Segítséget kérek
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
azt nem tudja valaki, hogy mivel lehet VBR 2-be konvertálni?
Easy CD-DA Extractor 10-zel nem lehet?
Asus P5KC, Core 2 Duo E8400 @ 3 Ghz, Geil Ultra 4*1 GB @ CL4, Inno3D GeForce 8800 GTS 512 MB, WD 500 GB 16 MB Cache SATA2 Pioneer DVR-212D-RW SATA, Enermax EGLT500AWT Liberty, Chieftec SH-01-BBB
A CBR a Constant Bit Rate (konstans bit ráta) rövidítése. Azt jelenti, hogy az adott hangot mindig azonos bitrátával tömörítik, azaz egy másodpercnyi hang például mindig 128 kilobitnyi (vagy más méretû, a bitrátától függõen) lesz.
A VBR a Variable Bit Rate (változó bit ráta) rövidítése. Azt jelenti, hogy az adott hangot a hang bonyolultságától függõen egy felsõ és egy alsó bitráta között állítják be.
Ennek egy vállfaja az ABR (Average Bit Rate = átlag bit ráta), ami abban különbözik a VBR-tõl, hogy a bitrátát átlagban adják meg (például egy 96 kbps-160kbps VBR MP3 128 kbps ABR MP3-nak felel meg).
A VBR2 valószínûleg a videótömörítésbõl (DIVX, XVID,...) átvett 2 lépéses (2 pass) VBR tömörítés lehet.
A 2 lépéses tömörítés lényege, hogy az elsõ lépésben csak statisztikát készít a kódoló, a második lépésben a statisztika alapján végzi el a tömörítést.
Ez videóknál azért hasznos, mert egy-egy jelenet "bonyolultságát" eléggé jól el lehet dönteni, vannak benne gyorsabb jelenetek, vagy hosszú/lassú snittek.
Hangnál kevésbé használják ki (WMA-nál hallottam ilyesmirõl, MP3-nál/OGG Vorbis-nál nem emlegetik ennyire). Nem is csodálom nem annyira szükséges.
http://forum.doom9.org/showthread.php?p=272394
http://www.hydrogenaudio.org/forums/index.php?act=ST&f=1&t=2454
http://www.hydrogenaudio.org/forums/index.php?&act=ST&f=9&t=5279
http://www.hydrogenaudio.org/forums/index.php?act=ST&f=16&t=4581
mostanában egyre gyakrabban használják az .mp3 állományok tömörítésére a VBR 2-es eljárást (VBR V2). Kérdésem az, hogy mi a különbség az elõzõ VBR és e között?
Illetve mivel tudok VBR 2-be konvertálni? Tudja ezt esetleg az Easy CD-DA Extractor 10?
elõre is köszi!
Asus P5KC, Core 2 Duo E8400 @ 3 Ghz, Geil Ultra 4*1 GB @ CL4, Inno3D GeForce 8800 GTS 512 MB, WD 500 GB 16 MB Cache SATA2 Pioneer DVR-212D-RW SATA, Enermax EGLT500AWT Liberty, Chieftec SH-01-BBB
Chaos Anno Domini
Esetleg még az is megoldható, hogy abba a gépbe, amelyikkel sikeresen fel tudsz menni a netre, abba veszel még egy hálókártyát, és azzal osztod tovább a netet a következõ gépnek. Viszont akkor ennek (a két hálókártyás gépnek) akkor bekapcsolva kell lennie, ha a másik gép használni kívánja az Internetet. Akkor inkább használj routert.
Egyedül élem az életem, idegen tőlem a félelem, szabadon élek mindig hajt a vér. Kalapács József
Egyedül élem az életem, idegen tőlem a félelem, szabadon élek mindig hajt a vér. Kalapács József
Azt hiszem ebben a topicban volt egy video amin egy srác a telefonját pörgette az ujjai között.A telefonon pedig volt egy gyûrû féle amibe a srác beledugta az ujját.Már visszakerestem de nem találtam de szerintem nem voltam elég figyelmes.Aki tud segítsen köszi!
Remélem valaki tud segíteni !
XP alatt Thundebird 1.5.10-et használok levelezéshez!Az ikonja ki van rakva asztalra.A problémám az (már korábbi verziónál is) ,hogy egy idõ után (pár nap pl.) ha el akarom indítani , és rákattintok ,akkor a gépem egyszerûen lekapcsol , és újra indul.(Újraindulás után persze jön az üzenet ,hogy a rendszer súlyos probléma után állt helyre)
Na ezek után ,még letörõlni sem tudom a programot (csak csökkentett módban)Nem tudom mi lehet a baj...Amióta megjelent a Thunderbird ezt használom,és csak az utóbbi két verzió óta csinálja ezt.
Segítõ jellegû válaszaitokat elõre is köszönöm .
Nem tudom mennyire tartozik ide a téma. Ismerõsöm most költözött új albiba, de nem mûködik a net, arra gyanakszik, lehet azért, mert a szolgáltatónak ilyen csomagjai vannak, hogy 1 gépre, 2 gépre.. ergo korlátozza a felhasználó gépek számát.
Ezen hogy lehetne segíteni ?
Üdv
Yeti
Azaz másold az Audiograbber könyvtárába a letöltött (hivatalosan innen érhetõ el) nyelvi állományt.
két megoldás:
1, vegyél elemet és ne akkut használj
2, térj át cd lemezes lejátszóra, azok két AA akkut használnak és nincs semmi bajuk
FUJITSU SIEMENS Computers
Azt utána FEKETE KÉPERNYÕ és SEKÉPSEHANG!<#rinya>#rinya>
Na de nem most keztem én se! XD<#eplus2>#eplus2>
F8----->Csökkentett mód...
Elkezdi tölteni a fileokat!
ÉS megakad egy bizonyos:
MULTI(0)DISK(0)RDISK(0)PARTITON(1)/WINDOWS/System32/confing/system.log
fájlnál megakad és utánna vagy leagy vagy nemtom mert semmi nem történik!<#nemtudom>#nemtudom>
Rákerestem GÚGLI de nem találtam semmit! Csak hogy ez egy NAPLÓFILE! Meg még vmit Portugálul! Vagy Spanyolul!<#szomoru1>#szomoru1><#szomoru1>#szomoru1>
De már naon akarok gépezni! (Fõleg Silkroad-ozni meg F.E.A.R.-ezni!<#szeret>#szeret><#rinya>#rinya> )
!!!HELP PLS!!!
http://www.merijn.org/files/HiJackThis_v2.exe
Életfogytig tartó büntetés a Cat8 börtönszigeten HJT Log elemzők: www.hijackthis.de www.help2go.com
Letöltöttem az audiograbber-t, majd a magyar kiegészítést. Mit kell vele csinálni, hova kell bemásolni, hogy tényleg magyar nyelvû legyen?
Az a problémám, hogy mikor a google-ba beírok valamit és rákattintok egy találatra, sose az az oldal jön be, amire az adott találat hivatkozik, hanem automatikusan egy teljesen ismeretlen oldalra kerülök, amire nem vagyok kíváncsi. Én kémprogira gyanakszok, de sem a vírusírtó (többet is kipróbáltam) sem a spyware programok (ebbõl is többet kipróbáltam) nem találtak sem vírust, sem semmit.
Pedig valami biztos van a gépen, szal nem tudtok valami tanácsot adni, hogy milyen progit használjak, illetve hogyan tüntessem el ezt a vackot a géprõl mert már nagyon idegesít. <#wilting>#wilting>
elõre is thx
"nem ezek azok a droidok amiket keresnek"
Chaos Anno Domini
Ezzel azt éred el, hogy ne kódolja újra a videót.
Ha Video->Fast stream recompress, akkor a Compress menüpontban megadhatod a kódolót, amivel kisebb méretre is letömörítheted a videót. Ha divx vagy Xvid volt alapból a videó, valószínûleg csak minõségromlással kapsz kisebb méretet így.
Fordítások: http://evin.konzolozz.hu Az élet csupán álom, útban a halál felé.
Vista-t használsz? 512 MB memóriával? ott sajnos ez elõfordul, nekem a böngészõ is meghal sûrûn
Ha nézek bármilyen filmet, bármilyen lejátszó programmal kb fél óra után beszarik a program, és indíthatom újra. Mi lehet a gond?
köszi,
Frenk
\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"
"Incorrect Password
Please confirm your password and try again."
Tehát csak a LAN potral kösszes össze a gépet mást ne dugjak be vagy mindent dugjak be?
A laptopra fel kell helyezni egy VNC szervert, a másik gépre egy VMC klienst, és máris megnézheted mi folyik a laptopon. Sõt be is avatkozhatsz.
VNC szervert és klienst az alábbi oldalról tudsz beszerezni ingyen.
Nekem más routerem van, más címmel és köszöni szépen megnyitja.
Na dehogy legyen egy kis sikerélményed, lépésrõl lépésre elmondom, mit kell tenned, mert ez már kissé fárasztó.
1. Helyezd alapállapotba a routert. Van a router hátoldalán egy lyuk a tápcsatlakozó és a WAN port között, ott kell benyomnod egy gombot (egy hegyes tollal) minimum 5 másodpercig. Így a router alapállapotba kerül.
2. Az eddig Internetre csatlakozó gépen itt az IP-cím automatikus kérését, illetve a DNS-kiszolgáló címének automatikus kérését kell kiválasztani (a biztonság kedvéért a parancssorba Start menü/Futtatásba beírod: cmd vagy azt hogy command, majd a megjelenõ ablakba: ipconfig /release majd ipconfig /renew). Ezt a gépet összekötöd a routerrel (hálókártyát a router LAN portjával)
3. Elõveszed kedvenc böngészõdet és beírod neki: http://192.168.2.1/ Ha nem sikerül akkor ellenõrizd, hogy kap-e tápfeszültséget a router, világit-e a router elején a Power LED. Ha nem, akkor mozgasd meg a tápcsatlakozót, ellenõrizd, hogy a router tápja be van-e dugva.
4. Alapbeállításban nincs jelszó, Kattints egyszerûen a LOGIN gombra.
5. A következõ oldalon válaszd ki a Setup Wizard-ot.
6. Set Time Zone: GMT +01:00 (ez az idõzóna beállítása), majd katt a Next gombra
7. Broadband Type: Cable Modem (ugyanis kábelmodemed van - amit jó sokáig nem közöltél) - Next
8. IP Address Information: kattints a Clone MAC address gombra, majd végül Finish.
9. Innentõl kezdve mûködnie kellene a dolognak.
Forrás: Router kézikönyve
De mindezeket már tárgyaltuk.
Lehetséges-e, hogy egy asztaligéprõl vezeték nélkül kapcsolódjak úgy egy laptopra, hogy megtudjam nézni, hogy éppen milyen mûvelet folyik a laptopon??? Segísetek pls!!!!<#help>#help>
Válaszaitokat elõre is köszönöm!!!<#worship>#worship>
Na szóval a routerhez való csatlakozás azt jelenti, hogy elõveszed kedvenc böngészõdet (Firefox, Opera, Internet Explorer), és oda beírod neki a címmezejébe, hogy: http://192.168.2.1/.
De ez le van írva a Router kézikönyvében.
Mint a #9126-os hozzászólásomban említettem a gépen itt, az IP-cím automatikus kérését kell kiválasztani, illetve a DNS-kiszolgáló címének automatikus kérését - és úgy csatlakozni a routerhez.
Ha nem menne, alapállapotba kell kel tenni a routert. Ezt a router hátoldalán levõ a tápcsatlakozó és a WAN port közötti gombbal (hegyes tollal nyomható be) tehetõ meg (hosszan legalább 5 másodpercig nyomd).
A(z) 192.168.2.1 helyen lévõ kiszolgáló túl hosszú ideig nem válaszol.
* A webhely ideiglenesen nem érhetõ el vagy túlterhelt. Próbálja újra pár
perc múlva.
* Ha semmilyen oldalt nem tud letölteni, ellenõrizze a számítógépe hálózati
kapcsolatát.
* Ha a számítógépet vagy a hálózatot tûzfal vagy proxy védi, ellenõrizze, hogy a
Firefox számára engedélyezett-e a webhozzáférés."