Segítséget kérek
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A dinamikus IP-cím a DHCP-szerverrõl kérné le az IP-címeket. Mivel neked ilyen nincs, nem kapsz IP-címet.
"Ha wifin netezek, akkor azt használom, és hibaüzenetekkel tarkítva ugyan, de mûködni szokott. DSL-en minden frankón megy, de fix IP-vel próbáltam csak."
(A)DSL esetén a szolgáltató DHCP szervere nyújt IP-címet.
Wifi esetén a WIFI router/access point beépített DHCP kiszolgálója nyújthat IP-címeket.
"ha a tápegység ventilátorához odatennék néhány hideg vizes palackot"
Elállod a ventilátor útját -> megsül a táp.
"jobb lenne a nyílására fújatni a (hideg) levegõt egy szobaventillátorral?"
Az már valamivel jobb megoldás.
Ami ajánlok:
* Legyen nagy, tágas gépházad.
* A különbözõ kábeleket próbáld úgy rendezni, hogy a kábelek (leginkább az IDE kábelek) ne akadályozzák a levegõ áramlását.
* A gépház elejébe és hátuljába tegyél hûtõventilátorokat. Az elülsõ szívja be, a hátulsó fújja ki a levegõt - így légáramlást teremt.
* Ha nagy a meleg, vedd le a gépház oldalát, bontsd ki az üres meghajtóhelyeket fedõ takarólemezeket.
"mert a HDD 56 celsiusra szokott felmászni. nagyjából hogy néz ki az adatveszteség gyakorisága / valószínûsége a HDD hõmérséklet függvényében?"
Az az 56 celsius fok kissé magas. Le kéne vinni 50 fok alá/környékére - pontosabban amit a vinyó adatlapja tanácsol (Keresd meg a vinyó gyártójának oldalán az adott vinyó specifikációjánál az Operating temperature-t/Mûködési hõmérséklet-tet).
"Vannak videóim két nyelven"
A VLC media Player tud váltani a két hangcsatorna közt (jobb klikk a filmen/Hangsáv/kiválasztod a megfelelõ hangsávot).
Vagy itt is vannak tanácsok
Hi!
Ez a rendszervisszaállítás eredetileg mire jó? Olyan, mint egy lebutított Norton Ghost?
1. a "mai", XP-re alkotott gépek k..ra melegszenek. hiába egy szerény kis celeront használok desktopnak, mégis atomra termeli a hõt. ha a tápegység ventillátorához odatennék néhány hideg vizes palackot (bár a mûanyag elég jó hõszigetelõ), akkor jelentõsen hidegebb levegõt fújna a gépházba? vagy nem oszt, nerm szoroz? jobb lenne a nyílására fújatni a (hideg) levegõt egy szobaventillátorral? valahogy hûtenem kellene, mert a HDD 56 celsiusra szokott felmászni. nagyjából hogy néz ki az adatveszteség gyakorisága / valószínûsége a HDD hõmérséklet függvényében?
2. media player kodek: DualDub-ot akarok lejátszani, de nem tudom, milyen kodek volt, ami lejátszotta. Vannak videóim két nyelven DualDubbal készítettek, de sajna a MPlyaer mind2 nyelvet 1xre játsza le 😊 Valaki meg tudná mondani, mit használjak?
elõre is köszi.
Miért írja ki a kíndóz, hogy nem sikerült az IP cím megújítása, amikor dinamikusra teszem? (a lan háló kártya realtek, a wifi atheros, és elvileg nem ütköznek, sõt ki is kapcsolom a wifit amikor a lan-t akarom használni. mégis, mintha a két eszköz IP-ütközést produkálna...)
TM-486SPS (3 ISA, 3 PCI)/AWARD 1995-SiS/, AMD 486DX100,100 MHz, 32 (2*16) MB,HD: 1 GB SCSI, FD:1,44 MB, SONY SCSI CD CDU-415, QLogic SCSI, I-A16C (Vibra16c), VGA S3Trio V64+,
Mitõl lehet az, hogy ha rá klikkelek a képekre, zenékre, dokumentumokra stb... szal bármelyik mappára, akkor a keresés funkció nyílik meg,csak akkor nyítja meg rendesen, ha jobb klikk menyításra klikkelek...
Az elõbb felraktam az easy cd extractort és most meg egybõl azt nyítja meg a saját gépen belül bármelyik mappára klikkelek, de mint írtam jobb klikk megnyításra rendesen megnyítja a mappákat, ha letörlöm az extractort,akkor ismét a keresõ funkció nyílik meg..
TC-ben semmi ilyesmi gond nincs,annyit még hozzátennék, hogy elõtte az ikont leakartam cserélni, lehet ott csesztem el valamit..
Nem tudom ilyen hibával még nem találkoztam,valakinek van valami ötlete, hogyan tudnám visszaállítani?
Elõre is köszi..
Csak a nő½ tudja mi a szép:)
Gyártástechnológia: 0,09 micron
Chip kódneve: G71
Tranzisztorszám: ~302 millió
Memória mennyisége: 256MB
Memóriavezérlõ: Crossbar
Memóriabusz: 256 bit
Memória-sávszélesség: 42,2 GB/s
Busz típusa: 4x/8x AGP
GPU órajel: 550MHz
Effektív memória-órajel: 1400MHz
Memória típusa: DDR-3
API támogatás: DirecX9.0c, OpenGL 2.0
Vertex shader verzió: 3.0
Vertex shader egységek száma: 7
Pixel shader verzió: 3.0
Pixel shader egységek száma: 20
Háromszög feldolgozási sebesség: 962 millió/s
Maximális Pixel fill-rate: 8800 Mpixel/s
Maximális Z fill-rate: 17400 Mpixel/s
Maximális Texel fill-rate: 11000 Mtexel/s
Pixelfutószalagok száma: 20
Textúrázó egységek száma: 20
ROP egységek száma: 16
Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.
Gyártástechnológia: 0,08 micron
Chip kódneve: R570
Fordítóchip kódneve: Rialto
Tranzisztorszám: ~330 millió
Memória mennyisége: 256MB
Memóriavezérlõ: CrossRing
Memóriabusz: 256 bit
Memória-sávszélesség: 38,4 GB/s
Busz típusa: 4x/8x AGP
GPU órajel: 500MHz
Effektív memória-órajel: 1200MHz
Memória típusa: DDR-3
API támogatás: DirecX9.0c, OpenGL 2.0
Vertex shader verzió: 3.0 (VTF függvény nincs támogatva)
Vertex shader egységek száma: 8
Pixel shader verzió: 3.0
Pixel shader egységek száma: 36
Háromszög feldolgozási sebesség: 1000 millió/s
Maximális Pixel fill-rate: 6000 Mpixel/s
Maximális Z fill-rate: 6000 Mpixel/s
Maximális Texel fill-rate: 6000 Mtexel/s
Textúrázó egységek száma: 12
ROP egységek száma: 12
Véleményt szeretnék kérni errõl a termékrõl!!!
Nagy grafikai igényû játékokhoz ez megfelelõ-e???
Technikai leírás: Radeon X1650 Pro 512 Mb TV-Out/DVI AGP + Adapter DVI female / VGA male 40-2114-02-S9
Grafikus processzor ATI Radeon X1650 Pro
Processzor frekvencia 600 MHz
Grafikus motor 12 pixel shaders
Memória / Processzor interfész 128 bit
Memória 512 Mb
Busz AGP 8x
Memória frekvencia 1400 Mhz
DirectX 3D Hardware DirectX 9.0
OpenGL OpenGL 2.0
RAMDAC 2 x 400 MHz
Kimenetek VGA,
TV,
DVI-I
Minimális szükséges konfiguráció Windows 2000, XP
A doboz tartalma Radeon X1650 Pro grafikus kártya,

Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.
Szuksegem lenne egy programra: A lenyeg, hogy egy olyan terkep program legyen, amiben van Magyarorszag, es olyan reszletes kellene, hogy meg tudjam nezni a varosokban az utcaneveket, ra lehessen kozeliteni, es legyen benne utcanev kereso. Biztosan van ilyen, mert mar hallottam rola, valaki pls irja le a program nevet (ha tud linket is adjon). Remelem tudtok segiteni, elore is koszonom!
hoy ehh
Van a Windows XP-ben is egy felolvasó (Microsoft Sam), de egyéb programok:
* Multivox4 - magyar fejlesztésû, ingyenes.
* Hírmondó - csak HTML állományokat olvas fel, de ha átnevezed a .txt-t .htm-re az is felolvassa. Magyar fejlesztésû, ingyenes.
* Firevox - Firefox kiterjesztés
* Opera böngészõhöz
* Speakboard - fizetõs szoftver, de magyar fejlesztésû, és van demója
* Jaws - ugyancsak fizetõs szoftver, és külföldi, de a megadott linken honosított demó-változata érhetõ el
* Festival - Linuxhoz
Freedom ,Velocity , Power
pl a hardwired-ös videók nem mennek,ugyebár 720p-sek és gondoltam megoldható a dolog úgy,mint movoknál,hogy átnevezem hdmov-ra és ffdshow codec-kel,igaz kicsit butítva,de tökéletesen megy a dolog
akkor errõl is lemondhatok úgy néz ki 😞
Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.
Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.
A pötyögésrõl csak annyit, hogy mondom, nyomom az F8-at és egyet pittyen. De a csökkentett módban való belépéshez sokáig kell nyomogatni, szóval annyiszor pittyen, ahányszor nyomom. Arra is tudsz valami megoldást?
Röviden és tömören: A processzor nem mûködõképes vagy cserélve lett.
Ez nagyon valószínû nem szoftverprobléma, hanem hardver.
Ellenõrizd le hogy nem állítódott el, valami a Biosban, illetve, hogy a hûtés megfelelõ-e? Esetleg próbálkozz egy BIOS (CMOS) resettel (az alaplap kézikönyvében nézz utána, hogyan végezheted el).
"de pötyögést ad ki a képház..."
gépház 😉
Az F8-as billentyû lenyomása elõtt? Milyen pittyegést? Egyet, vagy többet?
sztem
Elég nagy gázban vagyok. Leszedtem a Comodo Firewall Pro-t és helyette felraktam az Ashampoo Firewall Pro-t. Volt még a gépen 1 WinPatrol Plus. Újraindítottam és felraktam mellé a Comodo BOCleant. Újrindít, és azt írja a gép, hogy CPU is unworkable or has been changed. Én sejtem, hogy mi lehet. És hogy továbblépjen meg kell nyomni az F1-et. Jön a boot-kép, és utána jönnie kéne az "Üdvözöljük" feliratnak. Csakhogy nem az jön, hanem kb. 5 mp-ig "A Windows betöltése" van. Mi történt a géppel és mit lehet csinálni?
Újratelepítettem a gépet, és sikerült végre optimalizálnom az xp-t.
Király módon mûködik, és gebasz esetén nem szeretném újra végigcsinálni a telepítési és állítgatási procedúrát.
Ezért egy Ghost kópiát akarok készíteni DVD-re. Mivel nem ismerem a Ghostot ezért néhány kérdésem volna.
A ghost egy teljes értékû bootlemezt készít, amely üres partícióra is visszaállítja a mentett konfigurációt?
Elég os lehalás esetén beállítani a bootot dvd meghajtóra, és visszaállítja nekem a teljes rendszert, tehát nekem nem kell leirtani és újra particionálni a c meghajtót? Ezt a ghost megcsinálja magától?
Esetleg más módon kell a gépet bootolni, és a ghost lemez csak a futó operációs rendszer alatt mûködik?
Ha tud valaki tanácsot adni, köszönettel veszem.
Üdv: shakwill
Értem én hogy benzin! De mi hajtja?
és ha az egyiken van egy op rendszer de a másikon nincs semmi és azt amelyiken van op rendszer azt formatálni szeretném de vannak dolgok amiket meg szeretnék õrizni akkor ha átrakom a másik részbe akkor megmarad?"
Ha a másik 80 GByte-os részre sikeresen átmásolod, akkor igen, megmaradnak az adatok.
"2-vagy azt a másik részt hogy tudom használni?"
Mielõtt másolnál, 1. létre kell hoznod a partíciót (ha még nem lenne létrehozva) 2. le kell formáznod
Mind a kettõ elvégezhetõ a Vezérlõpult/Felügyeleti eszközök/Számítógép-kezelés/Lemezkezelés résznél
"3-vagy hogy tudom a kettõt egybe rakni?"
Partition Magic segítségével, vagy más partíciókezelõ-programmal.
De azt javaslom, hogy használj több partíciót (egyet az operációs rendszernek, egyet az adatoknak), nagyobb biztonság érhetõ el vele.
TM-486SPS (3 ISA, 3 PCI)/AWARD 1995-SiS/, AMD 486DX100,100 MHz, 32 (2*16) MB,HD: 1 GB SCSI, FD:1,44 MB, SONY SCSI CD CDU-415, QLogic SCSI, I-A16C (Vibra16c), VGA S3Trio V64+,
és ha az egyiken van egy op rendszer de a másikon nincs semmi és azt amelyiken van op rendszer azt formatálni szeretném de vannak dolgok amiket meg szeretnék õrizni akkor ha átrakom a másik részbe akkor megmarad? 2-vagy azt a másik részt hogy tudom használni? 3-vagy hogy tudom a ketttõt egybe rakni? nagyon köszi és tényleg sûrgõs lenne kössz
Hala MAdrid! ----- Rest In Peace Puskás Ferenc!! És Persze DAVID BECKHAM
Inkább valami célprogramot használnék: Virtualdub (File/Save Wav - ez a hangcsatornát .wav kiterjesztéssel menti el, a hangcsatornának megfelelõ tömörítéssel), vagy Goldwave (ez egy hangszerkesztõ, abban a formátumban mented el a hangot, amiben akarod, csak nyisd meg a videót vele)
Hala MAdrid! ----- Rest In Peace Puskás Ferenc!! És Persze DAVID BECKHAM