOOT.ini-ben meg lehet ellenõriztetni, hogy elérhetõek e a partíciók, de boot.ini hiányában nehéz.
Olyan kérdésem volna a hozzáértõkhöz, hogy milyen programokat és beálíltásokat ajánlanak egy körübelül 10 gépet számláló kis hálózathoz. A rendszert eléggé amatõr, hozzánemértõk fogják használni, akik szeretnek mindenre ráklikkelni és letölteni. Milyen programokkat ajánlotok, amelyekkel teljes mértékben szabadon letilthatok jogosultságokat, funkciókat, beállítási lehetõségeket. Internet elérés korlátozására, oldalak letiltása, kulcsszavak alapján, de nem böngészõbõl, mert abban akár módosíthatják is õket. Továbbá az MSN, Skype és társai blokkolása és az eredetileg win-be integrált messenger 4.7 letiltása. A cél az lenne hogy lehessen az internetet hazsnálni, de ne magánjellegü dolgok intézésére, és szórakozásra. Valamint a könnyû karbantarthatóság is fontos lenne. Ezekre keresek programokat.
Tudnátok írni megfelelõ vírusírtót, tûzfalat valamint egy rendszerkarbantartót amelyek nem esznek sokat?
Én NOD32-re, Outpost-ra és egy System Mechanic 6-ra gondoltam. Ezen kívül még miket ajánlotok az elõbbi problémákra?
Csak azért kérem ezeket, mert eddig egész jól mûködött a rendszer, bár múltkor valaki nem tudom hogyan, win-en, limitált user-bõl olyan sikeresen leamortizálta a gépet, hogy még a win se tudott betöltõdni és csak az újrahúzás segített rajta.
Elõre köszi.
Nem a lényeg, hanem a fontos!
Kalmopyrin helyett Cavinton?
Megkérdeztem a forgalmazót, hogy mennyi is lenne az annyi (mert naívan gondolván kis program "kicsi" az ár is), ám a 400.000 + Áfa azért kicsit sok..😞
Köszönöm elõre is a jóótanácsokat.:😊
nekem ez jön be: HIBA
van flashplayerem .. 😞 <#help>#help><#help>#help><#help>#help>
\".. meg sem próbálkozunk az átneveléssel. nem papok vagyunk, hanem átalakítók!\"
igy másold be,majd metsd el.
zseni vagy! Nagyon köszönöm! Már én is értem a logikáját, de soha nem jöttem volna rá magamtól.
Üdv,
Ilona
A windows fogja ésegyszerûen eltûnnek az ikonok és alul a start, és csak a háttérkép látszik, és újra kell indítani!
Ez miért van??
így néz ki most boot.ini:
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect
namost, elég az h a végére bemásolom ezt, vagy vmi egyéb trükk is van?
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect
elõre is kössz a segítséget, Calver
"The trees move. Do you not see it?"
mostanában nem tudok oyan flash/animációkat betölteni, aminél aztírja, h kell flashplayer, meg javascript bekapcsolva.. nos flashplayerem van, és tudomásom szerint a javascriptel sincs gond, mégsem jönnek be a dolgok.. keresgéltem, h merre lehetne babrálni iyesmit, de nemigen jártam sikerrel.
pl a youtube -os videók közül semmi nem jön be.
remélem vki tud megoldást, mert kicsit idegesítõ 😊
\".. meg sem próbálkozunk az átneveléssel. nem papok vagyunk, hanem átalakítók!\"
Walk the Talk.
1. Az alábbi linkre kattintva letöltheted a videót: http://v1.tinypic.com/data34/28/14ipkc5.
2. Lejátszása - mivel Flash-videóról (flv kiterjesztést lehetne neki adni) van szó - VLC media Player-rel (az elõzõekben beszéltem róla), illetve FLV-lejátszóval (például ezzel) lehetséges.
Segítsetek, légyszi! Van valaki, aki túl tudna járni az oldal eszén, és le tudná szedni róla ezt a videót? Külön a kép, külön a hang nem gond, csak valahogy meglegyen....
A videó: http://video.tinypic.com/player.php?v=14ipkc5
Köszönöm, nekem sajnos sehogy sem ment...😞
Miért van a Coca-Colás napocskán napszemüveg?Mi süt a szemébe??
http://www.videolan.org/vlc/
http://www.mplayerhq.hu/design7/news.html
http://mpf.dzm.hu/
Miért van a Coca-Colás napocskán napszemüveg?Mi süt a szemébe??
Nemtud valaki olyan Program Windows XP SP2-re, ami a SonyEriccson K500i -t lekezeli olyas módon, hogy a telefonról a fájlokat egyszerre lehessen le és feltõlteni, tehát Total és Windows Commander szerûségre gondolok.
(O_o)
Ezt nem így hívják. Nyílt kulcsúnak nevezik.
"2. Titkos kulcs tárolható-e olyan gépen, amiben hálókártya van?"
Ha nagyon félted az adataidat, és a hálókártya hálózatba van kötve, akkor nem. Elég egy rosszul konfigurált tûzfal, egy operációs-rendszer-sebezhetõség, egy vírus, és a titkos kulcs már nem titkos többé.
"Honnan lehet tudni, hogy a nyílt kulcs azé, akinek mondja magát?"
A rendszer mûködésének egyik sarokköve, hogy megbízható harmadik fél vállaljon garanciát az egész külvilág felé arra, hogy adott kulcs-pár, adott aláíróhoz tartozik. Erre szolgál a tanúsítvány. A tanúsítványok kiadását és egyéb kezelését végzõ szervezet a Hitelesítés Szolgáltató.
A hitelesítés szolgáltató olyan, a tanúsítvány kibocsátásra specializálódott szervezet, amely arra vállalkozik, hogy egy adott földrajzi területen belül fellelhetõ esetleges aláírókat az adott terület jogi, közigazgatási, gazdasági rendszerének alapos ismeretében felépített eljárásrend alkalmazásával hitelt érdemlõen azonosítsa, és ezek alapján igazolja akár az egész világ felé létezésüket és adataik valódiságát.
A rendszerben kiemelt jelentõséggel bír a hitelesítés szolgáltató magánkulcsának védelme, mivel ezzel az eszközzel fogja a Szolgáltató az általa kibocsátott tanúsítványokat hitelesíteni, azaz elektronikusan aláírja azokat.
A hitelesítés szolgáltató létezését önmaga igazolja önmaga számára kibocsátott tanúsítvánnyal. Az ehhez az úgynevezett fõtanúsítványhoz kapcsolódó bizalmat a szervezet - pl. pénzintézetekhez hasonlóan - hagyományos üzletpolitikai eszközökkel építi ki, amelyek közül a legfontosabbak a következõk: transzparens, stabil, erõs pénzügyi hátterû mûködés, büntetlen elõéletû, magas szakmai felkészültségû vezetõk és munkatársak, auditok elvégeztetése, ezek eredményének nyilvánosságra hozatala, bekerülés a nemzetközi hitelesítés szolgáltatói listára, felelõsségbiztosítás, pénzügyi garancia nyújtása a tanúsítványokkal történõ esetleges visszaélésbõl eredõ kár megtérítésére.
Forrás: http://www.netlock.net/html/tankiad.html
Miaza nyílt rendszerû titkosítás, van másik neve (angolul jobban tudom)
Nyílt rendszerû titkosításról van szó.
1. Honnan lehet tudni, hogy a nyílt kulcs azé, akinek mondja magát? (nem lehet vele kommunikálni) Állítólag 2 megoldás van, egyiket megtaláltam már, mégpedig a pgp kulcs szervert.
2. Titkos kulcs tárolható-e olyan gépen, amiben hálókártya van?
Légyszi aki tud segítsen, mert sehol se találom neten a megoldást, pedig nagyon kéne. Elõre is köszi!
Egyébként, ha szeretnék ilyen diasót készíteni, annak mi a menete? Ahhoz is kell valamilyen ketyere, vagy progi? Vagy: lementem a képek mappába, és onnan hogyan tovább?
Ti kenitek-vágjátok, de én? 😞(( Remélem nem intetek be nekem ezek után? 😊)))
Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.
Valszeg így a jó, amit Babylon ír, (hogy én mit is akarok 😊))) powerpoint diasó konvertálását akarom tudni, nem egy kép konvertálását. Azért írtam az elején, hogy abszolut kezdõ vagyok.
Szóval kapok ilyen diasót, és annak a kiterjesztését szeretném megváltoztatni.
Bocs a kavarásért.
Ez okozta a zavart.
De szerintem én így nem fogom tudni, mivel nekem ezek a kifejezések, amiket írtatok nagyon albánul vannak.
De azért megpróbálhatjuk!
Én aztán nem kavartam... A kavarás okozója az alábbi post küldõje:
"Ha a PPS = PowerPoint Slide Show, akkor átnevezed PPT-re, megnyitja a Powerpoint, és ott mentés másként, és lent kiválasztod, hogy JPG (egy alkönyvtárba beletesz az összes diáról 1 képet)
Ha eleve egy dián csak egy kép van, akkor azon jobbklikk, mentés képként és kész
Ha a pps = Paint Shop Pro image, akkor Ifran View"
a filext.com ot erdemes felkeresni azugyben , hogy mi hasznalja az adott kiterjesztest.
http://www.filext.com/detaillist.php?extdetail=pps&Search=Search
Innen töltheted le, és innen tölthetsz hozzá le kiegészítéseket (hogy a Paint Shop Pro file-t is meg tudd vele nyitni szükséged lesz rá).
Letöltöd, majd telepíted az Irfanview-t; majd letöltöd/telepíted a kiegészítést, és máris meg tudod nyitni a Paint Shop Pro állományokat - ha szerencséd van.
Viszont nem boldogulok a PPS kiterjesztésû képfájlokkall.
Bekerültem a Powerpointba,- mentés másként - egy képet berakott, igen de nem jelentek meg a kiterjesztések, egyáltalán : pl. jpg.
Ezt meg egyáltalán nem értem :
Ha a pps = Paint Shop Pro image, akkor Ifran View hogyan?
Kérlek a kályhától légyszi. Üdv.
Magyarul, ha a csúszkát a közepesre állítom, úgy rendben lesz, ugye?
Még lenne 2 kérdésem
1. Ha ezt írja ki a rendszer,
JavaScript és cookiek engedélyezve kell legyenek az összes böngészõben - hol tudom ezt beállíteni?
2. nem tudtam beállítani a roxirádiót online, azt írta ki, hogy katt. a vezérlõre. Egyszerûnek tûnik, de hülye vagyok, mire kell kattolnom?
Mégegyszer nagyon-nagyon köszi.
Az ok: a Microsoft-ot beperelte a kaliforniai egyetem és az Eolas technologies, mert a böngészõben alkalmazott technológia az õ találmányuk. Ez a technológia lehetõvé teszi, hogy az IE Flash animációkat, videókat, hangokat tudjon lejátszani, Java alkalmazásokat tudjon futtatni.
Az eredmény végül is az lett, hogy az ilyen beágyazott objektumokra rá kell kattintani (ha fölviszed egy ilyen objektum felé az egered, akkor megjelenik ez a ronda felírat - nos akkor kattints).