Segítséget kérek

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Tölts le valami vírusírtó live cd-t. Például kaspersky rescue cd . Cd-re vagy bootolható usb kulcsra kiírni, onnan bootolni és a vírusírtót futtani. Esetleg utána egy másik live cd-t ráereszteni free-bootable-antivirus-softwares
Szia!
Köszi, hogy válaszoltál! Azóta megpróbáltam kiszűrni a hibát, de nem sok sikerrel. Feltettem egy malware-t de nem tudott dolgozni, ugyanis jelezte, hogy van 1 hiba, aztán le is fagyott az egész gép. Akartam Avast indítani a gépen, 63%-nál lefagyott. Minden. Ad-awart nem tudtam feltelepíteni sem. Ezek előtt egy MacCaffe (vagy valami ilyesmi) volt a gépen az minden előzetes nélkül kikapcsolt. Félek, hogy figyelmetlen voltam, és későn vettem észre.
Attól tartok, hogy rendszert kellene telepítenem, de ami nekem van lemez az régi, és nem fogadja el a gép.
Nem lehet valahogy ezt a hibát megjavítani?

gergely1991
Hali!
Ez nem egy rendszerfájl része szóval tovább is töltögetne az(hacsak nem vírus).

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

nincs átalakító.
Egy dvd felvevő/videomagnó vagy valami külső tuner kell. Abba bemegy a koax, és onnan scart-on/hdmi-n átmehet a tévébe kiválasztott tv adás.
nyirog
*koax

nyirog
Sziasztok, azt szeretném kérdezni, hogy van e rá mód h az antenna kábelt átalakítsam hdmi-vé? Az ok amiért kérdezem, az az, hogy a HDTV-ben az antenna bemenet meghalt, de minden más működik rajta faszán, és arra gondoltam h az antenna jelet hdmi-n kötném rá a TV-re ha létezik ilyesfajta átalakító, mivel ha feltételezem, hogy igen akkor ez egy olcsóbb megoldás mint a javíttatás. Előre is köszi a választ. (Sima antenna kábelről jön a jel, panellakásos, nem beltéri egységes)

Sziasztok!
A segítségeteket kérném, mert nem akar dolgozni a laptopom.
Van egy Fujitsu Siemens kis gépem. Néhány napja minden előzetes nélkül úgy döntött, hogy nem jelentkezik be. Borzalmasan nehezen indul a windows (xp professional sp3), ha beindul, akkor kiadd egy kis ablakot: RUNDLL. Az ablakban a szöveg:
" A következő fájl nem tölthető be:
c:\Temp\\tsiVi032.dll.
A megadott modul nem található."
A segítségeteket kérem, hogy hogyan lehet ezt a hibát kijavítani. Elöre is kösz!

Mop
Akkor jó. 😊

"Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel." - Bertrand Russel "Mi értelme a tükröt vádolni, ha nem tetszik, amit látsz?" - Gogol

akyyy
BIOS-ba kiválasztottam valami "automatic boot system" vagy milyen nevű dolgot első helyre, többi helyre pedig USB-s dolgokat (pendrive, hdd, dvdrom) (még mikor azt akartam hogy pendriveról bootoljon), nyomtam az F12-t mint az örült és akkor bejött egy bootválasztási lehetőség, pendriveot nem hozta fel csak a vinyóét, de kb. minden második inditáskor bejött a win8-as helyreállításos menü. Mindegy, a lényeg hogy sikerült behozni hogy legyalulja az egészet.
Most ott járok hogy épp megint frissít... mér kellet így elbasztni ezt az egészet.

Nekem a legjobb, DELL laptop, linuxot adtak hozzá, pár éve megvettük karácsonyra a Win 8 Pro-t, csak beütöm a kódot, letölti a gép magának az eredeti isot, amit vagy kiirok vagy bármi, és szépen felteszi, mindenféle szemét nélkül.

(az már a másik hülyeség, hogy a win8.1-et nem engedi leszedni isoba, mert hogy nem az van megvéve, de az update simán letölti és felteszi 😄 )

̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊

Mop
Oh, egyébként Windows 8-ban már SHIFT+F8-at kell nyomni, hogy csökkentett módban tudd indítani a rendszert.
Bár ahogy olvasom, sokaknak meggyűlik vele a baja. A legjobb, ha bootolásnál nyomva tartod a SHIFT gombot, vered az F8-at, mint az őrült és reménykedsz, hogy sikerül. 😄
Utoljára szerkesztette: Mop, 2014.09.01. 16:17:43

"Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel." - Bertrand Russel "Mi értelme a tükröt vádolni, ha nem tetszik, amit látsz?" - Gogol

Mop
Oh, bocs, benéztem.
Ez csak akkor működik, ha el tudod indítani a Windows-t. :/

Mop
Ezt találtam:

"How do I restore Windows 8 using Acer Recovery Management?

You can restore your Windows 8 operating system from your computer's hard drive using the Acer Recovery Management software. This will restore your computer to the original factory configuration, and reinstall Windows.

PRECAUTION

This will restore your computer to the original factory configuration, and erase all data on the system.

SOLUTION

Use the following steps to restore your computer.

1. Press the Windows () key + C, or swipe in from the right edge of the screen to open your Charms.
2. Click Search , then type Recover.
3. Click Acer Recovery Management.
4. Select Restore Factory Settings.
5. Click Next.
6. Select Fully clean the drive.
7. Click Reset.

Your computer will restart and begin the restoration process. Once finished, it will restart and begin the initial Windows setup process."

Utoljára szerkesztette: Mop, 2014.09.01. 15:42:16

akyyy
ahoz kéne dvd 😄
leszedtem amugy egy oemes win8-at, meg csináltam pendrivra bootolhato formátumra, perszehogy nem bootol be rola, pedig biosba be van állitva. de legalább sikerült előhozni a win helyreállításos menüjét, így talán a gyári ost rá tudom valahogy tenni.

mondjuk nem igazán tetszik nekem az a gyári windows. feltesz egy rakás szemetet, mccafé, rakás acer program, ami tök fölösleges.

Tegyél be egy telepítő DVD-t és jelöld ki a javító telepítést.

Üdv: howarju

akyyy
Van egy acer noti, gyári win8al. most tettemujra, ráküldtem a windows updatéban a frissitéseket. kért egy restartot. töltött vagy egy órát, majd kiírta, hogy frissités nem sikerült, visszaállítás. azóta csak forog, nem tölt semmit, ha ujrainditom ugyan ez jön be. nyomom az f8-at hogy csökkentet módba vagy legyalulnm az egészet, vagy valahogy visszaállítom, denem reagál semmire se még a biost sem tudom behozni 😮

na a biosba már be tud lépni. akkor hogyan tudnám a gyári windwst ujra feltenni rá ha nem lép be az op rendszerbe? :\
Utoljára szerkesztette: akyyy, 2014.09.01. 00:56:24

nyirog
tárgytalan elvileg uefi-ben már megoldottam, kinyomtam az XMP-t és utána beraktam neki auto-ról 1600 mhz-ra és most úgy jelenik meg a rendszerleírásnál.

nyirog
Sziasztok vettem új gépet asus b85m-g alaplappal és az lenne a gondom h 8 giga kingston hyperx 1600 mhz-ból 1333-at ír ki? ötlet, segítség?

Mop
Hello!
Örülök, hogy sikerült.
Viszont én is öltem bele időt, és már csak azért is kíváncsi lennék, hogy mi volt a probléma pontosan.
Mely registry kulcsok hiányoztak?

Sziasztok

Köszönöm az erőfeszítéseket mindenkinek aki próbált segíteni
megtaláltam a megoldást és hibátlanul működik ujra az egész gép! 😊
Igen sikerült a lehetetlen ujra müködik egy egyszer már telepített programcsomag másolata 😊
A megoldás sok sok kimerítő összehasonlítás a működő másolata és az uj rendszer regisztry-ében és a külömbségek kijavítása ...kb 200 órám ment rá 😊
innentől kezdve talpra tudok állítani döglött Prima power optimót és platinot ...
Még egyszer köszönöm mindenkinek az ötleteket és annak is köszönöm aki eleve halott ügynek nevezte a problémát , nos ők sarkaltak leginkább a kitartásra 😊!!!
És igaz a mondás semmi sem lehetetlen ha van türelem és kitartás.....
üdv : Elektron
MR ME
nem találtam címet se, ahhoz is be kellett volna jelentkeznem, de közben megjavúlt....

A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert. Nem szenvedek elmebetegségben. Én élvezem! Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.

pxxl
vagy esetleg írj a vaterának, h mi a baj 😄

All hail the double x!

MR ME
sziasztok
lehet nem a megfelelő helyre írok, sőt biztos, de hátha....
egyszerűen vaterára nem tudok belépni vmiért 😞 van már 2 regem is, de egyszerűen nem enged be egyikkel se, sztetek mi lehet a baj? néztem firefoxal meg explorerrel is....ha kérek jelszóemlékeztetőt akkor beléptet, de az adataimat nem tudom kitölteni mert a megye rész mindig eltünik, és nem enged tovább! volt vkinek hasonló tapasztala esetleg? vagy bármi ötlet? 😊

A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert. Nem szenvedek elmebetegségben. Én élvezem! Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.

regelek egy tárat és feltöltöm...
Aki próbálkozna segíteni szóljon és küldöm az adatokat a letöltéshez..
Sajnos nincs😞
sajnos nincs😞
hello

B ocsika de nem tudtam gépközelbe kerülni😞
küldöm a progit...
Mop
Hello!
Én szívesen ránézek, ha átküldöd a programokat.
Dobj egy PM-et és ott folytatjuk.

gergely1991
Szia!
Előző "tárhelyen" nincs meg a telepítőcsomag? És melyik az a fájl, csak nem egy mscvrt70.dll valami?

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

Tisztelt guru!
Volt egy működő gép ami egy kikapcsolás után össze omlott !
az éppen aktuális rendszergazda készített a vinyóról másolatot és egy clónt
A clónt sajna egy hibás vinyóra csinálta és nem ellenőrizte hogy sikerült- e.
Ezek után az eredeti vinyóra telepített egy új wint és bemásolta a szükséges progikat aminek egy része működik is de nem minden..
Itt adódik a probléma amivel megkerestelek titeket.
Az eredeti rendszer Win NT4 egy cnc gép vezérlő programjai voltak csak rajta ..
Sajnos csak az eredeti rendszer másolata áll rendelkezésre ..
Tehát a már feltelepített programokat kellene egy uj Nt4 négyen elindítani vagy uj telepítő progit létre hozni vagy bármi más módon elérni hogy fussanak.
Jelenleg két progi nem indul el mert nem találja a keresett dll-t
Ha valaki tényleg segítene .. átküldöm a progikat csak néhány file!
Sajnos az eredeti telepítő program már nem elérhető !
tudnátok segíteni ebben a problémában?
esetleg progi ami készít telepítőt a meglévő filokból, vagy progi ami megmutatja hogy hol keresi az exe a dll-t és még mit keres...
Vagy felderíti minek kellene lennie a registriben hogy működjön , vagy progi amivel olvashatom a másolat vinyón lévő registry-t hogy bejegyezhessem az uj registriben ...stb Minden ötlet érdekel ....

please help
üdv: Károly
Az megtörténhet, hogy 0 KB lemezterületet tud felszabadítani. Nálam pl. a C-nek be van állítva a lapozófájl (2048 M😎, de csak 60 KB tud felszabadítani a Lemezkarbantartó (Windows XP SP3 32 bit használok).
A Lemezkarbantartó kiírja, hogy milyen mappákat néz meg és lehet nálad azok üresek és azért írja ki, hogy 0 KB.
Itt egy kép is, így jobban látszik a probléma.

az amúgyot nem rövidítjük ám-nak

Virtuális memóriánál nincs lapozófájl beállítva, a lemezkarbantartót ha elindítom kijön, hogy 0 kb lemezterület szabadítható fel.

gergely1991
Virtuális memória,telepítők által létrehozott szemetek(pl temp-be kicsomagolt állományok),visszaállítási pontok...
Lemezkarbantartót futtasd le egy körre.

Van egy meghajtó a gépemben, amin csak játékokat, filmeket, stb tartok. Ez egy 120 gigás HDD, jelenleg 80 giga foglalt rajta, viszont nem tudom, hogy mi ez. Windirstat programmal átnéztem az egészet és az egész meghajtón 33 giga helyet foglalnak az említett dolgok, a maradék majdnem 50 akkor micsoda?

gergely1991
Elméletileg a frissítéseknél az angolt letöltheted telepítheted és alkalmazhatod,viszont angol lesz addig amíg vissza nem állítod.

de az a lényeg,hogy nem akarom leszedni és angolt felrakni....nem lehet sehogy sem?

pxxl
oprendszer szinten = angol win7

All hail the double x!

az csak a billentyűzetet állítja át....nekem az nem elég 😛

gergely1991
Helló!
Például angol nyelvre váltasz oprendszer szinten.

sziasztok! magyar WIN7-et átlehet állítani,hogy az angol nyelvfelismerőt tudjam használni?

gergely1991
Több forrást is megjelöl, konkrétumot a forrás eredetéről nem ad vissza.

trident
Köszönöm válaszod, igen, kipróbáltam és a tineye-t is! 😊

"Ha ez az a szint, ahogyan ma egy állítólag civilizált ember értékeli a n?i szépséget, akkor az a véleményem a világról, hogy sunáznám."

wollnerd
Lehet hogy félreértem, de Google képkeresőjének a "keresés a kép alapján" funkciója nem segítene?

PC konfigom a Be quiet! Pure Base 500DX White házban: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 10700K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2

trident
Van olyan oldal/program, ami egy kép alapján kikeresi annak forrás(ait)?

"Ha ez az a szint, ahogyan ma egy állítólag civilizált ember értékeli a n?i szépséget, akkor az a véleményem a világról, hogy sunáznám."

Hi!
Total Commander súgó!
"Mindent kijelöl / Minden kijelölés megszüntetése
Nyomjuk le a Ctrl+Num + illetve Ctrl+Num – billentyût, vagy a Kijelölés menübõl válasszuk a Mindent kijelöl vagy a Minden kijelölést megszüntet menüpontot. Be tudjuk állítani, hogy a Ctrl+Num + csak a fájlokat, vagy a fájlokat és a mappákat egyaránt kijelölje.A beállított viselkedés ellenkezõjét a Ctrl+Shift+Num + valósítja meg. Biztonsági okokból a Ctrl+Num- mindig megszünteti mind a fájlok, mind a mappák kijelölését. A Ctrl+Shift+Num - mindig csak a fájlok kijelölését szünteti meg.

Kijelölés megfordítása
Ez a menüpont a forrásmappában minden olyan fájlt kijelöl, amelyik eddig nem volt kijelölve, ugyanakkor megszünteti az eddigi kijelöléseket. Elsõsorban a mappák összehasonlítása után lehet hasznos. Rövid eljárás: nyomjuk meg a csillag (*) billentyût a számbillentyûzeten. Be tudjuk állítani, hogy a Num * csak a fájlok, vagy a fájlok + a mappák kijelölését invertálja. Az ellenkezõ mûködés mindig a Shift+Num * használatával érhetõ el (pl. fájlok+mappák kijelölésének invertálása abban az esetben, ha a Num * csak a fájlok kijelölését fordítja meg.

Az összes ugyanilyen kiterjesztésû fájl kijelölése

Az aktuális fájlablakban az összes olyan fájlt kijelöli, amelyek kiterjesztése megegyezik az éppen kijelölt fájléval. Gyorsbillentyû: Alt+Num +.

Kijelölés mentése
Elmenti az aktuális kijelölést. A mentett állapot visszaállítása a következõ menüponttal történik. Az aktuális kijelölés minden fájlmûveletnél automatikusan mentõdik.

Kijelölés visszaállítása
Visszaállítja az utolsó fájlmûvelet elõtti kijelöléseket. Rövid eljárás: nyomjuk meg a Num / (per) billentyût."

Üdv: howarju

akyyy
Total Commanderbe melyik az a billentyázet parancs, amivel az összes könyvtár és fájl kijelöli de úgy, hogy a méretét is mutatja?
(ugye csillag a kijeölés mindre. space-el pedig mutatja kijelölve a méretét is a könyvtáraknak)

olyan mkv to avi konvertert keresek, ahol ki lehet választani, hogy az mkv-ból melyik hangsávot illessze be az avi-ba
elõre is köszönet a segítséget: vaklo
Montanosz
Sziasztok!

Random térkép generátort keresnék (amit találtam nem igazán szép)

Ilyen minõséget szeretnék:

térkép

http://www.kompletta.hu/ http://yanet.hu/

Sziasztok!

Olyan programra lenne szükségem, amivel ki tudnám listázni, hogy a számítógépem mikor mennyi ideig volt bekapcsolva, használva pl. az elmúlt 8-10 hétben.
Win7-es op.rendszer fut a gépemen, és lehet, hogy ezen belül van olyan lehetõség, hogy önmagában -külön program nélkül- is kilistázható lenne, amit szeretnék, de nem értek hozzá.

Elõre is köszönöm, ha tud valaki segíteni.
Sziasztok 😊

A segítségeteket szeretném kérni, Windows 7-ben egy olyan batch file-t vagy script-et szeretnék csinálni amire ha rákattintok letiltja az Aero-s témában az ablakok mögötti árnyék effektet.
Ezt meglehet ugye csinálni a rendszer/haladó beállításoknál is de én mindenképp szeretnék összehozni egy ilyen kis segéd parancsot, csak nem tudom hogy kell <#lama>

Válaszotokat elõre is köszönöm <#wink>