20838
Segítséget kérek
-
gyűjtő #19797 Szervusztok!
Korábban a Google Earth 6.2 programot használtam. Miután megjelent a program 7-es verziója, frissítettem a 6-os verziót. A frissítés után az új program használhatatlanná vált.Ezt követően a Revo Uninstaller programmal eltávolítottam a bizonytalanul működő programot, újra telepítettem a 6-os verziót. A telepítés után ismét a 7-es verzió jelent meg.
Hogyan lehet megszabadítani a gépemet a Google Föld minden maradványától úgy, hogy a 6-os verziót sikerrel újratelepíthessem? -
Sziasztok.
Egy már nem létező honlapról szeretnék filet letölteni web archívum segítségével.
Egy másik oldalról már sikerült is egy másik filet letöltenem, azonban atw.hu-s oldalról egyszerűen nem tudom leszedni.
Példának okáért:
Ez simán működik.
http://web.archive.org/web/20061202171320/http://www.babylonmusic.hu/download/egyebmp3/elindulok.mp3
Ezt viszont nem engedi letölteni:
http://web.archive.org/web/20060507001452/http://babylon.atw.hu/download/promo/erotika.mp3
Ahogy nézem 302-es hibát dob ki 'Moved Temporarily' üzenettel, gondolom azért mert átirányít egy másik oldalra. Nem nagyon értek a webszerverek működéséhez, szóval az sem biztos, hogy lehetséges amit kérni szeretnék.
Ezeket az mp3-akat szeretném letölteni.
http://web.archive.org/web/*/www.babylon.atw.hu/*
Remélem valaki tud segíteni. :) -
MaRee #19795 Hibás RAM volt a ludas. -
Én azért kipróbálnám egy másik vga-val is azt a gépet... szoftverhiba nem valószínű hisz reinstall után is csinálja. -
MaRee #19793 Sziasztok!
Két napja megőrült a gépem (Win 7 64 bit rendszer).
Először elkezdett a Google Chrome folyamatosan crashelni, aztán .NET framework errorokat kaptam, majd a Catalyst Control Center mondta fel a szolgálatot, magától bezáródott ha próbáltma megnyitni akkor pedig kék halállal újra indult a gép. Ezután próbáltam spybottal vírust írtani, talált is párat, kitörölte. Ezután már egyszerűbb programok sem akartak elindulni, pl facebook messenger, és elkezdett rohadtul belassulni az egész. Csináltam este egy teljes windows reinstallt, először jó volt minden, most viszont megint kezd meghülyülni.. Lassulgat, a CCC eddig kétszer állt le és kékhalál lett a vége, stb.
Mi baja lehet, mit tegyek?
Ja, ráadás:
Az új install miatt hiányzik pár driver, az eszközkezelőben ezeknél sárga felkiáltójel van:
Egyéb eszközök
PCI egyszerű kommunikációs vezérlő
SM buszvezérlő
Ezek mi lehetnek? -
howarju #19792 Szia!
Ha jól emlékszem: file menü -> importálás ill. exportálás!
De a Google is informál, pl. http://www.alapinfo.hu/?cikk=230&tema=7
-
Noodlee #19791 Gond nélkül működött eddig, nem a verzióval van gond. Egyik napról a másikra szart be. Esetleg valaki megtudja mondani, hogy hol/melyik az a file, amiben a meglévő leveleket tárolja? Azt elmentem, és reinstall, hátha az megoldja a gondot. -
howarju #19790 Hi!
Nem adtál meg egyéb infót! Az az érzésem, hogy vmi. ótvaros kalózverzsönt telepítettél, trójaival megspékelve. (Ne legyen igazam!) SzVSz. telepítsd újra egy legálisból! -
Noodlee #19789 Sziasztok!
Outlook 2010 lefagy, miután elindul a küldés/fogadás. Nettel, és net nélkül is. Semmire nem reagál, csak a kurzor mozog. CTRL+ALT+DEL sem működik.
Valakinek van valami tippje? -
Okés, megpróbáljuk. Köszi. -
howarju #19787 Szia!
Nem kell paráznod, nem zárlat volt a biztosíték-tábládban, csak egy egyszerű kontakthiba. Vagy a fázis, vagy a nulla vezeték kötése nem érintkezett rendesen, ettől volt a sercegés, terhelés alatt. A tápodnak ettől nem lesz semmi baja, hiszen pump tápegység, alacsonyabb bejövő feszültség esetén is képes megfelelő kimenő feszültséget szolgáltatni. Minden esetre, nem érdemes ilyen rossz minőségű csatlakozást használni hosszú távon, mert a terheléskor fellépő tűimpulzusok előbb - utóbb károsíthatják tápodat. Főleg a nulla szakadásának lehetnek káros következményei, többfázisú hálózatnál, hiszen akkor más fogyasztón keresztül egy másik fázis feszültsége kerülhet a nulla helyére, ami 230 Volt helyett akár 400 Volt is lehet.Ilyenkor, ha a tápbiztosíték nem old ki, megnövekszenek a mágneses erővonalak ami erős zúgásnak/búgásnak hallatszik a tápból, az elektrolit kondenzátorok maximális töltöttsége pedig csattanó hangokat hallat miközben kisül. -
pett3rson #19786 Nagyon off-os dolgot írok be, de nincs élő topikja a témának sajnos (vagy nem találtam, sry)
Szóval az albérletben ahol lakom most, picit tönkrement a biztosíték-tábla, úgy ahogy van ki kellett cserélni az egészet. Kontakt-hiba volt, ilyen sercegő hangot lehetett hallani a biztik hátuljából, meg is égett a kicsike, szóval nem tegnap óta ment benne a buli.
A lényeg most jön, mert a számítógépem is megérezte a végén, ugyanis a tápomból is ilyenféle sercegő hangok jöttek már ki. Inkább ki is kapcsoltam a fenébe, nehogy áthúzzon valamilyen zárlat az alaplapba, bár elvileg túlfeszvédő van a tápon, azt hiszem Enermaxom van most, 650W-os, ha kell megnézem a pontos típust is. Amikor bekapcsoltam az elosztót az is eljátszott egy ilyen villogós dolgot, mintha szintén kontakt hiba lenne benne. Furcsa jelenség volt az szent. Csere után megnézte a szaki és azt mondta, hogy nem tapasztal semmi rendelleneset - nem vagyok otthon, melózom, asszony mesélte -, szóval most elvileg fasza minden.
Kérdésem az annyi lenne ezzel kapcsolatban, hogy mi lehetett ez a hang? A tápon belül kontakt-hiba?? Hogyan? Más is tapasztalt-e már ilyet vagy sem? Lehet-e ennek valamilyen káros következménye a jövőben, attól függetlenül, hogy most úgy néz ki semmi baja nem lett a gépnek? -
howarju #19785 Ha semmi sem jön össze, telepíts egy Driver Navigator-t, az majd letölti és telepíti Neked a szükséges alaplapi Driver-eket! -
Ezeket mi is megkaptuk, az X különböző lapot, csak nemtom hogy ezekből melyik az és hogy mennyire közös a driverjük. A második linken meg azok az 1-5-10 megás driverek nem tűnnek túl biztatónak. Azért köszi a segítséget. -
howarju #19783 Hi!
http://www.all-driver.com/search/gigabyte%20ht%2030
http://www.orgsoftcom.org/fileht30.htm -
Olyan problémám lenne, hogy haver újrarakta a gépét és az alaplapról nem tudjuk, hogy mi a neve. Annyi van rá írva hogy gigabyte ht 30, de erre semmit nem talál a gigabyte oldalon. Lefuttattam vele egy Everest riportat, de az is ismeretlent ír az alaplapra így meg vagyok lőve. Valaki esetleg ez alapján a Ht 30 felirat alapján tudna vki segíteni ? -
sziasztok
van valami tippetek esetleg hogy a max payne 3 miért indul nálam így:
tehát indítom a játékot és nem vált át az ablak, csak a játék ikonja villog lent a tálcán narancssárgán, majd ha az egérrel kattintok egyet akkor átvált a játékba, ezt egy lefagyás óta produkálja, fél évig működött normálisan, kb mindent megpróbáltam már a játék és a win beállításaiban is de semmi, a rockstar support sem tudott érdemi választ adni, csak a sablon dolgokat, semmi alt+tab meg hasonló megoldások nem segítenek... sőt közbejött egy win reinstall is az se segített :D és a neten se találok semmit ilyen hibajelenségről, és egyedül ez a játék csinálja ezt -
VJP #19780 Most nem vagyok annál a gépnél, de ha a sima tűzfalas kivételekre gondolsz az nem jó, mert nekem a be és kimenő kapcsolatokat is le kéne tiltani.
Kb. ezt keresem XP alatt: Cikk
Az is jó ha külön programmal oldom meg, nem pedig Windowsba beépített lehetőséggel. -
win+r>firewall.cpl
Kivételek fülnél? -
VJP #19778 Hali!
Windows 7 alatt a "Fokozott biztonságú Windows tűzfal" menü alatt, meg tudom azt csinálni, hogy egy programnak a be és kimenő adatforgalmát letiltsam. Működik, nincs vele probléma.
Kérdés: XP alatt ezt hogyan csinálom meg?
Segítséget előre is köszönöm! -
Hello.
Van egy program, amihez a licensfájlt csak egy adott épületből lehet elérni (tehát IP-hez van kötve). Elvileg otthonról is el lehetne érni, de ehhez trükközni kell.
Ha jól tudom, megoldható lenne itthonról felcsatlakozni egy szerverre (talán proxy-szerverre), és akkor én is megkapnám az ottani IP-t, és így én is elérhetném a fájlt.
Ha így van, akkor milyen programot kellene használnom?
Elvileg tudom a proxy-szerver címét és a portot, és van felhasználónevem és jelszavam is.
Böngészőből már sikerült ezt megcsinálnom (IE-ben), de szerintem ha ott beállítom, úgy a program nem fogja megtalálni.
Előre is köszönöm, ha valaki tud segíteni! :)
Nagyon megköszönném. Üdv. -
Ahoy!
Van egy számítógép, asztali. Eddig másfél évig normálisan működött. Pár hete játék közben egyszerűen leáll. Először videókártya ventire gyanakodtam, letöltöttem egy hőmérséklet figyelő programot, és feltettem 100%-ra a ventit. Nem ment 60 fok fölé, ismét kikapcsolt. Most a tápra gyanakszom, az produkálhat ilyen problémát, ugye? És ezt hogy tudom megállapítani, hogy ténylegesen-e a tápegység ment-e tönkre? Van valami software rá? Nem nagyon értek ehhez.
Köszönet a segítségért! -
Hali !
YouTubbal kapcsolatos kérdésem lenne, mert nem egészen értem. Játék videókat akarok feltölteni, és ezekkel bevételt is szeretnék. Olvastam doksikat, néztem ehhez kapcsolódó videót és azt szűrtem le belőle, hogy ha a játékot nem én csináltam már az is szerzői jog megsértésének minősül még ha én is játszom vele. Most kéne írnom a játék fejlesztőinek hogy adjanak engedélyt? Ezt én kétlem mert elég sok ilyen jól menő channel van YT-on és kétlem hogy bármi engedélyt kértek volna. Vagy ne féljek, simán pipáljam ki a "Tudom igazolni a kereskedelmi célú felhasználáshoz való jogaimat" checkboxot és válasszam a Videómban csak a saját, eredeti tartalmam látható opciót? -
Chrome-al próbáltad? -
megpróbáltam nem segített.:( -
jobb klikk a videón, settings és a hardware acceleration-t pipáld ki... ha ki van pipálva, akkor próbáld meg úgy, hogy kiveszed -
Sziasztok olyan problémám lenne hogy interneten videólejátszáskor csak zöld szinű ablak jelenik meg és semmit nem látok a videókból.Próbáltam már a adobe flash playert telepíteni de nem segített.
Valami ötlet? Előre is köszönök minden segítséget. -
pett3rson #19770 Egy malware keresőt már leszedtem, egy másik probléma miatt, az talált is pár dolgot, karanténba is raktam, de ezt nem oldotta meg. Nekem inkább tűnik XP vagy novell beállításnak, de persze majd megnézem ezeket a keresőket hétfőn, köszi előre is, majd jelentkezem :) -
Nekem erősen vírusgyanús...
Futtasd le a következőket:
Avast
Hitman Pro
Malwarebytes
10bit Malware Fighter Free (Ez is kutat a legrejtőzöttebb vírusokra, worm-okra,rootkitekre)
Lehetőség szerint mindnél ajánlott a teljes ellenőrzés. -
pett3rson #19768 Sziasztok.
Egy picit talán mélyebb winfos tudást igénylő kérdésem lenne:
Melóhelyen a szg-ünk úgy viselkedik, hogy amit kirakunk asztalra parancsikon, azt rögtön lekódolja (Encrypt contents to secure data). Ahogy megfigyeltem ez word illetve excel fájlokkal csinálja, többnyire ezeket használjuk, párszor volt pdf is, azt érdekes módon nem védte így le - bár ennek is biztos lenne magyarázata. Ha egy asztalon lévő mappába mentek le valamit, akkor azt nem kódolja.
Első kérdésem ezzel kapcsolatban, hogy hogy lehetne ezt a szokását megakadályozni?
Már megnéztem a Desktop mappát, arra nincs beállítva ez az opció, már ha ez ezzel összefügg egyáltalán.
Eddig úgy csináltuk, hogy jobb-klikk a fájlon, properties-general-advanced és pipa ki az encrypt elől. Ha nem csináljuk ezt meg, akkor kb 12 óra múlva már nem lehet megnyitni a fájlt, nincs jogosultságom hozzá, ami érdekes, mert felhasználót nem váltok és a rendszergazdai jogkör is megvan.
Novell Client 4.91 for Windows XP/2003 van feltelepítve még a gépre, ha ez számít.
Tippek, hogy miért csinálja ezt és ki lehet-e kapcsolni valahogy? -
kamionosjoe #19767 Hogy lehet egy HSUPA/HSDPA USB Modemet kiütni? (privátba is jöhet) -
tunngle megvan :D -
Hogy hívják azt a programot amivel lehet online játszani sima játékokkal? Azt hiszem B betűvel kezdődik és nem hamachi. -
üdv!
van egy konvertáló (egy DXF->TAP konvertáló,CNC /Mach3/ programhoz csinál Gkódot ACAD-os rajzokból) ami 64 bites win7-en nem akar elindulni,32 bit-es verzión pedig megy. Valahogy működésre lehet bírni egy ilyen programot Virtual PC nélkül? -
Hello !
Olyan problémám lenne, hogy játék közben Mumble-n és TS3-on nagyon rossz hangom van játék közben. Ha kilépek a játékból a játékból tökéletes, de ha játszom akkor nem, pedig az lenne a lényeg... Egy ideig azt hittem csak a Mumble hibája, de TS el is jelentkezett a probléma. Gondoltam arra is, hogy a tf2 configfájljaiban van valami ami elrontja a mikrofonom hangzását, de más steames (source engines) játéknál is ugyanez a probléma.
-
mondjuk én speciel úgy jártam a nyáron, mikor kifestettük a lakást, hogy csak szétszedtem a gépet, odébb tettem, mikor kész voltunk és visszapakoltam, akkor meg már nem szólt a hang (alaplapi)
windóz felismerte, elvileg működnie kellett volna, gyakorlatilag nem volt hang.. újraraktam driver-t, semmi... újraraktam windózt.. semmi.. kipróbáltam telón a hangfalrendszert, szólt.. végül vettem olyan 6k körül egy usb-s, 7.1-es külső hangkártyát...
a lényeg, hogyha windóz felismeri, de nem szól, akár az is lehet, hogy beadta a kulcsot... -
egyrészt ellenőrizd, hogy a windóz eszközkezelőjében hogy szerepel a hangkártya..
ismeretlen eszköznek, vagy felismerte-e, lehet máshol van a hiba...
találkoztam olyan esettel is, ahol véletlenül rossz lyukba dugták a jack dugó-t, s olyannal is, hogy a hangkeverőbe be volt pipálva a némítás..triviális baki, de nem árt ellenőrizni..
ha nem ismerte fel, akkor keresgélj tovább driver-t, vagy ha nagyon nincs hozzá kedved, vagy nem jutsz semmire, akkor 2-3000 ft-ért már kaphatóak sima, tök alap hangkártyák..
-
kl24h #19760 A Windows nem talál semmi megfelelőt hozzá? Manuális Windows Frissítéssel is meg lehet oldani a problémát, mert meg kell találja a megfelelő drivert hozzá és akkor csak kell telepíteni.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Ha a gép üzletből volt véve, akkor meg kellene legyen az alaplap CD-je, ami vannak a driverek. -
Sziasztok! Kéne egy pici segítség.
Tegnap szétszedtem, kiporszívóztam, összeraktam barátnőm régi számítógépét, nem melegszik, semmi baja nincs már hardveresen.
Az a gond, hogy win 7 van a gépen, de az alaplap egy viszonylag régi Mercury PVM266aM-P típusú cucc, és az istenért se tudok hangot varázsolni rá.
Barátnőm azt mondta, hogy régen mikor még ment a gépe kb 1 éve, biztosra állítja, hogy volt hangja win7-en. Tehát valahogy meg volt oldva.
A mercury oldaláról esély sincs leszedni az alaplap drivereket, mert azt a választ kapom, hogy a szerver nem tárolja már az adatot. Az alaplaptelepítő cd nem működik már. Ilyenkor mi a teendő? a 4. drivert szedem le, de nem akar működni. Valaki tudna mondani erre valamit? Elvileg AC'97 Audio Codec van benne. -
Én is csak poénból írtam :P