20838
Segítséget kérek
-
KAKOLUKIA #17557 Hello!
egy jó fajta egyszerűen kezelhető vágót keresek.
Már van avidemux meg VirtualDubMod, de valamiért egyik sem akarja rendesen lementeni.Az avidemux-nál nem játsza le semmi amit lementa másiknál meg nincs hang.Tudna valaki másikat ajánlani vagy ezekben a problémákban segíteni? -
Igen? Meglesem, köszi. :) -
karajjj #17555 mondjuk norton ghost?
igaz, hogy nem egy gombnyomásra történik, de kb 5 perc vele egy komplett windows telepítés -
Hello.
Ma kellett megcsinálnom egy HP laptopot. Van rajta egy tök jó dolog. Igaz, hogy 7.8 GB-ot lefoglal a winchesteren, de van rajta egy olyan, hogy HP Backup & Recovery Manager. Indításnál, ha szeretném, megnyomom az F11-et, ekkor leformázza a gépet és visszaállítja abba a pontba, amikor készült ez a mentés.
Nincs hasonló program nem HP-s laptophoz, hanem PC-re, Xp-hez? -
Külön optionsban nincs ott a felbontásnál a Hz de kint settings fájlban Refreshrate:75 van, általában pedig 76 ra szoktam rakni a játékokat az a max és a többi játék így jó. A felbontás pedig 1240x1024 azt bírnia kell. -
exodus2 #17552 Valószínűnek tartom hogy a monitor nem bírja a felbontást, vagy a képfrissítési frekit. -
Hello! Az lenne a problémán, hogy Battlefield Bad Company 2 közben kb 1 óra játék után kihal a gépem, úgy hogy képernyőn kis szürke csíkok jelennek meg, majd elsötétül és kiírja hogy No signal detected. a monitor és csak a restart segít, figyeltem közben a hőmérsékletet a gépben kb fél percenként és se a proci se a VGA se a vinyó nem ment 50 fok felé ami szerintem nem magas. A tápom egy 500 W os BlackDiamond szerintem annak el kellene bírnia a GTS250 emet. És ami még furcsa, hogy ez semmilyen más játéknál nem fordul elő, akkor se ha úgy kínoztatom a játékot, hogy 5 FPS el megy akkor sem(a BC2 30-40 FPS el fut). Semmi nincs húzva a gépemben és 32 es win7 van rajta. Remélem tud valaki valami használható dolgot mondani. Ja és utólag, előtte egy HD4850 em volt, de garira ment és ezt kaptam cserébe, azzal hibátlan volt bár pár FPS el lassabb, viszont tegnap ki akartuk próbálni haver 8800GT jével is hogy kifagy-e, viszont azzal nem jött be a monitorom semmi, csak fekete képernyő a gép meg szerintem megszokott hangom ment, szóval szerintem bootolt. -
huncsik #17550 Sziasztok!
A nero 8 nak a zene szerkesztőével kapcsolatban szeretnék tanácsot kérni, mert mikor elmentem akkor wma 128kb/s be menti el a zenét, és hogy ezt nem e lehetne feljebb állítani ezt az értéket? várom válaszotokat. -
Soaad #17549 Nah megint én vagyok :) a jelszót kellett megújítani...viszont most meg az lenne a gondom hogy nem tudom installálni a windows live msn-t...mikor megnyitnám a downloadot azt írja ki, a kiszolgáló nem található...miért? :S nem értem én ezt! -
KAKOLUKIA #17548 Bocsi már sikerült megoldanom. -
KAKOLUKIA #17547 Helló!
Segítség kéne abban, hogy hogyan vágjak le filmekről hangot.
Máshol azt mondták, hogy a VirtualDubMod-al le lehet szedni de ott meg nem tudom, hogyan.
Valaki tudna ebben segíteni (vagy egy másik progit mondani)? -
Soaad #17546 Nagyon szépen köszönöm, holnap jön a srác és megnézi mi lehet a gond...ha rájövünk akkor leírom ide, hátha van ilyen problémája másnak is. kösziii -
exodus2 #17545 Lehet még egy olyat csinálni, hogy odahívod az informatikus fickót, majd felhívjátok a szolgáltatót, hogy a neted jelszavát meg akarjátok változtatni. Ez után az informatikus belép a router menüjébe (a jelszóval amit beállított), átállítja a neted jelszavát (már ha úgy van megoldva, de mivel ez a legésszerűbb) aztán teszteled, hogy abban az időpontban mikor a lassulás van, újra megtörténik-e. De mondom lehet, hogy valamelyik programod akkor szed frissítést, és azért lassul a neted. -
Soaad #17544 Akkor lehet hogy az a probléma hogy a jelszó már többet nem védi a routert? lehet az miatt lassú? :D -
Soaad #17543 és ez a jelszó elvileg ami védi a routert igaz? tehát lehet hogy az a probléma... :S -
Soaad #17542 Értem...nagyon szépen köszönöm a segítséged -
Soaad #17541 Már hívtam őket és azt mondták, a jel rendesen jön, tehát nem náluk van a gond. tegnap felhívott egy hapsi a telekomtól aki mondta, hogy lehetséges rá vannak kapcsolódva, ezért lassú. És mondta nézzem meg van-e jelszó beállítva, de nem tudom azt hogy kell megnézni :( -
exodus2 #17540 Biztos megváltoztatta.. beszélni kellene az informatikussal hogy mit adott meg jelszónak. Esetleg időszaki korlátozást állított be, de ehhez is kell a jelszó. -
exodus2 #17539 Mivel ez nem wifi-s router, így amiket leírtam azokat nem tudod beállítani. Kapcsolódni sem tudnak hozzád más gépek, csak amik a routerbe be vannak dugva. Esetleg nem akkor fut valami frissítés letöltése, vagy töredezettségmentesítés? Ha nem, akkor telefonálj a szolgáltatódnak és mond meg nekik hogy ebben az időpontban lassú a neted, és lehet utánanéznek, nem e kapcsolódik valaki más is azzal a felhnévvel jelszóval a netedre, vagy esetleg ha tényleg a szolgáltó felé van gond, akkor tudnak segíteni. Elvileg azonban dsl netet nem lehet lopni. -
Soaad #17538 Az informatikus, aki beállította a routert, megnyitotta a TP-link oldalát, ahol beállította az egészet, de képzeld, amikor megnyitom az oldalt kéri a felhasználónevet és a jelszavat és a jelszót nem fogadja el...Ez normális? -
Soaad #17537 mmm a router fajtája: TP-link TL-R402M, köszönöm a gyors válaszod és hogy segítesz :) le tudnád írni lépésenként mert csak keveset értek az ilyen dolgokhoz :D köszönöm A másik kérdésem az lenne hogyan tudom megnézni hogy mennyien csatlakoztak rá? -
Soaad #17536 a router fajtája: TP-link TL-R402M -
exodus2 #17535 Routerben le kell tiltani az SSID broadcast (szórást), valamint valamilyen titkosítást állíts be rajta. WPA vagy WPA2est. Ha leírod milyen routered van, egyszerűbb lesz megmondani hol is állíthatod be ezeket. -
Soaad #17534 Sziasztok! a segítségetekre lenne szükségem. Úgy néz ki valaki rákapcsolódott a netemre és naponta használja, mert mindig ugyanabban az időpontban nem működik (nagyon lassú), de nem tudom mit lehetne tenni, esetleg levédeni egy jelszóval. Van ötletetek? DSL netem van...és router is van, ami szétosztja a jelet 3 részre... -
Köszi szépen, akkor holnap megpróbálom megcsinálni. Köszi ! -
Igen, ha függetlenül akarod tudni használni a netet, akkor a switchet ki kell kerülni, biztos van hosszabbító.
Ha van hálózati port a nyomtatón akkor igen, egyszerűen csak routerbe, a többit sajna nem tudom, valószínűleg van rajta egy szoftver, ami kér ip címet a router dhcp -jétől, meg csinál egy szabványos nyomtató megosztást meg ilyesmi. -
Köszi a kimerítő választ !
[Nincs állandóan futó szervergép a háztartásban]Akkor szerinted a következő lépések jók lennének? :
-Akkor ami a routerből felmegy a padlásra UTP kábel, azt próbáljam meg egyből a gépembe vezetni? Úgy értem biztos van valami kis szerkentyű ami két UTP kábelvéget össze fog vagy mi :/ [ennek még utána kell járnom]
-A dolgozószobai gépet meg ahogy eddig simán a routerbe gondolom, ahogy eddig volt
-A nyomtatón szerencsére van hálózati megosztáshoz port. Szintén csak simán azt is a routerbe? -
A probléma a következő valószínűleg; a switch (a routerrel ellentétben) önmagában nem alkalmas arra, hogy megossza illetve létrehozza az internetkapcsolatot, az egyszerűen csak továbbít minden adatot mindenhova. Az internet eddig azért működött, mert be volt konfigurálva a LAN (mivel a switchben nincs dhcp kiszolgáló, manuálisan kellhetett beállítani) a dolgozószobai számítógéppel, és azon volt megosztva az internet.
A Switchnek leginkáabb akkor van értelme, ha van egy állandóan futó szervergép, szerveres oprendszerrel, ami egyben DHCP kiszolgálóként (meg akár tartománykezelő és ilyesmiként is) működik, és megosztja mindenkivel az internet kapcsolatot. Ha ez nincs, akkor a switchet ki kéne iktatni a hálózatból, és csak routerrel megosztani a netet.
A router mögött automatikusan egy belső hálózat lesz, azonban az internet aznélkül is működik, hogy egy gépnek kéne megosztania.
A nyomtató megosztása (ha közvetlenül nem lehet hálózatra kötni) akkor szintén csak úgy oldható meg, ha az a gép amire rá van kötve a nyomtató, fut akkor amikor nyomtatni szeretnél (LAN -on keresztül osztja meg). Tehát nyomtató megosztásánál gyakorlatilag a router annyival lenne előnyösebb a switchez képest (ha nem szerver oprendszer van a gépen, dhcp kiszolgálóval), hogy nem kell manuálisan bepötyögni IP címeket, hogy meg legyen a belső hálózat ^^ -
azért kell a switch, mert minden szobában van ilyen utp kábel kimenet (tudod, a falban van mint a konnektor), és a switchből ágazik le mindenfelé a házban(az én asztali gépem eredetileg is ezt használná, meg ha kell valahova vezetékes internet, akkor csak be kelljen dugni a falba). UTP kábellel van összekötve a gépem a routerral IDEIGLENESEN(amúgy meg mint említettem eredetileg a switchből le van vezetve egy UTP kábel a szobám falába, ahova pedugok egy UTP kábelt ami a gépembe megy).
[Elolvasva nem olyan értelmesen lett megfogalmazva, de ez csak az éhség miatt van :D megyek is enni...] -
KAKOLUKIA #17528 Egy olyan kéne ami ingyenes. -
karajjj #17527 de még mindig nem értem, hogy minek a switch? meg milyen kábellel van a routerre kötve? mert a "zsinórból" nem sokat lehet leszűrni -
mert alapból a dolgozóban lévő asztali géphez megy. jelenleg egy 20m es utp kábel jön a szobámba az előteren keresztül (nem, nem kastély... :D)
találtam egy gépet, ez van nálunk is:
-
katoooka #17525 Sziasztok. ASUS K70IJ laptopom beépített webcam-ja fejjel lefelé mutatja a képet. Tud valaki segíteni, hogy mi lehet a probléma? Előre is köszönöm. -
minek megy fel a padlásra a switch-be, és onnan le hozzád? miért nem egyből a routerből húzod a gépedhez?
-
Hello !
Van egy kis gondom az itthoni hálózattal. Most először elmondom, hogy hogy jön-megy itthon a net, aztán hogy mi a baj :D
Tehát:
Szépen bejön a házba egy vezeték. Van egy kis doboz ami külön választja a telefon vonalat az internettől. Az internet zsinórja belemegy a routerbe, hogy legyen itthon wlan. Ebből a routerből megy egy kábel a dolgozó szoba számítógépébe [router a dolgozóban, vagyis egy helyen van de ez mindegy]. És van még egy zsinór ami felmegy a padlásra ahonnan egy switch-en keresztül van levezetve hozzám az internet[asztali gépem van].
A baj ott van, hogy pl. most is nekem nincs internetem, de wifizni lehet. Ez már csak azért is baj mert csak én nem tudok ilyenkor netezni :D most nincs beüzemelve a dolgózoban a szg, és most úgy csináltam, hogy direktbe kötöttem a routert a szg-emmel, de ez csak ideiglenes. Az érdekel, hogy tudja e valaki, hogy ez miért van? Majd később szeretném a nyomtatót is hálózatra kötni, de egyenlőre ezt kéne valahogy megcsinálni. Addig amíg be volt üzemelve a dolgozóban a gép addig nekem a normál módon jött a net, nem tudom ez mit számít. Remélem érthető és tudtok segíteni :) -
sony vegas -
KAKOLUKIA #17521 Helo!
Egy olyan programot keresek amivel videókat lehet kockázni (vagy valahogy elhalványítani vagy torzítani vagy valamit).
Ismer valaki ilyet? -
ba32107 #17520 Ugyanaz, mint a másik gépen, ahol működik. -
Jó a beállított titkosítás típusa és beállításai? -
ba32107 #17518 Nincs tűzfal a gépen, teljesen friss windows install (csak a hálózati drivereket tettem fel, hogy legyen wifi).