20837
Segítséget kérek
  • biomage
    kösz :) alig volt időm valamire, amúgy az ucsot használtam :) és nagy jó :)
  • kl24h
    Elvileg a *.vob az a *.mpg vagy *.mpeg fájl lenne. Ha átneveznéd a kiterjesztését, akkor lehet fel tudnád nyitni. Ha használsz Nero-t, akkor azzal egyből átkonvertálhatód, de persze a Nero fizetéses. Még lenne egy másik, ami ingyenes, én nem használtam, de te kipróbálhatód: Free DVD Video Converter.
  • biomage
    Szarkasztikus voltam ha nem esett volna le.
    Idefigyelj, és programot keresek nem 3.630.000 találatot, ere én is képes vagyok, sőt az enyémnek 49.800.000 találata van :P, de ez nem jelenti azt hogy jók, én olyan programot keresek ami használható, mint anno a Virtualdub.
    És nem nem képes megnyitni, mielőtt azt javasolnád :P
  • biomage
    ennél jobb, ez lenne :)
    link
  • pxxl
    link
  • biomage
    VOB fájl szeretnék átkonvertálni másra, mondjuk avi ra vagy mp4re, milyen programot ajánltok?
    A VOBot nem nyitja meg a plazma tévém, ezért akarom átkonvertálni :)
  • pxxl
    "megoldódott"
  • pxxl
    hali!
    win7 help kellene ty :) (nem írom le mégegyszer)
  • Roger6
    Jó estét mindenkinek!

Van egy kis problémánk. Rendelkezünk egy Dell INSPIRON 5110 N típusú laptoppal. A gond az, hogy néha gondol egyet a gép, és elmegy a hang pl. youtube-on. De ugyanakkor rendszerhangok vannak. Tettünk fel új hang driver-t, codec pack-et, mégis fenn áll ez a hiba. Elég idegesítő tud lenni. Tudna valaki megoldást a problémára?

Előre is köszönöm a válaszokat.
  • gergely1991
    Egy winchesternyi adatot.
  • Japep

Köszönöm mindkettőtöknek. :)
    Igen, így már ismerősen cseng, hogy "ghostolás", és szerintem a Norton Ghost-ról is mesélt... :)
    Akkor ez csak az op.rendszer állapotát menti, vagy a programokat és a beállításokat is?

Egyébként nem akarom több gépre vinni, csak a sajátomra kellene, unom már a telepítés után programtelepítéseket és a rendszerhangolást... :S :)
  • gergely1991
    Igen ezt a folyamatot "Ghostolásnak" hívjuk.
  • Metalmilitiakid
    Lehet, hogy egyszerűbben jársz egy Northon Ghost al, vagy valami más ghost oló progival. Nem pont ez csinálja, de nagyon hasonló. Annak a lényege az, hogy lementi a win ed aktuális állapotát egy fájlba (lehetőleg másik vinyóra vagy minimum másik partícióra érdemes) és utána ha valami gebasz van, akkor visszateszi abból az előző állapotot, mint a rendszer visszaállítási pont. Nemtudom, hogy ezzel más gépekre is áttudod-e rakni, de lehetséges. Én még nem igazán használtam, de azt mondják elég jól működik.
  • Japep

Köszi. :)

És valakinek nincs ilyesfajta tapasztalata? Jó dolog ez, vagy inkább bírjam ki a telepítgetést? :D
  • Jim Morrison
    Hello !
    Igen, lehetséges. Nem jut eszembe a program neve, de találtam egy leírást ami jónak tűnik: link
  • Japep

Hello.
    Még régebben hallottam egyik tanáromtól, hogy suliban nem telepítik fel egyenként a közel 50-60 db számítógépet, hanem az egyik gépről rögtön telepítés után lementett állapotot "másolják rá" mindre, ezzel az op.rendszer mellett minden szükséges program és beállítás azonnal felkerül a gépre (nem kell külön telepítgetni).

Ilyen valóban van? :D
    Én is megcsinálhatom az én gépemmel? Ha igen, milyen programmal?

És akkor ez hogy működik? Mikor újra akarom tenni a gépet, előtte leformázom, majd csak rámásolom?

Előre is köszönöm.
    Üdv.
  • gergely1991
    win+r
    ncpa.cpl>kapcsolat tulajdonságok>ipcímet automatikusan kéri a windóz?
    Javítás funkció vagy a ipconfig/renew(parancs) se segít?
    Nem a modem döglődik?
  • strepsils
    Valaki segítsen már.Mért van az hogy amikor bekapcsolom a gépet azt írja ki hogy azért nincs internet mert nem rendelkezek érvényes ip konfigurációval.
    Már nagyon kezd elegem lenni, a t-onlájnál nem is válaszolnak.
  • tommygear
    sony vegasal megvágtam egy mp4 formátumú videót, hogyan tudom azt megcsinálni, hogy újrakonvertálás nélkül mentse le a vágott videót?
  • RYO21
    Ha egy windowsra rátelepítek egy másikat, akkor csak a windowsos mappákat (Program Files, Programdata, Users, Windows) teszi a windows.old mappába, vagy az össszes egyéb mappát is ami rajtavan a meghajtón?
  • kl24h
    Látod én reklámblolkolot sem használok és youtube videoletöltőt sem. Ha nem jön helyre a probléma, akkor ezt a két add-on-t is töröld.
    Lehet hogy a reklámblokkoló miatt van, mert a youtube oldalon sok a reklám és persze van reklám a videó elindulásakor is. A videoletöltő nem hinném, hogy gondot okozna.
  • Shiwo
    toolbarokat nem használok, ha véletlen telepítek is egyet, azt rögtön gyalulom.. Flash Player újratelepítéssel próbálkoztam, sőt volt, hogy tök új rendszert tettem fel, de utána is jött ez a hiba.. add-onból kettő van fent, az egyik a reklám-blokkoló, a másik egy youtube-os videó-letöltő, utóbbit leszedem/letiltom, hátha az okozza a gondot..

víruskeresést meg majd megpróbálom más vírkerrel, lehet a Nod nem szúrt ki valamit...
  • kl24h
    Én már régóta használom a Firefoxot, de ilyen problémáim nem voltak.
    Az ilyen összeomlást sokminden okozhatja, pl. Toolbar, Add-On, vírus. Ezért azt ajánlom, hogy a fölösleges Add-On-okat és a Toolbar-okat töröld és persze nem árt egy jó alapos vírusvizsgálat is több antivirussal.
    Az is lehet, hogy a Flash Playert le kell egészen törölni és újratelepíteni a hivatalos oldalról.
  • Shiwo
    Hali,

régebben firefox alatt omlott össze minden előjel nélkül a Flash Player, akár csak egy sima youtube videó lejátszára közben... át is tértem a chrome-ra, amivel egész idáig jó volt, de pár napja már ezzel is crash-sel..

esetleg van valami ötletetek, hogy mi okozza? (azon kívül, hogy mondjuk gyárilag sz@r...)
  • pett3rson
    adat és adat között is van különbség, a gépi kód bonyolultsága teszi nehézzé a visszaállítást. egy videó sokkal tömörebb infó, mint egy txt fájl , de ezt Te is tudod szerintem. Próbálkozni kell, aztán ha nem megy akkor hagyni a francba. Én nemrég így vesztettem el pár fotót, azóta jobban ügyelek mikor mit okézok :)
  • balcsi70
    Köszi az infót. A tegnap este odaraktam a GetData-nak is van Recover My Files-e egész reggelig hagytam mert folyamatosan kereste a 60 Gb-os vinyon a cuccot de nem sokra mentem. Szerintem hagyom a francba.-azért köszi. A múltkor pendrivről letörölt cuccokat 100% osan sikerült visszanyerni. Üdv.
  • pett3rson
    vannak elég komoly adatvisszanyerő cuccok a piacon, persze többnyire fizetősek, ezért torrenten is elérhetőek :)
    azt már Neked kellene felkutatni, hogy mellyek a "legjobbak", de időigényes meló lesz és korántsem biztos. anno Én is próbálkoztam ilyennel, de 250 GB-nál is napokat igényelt volna, ha ráengedem a cuccost. a neve már nem ugrik be, ha amolyan nem fontos dolgok, akkor hagyjad, ha családi fotók az már nagyobb gáz. profibb recovery programoknál van lehetőség külön fájlkeresésre azt hiszem. nem egyszerű szerintem, nem hiába van erre külön iparág már lassan.
  • balcsi70
    Aha ,köszi és te melyik programot ajánlanád? én a Recover My Files t használtam.
  • gergely1991
    Gyorsformázás esetén még visszanyerhető...
  • kamionosjoe
    Ha egyszerre két wifi jel is elérhető valahogy megoldható, hogy egyszerre mindkettőre csatlakozzak a géppel?(Ezzel is gyorsítva mondjuk egy letöltést)
  • balcsi70
    Sziasztok! Kérdésem a következő lenne: A vincseszter kettőbe van osztva. C-D. A D partíciót nem csak törölték, hanem fórmázták is. Gondolom, erről már nem lehet vissza szerezni dolgokat. Olyat tettem már hogy pl: pendrivről letörölt dolgokat mind visszaszereztem, de gondolom, fórmázott merevlemezről már nincs esély. Erősítsetek, meg hogy van valami módja esetleg? A válaszokat előre is köszönöm. Üdv
  • Metalmilitiakid
    Nem működik a képernyő, szóval indul a gép, de semmit nem látok. Azért ennyire hülye nem vagyok.
  • gergely1991
    Mondjuk jobb gomb, tulajdonságoknál, beállítás fülön.
  • Metalmilitiakid
    Lenne egy kis problémám. Adott egy Fuji Amilo L7300-x, aminek szar a képernyője, na most az érdekelne, hogy van-e vmi megoldás arra, hogy a rádugott monitort elérjem. Van rajta FN+F3 on egy képernyő váltó gomb, csak vagy nem akarja váltani, vagy be se jutottam még a rendszerbe, mivel nemtudom,hogy van-e rajta vmi felhasználó amit ugye ki kellene választanom a belépéshez ... Szóval az lehetséges, hogy egyből a külső monitoron kezdjen a gép ? Előre is köszi a válaszokat.
  • pett3rson
    Sziasztok.

Tudnátok ajánlani egy egyszerű határidőnapló-programot? Lehetőleg magyar legyen és könnyen használható, érthető és persze ingyenes :)

köszi előre is.
  • Csigabyte
    kl24h és pett3rson :)

Nagyon szépen köszönöm a gyors segítséget :)
  • pett3rson
    Valóban leveszi, de azt meg kell nézni, hogy mit tud az a memória amit venni akarsz. Úgy értem, hogy 667 benne van-e a listájában, mert nem biztos. Ezen felül azt is nézd, hogy mennyibe kerül a 800-as illetve a 667. Ha utóbbi olcsóbb - szerintem az -, akkor minek a nagyobb, úgyis leveszi az órajelet.
    Szóval szerintem elég a 667 MHz-es.
  • kl24h
    Látható, hogy abban a táblázatban össze vannak gyűjtve azok a memóriatípusok, amelyek "átmentek a teszten", a 667 MHz a legnagyobb frekvenciájú. Meg lehet próbálni a 800 MHz, elvileg kellene menjen, ahogy az ismerősöd is mondta, de azért az ilyen tesztet nagyon sok gépen ki kellene próbálni (gondolom az ismerősöd már sok gépen próbálhatta az ilyesmit, mivel biztosra mondta, hogy vedd meg a 800 MHz).
  • Csigabyte
    Nagyon szépen köszönöm a segítséget és a linket :)
  • kl24h
    Úgy ajánlatos, hogy olyan memóriát tegyél bele, amit ahhoz a modellhez előírtak, ezért itt van az Intel Desktop Board D954GCZ modellnek megfelelő memóriatípusai.