20838
Segítséget kérek
  • Ewaa
    Sziasztok!
    Lenne egy kérdésem, nem tudom hova forduljak, talán itt tud vki segíteni.
    Szóval a gondom az, hogy bármilyen videószerkesztő programot használok a gépemen (Pinnacle VideoSpin, Windows movie maker, stb...) mindegyiknél gond van a hanggal.
    Ha megnyitok egy hangfájlt mindig jön egy hibaüzenet:
    Incorrect bass.dll version (2.3 is required).
    Mit lehet ezzel kezdeni?
    Már próbáltam bass.dll fájlokat letölteni, de nem segített, mindenféle formában probáltam rákeresni, de nem találok megoldást sehol!
    Előre is köszönöm!
  • Evin
    A drivert érdemesebb közvetlen a gyártótól letölteni.
    Viszont ha jó a driver, és az eszközkezelőben is fel van ismerve, akkor nem lehet, hogy: rossz helyre van dugva a hangszóró, le van némítva stb?
  • picinho
    tölts le egy illesztőprogramot netröl, googleben ird be "motherboard driver audio realetek"
    Sziasztok!

Ismerősőmnek újratelepítettem az xp-t. Felraktam a hangkártya drivert, de az istennek nem jön hang a hnagszóróból. A beállításoknál semmi nincs letiltva...

Mi lehet a gáz?
  • picinho
    nekem az lenne a problémám, hogy van egy fórum, aminek a tartalmát csak bejelentkezés után láthatjuk tagok. De most lett egy bökkenő:
    tévedésből, vagy nem, nem tudom de kitiltottak, és az oldalra nem lehet regisztrálni.
    Nem tud valaki egy módszert amivel megnézhetném az oldalt?
    Emailek is jöhetnek, ha esetleg ez nem publikus dolog
    [email protected]
  • Hegi90
    Hello! Lenne egy sürgős kérésem!

Tegnap az egyik itthoni gépen teljesen elszaporodtak a spywarek és a vírusok. Felraktam rá az avastot, ami a boot előtti ellenőrzéskor sikeresen talált párat, köztük Swizzor nevűt is. A gép továbbra is vírusos maradt, azt majd újra fogjuk tenni később, de nem ez a probléma.

Egy másik itthoni gépen már egy ideje lejárt a nod, gondoltam arra is felteszem az Avastot. Boot előtti indításkor ezen is talált 5 swizzor fájlt, mindegyiket töröltöttem. Utána elindult simán, de a következő indítás már tetűlassú lett. Még a windows csík is akadozott picit. Nagy nehezen behoztam a feladatkezelőt, kilőttem a nekem gyanús rstrui.exe-t (már rájöttem, hogy a rendszervisszaállítás exe-je vagy mije), és mint a villám, úgy töltött be minden. Kitöröltem a fellelhető öszes rstrui nevű fájlt (2), de még ígyis rossz. Tudom, hogy ez csak "kozmetikai" kezelés volt, de talán így felgyorsíthattam volna a gépet, amíg ki nem pusztítom a vírust.

Kérdés: hogyan tudnám kipusztítani ezt a Swizzort? Olvasgattam neten, állítólag nagyon nehéz :S

Tényleg nagyon fontos és sürgős lenne, ugyanis a gépen dolgozni szoktak, és elég fontos dolgok is vannak rajta (tőzsdeprogram jelszavak, stb). Légyszi segítsetek, vagy adjatok ötletet! Minden hozzászólás segíthet!
  • Monoton
    OKs megvan
  • Monoton
    Üdv!

Adott egy film amire szeretnék tenni magyar szinkront ami megy is. Viszont a film TV-ből felvett, a reklámokat kivágták és ugye itt mindig szokott lenni 1-2 mp "hatásszünet". Na most a szinkronfájl pedig DVD-ről van.

Melyik programmal lenne legegyszerűbb a hangsáv egyes részeit csúsztatni, "tologatni"?
  • Evin
    Igaz. Nem szoktam ennyit írogatni, és nem figyeltem mit köszöntek meg. Van ilyen.
  • kas123
    jogos, nem is néztem h micsoda csak megköszöntem :D

neked meg köszi :)
  • zvaragabor
    Azt hiszem ez nem kasnak akart menni.

Kas: Mert nincs beállítás hozzá. Egyszerű program, jobb klikk helyi menüből tudod elérni az újratöltődés idejét.
  • kas123
    köszi
  • Evin
    Így kell beállítani:
    Outlook
    Outlook Express

spidey
    Nem volt véletlen monitorcsere?
  • kas123
    köszi

felraktam, de nem tudom beállítani, nem aktív a "beállítások" fül, így nem működik:S
  • spidey
    Üdv! Tegnap elindítom az otthoni gépet, és a Windows boot logo után elmegy a kép, csak hang van, jelzi, hogy bejelentkeztem. Safe módban megy rendesen. Még megpróbálok ma egy rendszervisszaállítást, de van valakinek ötlete arra, hogy mit lehet még csinálni, ha az sem oldaná meg? Windowst nem akarok újratelepíteni, iTunes authorizáció miatt.
  • Evin
    Gondolom bent nem kell,de a t-online-nál kell hitelesítés. Valahol a fiók beállításaiban van; hitelesítés kérése vagy ilyesmi. És ott meg kell adni (azt hiszem)a neted reges nevét és jelszavát.
  • Noodlee
    Melóban nem.
    eurowebes SMTP-vel remekül üzemel, csak otthon xar a t-online.
  • Evin
    Melóba is t-online van?
    Ha jól tudom kifelé hitelesítés kell.
  • Noodlee
    Hiho!

Outlook beállítási, illetve levél küldési problémám van.
    A fiók beállításainál a tesztüzenet elküldése után ezt a hibaüzenetet kapom:
    "E-mail tesztüzenet küldése:Nem sikerült elküldeni a tesztüzenetet. Ellenőrizze az E-mail cím mezőt."

Melóból működik, minden beállítás ugyan az, csak a kiszolgáló SMTP más.
    Otthon a mail.t-online.hu nem működik.

PLX HALP!
  • Evin
    Nem mindegy, hogy képernyőt, vagy weboldalt.
    Firefox-hoz: Reloadevery
  • kas123
    Üdv egy olyan program kellene nekem, ami x időnként frissítené a képerőnyét (1 weboldalt a firefoxban), tud valaki ilyet?
  • Evin
    Attól, hogy hibás a lemez, még elindul a film, de vélhetően nem fogod tudni végignézni. Takarítsd meg, ha koszos, de ha ezután sem lehet lemásolni, akkor szerintem annak annyi. Talán előbb meglesz, ha újra letöltöd.
  • blc
    Üdv Mindenkinek!
    Ki tud segíteni?
    Konvertálom a meglévő filmjeim és egyik cd lévő avi fájlt nem tudom bemásolni a HD-re,kb 36% nál kiírja,hogy olvashatatlan.A médialejátszó elindítja,igaz nem néztem végig,de nem jelez hibát.Van-e olyan lehetőség,progi amivel el lehet olvasni és a HD-re írni.Sajnálnám,ha el kellene dobni.A segítséget előre köszönöm mindenkinek.
  • DJ RX7
    8.0 Pro-nak már sikerült felismerni a hangot, így már tárgytalan. Azért köszi a segítséget!
  • Evin
    AutoGordianKnot, ezzel konvertáld át avi-ba. Ha ott sincs, hang, akkor nincs.
    Nem tudom a Vegas mennyire támogatja a dvd (mpeg2) formátumot. Talán csak nem tudja dekódolni a hangot.
  • DJ RX7
    Üdv!
    MiniDVD-s kamerával rögzítettem a video(ka)t. VIDEO formátumban rögzítettem a dolgokat (a kamerában lévő beállításról beszélek). Felraktam a gépre az anyagot amit felvett a DVD-re. Ezt a videót szeretném szerkeszteni. Amikor beimportálom az anyagot akkor valamiért nincsen hangja. Vagyis a hangsávban nem mutat semmiféle hullámokat. Ezek a fáljok .vob, .bup, .ifo kiterjesztésűek. A VIDEO_TS mappát importálom teljesen. Project-> Import DVD Camcoder Disc-> Source...Browse
    Gondolom, hogy én rontok el valamit, de nem tudom mit. Sony Vegas 9.0-at használok.
  • xHeDex
    Amit adtak annó az vezetéknélküli nethez van de pénteken váltottunk éppen át és most a hangfal fölötti aljzatba kell bedugni nem a hálókártyához. szal ahhozis hálókártya driver kell? meg amikor átkötötték mondta a faszi hogy ezentúl a helyi kapcsolat-on lesz a net, nem a vezeték nélküli hálózaton.
  • Evin
    Ha közvetlen modemre csatlakozik a géped, akkor új kapcsolatot kell csinálnod. Ha routeren vagy máson keresztül, akkor csak a hálókártyát kell telepíteni.
  • LoDMaSt
    Hálókártyád driverét tedd fel.
  • xHeDex
    Csősztök!
    Pénteken újratettem a gépet de most nem tudok csatlakozni az internetre mert a Vezérlőpult->Hálózati kapcsolatok rész teljesen üres. Gondolom kéne valami illesztőprogram/driver hogy a gép felismerje a kábelt amit beledugtam.Itt most konkétan a Helyi kapcsolat ikon kéne és onnantól elérhetném az internetet.
    Válaszokat előre is köszönöm, kérlek írjatok minnél hamarabb!
  • Evin
    Nem hiszem, hogy úgy csinálnának egy cms-hez modult/plugint, hogy a felhasználónak egy 200-300soros fájlban még kézzel állítgatnia kelljen. Más lehet ott a gond; nem jó verzió, másik kiegészítőre épül ami nincs fent stb.
  • Eli Jah
    Ja bocs, rosszat másoltam be:
    így néz ki a 255-299 sor:

} else {
    $file = JPath::clean($file);
    $ret = file_put_contents($file, $buffer);
    }
    return $ret;

Köszi :)
  • Eli Jah
    Hi Everyone!

Szeretnék egy fck editor nevű progit feltenni a joomla-ra, de ezt írja ki hibaként:

"Fatal error: Maximum execution time of 30 seconds exceeded in C:\wamp\www\joomla\libraries\joomla\filesystem\file.php on line 297"

Mit kell átírnom a fájlban?
    Azért nem vágom mert a 295-299 sorok így néznek ki, se érték, se semmi :(

} elseif (JFolder::delete($folder) !== true) {
    // JFolder::delete throws an error
    return false;
    }
    }

Kösz Mindenkinek :)

A php és a joomla fórumban sem segítettek...
  • LoDMaSt
    Segítség kéne Norton Ghosttal, a kérdésem annyi, hogy letöltöttem a 14-eset, és a rendszerpartíciót akarom ghostolni. Ekkor hibát ír ki, hogy nemtudja backupolni, merthogy fut az oprendszer, éshogy próbáljam meg a recovery enviromentből futtatni, ami annyira mondjuk nem meglepő. Elolvastam a haszn. ut-t, meg a faq ot, de sehol sem ír olyat, hogy lenne benne valami boot, vagy oprendszer betöltés előtti időzített funkció, akkor ezzel nemis lehet ilyet? Van még a Norton recovery, amit ha jól olvastam lehet bootoltatni, de az a neve alapján meg nem backupra való. Előre is köszi!
  • Evin
    Kmplayer-t nem használtam, de szerintem ott is automatikusan használja. Tehát ha fel van telepítve, akkor használják a lejátszók. Lényegében olyan, mint egy kódek, ha felrakod akkor megy.
    Irfanview, Infrarecordert: passz.

bandi0202
    Torrent oldalakat tudom ajánlani. 10.5.6-os verziók biztos vannak. A 10.5.7 most jött ki, abból talán még nincs. Ha Intel-ed van szinte bármelyik jó, de ha AMD-d, akkor válogatni kell.

jorik
    Thunderbird
  • jorik
    Sziasztok! Tudnátok ajánlani olyan ingyenes levelezőprogit, amelyik pop és smtp használ? Köszi
  • birdo #15601
    link
  • gotchaaa
    Tudnátok ajánlani egy jó memória-tesztelő programot?
  • bandi0202
    szeretném let0lteni a mac os x leopard progit de nemtalalok hozza linket.Ha valaki tud segitsen koszi.
  • Vardar
    Akkor hol kellene ennek a configuration>update fülnek lennie?