Segítséget kérek

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

bmate0007
Át tudnál nézni a DAEMON Tools topicba?

Még az gond, hogy nem akar elindulni egy rakás DOS program ami meg elindul nem megy rendesen. Parancssorból való futtatáson kívül van megoldás? XP SP2
beírom a fájl pontos nevét erre idéz belõle 2 sort és megint ott vagyok ahol voltam parancs nélkül.
Kösz nincs itt a DOS-os könyvem így elvagyok veszve.
bekell írni a nevét a parancssorba és enter
a futtatható fájlok *.exe kiterjesztésüek futtathatók/programok/ pl:szalad.exe
a *.com fájlok parancsfájlok pl :command.com
a *.txt fájlok szövegfájlok
a *dat fájlok adatfájlok ,stb
Megint én a parancssorral, fájlt milyen "új" paranccsal lehet megnyitni?
vizes
Köszönöm! Megpróbálom.

" Az integrált pluralista szocializmusban az alternatív demokrácia objektív frekventáltsága stagnált "

VSOConvertXtoDVD:Link.

vizes
Sziasztok!

.mkv kiterjesztésû filmet szeretnék egyszerû asztali dvd-ben lejátszható dvd formátumba konvertálni.
Melyik konvertert javasolják a hozzáértõk?

Ja, tudom, hogy a filmet nem véletlenül .mkv-ba rakták, tudom, hogy gyengébb lesz, de megvan az oka amiért ezt szeretném tenni.

Köszi a segítséget!

" Az integrált pluralista szocializmusban az alternatív demokrácia objektív frekventáltsága stagnált "

Dj Faustus
"Akkor az Other mit jelent az operációs rendszer választás legördülõ menüjében?"
Értetlenek kedvéért: hivatalosan Windows, OS/2 és DOS futtatására alkalmas, de Linuxot is tud kezelni. Tehát Dos, Windows OS/2 esetén biztos fog mûködni, de egy potenciális "ellenfél" esetében nem.

Akkor az Other mit jelent az operációs rendszer választás legördülõ menüjében?
Merci beaucoup!
Dj Faustus
"Hanem ezek változatait/mást?"
Akkor ott vannak a más virtuális gépek. Azok tudnak BSD-t is, meg egyéb nyalánkságokat.

"Tehát olyan lesz az operációs rendszer alatta mint egy egyszerû fájl csak a Virtual PC által futtatva?"
Mint mondtam két fájl - az egyik beállításokat tárol, a másik meg a "virtuális meghajtó".

"Az gond, ha már van egy másik virtuális meghajtóm?"
Nem. Több virtuális meghajtó hozható létre egymástól függetlenül.

Ez nem chat, légyszíves szedd össze a gondolataidat egy üzenetbe.

Az gond, ha már van egy másik virtuális meghajtóm?
bmate0007
persze.

És ha nem Windowst, OS/2-t és DOSt Linuxot akarok vele futtatni? Hanem ezek változatait/mást? Tehát olyan lesz az operációs rendszer alatta mint egy egyszerû fájl csak a Virtual PC által futtatva?
Dj Faustus
"Bármilyen operációs rendszert lehet vele futtatni?"
Olvass utána: hivatalosan Windows, OS/2 és DOS futtatására alkalmas (#1, #2), de Linuxot is tud kezelni.

"Tehát olyan lesz az operációs rendszer alatta mint egy egyszerû fájl csak a Virtual PC által futtatva?"
Lesz egy fájl, amiben a virtuális gép beállításai lesznek, meg egy virtuális meghajtó (ez is egy állomány) ahol a vendég oprendszer garázdálkodhat.

"letörölhetem? mert úgy látszik eddig is le volt tiltva..."
Ha nincs SCSI/Raid vezérlõ a gépedben, akkor le.

"Hát...az történt, hogy zenét hallgattam a youtube on és egyszer csak elszáll az egész gép, és KÉK alapú hátteren olyasmit ír, hogy a számítógép károsodásának megelõzése érdekében a számítógép leállt..."
Az elõbb említett laptopnál normál (nem csökkentett) módban a PCMCIA-s hálókártya bedugásakor nyomott egy kékhalált, és indult újra a gép.
Csökkentett mód hálózatnál, meg a szokásos SMTP (25-ös TCP port) küldözgetõ téma volt (vagy legalábbis szeretett volna küldeni, mert a külsõ tûzfalban letiltottam a gép számára) - erre a konzolablakba beírt netstat -a parancs világított rá.

Wdmaud.sys fájl a Windows egyik audio illesztõprogramja:Link.
Biztos hogy felraktál minden frissitést a Windowsra?

bmate0007
Hát...az történt, hogy zenét hallgattam a youtube on és egyszer csak elszáll az egész gép, és KÉK alapú hátteren olyasmit ír, hogy a számítógép károsodásának megelõzése érdekében a számítógép leállt...

és az oldal alján láttam, hogy írja, hogy wdmaud.sys
gondolom ezzel lehet vmi baj...
nem elõször látom ezta képet😄 jó barátok vagyunk😄

Bármilyen operációs rendszert lehet vele futtatni? Tehát olyan lesz az operációs rendszer alatta mint egy egyszerû fájl csak a Virtual PC által futtatva?
bmate0007
letörölhetem? mert úgy látszik eddig is le volt tiltva...

bmate0007
okés, kösz mindent.

Dj Faustus
Privátüzenetben mindenkit érintõ kérdés:
"Mondjál már el mindent a Virtual PC 2007-rõl."
Ez egy Windows alatt mûködõ virtuális gép.
Arra jó, hogy Windows alatt más operációs rendszert futtass.

Bõvebben:
Wikipedia
Hivatalos weboldal
További virtuális gépek

"Ez jobb mint a Ghost?"
A Cobian Backup nyílt forrású, így nem kell feleslegesen crack-kek után kutatnod, BSA-tól rettegned, attól tartani, hogy lejár a kipróbálási idõ.
Az általam megadott oldalon is csomó hasonló szoftvert találhatsz.

"Ezt hogyan lehetne telepíteni, ill. megszüntetni?"
Ha nincs SCSI/Raid állomásvezérlõ a gépedben, akkor ezt a Daemon Tools rakta fel. Tiltsd le ezt az állomásvezérlõt: Sajátgépen jobb klikk/Tulajdonságok menüpont/Hardver fül/Eszközkezelõ gomb/Rendetlenkedõ állomásvezérlõn jobb klikk/Tulajdonságok/megjelenõ ablakban Eszköz használata: Nincs használatban (letiltva)

Egyébiránt javaslom:
* Tiszta gépbe rakd át a rendetlenkedõ rendszert tartalmazó vinyót, és ellenõrizd le vírusirtóval, kémprogramkeresõvel - akár többfélével is; illetve mentsd le a nagyon fontos adataidat.
* Tiszta gépen szerezz be egy CD-rõl bootoló Linuxot (Knoppix), bootolj be róla és vagy van vírusirtó (Clamav, de ottvannak az Online víruskeresõk is, amelyek Firefox alatt is mûködnek); vagy oszd meg a meghajtókat Samba segítségével, és egy másik tiszta géprõl Windows alatt ellenõrizhetsz, illetve oda tudsz menteni (ez utóbbit most én is megcsináltam egy hozzám került laptoppal - sikerrel).
* Csökkentett módban, kikapcsolt rendszervisszaállítás mellett futtasd le a víruskeresõket. Bár ez kvázi nem ér mindig sokat - ugyanis ha egy rendszerfolyamatba ette be magát a vírus (tapasztalat: Csökkentett mód hálózatban mód használatakor a delikvens gépén a services.exe leveleket akar küldeni a 25-ös porton keresztül - vírusirtó a delikvens gépén nem tudta leszedni, de Linux alatt bootolva, Sambá-ból megosztva a másik gép már tudta irtani) - akkor halottnak a csók.

bmate0007
#10957?

bmate0007
ok, #10961 ok 😄😄

Ez a legutóbbi kékhalálod miatt indult el.Hibakeresési információkat ir a rendszer meghibásodása esetén a %SystemRoot%\Minidump mappába.Nyugodtan törölheted.

Töröld ki mert jó nem lehet. HijackThis?
bmate0007
Miaza KernelFaultCheck?

Ki lehet lõni?

bmate0007
a #10875-ösben is ez van, ha valakit érdekel.

bmate0007
Minden rendszerindításnál ez van...
Ezt hogyan lehetne telepíteni, ill. megszüntetni?
Telepíteni próbáltam, de azt írja, hogy a telepítés közben hiba történt. A szolgáltatás nincs telepítve...

Ez jobb mint a Ghost?
Megprobálom az Avast-ot,(próba kedvéért)de nem látom értelmét,mivel hogy ujra raktam az Xp-t,és utánna is ezt csinálta egy hét mulva.(ja és nem mentem rá a netre),na de azért kössz a segitséget.
Acronis True Image vagy Cobian Backup.
Dj Faustus
"Tud valaki nekem egy olyan programot mondani, amivel biztonsági másolatot tudok csinálni egy komplett C partícióról?"
Itt találhatsz pár ingyeneset

"Az érdekelne h itt az sg fórum fõoldalán bejövõ chathez hasonló chatet tudtok e nekem ajánlani? ami ugyanilyen 1szerü "
Egyszer
Kétszer
Ha nem értesz a PHP-hez, keress rá a shoutbox vagy tagboard keresõszavakkal a Google-ben - kiad egy rakat ingyenes szolgáltatót, akik ilyesmit üzemeltetnek.
Már volt szó errõl

inkább írd be ,hogy help vagy az egy adott parancs_/?
de ott még van a space után két légypiszok /mármin a cd után /, nézd csak meg figyelmesen 😊
Az érdekelne h itt az sg fórum fõoldalán bejövõ chathez hasonló chatet tudtok e nekem ajánlani? ami ugyanilyen 1szerü

Ismerem a Dos parancsokat és ha beírom a cd-t és leütöm az entert akkor még 2 példányban kiadja az alábbi szöveget.
cd.. <enter>

Az XP parancssorában ez áll:
C:\Documents and Settings\Rendszergazda>
Na innen szeretnék tovább lépni. Bármit írok be nem megy.(DOS parancsok)
Hello!
Tud valaki nekem egy olyan programot mondani, amivel biztonsági másolatot tudok csinálni egy komplett C partícióról?
10878-ast arra írtam.
Sziasztok.Valaki a 10.877-esre esetleg választ tud?
Köszöntem.
zvaragabor
Egyáltalán kipróbáltál egy másik klaviatúrát?

Chaos Anno Domini

aszizoli
Légyszi, használd a "válasz erre" kapcsolót, mert sok esetben nem egyértelmû, hogy kinek szánod a hozzászólásod.
Köszi.

Az ilyenek miatt fogunk kipusztulni, mert pazarolják a föld energiaforrásait. Fogadjunk, most is be van kapcsolva a numlock-od, pedig nem is használod a keypadot!

Eraser 5.7 a te barátod. http://www.download.com/Eraser/3000-2092_4-10231813.html?tag=lst-0-3
aszizoli
Ezek között, biztos megtalálod a megoldást.

Az ilyenek miatt fogunk kipusztulni, mert pazarolják a föld energiaforrásait. Fogadjunk, most is be van kapcsolva a numlock-od, pedig nem is használod a keypadot!

Ha egy proginak amit felraktam nincs meg az uninstall fájlja, tehát nem tom sehogy leszedni, akkor hogyan tudom letakarítani úgy hogy sehol se maradjon nyoma?