20838
Segítséget kérek
-
Ádesz #6316 igazad volt tényleg jműködik. de az a vicces hogy eddig nekem ezzel az ACE mega codecsel mindig ment csak 3 napja megfagyott és összeomlott arendszer valahogy összeraktam és azután a filmek szaggatni kezdtek. ÉS akármilyen codecet szedtem le nem működött. És most ezzel. Ez a vicces:) köszi -
Ádesz #6315 rendben megpróbálom -
moonman #6314 "Pedig van fent a gépen mindenféle codec..."
Ne legyen fent mindenféle codec, csak amire szükség van. Szedj le mindent és csak ezt rakd fel:
ffdshow -
Ádesz #6313 Sziasztok.
Az a problémám hogy a bármilyen filmet a BSplayer is meg a Windows Media Player is szaggatva játszik le. Pedig van fent a gépen mindenféle codec... -
Peti1 #6312 köszi, már találtam olyan progit, ami a hangot menti le. Windows-ban működik, játékban is kell elvileg. ott még kipróbálom, aztán leirom, hogy működik-e. -
hali. Olyan programot keresnék ami avi-ból mpg4-et tud készíteni. Aki tud ilyen az jelezzen már lécci. Köszi -
tomo #6310 fraps nevu programmal lehet kepet es hangot is felvenni. hogy kulon hangot lehet e azt nem tudom.
de a kesz hangos videobol , videoszerkesztovel szerintem ki lehet szedni a hangsavot. -
pontosabban a kódolással foglalkozó tudomány -
1. Egy kódolt üzenet. -
chokeerigo #6307 szijjasztok, kéne segítség :S
Mi a kriptográfia?
1. Egy kódolt üzenet.
2. Olyan gép, ami megfejti a kódolt üzenetet.
3. Képes titkos üzenet.
Innen melyik? Nemtudom megkeresni egyszerűen. :( -
tud valaki olyan ingyenes progit amivel egy mov file-nak a végét le lehet vágni? -
Peti1 #6305 Hello!
Lenne egy kérdésem: olyan programot keresek, ami rögzíti azt, ami éppen hallható a Windowsban.
Arra kéne, hogy egy játékot elinditok, és a zenéjét felveszem.
Aki tud ilyet, irja le a progi nevét!
Előre is köszi! -
üdv!
A segítségeteket kérném.
A napokban volt áramszünet,ami levágta a gépet.
Azóta minden indításnál ellenőrzi az egyik vinyómat az xp 3 lépésben, viszont hiába engedem hogy lemenjen,nincs is semmi probléma,viszont következő indításnál újra ellenőrzni.
Bizonyos F meghajtóról van szó, 160Gb-os vinyó,viszont nem ezen van a windows.
Egyébként semmi probléma a winchesterrel.
Hogy lehetne végre leállítani ezt a chkdsk-t?mert elég időigényes ha végigmegy. -
Ja, a mester Norton mindeggyikre 1 ablakot ad be, azt: hogy kell felinstallálni a liveupdatot! -
Hell, a Norton antivírusom Liveupdatekor néhány menüpontot nem tud frissíteni, miután letöltötte a megfelelő cuccost hozzá!
LU1812:A program that was part of this update failed when it ran. This update was not applied
LU1848: Couldn't create callback object.
Mi lehet a gond? -
Weboldalra kell?
Egyrészt vannak ennek a kérdésnek megfelelő topikok, másrészt nézz szét az alábbi oldalakon:
-
Programvadász #6300 Ha csinálok egy gombot és arra teszek valami feliratot és ha arra rákattintok (gombra)akkor nyílna meg a menü olyat lehet csinálni és ha lehet hogy??? -
gergelyanevem #6299 sziasztok, a problémám a következő:
videóból kiszedtem egy dalt, ami szólt benne, de van az elején meg közben néha olyan rész ahol nem csak a zene szól,hanem a filmben lévő egyéb hangok, ezeket a részeket nem tudom valahogy eltüntetni?
(gondolom nem ilyen egyszerű a helyzet, de azért gondoltam megkérdem) -
Az Asus terméktámogatási weboldalán elérhető az alaplap kézikönyve. Töltsd le, olvasd el.
3x184-pin DDR DIMM Sockets
Max 3 GB unbuffered PC3200/2700/2100/1600 non-ECC
DDR RAM memory. Dual-Channel DDR400 support.
(Visit ASUS website for latest qualified DDR400 module list)
9. oldal
Egy kis Google-használattal megtalálható egy kis lista (lásd az oldal alján). -
raymond01 #6297 hello
Nem tudja vki hogy hol lehet azt beállítani hogy amikor az intézőben jobbegérgombbal rákattintok egy avira akkor a legördülő menü legajján az legyen hogy lejátszás tvn, mert eddig jó volt de most már nem írja ki pedig be van dugva a kábel a tvbe meg a medi player van hozzárendelve, habár a bsplayer ikonja is ott van???? -
alakulat #6296 hi
van egy ASUS a7n8x lap és milyen memóriák mennek bele???
seholse találtam a memo listát.
elöre is thx -
Ádesz #6295 Sziasztok.
Ha valaki tudna segíteni azt megköszönném: Annyi történt hogy ma megfagytam, és amikor újraindítotttam, az üdvözöljük kékség mellé kaptam egy Ilyen ablakot hogy: "A helyi profilt ne tudja betölteni mert valami biztonsági elérhetőségek nem megfelelőek vagy pedig megsérült. Majd lejjebb görgetve: Egy I/0-ás művelet végleg meghiúsult."
Következő ablak: "A helyi profilt nem tudja behozni ezért ideiglenes profilt kapok mely kijelentkezés után módosításai törlődnek"
Harmadik ablak: " Frissítés NT-t létező Windows 3.x könyvtárra telepítette. Lehetősége van arra hogy egyes Win. 3.x részeket Win. NT környezetbe frissítsen. Válasszon (rublikák)
1. Windows 3.x WIN.INI és CONTROL.INI
2. Windwos 3.x program kezelő csoportfájlok
durván ennyi... és az ideglenes profilban, megvan az összes olyan fájl ami eddig megvolt de mintha új felhasználóként kezelne (és ugye a módosítások elvesznek) -
ezt ? -
bo1nyo3 #6293 Köszönöm Faustus, Rád mindig lehet számítani!!!
-
"> A másik gondom, hogy Xara3D6-ban nem tudom gifben menteni a munkát, mit kell csinálnom, hogy gif-be mentse ? Köszönöm annak, aki segít."
Tessék megnézni a Súgóban/Kézikönyvben/Manualban
Keresd meg az File/Export Animation menüpontot, és a Fájltípus résznél állítsd be az Animated GIF formátumot. Bővebben erről:
"> Hol találok a PhotoSphop 7.0-hoz magyar leírást? Valaki azt üzente egy másik topikban, hogy a dobozában. Nagy ész volt!!!!!!!"
Egyszer nézz szét a könyvesboltokban. Például itt.
Másrészt ajánlom figyelmedbe a http://tutorial.hu/, és a http://digiretus.hu/ oldalakat. Ott is találhatsz magyar leírásokat (bár a Photoshop nyelve eredetiléeg angol, és a jó leírások többsége angolul van...). -
bo1nyo3 #6291 Segítsetek légyszi!
> Hol találok a PhotoSphop 7.0-hoz magyar leírást? Valaki azt üzente egy másik topikban, hogy a dobozában. Nagy ész volt!!!!!!!
> A másik gondom, hogy Xara3D6-ban nem tudom gifben menteni a munkát, mit kell csinálnom, hogy gif-be mentse ? Köszönöm annak, aki segít. -
izb #6290 -kiterjesztése nem megfelelő
-Nandubbal szedd ki a hangot
-
Van egy koncertem, .avi-ban. Van egy programom, amivel letudom szedni a hangsávot róla. De mikor megnyitnám vele, nem engedi megnyitni, olyan hibaüzenetet ír ki, hogy nemtámogatott formátum. Minden más .avival működik..
Ötletek? Köszi. -
ezt használjam?: cinema craft encodered
az avidvd ezt írja mikor átkarok konvertálni: All jobs done -
izb #6287 Milyen progit használsz a avi2dvd progin belül videókódolásra?
mert ha van cinema craft encodered, akkor használd azt.
-
Ezt meg regebben talaltam valahol, hatha segit.
Avi-ba felirat égetése
A következő leírásban található codec lehet másféle is, de annak a beállításait nem tudom. Én így szoktam csinálni, nekem így vált be, ezért nem is akarok változtatni rajta. Remélem azért így is tudok segíteni, és a programok közé azért ez a codec is bekerül, hátha másnak sincs kedve kísérletezgetni.
Milyen programok kellenek hozzá?
- VirtualDub 1.5.10
- Subtitler.vdf plugin
- VSFilter.vdf plugin
- DivX 4.12 Codec
1.) Elsőként a két plugint a VirtualDub „plugins” könyvtárába kell rakni.
A „Subtitler.vdf”pluginnal .ssa feliratot, a „VSFilter.vdf” pluginnal meg minden egyéb (.ass, .srt, .sub..) feliratot lehet az aviba beleégetni.
2.) Megnyitjuk a VirdualDub progit.
File => Open video file => Betöltjük az avinkat
(Ogm-et és mkv-t nem lehet, azt előbb át kell konvertálni aviba, vagy kiszedni belőle az avi-t és az audio-t külön virtualdubmod-dal, ráégetni virtualdub-bal, majd újra hozzárakni az audiohangsávot a kész feliratos avinkhoz).
3.) Video => Filters… =>Add => itt már ott van a két pluginunk, vagyis ha .ssa-t akarunk beégetni, akkor itt a „subtitler”-re kell duplán rákattintanunk (Avery Lee jobb oldalt), ha minden egyéb feliratot, akkor meg a „TextSub”-ra (Gabest jobb oldalt).
Ha a „subtitler” kellett nekünk, akkor bejön egy ablak, betöltjük az .ssa-t, és mást nem kell itt átállítani => OK és mégegyszer OK.
A „TextSub” esetén simán csak megnyitjuk a feliratunkat és OK.
4.) Jön a tömörítés beállítása. Ha ezt a lépést kifelejtjük, akkor szépen a vinyónkról elfogyaszt kb. 20-30 gigányi (!!) szabad területet, de lehet hogy többet, nekem eddig ez volt a maximum, mivel már velem is előfordult egyszer-kétszer J.
Video => Compression… => Itt duplán rákattintunk a DivX Codec 4.12-re
(Itt van az, hogy én ezt használom, de más codecet is ki lehet próbálni, vagy épp a legfrissebb DivX-et, csak azoknál a beállításokat nem tudom)
Jobbra „Configure”, és beállítunk pár dolgot:
- Balra fent „Variable bitrate mode: 1-pass quality-based”
- Performance/Quality: Slowest (el lehet térni ettől a beállítástól)
- Jobbra középen „Encoding quality: 97%” (én ennyire állítottam, ettől szintén el lehet térni)
Minden más beállítás maradjon, ahogy volt => OK és mégegyszer OK.
5.) Video => Full processing mode
6.) File => Save as Avi, és elkezdi a munkát. Sokáig tart! Egy 22 perces részt kb.25 percig csinál.
---------------------------------------------------------------------------------
1. Letöltöd a virtualdubot innen:
http://www.doom9.hu/Soft21/Editing/VirtualDub-1.5.9.zip
2. Felinstallálod.
3. Letöltöd a filtert innen:
http://www.doom9.hu/Soft21/Subtitles/subtitler-2_3.zip
4. a Subtitler.vdf file-t bemásolod a virtualdub/plugins mappába
5. letöltesz egy subtitle szerkesztő programot:
http://viplay.cs-wuzz.com/downloads/subtitleworkshop106.zip
vagy egy bármilyen sub/srt to ssa convertert, pl.: http://www.divx-digest.tv/software/subtitle/SRTtoSSA.zip
[ajánlatos mindkettő. Workshop jó ha van subtitle szerkesztés miatt, a converter pedig tud fontot, színeket, pozíciót, felirathátteret szerkeszteni]
6. a, Felinstallálod a subtitle workshop-ot, és a kívánt subtitlet save as-ként elmented sub station alpha (ssa) formátumként.
6. b, az srt to ssa converterrel átkonvertálod az srt feliratot (ha más a kiterjesztése használd a workshopot) ssa-ra.
A lényeg az, hogy a feliratod ssa kiterjesztésű legyen.
7. Virtualdubbal megnyitod a kívánt avi-t.
8. Aztán: video/filters/add.../subtitler (itt kell lenni ha a vrt filet beraktad a pluginokhoz)/ok
9. Megjelenik egy subtitler: configuration ablak, itt be kell tölteni az ssa kiterjesztésű feliratot (a beállításokkal nem kell foglalkozni)
10. Show preview-vel megnézheted hogy néz ki a felirattal a film.
11. Ha megfelel, akkor video/full pocessing mode (lényeg: ne legyen a direct stream copy beállítva)
12. majd video/compression (beállítod a tömörítést) [Legegyszerűbb a file informationnal megnézni az eredeti beállításokat] {valahogy tudja menteni magától is eredeti kompresszióval, de nem tudom hogyan}
13. Végül file/save as avi és elmented (kell egy kis idő amíg végigmegy)
-
Pasicomsales #6285 Hi
Az eMule-lal olyan problémám van hogy ha leszsdek valamit pl ISO hiába mountulok nem indítja el. Szkripthiba vagy a gépemmel van valami? -
Hello
Van 1 kis problémám ez a g*ci "mswinsfixers.exe" mia f*sz lehet, mert minden indításkor fut, használja procit és nincs net, ha kikapcsolom akkor már van internet. Ha vki tudja mi ez kérem segítsen. -
az avi2dvd nemkonvertáléja át egyáltalán
a convertxtodvd pedig nem rakja rá a feliratot -
izb #6282 mi az hogy nem megy? -
csá nekem olyan program kéne amivel avi formátumból dvd formátumot tok csinálni
és feliratot is rá tudom tenni
próbáltam az avi2dvd-t de az nem megy
se a convertxtodvd
Segytsetek köszi -
Válogass kedvedre -
Programvadász #6279 ATW,UW,CJB de hát ez a te döntésed hova akarod SZERINTEM az atw a legjob! -
A Thermaltake Silent Boost leírásában a következő szerepel:
Application for AMD Athlon XP up to 3400+ & AMD Sempron up to 2800+
Tehát jó AMD Athlon XP processzorokra egészen a 3400+-os fajtákhoz; és SocketA-s Sempronokhoz 2800+-os fajtáig.
Neked egy AMD Athlon 2200+-os procid van, ami SocketA-s; így tuti jónak kell lennie rá (még egy "öreg" SocketA-s AMD Duron-ra is jó lenne). -
Az mitől lehet, hogy amostanában, ha *avi -t játszok le akkor megy szépen a kép és kb 10 mp- enként egy pillanatra megakad a kép, aztán rögtön be is hozza magát.
De ez negyon idegesít. Miért lehet ez?
Az kizárt, hogy a CPU-m nem bírná, meg eddig is jó volt.