Segítséget kérek
  • Hegi90
    Hello! Lenne egy sürgős kérésem!

Tegnap az egyik itthoni gépen teljesen elszaporodtak a spywarek és a vírusok. Felraktam rá az avastot, ami a boot előtti ellenőrzéskor sikeresen talált párat, köztük Swizzor nevűt is. A gép továbbra is vírusos maradt, azt majd újra fogjuk tenni később, de nem ez a probléma.

Egy másik itthoni gépen már egy ideje lejárt a nod, gondoltam arra is felteszem az Avastot. Boot előtti indításkor ezen is talált 5 swizzor fájlt, mindegyiket töröltöttem. Utána elindult simán, de a következő indítás már tetűlassú lett. Még a windows csík is akadozott picit. Nagy nehezen behoztam a feladatkezelőt, kilőttem a nekem gyanús rstrui.exe-t (már rájöttem, hogy a rendszervisszaállítás exe-je vagy mije), és mint a villám, úgy töltött be minden. Kitöröltem a fellelhető öszes rstrui nevű fájlt (2), de még ígyis rossz. Tudom, hogy ez csak "kozmetikai" kezelés volt, de talán így felgyorsíthattam volna a gépet, amíg ki nem pusztítom a vírust.

Kérdés: hogyan tudnám kipusztítani ezt a Swizzort? Olvasgattam neten, állítólag nagyon nehéz :S

Tényleg nagyon fontos és sürgős lenne, ugyanis a gépen dolgozni szoktak, és elég fontos dolgok is vannak rajta (tőzsdeprogram jelszavak, stb). Légyszi segítsetek, vagy adjatok ötletet! Minden hozzászólás segíthet!