20837
Segítséget kérek
-
#20316 Szerintem maradok a vlc nél , az bírja és tetszik is a személyre szabhatósága + az új vga vezérlővel talán nem lesz gond . A windowsmedia playert meg hanyagolom ,csak az mp3 at játszatom le vele. -
#20315 Szerintem próbálkozz meg a 3D-vel jó eszköz rá a Bino. -
#20314 Nem ugyan az a bővítmény telepítése ,meg a flash exe fájl letöltése a gépedre. Az nem fog magától feltelepülni csak mert letöltötted. -
gyűjtő #20313 Szervusztok!
A (gyűjtő #20312) bejegyzésem tárgytalanná vált. Néhány frissítéssel sikerült a korábban részletezett problémát megoldani. -
gyűjtő #20312 Szervusztok!
Windows 7 op. rendszer fut a gépemen.
A Magyar Rádió hangtárában szeretnék néhány archív műsorrészletet meghallgatni.
A hangtár oldalon figyelmeztet, hogy az Adobe Flash Player bővítményt telepíteni kell.
Én a letöltési oldalon megkerestem a Windows 7 op. rendszerhez A Firefox 34.0.5 és az Internet Explorer 11-hez tartozó flash kiegészítőt és letöltöttem. A töltésjelző sáv lefutott, de sem a Firefox" Eszközök-Kiegészítők-Bővítmények", sem az IE 11 "Eszközök - Bővítmények kezelése" csoportban nem találtam meg a flash -t. meg.
Van valami tippetek a megoldásra?
Külön kérdésként vetem fel, hogy a Google Chrome 39 verzióhoz milyen módon lehet csatlakoztatni a fenti célnak megfelelő flash vagy esetleg más bővítményt? -
#20311 Igaz nem arról van szó hogy a gépemen sorakoznának a 4K filmek , nincs is 4k monitorom csak 3,6Mpixeles de ha véletlenül rákattintok yutubon kíváncsiságból egy 4k ra vagy urambocsá le is töltöm hogy mégis milyen akkor ne robbanjon már szét a gépem minden mentetlen adat tűnjön el meg bezáratlan program a kék halál miatt mert az már túlzás szerintem. -
#20310 Nem érdemes kínlódni a 4K-val, nem annyira elterjedt szabvány még ez, amúgy is kevés 4K-s tartalom van még. Pár év múlva már probléma nélkül lehet tolni de ma még felesleges vesződni vele. Én úgy vagyok vele hogy elég a full hd is. Ez olyan mint évekkel ezelőtt a 64 bites windows. Arra is alig volt használható program mert mindenki 32 bitre fejlesztett, aztán szép lassan átvette a helyet a 32 bitestől. Ez a 4K-s dolog is időbe telik. -
#20309 Na én jegelem ezt az egész szart , már megint azt írja felül hogy build number 1.3.212. és 4k ra azonnali kékhalál .
A program megváltoztatta magától magát , a help névjegytáblán sem az van amikor letöltöttem 1.7.7 hanem átváltozott ugyan arra ami szar volt .
Felraktam a VLC plajert és felraktam a legfrissebb ati catalyst vga illesztőt . A lejátszó faszának tűnik ,tetszik hogy minden gyorsbillentyűre paraméterezhető és mindent lejátsz .
Vele is csináltam 4k n egy pár kék halált de hogy vga illesztő csere előtt vagy után már nem emlékszem . Pár órába telt mire rájöttem hogy hogyan is kéne beállítani az interlaced megszűntetést és ugyanakkor ez ne szaggassa meg a 4k lejátszást . Végülis auto ra raktam és bob ot választottam .
Az ati catalistbe minden létező videó efektet kikapcsoltam csak a folyamatos kényszerítést hagytam meg .
Az a baj hogy most már nem tudom levonni a tanulságot hogy a catalyst volt a szar e vagy a lejátszó beállítás vagy egyszerre a kettő de nem is érdekel. -
#20308 mondjuk eleve sem kéne használni WMP-t... KMPlayer, VLC, BSPlayer stb -
#20307 Nem véletlenül szoktam hangsúlyozni olykor hogy hivatalos helyekről érdemes beszerezni..... -
#20306 Na az a vicc hogy leszedtem a kamu 1.7.7 MPC HC t és felraktam az igazi 1.7.7 t és jó lett .
Komolyan ezt érti valaki mert én nem :S A 4k lejátszás megoldva. -
#20305 Az a vicc hogy én anno az MPC HC t direkt azért töltöttem le hogy 4k t nézzek mivel a sima gyári lejátszón nem ment (de nem is írt ki hülyeségeket hogy elfogy a ram) .
De most nem tudom mi van mert a mostnani MPC HC azt írja hogy buid number 1.3.212 de a programok telepítésében az van hogy 1.7.7 a verziója . Gondoltam letöltöm a legfrissebbet mert az a baj de ez is 1 7 7 csak nem ezt írja ki. -
#20304 A codec packokkal szívhatsz is mert ha eltávolítod akkor pl a windows media player nem fog már utána engedelmeskedni a hiányzó kodekek miatt,mert felülírhatja őket....
A media player classic valószínűleg nem leli a kodeket(ellenben le kéne játszania,hacsak nem sérült a fájl):Nézet>beállítások>Külső szűrők>szűrő hozzáadása(amenyiben szügséges tallózás) hozzátudod adni a kódeket/filtereket.
Egyébként nem értem hogy miért nem VLC-t használsz? Szerintem (még)egy próbát megérne vele.... -
#20303 Az csak valami rendszerek listázása de gondolom csak akkor ha 1 nél több rendszered van mert nem szokott 30mp ig világítani hogy WINDOWS , (be is bszna) -
Plityu #20302 Talán ez--->Vezérlőpult/Rendszer/Speciális fül/Indítás és helyreállítás alatti Beállítások gomb. -
#20301 Hogyan kell beállítani 7 en a bootolási képernyők idejét? (Nem a biosban) -
#20300 Most a félreértés részemről a vindovs media player hibaüzenetéből fakad hiszen az írja ki azt ha vele akarom lejátszantni a 4k mp4 fájlt hogy "majdnem elfogyott a memória zárjon be minden mást és próbálja újra" De nem a memóriákkal van itt a baj hanem valami kodek ütközés lehet mert fölraktam a Divix10 playert és az vígan lejátsza . Eközben utána olvasgattam a külföldi fórumokon is anyázgattak az Adobe flash player miatt ami szintén a 4k yutubokat összeomlasztotta (nálam ez kékhalálig ment).
Tehát itt valami szoftveres probléma lehet csak azt nem tudom hogy mi mert a régi rendszeremen is a MPC HC vel játszottam le vígan a 4k kat ugyan ezekkel a RAM okkal ugyan ezzel a videokarival .
Most azt látom hogy a Windows media payerek közül egyik sem tudja lejátszani de a Divix letudja tehát valami windosos szarságnak kell lennie .
Odáig eljutottam hogy a böngészőben sem omlik már össze a flash alatt (vga n kikapcsoltam a folyamatos lejátszás kényszerítését).
Most már tényleg csak az a szépséghiba hogy én a MPC HC vel akarnám lejátszani az összes formátumot és nem akarok Divix playereket látni , most megint van olyan mp4 ami ez miatt ráasszociál de a divix csak hang nélkül játsza le .
Ezt utálom ,eléred hogy az egyik kiterjesztést lejátsza eközben egy máshogy kódolt de ugyan az a kiterjesztés (mobiltelefonos felvétel) már hang nélkül játszódik le és baromira nem tudsz semmit csinálni hiszen ha visszaaszociálod a mobilos mp4 et MPC HC re akkor minden mp4 et ráküldesz és már megint kék halál ha éppen egy 4k t nyitsz meg .
Fönt van a Klite, a LAV (bár ez csak audió aszthiszem) esetleg szedjem le az összes utólag telepített pakkot és rakjak föl egyet vagy más sorrendbe eszem nincs már mi lehet a gubanc.. -
#20299 A vezérlőpultban, a rendszer részlegen kapcsold ki az automatikus újraindítást. Valószínűleg hibás a memória, van erre tesztprogram (CD-re vagy USB-re kell rakni).
Virtuális memóriának nem állítunk be 18GB-ot, az nem azért van. Inkább, hagyd hogy a rendszer kezelje. Ha kevés a memória, akkor bővíteni kell.
A 4K-s videó valószínűleg azért akad, mert gyenge a CPU/GPU teljesítménye. -
#20298 Virtuális memória vagy RAM? Mi lehet a baj hogy akár mit csinálok 4K videót se yutubon se a gépemen nem tudom lejátszani mert mindíg azt írja ki hogy majdnem elfogyott a memória zárjon be minden mást , de persze ez után már jön is a kék halál amit fél másodperc alatt nem tudok elolvasni de valami dumping phisical memori számol százig és ujraindul a gép.
A virtuális memóriába már beállítottam 18 GB ramot is de akkor is ezt írja ki.
Az a poén hogy újratelepítés előtt ezen a gépen vígan lejátszottam bármilyen 4K t csak most vettem egy ssd t és új rendszer lett rá.
-
#20297 sziasztok!
kapott a család egy új számítógépet win7-el, és azt vettük észre hogy bármilyen játéknál vagy böngészve "kirak a tálcára" (tehát a játék alt-tabozik, ha meg pl. gépelek akkor "kikattint" a boxból és nem gépelsz tovább)
mi lehet a probléma, találkozott már valaki hasonlóval ezen az operációs rendszeren?
minden drivert feltelepítettem hozzá amit gyárilag kaptunk -
#20296 sziasztok
melyik programmal tudom monitorozni játék közben a gpu és cpu hőmérsékletét? előre is köszi -
#20295 Ez tényleg jó ötlet volt csak a download mappát töröltem ki de előtte kikapcsoltam a lomtárat mert megette az ssd idejét, utána aránylag gyorsan kitörölt több ezer filet és 2GB felszabadult ! :) -
#20294 Kiderült hogy az alvás nem ugyan az mint a hibernálás . Én a hibernálást már szopftveresen kikapcsoltam ezért nem látszik a hibersys file .
Akkor tárgytalan mivel az alvást ugyse akarom kikapcsolni mivel az nem + memória . -
gyűjtő #20293 Szervusztok!
A Firefox 3.4.0.5 böngészőben telepítettem a DownloadHelper letöltő programot (4.9.24 - es verzió). A program ikonja betelepült a Firefox - Eszközök rendszerbe, de ezidáig nem tudtam úgy beállítani, hogy pl. a YouTube oldalról letöltsek vele videót.
Az ikon egyébként csak a már említett helyen jelenik meg. Animáció semmi! -
#20292 Esetleg ha 0-át írsz akkor egyértelműen kikapcsolod.A 0 egyébként false-et is jelenthet az informatikában. -
#20291 Amúgy meg pont a hibernálás szabadítja fel a memóriatartalmát és azt helyezi át a háttértárolóba,indításkor pedig majdnem egy "friss" indítást idézz elő.Az alvás mód az ami energiaspórolással fekszik a tartalom a memóriában. -
#20290 Azon is túlvagyok ,ott se tudod kikapcsolni csak a tétlenségi időt tudod állítani. Ezt csak parancssorbol lehet kikapcsolni de nekem úgy se megy. -
#20289 Akkor nem értem hogy miért nem a konkrétumot írod : "Hgy lehet megnézni hogy kikapcsoltam e a hibernálást a gépemen anélkül hogy megnyomnám az alvó gombot?" ehelyett gyorsan túl lennénk.. :)
vezérlőpult>Energiagazdálkodási lehetőségek>Éppen alkalmazott séma melletti "Séma beállításainak módosítása">Speciális energiaellátások beállítások módosítása.
-
#20288 Nem. Én ki akarom kapcsolni a gceibe a hibernálást hogy ne foglalja a memóriát le. http://support2.microsoft.com/kb/920730/hu-hu#FixItForMeAlways
Már minden féle képpen beírtam a cmd be de sehogy nem kapcsol ki . -
#20287 vezérlőpult>Energiagazdálkodási lehetőségek>Főkapcsolók funkciójának megadása. -
#20286 Néha pont a frissítés "nyírja ki" az oprendszert,éppen ezért inkább ajánlott de nem kötelező. :) -
#20285 A telepített frissítések azok "beletelepülnek a windowsba". :) abba a Download mappába csak a frissítéseknek a telepítéshez szükséges fájljait tölti le tudtommal. Azok törlésével sok helyet szabadíthatsz fel.
Magát a frissítéseket a eltávolítani a windows-ból csak a "Programok eltávolítása vagy módosítása" részlegen belül a "Telepített frissítések" részlegben tudod megtenni. -
#20284 De ez a mappa ha törlöm csak a letöltött fájlokat törli vagy a frissítéseket is? -
#20283 Nem kötelező??!! De így akár súlyos biztonsági réseket hagyhatsz a windows-odban!
Ha benne maradnak ezek a rések, akkor a hackerek, vírusok, kémprogramok megtámadhatják a géped, hiába a magas fokú vírus, tűzfalvédelem a profi vírusirtó progikkal is!!!
Utoljára szerkesztette: wollnerd, 2014.12.19. 10:11:29 -
#20282 Normális, a win7-hez a megjelenése óta, ennyi frissítést adott ki a win 7-hez a Microsoft.
Megteheted, hogy a Widows Update-ben beállíthatod következőt: "Frissítések keresése, de én döntöm el mikor töltöm le és telepítem azokat." vagy: "Frissítések keresése és automatikus letöltése, de én döntöm el, mikor telepítem azokat."
Ha kevés a hely, akkor a Windows\\SoftwareDistribution mappa tartalmát (de sztem elég az azon belül a "Download" mappa tartalmát törölni) törölheted. (előfordul hogy rendszergazdai jogosultság szükséges a művelethez)
Itt egy angol leírás a mappa törléséről: LINK -
#20281 örülj neki, hogy frissítik. amúgy meg nem kötelező, egész nyugodtan ki is kapcsolhatod. :) -
#20280 Muszáj ezt a sok szrt telepíteni a vindózra , két nap alatt már 200 kötelező frissítést ír ki és több mint 1 GB és azt írja hogy telepítsem ,ennek mi értelme van ezzel fogja megtölteni a meghajtómat? Ez normális windows 7 en hogy 200 db frissítés két nap alatt és ma is jött 18. -
#20279 Hgy lehet megnézni hogy kikapcsoltam e a hibernálást a gépemen anélkül hogy megnyomnám az alvó gombot?
Parancssorból kapcsoltam ki hibernate off parancsal. -
kl24h #20278 Közben nem fertőzted be valamivel a gépedet? Ha már fel is telepítetted a 8-at, de azután?
Gondolom a hivatalos oldalról töltötted le a JAVA-t, Shockwave-t, stb.
Utoljára szerkesztette: kl24h, 2014.12.14. 19:05:50 -
#20277 na rászóltam, 7 volt fent, felraktam a 8 at és semmi változás, ugyanúgy sebezhető