Segítséget kérek

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Challanger
Üdv!

Igazából nem is tudom, hogy miben lehet a probléma...

Augusztus elején gondoltam egyet és lecseréltem a videokártyám (GeForce 6600 GT) driverét, az akkori legfrissebbre. Ideje is volt, ugyanis mindvégig a gyárit használtam, ami már elég elavult volt.
Megtörtént a frissítés........és hát azt tapasztaltam, hogy amikor a Quick Time betölt pl. egy trailert, majd elindítom fogja megát és "besz@rik", hibaüzenetet ír ki (már a legelsõ másodbercben), amit ha leokézok be is záródik az egész böngészõ. Másik eshetõség, hogy elindítom a trailert...most nem ír ki semmit, megy a hang, képet viszont nem látok.

Ezzel kezdõdött....Azóta már volt fent másik QT verzió, visszaraktam a régi drivert, XP csere, legújabb driver, stb. És egyik kombináció sem oldotta meg a problémát.

Ma szembesültem egy újabb gonddal, ami összefüggésben lehet az elõzõvel:
Elhatároztam, hogy egy szakszerû leírást követõen beszerzem a megfelelõ szoftvereket az akadálymentes 720p HD filmek lejátszája végett (ffdshow + media player classic).
Telepítés kész, indítom a filmet MPC-ban...játssza szépen ahogy kell, majd 1 percen belül a következõ történik: elsötétül a monitor, a kis led narancs színüen világít, mint mikor kikapcsolom a gépet, de a monitort nem. Igen ám de a PC ugyanúgy "zúg" tovább, mintha menne. És itt nem tudok mit csinálni vele, még a RESET gomb sem mûködik. Csak a power gombbal tudom kikapcsolni.
Nem tudom ez milyen állapot, de ezzel már találkoztam korábban is (azt hiszem, hogy a Quick Time-os probléma alkalmával is elõfordulhatott. Nem csak a szimpla hibaüzenet).

Olyan is elõfordul mostanában, hogy böngészés közben egy pár másodpercre "megfagy a kép", DE...az egeret tudom mozgatni (csak pl. az ablakok nem reagálnak a bezárásra). Ezek után a monitor elsötétül, majd azonnal visszajön a kép (tulajdonképpen villog..máshogy nem tudom mondani) és újra jó minden...illetve a kiadott utasítás is el van végezve (pl. ablak bezárás).
Ezt böngészés közben elég gyakran csinálja, nem kicsit idegesítõ. Viszont ha filmet nézek, akkor semmi probléma.
Ki érti ezt...? /költõi kérdés 😊/

Elég hosszú lett a hozzászólás, de egyszerûen nem tudom, hogy mi lehet a probléma és már nagyon idegesít. Nagyon megköszönném, ha valaki adna egy-két tippet.

Elõre is köszi a segítséget.
kemszi2
azon a gépen nincs net.mert netes gépen találkoztam már generic host-os hiba üzivel,de azt sikerült megoldanom.
de már újra raktam a rendszert,remélem mostmár minden jó lesz
ja, erdemes tuzfallal ralepni a netre. bar az mar eso utan koponyeg.
ha biztos akarsz lenni , rakd ujra a rendszert, es az osszes frissitest is rakd fel. es a halozatra mindig tuzfallal lepj fel.

kemszi2
helo!kérdésem a következõ...friss xp ,driverek-et és prá programot instaláltam...és ezek után el kezdett szarakodni a következõvel Generic host for win32.rpcss.dll fáj szerepel a jelentésbe.majd bezárom A hiba üzenetet,és jön a visszaszámlálás hogy újra kell indítani a gépet...szóval találkozott már vki ilyennel?
passatgt
Üdv
Átállítom a monitor kikapcsolásának idejét 10 percre, majd alkalmazom, kilépek. Ismét bemegyek az Energiaellátás menübe, és visszarakja a Windows XP a monitor kikapcsolását Sohára. Mitõl van ez?

pl, mert ujabb office szal keszult a bemutato. es a regebbi nem bir vele

zolo
Újabb probléma:
Keresztapukám gépe: Celeron 2,8 , 1gb ram, Geforce Mx440, 84.26-os forceware

Valamiért az Office Xp-hez tartozó Powerpoint nem játsza le a diákat, csak a hangot kezdi el, de a kép nem jön be.
Van a gépen Microsoft Office Powerpoint Viewer 2003, ez gond nélkül viszi.

Miért nem mûködhet a másik program?

http://flickr.com/photos/zolika90/

zolo
Köszi szépen , sikerült megszerezni a képeket <#eljen>

nvdia alaplapi pl network addressnek hivja
csinalj kepernyomentest megmondom melyik az

mutasd

Márpedig én ilyet nem találok sehol!😞
Eszközkezelöben megkerestem a hálókártyát, annak tulajdonságai, de ott fizikai cím-et én nem látok, pedig már vagy 10 perce azt kutatom!😄

VAS 0.5, Switch, N3DS, DSi, PS4 PRO, PS3, X360 PSN: Adam_GER | Steam: slickadam | Nintendo: SW-4269-9346-5597

eszkozkezelo , halokartya tulajdonsagai fizikai cim

ne okoskodj, lehet allitani.

MAC címet nem igazán lehet állítgatni. Azt a gyártó adja meg.

VAS 0.5, Switch, N3DS, DSi, PS4 PRO, PS3, X360 PSN: Adam_GER | Steam: slickadam | Nintendo: SW-4269-9346-5597

allitsd a nagy geped MAC cimet a laptopoddal megegyezore. halozati kartya eszkozkezeloben.

Sziasztok!
Van egy kábel modemes internet hozzáférésem, amit ha a laptopba dugok, azonnal funkcionál is. Egy asztali gépen most tettem újra rendszert, és arra is rá akarom kötni (természetesen nem egyidöben a laptoppal), de sehogy sem akar müködni. Telepitö lemezzel csinálom, akár UTP, akár USB-n keresztül, sehogy sem mükszik, pedig USB-n látja a modemet is. Hálózat nem jött létre vagy korlátozott. Ezt írja. Próbáltam IP beállítgatásokat is, persze nem állítgattam el semmit össze-vissza. Valaki tudna nekem segíteni ezzel kapcsolatban??? Elöre is köszi!

SD456
Hy!

Igen webesen be tudok lépni csak így gyorsabb lenne és azért szeretném megcsinálni. Már elolvastam a GY.I.K-ot, be is állítottam de még mindig nem mûködik.
Még valami ötlet?

Elõre is kössz!

PS3 ID: SDani456

Beast Machine
köszi😊

...vágod?

Dj Faustus
"Az .uif formátumú képfile-lal megbirkózik a Daemon Tools?"
Ezek szerint nem

"Ha nem, mit ajánlotok helyette?"û
Ezek szerint, és ezek szerint MagicISO.

Beast Machine
emberek! Az .uif formátumú képfile-lal megbirkózik a Daemon Tools? Ha nem, mit ajánlotok helyette?

...vágod?

Dj Faustus
"Flash fotóalbumból hogyan tudok képet lementeni IE7 vagy FF2 használatával?"
Ha a képeket külsõ forrásból (tehát nem a Flashbe van beágyazva a kép), akkor például Firebug segítségével.
Itt lertam egy metódust, hogyan lehet videót megszerezni a videómegosztó oldalakról. Hasonlóképp lehet olyan Flashben készült galériából, mely nem tartalmazza a képeket (nincs beágyazva a Flashbe, hanem kivülrõl hívja be).

"Beszeretném állítani a Thunderbird-et csak nemtudom, hogyan kell vipmail-es fiókom van de nem tudom az SMTP-t"
Az SMTP szervert a te Internet-szolgáltatód biztosítja, annak semmi köze a vipmailhez.
Nézd meg a szerzõdésben, a szolgáltatód weboldalán, mi az SMTP szerver címe.

"és mindig kiírja, hogy: " A jelszó elküldése nem volt sikeres. A(z) pop3.vipmail.hu levelezõkiszolgáló
válasza: Login failed""

Jól állítottad be a jelszót és a felhasználónevet?
Webes felületen be tudsz lépni?
Olvasd el a Gyakran Ssmételt Kérdéseket...

zolo
Hálá

Flash fotóalbumból hogyan tudok képet lementeni IE7 vagy FF2 használatával?

SD456
Hy all!

Beszeretném állítani a Thunderbird-et csak nemtudom, hogyan kell<#vigyor2> vipmail-es fiókom van de nem tudom az SMTP-t és mindig kiírja, hogy: " A jelszó elküldése nem volt sikeres. A(z) pop3.vipmail.hu levelezõkiszolgáló
válasza: Login failed" Valaki tudna segíteni?

Elõre is köszönöm!

PS3 ID: SDani456

3 as AMD proci de amugy 1.3 GHz a valoságos orajele de 2.1 en használom mindig de mióta egy másik winyot használok (az elözö elszált) azót nem müködik ezen az orajelen egyetlej játk sem
Ok, mar latom, ez altalanos problema. valami athidalo megoldas letezik?
eMule-problema:

mi lehet az oka, hogy az osszes szerverre napok ota azt adja ki, hogy halott?
Hellótok!
Apró nagy segítség kellene DVDx nevû progival (Xvid-es) avi-ba szeretnék konverálni, de nem tudom egyszerûen úgy megcsinálni hogy ne legyen Pixeles. Valami útmútató kellene v. kép/ek (sceenshot) hogy milyen beállításokat használjak.
Elõre is köszi!
Dj Faustus
"Milyesmikkel? Mûvelõdni szeretnék"
Olyanok, amelyek megmondják, hogy egy adott állomány vagy process micsoda, mennyire veszélyes, milyen feladatokat kellene ellátnia.
Ilyesmi oldalakat úgy találsz, hogy a Google-be beírod: process list vagy process library vagy process find, vagy process search...

És megkora a processzorod eredeti órajele?

Üdv
segitségre lene szükségem evel kapcsolatban: miota egy uj winyót használok azota egy ojan problémám van hogy ha 2.1 GHz-en inditok bármijen játékot akor az nem indul el de mihejs 1.8 ra viszaveszem a procim egyszere jo lesz minden de ez csak a játékoknál van és ez már megörjit h semi nem megy 2.1 en pedig van ahol elkéne és sajna formázni meg nem tok mer nincs üres dvd-m és lehet h csak v mi roszul van fenn
elöre is kösz a segitséget remélem van ere v mi egyszerü gyógymód
Hegi90
Hoppá elrontottam a makrót sry 😞

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

Hegi90

ilyesmikkel foglalkozó oldalon

Milyesmikkel? Mûvelõdni szeretnék <#vigyor3>

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

Dj Faustus
"Akkor a tömörített dolgok olvasása több processzor teljesítménybe fog kerülni? És ha indexelem a lemezt?"
Az indexelés folyamata is processzort fogja igénybe venni, de utána a lemezmûveleteket - a keresést - gyorsítja.

"Még mindig nem tudom azt, hogy az XP-m teljesen kihasználja-e a processzort."
x86-os vagy azzal kompatibilis processzor (szinte 100%)? Akkor kihasználja.

"És ezt a névleges 2800-at lehet túlhúzni?(csak a procinak van hûtése."
Nézd meg a hûtõd leírásában (ha külön vetted), hogy mit bír.
Ha csak a processzorodnak megfelelõ hûtést bír, akkor vegyél erõsebbet, nagyobbat.
Illetve nézz szét a Google-ben , hogy a processzorod pontos típusát meddig javasolják tuningolni (de megteheted a tuningol-megizzaszt-tovább tuningol-tovább izzaszt-még egyszer tuningol-megizzaszt (de instabíl)-visszavesz sorozatot is).

Még mindig nem tudom azt, hogy az XP-m teljesen kihasználja-e a processzor t. És ezt a névleges 2800-at lehet túlhúzni?(csak a procinak van hûtése.
Én mindig felveszem az újakat. Taktaharkánynál kiírta, tele van.
aszizoli
Basszus. Hányszor láttam már ezt a "Nyelvi ellenõrzés" ablakot, és még soha nem foglalkoztatott a "Felvesz" gomb.

Az ilyenek miatt fogunk kipusztulni, mert pazarolják a föld energiaforrásait. Fogadjunk, most is be van kapcsolva a numlock-od, pedig nem is használod a keypadot!

1. Akkor a tömörített dolgok olvasása több processzor teljesítménybe fog kerülni? És ha indexelem a lemezt?
4. Tudom, de betelt a szótár.
Dj Faustus
Annyit még hozzátennék:
1. A tömörítés processzort fogja igénybe venni. Tehát döntsd el: helyet szabadítasz fel (nem sokat, eleve jól tömörített hang- és videóállományokat nem fog nagy mértékben tömöríteni az LZ77-szerû <~ZIP> tömörítési algoritmus), vagy processzorteljesítményt adsz fel.
Bõvebben:
Wikipedia - NTFS Features, lásd a File compression részt.
Illetve: Microsoft - Fájltömörítés használata Windows XP rendszerben
2./3. Nem a 2800 MHz a processzor kapacitása. Az csak az órajel (bár attól is függ a processzor számítási teljesítménye).
A processzor "kapacitása", számítási teljesítménye MIPS-ben mérendõ.
4. Itt van egy olyan gomb, hogy Felvesz.

"De az XP tényleg kihasználja mind a 2800 Mhz-t?"
A 2800 MHz - mint már említettem nem a processzor számítási teljesítménye. Az az órajel.
Az operációs rendszer meg nm használja ki a teljes számítási teljesítményt, mert akkor nem lenne szabad erõforrás az alkalmazásoknak.

De az XP tényleg kihasználja mind a 2800 Mhz-t?
aszizoli
1. Semmilyen nehézséget nem okoz. A felszabadított hely mérete teljesen változó. Nem GB-ben mérhetõ.
2. "Ctrl-Alt-Delete" Feladatkezelõben nyomon követheted a proci használatot.
3. Ha mûködik minden normálisan, akkor hagyd békén. Ha túlhúzod, és nem megfelelõ hozzá a hûtésed, akkor a géped is rámehet a dologra.
4. Minek? Én elég sokat használom, de még soha nem éreztem szegénynek. Egyébként nem tudom.

Az ilyenek miatt fogunk kipusztulni, mert pazarolják a föld energiaforrásait. Fogadjunk, most is be van kapcsolva a numlock-od, pedig nem is használod a keypadot!

Lenne 4 kérdésem:
1. A meghajtók tömörítése (jobb gomb, tulajdonságokban) okoz-e valami nehézséget? (nem fut a játék, lassabn futnak a progamok, lassabb a merevlemez olvasási sebesség stb.) Így kb. menni hely szabadítható fel?(10 GB dat esetén)
2. Hogy lehet megnézni, hogy az operációs rendszerem kihasználja-e a teljes 2800 Mhz processzor kapacitást?
3. Ha van egy 2800 Mhz-s processzorom akkor azt túl lehet húzni ha teljesen kihasználják?
4. A Word szótár kapacitását lehet növelni?
Közben már elkezdtem csinálni ezzel a módszerrel, és müködik, csak elsöre nagynak tünt a gond.😊 Köszi szépen a linket!

Próbáld meg igy:Link.

Sziasztok!
Lenne egy problemam, ha valaki tudna segiteni, annak nagyon örülnek!
Szoval tönkrement a gepem, szereztem helyette masikat, viszont a regiböl megmaradt a winchester tele adattal amire igenyt tartanek. Betettem ebbe az ujba, de a dokumentumok mappaba nem enged be, azt irja, hogy "hozzaferes megtagadva". Dos-bol bootolva Dos Navigator beenged, csak ha at akarnam masolni az adatokat az uj vinyora, az NAGYON lassu. 100 mega 10 perc. Valaki mondta, hogy irjak at vmit az autoexec.bat-ban, de ezt a dos navigatort cd-röl boot-olom, szal az nem jo. Mondom akkor csak athelyezem a dokumentum mappa adatait a vinyo gyökerebe, de az athelyezett cuccokhoz sem enged hozzaferni...😞 Vkinek van ötlete esetleg? Teljesen idegroncs vagyok... Elöre is köszi

zárj be minden alkalmazást és " futtatás mint rendszergazda " -ként telepítsd.
w77d
nem jó <#nemtudom>

ezt a verziót próbáld meg: Shockwave Player
Nyisd meg az IE-t és nézd meg az eszközök / bõvítmények kezelése
menüben,hogy milyen bõvítményeket töltött be:itt két csoportot találsz:
az egyik a jelenleg betöltött bõvítmények,
a másik az IE által használt bõvítmények.
Tudomásom szerint mindegy.Sokszor úgy települ egy letöltött alkalmazással,hogy észre sem lehet venni.Olyan ez,mint ha egy zenét:
(Winamp,Nero ShowTime ,wmplayer)akarnál megnyitni.
Szerintem nálad a win-nel(mármint rendszerrel van gond).
Lehet, hogy egy vírus szórakozik veled. Futass keresést csökkentett üzemmódban, meg onlineokat.
Ez végül ugy néz ki hogy van mondjuk 16 kocka abban 15 kép van mert ugye egy üress hogy mindig tudd elhuzni valamelyik képet valamerre.