Segítséget kérek
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Lehet, hogy valamelyik telepített programod átírta a kódlapjaidat. Ellenőrizd le a HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet001\Control\Nls\Code Page bejegyzést! Kikeresed a 1252-es sort és megnézed, hogy mi van oda bejegyezve. Ott c_1252.nls -nek kell lenni. Ha mást találsz átírod! Ugyanezt megcsinálod a HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\Control Set002\Control\Nls\Code Page helyén, és a HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Nls\Code Page helyén is. Kijavítás után újraindítod a rendszeredet!
Üdv: howarju
Jegyzettömb --> Formátum --> Írásrendszer --> (lenyíló menüben) Közép-európai.
Egyébként én leginkább mindig az alapértelmezett beállításokkal konvertálok. Nincs több 5letem, a progi frissítésen kívül.
PC konfigom a Be quiet! Pure Base 500DX White házban: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 10700K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2
Nekem a 2.6.0-ás verzió magyar van meg.
Utoljára szerkesztette: csucsu1969, 2015.02.05. 09:23:20
PC konfigom a Be quiet! Pure Base 500DX White házban: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 10700K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2
Lenne egy olyan gondom,hogy van egy JVC kamerám,Az általa készített "mov" fájl felvételeket szeretném egy egésszé konvertálni mondjuk "avi"-ba /pl egy koncert felvétel áll 48 mov fájlból/.
Próbálkoztam már a neten általam feltalálható programokkal de egyik sem hozott sikert.Vagy a kép csúszott el a hangtól vagy nem tudta a fájlokat/egy felvételen,könyvtáron belül/egyesíteni.
Ebben szeretném a segítségeteket kérni,előre is köszönöm!!
Utoljára szerkesztette: csucsu1969, 2015.01.30. 16:34:10
Szervusztok!
Köszönöm a segítséget mindkettőtöknek! A programkeresésben megtaláltam a DVD VideoSoft programcsoporthoz csatlakozó Free WebM Video Converter programot. Ez a program megoldotta a problémámat.
Ezzel együtt az általatok ajánlatot is teszteltem és működik a dolog.
Üdvözlettel: gy?jt?
Szerintem próbálkozz ezzel.
A ffmpeg.exe-vel kapcsolatban talán annyit hogy esetleg adminisztrátorként kellene futtatni a "webm to avi convert"-ert.
Utoljára szerkesztette: gergely1991, 2015.01.23. 20:49:50
Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)
YouTube oldalról letöltöttem a Mojszejev Együttes műsorát. A letöltött fájl kiterjesztése *.webm fájlformátumban jelent meg.
A fájlt szeretném átkonvertálni AVI formátumba, mert a TV készülékem a pendrive - ra írt videofájlok közül csak az AVI fájlt kezeli.
Kerestem egy Free WebM to AVI Converter programot, de a konvertálás során az alábbi képi és szöveges hibaüzenet jelent meg:
Hibajelzés
Mi lehet a probléma?
Vagy tárolja valahol a gépi mentést? Vagy hogy van eZ?
Előre is köszönöm a segítséget!
Vezérlőpult --> Programok és szolgáltatások --> ott klikk a Telepített frissítések-re --> Frissítések eltávolítása!
Olyan problémám lenne,hogy egy új Asus laptop és a hozzá tartozó Win 8.1 a beállított otthoni TPlinkes routert időnként nem látja.
A hálózati kapcsolatokban meg sem jelenik a wifi hálózat neve csak a környező többi.
A telefonok viszont nonstop látják ezért azt gondolnám,hogy nem a Router beállítás rossz.
Laptop éledéskor miért nem csatlakozhat hozzá mindig automatikusan?
Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)
A (gyűjtő #20312) bejegyzésem tárgytalanná vált. Néhány frissítéssel sikerült a korábban részletezett problémát megoldani.
Windows 7 op. rendszer fut a gépemen.
A Magyar Rádió hangtárában szeretnék néhány archív műsorrészletet meghallgatni.
A hangtár oldalon figyelmeztet, hogy az Adobe Flash Player bővítményt telepíteni kell.
Én a letöltési oldalon megkerestem a Windows 7 op. rendszerhez A Firefox 34.0.5 és az Internet Explorer 11-hez tartozó flash kiegészítőt és letöltöttem. A töltésjelző sáv lefutott, de sem a Firefox" Eszközök-Kiegészítők-Bővítmények", sem az IE 11 "Eszközök - Bővítmények kezelése" csoportban nem találtam meg a flash -t. meg.
Van valami tippetek a megoldásra?
Külön kérdésként vetem fel, hogy a Google Chrome 39 verzióhoz milyen módon lehet csatlakoztatni a fenti célnak megfelelő flash vagy esetleg más bővítményt?
"nem ezek azok a droidok amiket keresnek"
A program megváltoztatta magától magát , a help névjegytáblán sem az van amikor letöltöttem 1.7.7 hanem átváltozott ugyan arra ami szar volt .
Felraktam a VLC plajert és felraktam a legfrissebb ati catalyst vga illesztőt . A lejátszó faszának tűnik ,tetszik hogy minden gyorsbillentyűre paraméterezhető és mindent lejátsz .
Vele is csináltam 4k n egy pár kék halált de hogy vga illesztő csere előtt vagy után már nem emlékszem . Pár órába telt mire rájöttem hogy hogyan is kéne beállítani az interlaced megszűntetést és ugyanakkor ez ne szaggassa meg a 4k lejátszást . Végülis auto ra raktam és bob ot választottam .
Az ati catalistbe minden létező videó efektet kikapcsoltam csak a folyamatos kényszerítést hagytam meg .
Az a baj hogy most már nem tudom levonni a tanulságot hogy a catalyst volt a szar e vagy a lejátszó beállítás vagy egyszerre a kettő de nem is érdekel.
Komolyan ezt érti valaki mert én nem :S A 4k lejátszás megoldva.
De most nem tudom mi van mert a mostnani MPC HC azt írja hogy buid number 1.3.212 de a programok telepítésében az van hogy 1.7.7 a verziója . Gondoltam letöltöm a legfrissebbet mert az a baj de ez is 1 7 7 csak nem ezt írja ki.
A media player classic valószínűleg nem leli a kodeket(ellenben le kéne játszania,hacsak nem sérült a fájl):Nézet>beállítások>Külső szűrők>szűrő hozzáadása(amenyiben szügséges tallózás) hozzátudod adni a kódeket/filtereket.
Egyébként nem értem hogy miért nem VLC-t használsz? Szerintem (még)egy próbát megérne vele....
Tehát itt valami szoftveres probléma lehet csak azt nem tudom hogy mi mert a régi rendszeremen is a MPC HC vel játszottam le vígan a 4k kat ugyan ezekkel a RAM okkal ugyan ezzel a videokarival .
Most azt látom hogy a Windows media payerek közül egyik sem tudja lejátszani de a Divix letudja tehát valami windosos szarságnak kell lennie .
Odáig eljutottam hogy a böngészőben sem omlik már össze a flash alatt (vga n kikapcsoltam a folyamatos lejátszás kényszerítését).
Most már tényleg csak az a szépséghiba hogy én a MPC HC vel akarnám lejátszani az összes formátumot és nem akarok Divix playereket látni , most megint van olyan mp4 ami ez miatt ráasszociál de a divix csak hang nélkül játsza le .
Ezt utálom ,eléred hogy az egyik kiterjesztést lejátsza eközben egy máshogy kódolt de ugyan az a kiterjesztés (mobiltelefonos felvétel) már hang nélkül játszódik le és baromira nem tudsz semmit csinálni hiszen ha visszaaszociálod a mobilos mp4 et MPC HC re akkor minden mp4 et ráküldesz és már megint kék halál ha éppen egy 4k t nyitsz meg .
Fönt van a Klite, a LAV (bár ez csak audió aszthiszem) esetleg szedjem le az összes utólag telepített pakkot és rakjak föl egyet vagy más sorrendbe eszem nincs már mi lehet a gubanc..
Virtuális memóriának nem állítunk be 18GB-ot, az nem azért van. Inkább, hagyd hogy a rendszer kezelje. Ha kevés a memória, akkor bővíteni kell.
A 4K-s videó valószínűleg azért akad, mert gyenge a CPU/GPU teljesítménye.
A virtuális memóriába már beállítottam 18 GB ramot is de akkor is ezt írja ki.
Az a poén hogy újratelepítés előtt ezen a gépen vígan lejátszottam bármilyen 4K t csak most vettem egy ssd t és új rendszer lett rá.
kapott a család egy új számítógépet win7-el, és azt vettük észre hogy bármilyen játéknál vagy böngészve "kirak a tálcára" (tehát a játék alt-tabozik, ha meg pl. gépelek akkor "kikattint" a boxból és nem gépelsz tovább)
mi lehet a probléma, találkozott már valaki hasonlóval ezen az operációs rendszeren?
minden drivert feltelepítettem hozzá amit gyárilag kaptunk
melyik programmal tudom monitorozni játék közben a gpu és cpu hőmérsékletét? előre is köszi
A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert. Nem szenvedek elmebetegségben. Én élvezem! Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.
Akkor tárgytalan mivel az alvást ugyse akarom kikapcsolni mivel az nem + memória .
A Firefox 3.4.0.5 böngészőben telepítettem a DownloadHelper letöltő programot (4.9.24 - es verzió). A program ikonja betelepült a Firefox - Eszközök rendszerbe, de ezidáig nem tudtam úgy beállítani, hogy pl. a YouTube oldalról letöltsek vele videót.
Az ikon egyébként csak a már említett helyen jelenik meg. Animáció semmi!
vezérlőpult>Energiagazdálkodási lehetőségek>Éppen alkalmazott séma melletti "Séma beállításainak módosítása">Speciális energiaellátások beállítások módosítása.