4469
NINCS KÉREGETÉS A TOPIKBAN! FORDÍTÁST CSAK PRIVÁT ÜZENETBEN KÉRJETEK - HA FELAJÁNLOTTA VALAKI HOGY TUD ADNI.
-
#1325 Tökéletesen egyetértek. -
#1324 Már szeptemberben elolvastam :| -
#1323 SPOILER!!!
Szerintem Piton a jó oldalán áll, de az eskü miatt meg kellett tennie Malfoy helyett azt hogy megöli Albust. Egyébként is több kibúvó lett volna amit teljesen értelmetlen lett volna választania. Az egyik, hogy már az eskükör ellenszegül amit majdnem meg is tett de akkor fölösleges lett volna eddigi munkálkodása, hogy Voldemort közelébe férközzön. A másik kibúvó abban rejlett volna, hogy nem öli meg Albust ennek következtében két dolog történhetett volna. Vagy a halálfalók ölik meg vagy pedig az eskü miatt dobja fel a pacskert. Ez esetben két fölösleg fontos ember halt volna meg aki a Voldemort ellen vívott csatában külcsszerepet tölthet be. Az egyik Albus a másik pedig Piton. Azzal, hogy Piton megpróbált volna segíteni nemcsak magát ölte volna meg hanem a már egyébként is halálra ítélt Albus is ugyanúgy meghalt volna. Így viszont mégjobban közel tud férkőzni Voldemorthoz. Valamint kétlem, hogy Albus ennyire félre ismert volna valakit. Annyira bízott Pitonban, hogy nem hinném azt, hogy Piton igazából állt át. A következő dolog ami Piton mellett szól az a beszélgetés közte és Albus között amit az imént már említettünk. Összeszólalkoztak valamin. Valószínűleg pont azt kérte Dumbledore Pitontól mint Harrytől. Bármi történik engedelmeskedjen neki. Dumbledore egyáltalán nem félt a haláltól és ezt Malfoyal folytatott beszélgetése során is kiderült. Bármit képes volt megtenni amivel meg lehet állítani Voldemortot. Ezek után furcsa az a hirtelen jellemváltozás amit Piton érkeztekor láthatunk. Könyörög mégpedig sztem azért, hogy ne csináljon semmi ostobaságot ölje meg és ezzel segítse a Voldemort elleni harcban a varázslótársadalmat... -
#1322 lehetetlen..majd elolvasod az egészet és meglátod hogy miért...!! -
#1321 #1300
És most a mézesfalásról pakolnám be a saját és egy másik ember véleményét:
!!SPOILER!!
Elfelejtitek a lényeget.
Piton NEM használt Avada Kedavrát. Ezt bizonyítja, hogy eddig soha nem látott/olvasott jelenség közepette hal meg Dumbledore. Csak kimondta ezt a két szót. Tudjátok! Álljatok a tükör elé a a mogyorócserje egyik ágával és mutasatok a tükörben látott vkire/vmire és mondjátok ki hangosan: Avada Kedavra!
A másik:
Mivel vmit csak használt, azt CSAKIS hangtalanul tehette. Pont ez kíséri végig a könyvet, azt hiszem, pont DADA-n tanulják. Olyan szépen felépíti az egészet, hogy tudd a végére, hogy nem AK -t használ P.
Tehát:
Egy Avada Kedavrának álcázott varázslatott láthattunk. Az megint más kérdés, hogy D mibe halt bele.
Piton jó, ez sztem biztos. A könyv elején amikor megszeghetetlen esküt köt malfoy anyjával tudja, hogy meg kell ölnie Dumbot, hiszen A megszeghetetlen eskü tárgya éppen az, hogy Malfoy feladatát végezze el Draco helyett hogya ő maga nem képes rá, a feladat pedig Dumb megölése. Hagrid elköpi, hogy Dumb és Piton vitatkozott vmin, éppen azon, hogy ölje meg Dumbot, különben - a megszeghetetlen eskü értelmében - Piton halna meg. Ez el volt tervezve és dumb meghalt. Sztem nincs a halálában semmi trükk. Hogyha nem halt volna meg akkor Pitonnak lenne kapa... Dumb pontosan azért teszi mozdulatlanná harryt, hogy ne tegyen semmi olyat amivel tönkreteszi a tervüket.
És végül: www.dumbledoreisnotdead.com tessék olvasgatni -
#1320 természetesen úgy értettem, hogy 1-2 hét múlva válaszoljon. vagy priviben. -.- -
#1319 tessék várni a spoilerozással még 1-2 hetet szerintem, amíg a nagy többség ki nem olvassa... az angolul olvasók kibírtunk fél évet, bírjatok ki ti is még egy kicsit :) -
#1318 mit gondolsz Dumbledoreról és Pitonról?
én délelőtt fejeztem be az olvasást :) -
#1317 Neeem hiszem el, hogy kiolvastam és most megint várhatok 2,5 évet a következőre... El is ment ettől a gondolattól a kedvem a mai naptól! És abba belegondolva, hogy a következő után már nem lesz mire várni el se hiszem...
De jó lenne egy felejtésátkot magamra nyomni és újra kiolvasni a Félvér Herceget!!! -
#1316 :DDDDDd -
#1315 szétcsaplak vazzeee! :) -
#1314 Punker lehet ma még nem tudsz lejönni a könyvért mert tegnap este hajnali 3-ig MAGUSoztunk így olvasásra nem igazán maradt időm. Ma kezdek bele... -
#1313 xpress fórumát szoktátok nézzni? 4. film rendezőjét szidják rendesen :)
mondjuk jogos -
#1312 na kezdődik már..... -
#1309 Lál
Akkor bízunk Punkerben, hogy jól látja majd a dolgokat -
#1308 Azok nem lesznek. Mert lesz két állásfoglalás. És akik nem Punker oldalán állnak a kérdésben azoknak ban [ofkorz vitzel :pp] -
#1307 Már várom a vitákat :D -
#1306 hehe :D már várom hogy mehessek érte :-))) -
#1305 nem is olyan hosszú amúgy a HBP.. csak annnnyira vontatott néha, hogy nehéz nem letenni... -
#1304 akkor ne itt spam-elj olvass! holnap megyek! :) -
#1303 Az 5.-ik részt úgy olvastam ki, hogy reggel 9kor elkezdtem és este 11-re fejeztem be... :)) Nem hagytam ki semmit csak azért volt ennyi idő mert a végére annyira fájt a fejem meg a szemem, hogy 1 oldal elolvasása 4-5 percbe tellett... :DD -
#1302 egyébként mennyi a magyar könyv??mint anno az angol? lehet megveszem :D -
#1301 :( -
#1300 SPOILER
Szerintem Piton a jó oldalon áll. A Severus, please egy kérés volt, hogy P megtegye -
Szid #1299 Kiváncsi vagyok én is, milyenek lesznek a reakciók.
Nem tudom eldönteni melyik volt jobb, az 5-ös v. a 6. rész -
#1298 Én szeptemberben olvastam, jó volt, szép volt, de vitát fog kavarni. :# -
#1297 :DDDDdd végülis kilehet olvasni 1 nap alatt, csak skippelni kell az uncsi részeket -
#1296 nem olvastam nem rendeltem, Myth-nek van 1 napja elolvasni a sajátját utána elveszem tőle -
#1295 Az se rossz (Y) Btw, te is megrendelted a könyvet? Vagy te már angolul olvastad? :p -
#1294 itt is van már 30-40 centi biztos. -
#1293 Akkor ő mégszerencsésebb :) Én majd bemászhatok érte a belvárosba a hóviharban.. most is akkora hó esett o: -
#1292 neki ma postázzák -
#1291 Hát mostmár csak napok kérdése és mehetek a példányomért :-))) -
#1290 Én is imádom az egész Hp világot. -
knightbali #1289 Én nagyon bírom a Harry Pottert, várom azt a napot amikor az összes részét kigyüjthetem. -
#1288 Eddig két részt olvastam angolul de egyikse a 6.-ik volt... :)) Nem tudom valahogy nem volt kedvem belekezdeni, mert eddig úgy olvastam a többit, hogy előtte 6-7szer már olvastam magyarul és aztán angolul viszont ezt még nem tudtam magyarul... :) És nem szeretnék elsiklani kisebb dolgok felett sem! :D
De nagy önmegtartóztatás kellett, hogy ne kezdjem el olvasni... :)) -
Szid #1287 Ha jól tudom november végén -
#1286 ott mikor jelent meg? -
Szid #1285 Milyen jó, h. én már elolvashattam szlovákul :o)) -
#1284 kizárt dolog hogy te ne olvastad volna angolul :PP
én mondjuk várom mindenképp elolvasom magyarul is :)