Harry Potter

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Punker
nem az a bajom hogy négerek vannak a filmben hanem az hogy szinesbõrûeket raktak be akik a könyvben nem szerepelnek csak azért hogy ne csak fehérek legyenek benne.....

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

wizy
hát jah:-) azon még meglepõdtem, hogy (mittudoménhol) James Potter az Jakab:-)))

\"- Gondolj egy számra, bármelyikre. - Ööö... öt! - Rossz. Na látod?!\"

Dzsini
hát, ott azért volt mit tornázni, hogy normális név legyen és át lehessen rendezni... ahogy az Erised/Edevis tükörnél is 😊

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

wizy
ja nem, tévedtem; a Tom Rowle Denem-es a legkatasztrófálisabb:-)) milyen neveket ki nem találnak:-)

wizy
sztem ez a legdurvább:-))
He-Who-Must-Not-Be-Named = Der, dessen Name nicht genannt werden darf

wizy
uristen, mik vannak:-))

Dzsini
most nézegetem, azért van még pár bravúros fordítás szerte a világon 😊 õsi görög, walesi, kínai, eszperantó... meg néhány elterjedtebb:
http://www.eulenfeder.de/int/gbint.html

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

wizy
de azért elismerésem a forditonak:-)) nekem is vannak német ismerõseim, és azokkal nemrég elkezdtünk beszélni a Hp-rõl. a csajnak nem jut eszébe McGalagony neve, mondom neki. aztmondja hogy nem, de hasnolno. mondom de igen, nézd meg, odaadom neki a könyvet, megnézi, és mondja, hogy náluk ugye nem McGalagony, hanem McGonagall vagy mi:-))

Dzsini
huuuu, én nagyon sok vitába keveredtem emiatt egy lengyel ismerõssel, náluk minden név maradt az eredetiben, nálunk meg - ahogy az nekem kiderült amikor elkezdtem kiolvasni angolul - szépen a nevek nagy része ki lett cserélve 😊 - szóval kérdéses, hogy ez jó-e, mi így szoktuk meg, hogy a beszélõ nevek le vannak fordítva. származik ez onnan, hogy magyarföldön nem volt szokás nyelveket beszélni, és emiatt a fordítás és a szinkronizálás általánosan elfogadott, és igencsak magas szinten mûvelt dolog 😊 csak mire beletanultam az angol nevekbe, hogy jól tudjak beszélgetni errõl is... :o) (ami a legjobban meglepett az a háznevek, és a tanárok átnevezése - Pitonról gondolta a fene, hogy nem Python hanem Snape 😄DDD )

wizy
jah:-)) tényleg, én már olvastam/olvasom a HP4 angol verzioját (gépen megvan), és egy csomo név nem ugyanaz mint a magyarban. persze gondoltam, hogy egy angol olyat nem mond, hogy bumfolt, de akkor is...... és azokon is elcsodálkoztam, hogy milyen jol megoldották a nevek forditását. pl Kupor=Crouch, Szipák=Snuffles, meg ilyenek. tök jol megoldották:-)

Dzsini
Polákia az Lengyelország 😊)) a mazuri tavak meg az északkeleti rész, majdnem a litván határnál... gond, hogy nem nagyon hegyvidékes...
nehéz hegyvidékes, tavas, északon levõ környéket találni a térképen, ami legalább szlávos vidék (és mondjuk sokszáz évvel ezelõtt németek lakhatták...) leginkább valahol a baltikumban lehet... ráadásul hogy keveredett oda a bolgár Krum, és miért tanultak meg angolul ilyen akcentussal? :o) (és milyen nyelven folyik az oktatás? - egy Karkaroff nevû headmaster-el... aki elõtte már járt angliában, és akcentus nélkül beszéli az angolt)

wizy
polákia? mazuri tavak? az merre van?:-)

Dzsini
nem rossz ötlet polákia 😊 fent a Mazuri tavaknál könnyedén

Mhosah Myth

Gigabyte GA X48 ds5 rev2.1| Core2Duo E8200@3,4Ghz | 2x2Gb DDRII OCZ Reaper kit 800Mhz@1020Mhz | Sapphire Radeon 4890 vapor-x 1gb OC | 500Gb WD SataII | FSP Bluestorm II 500W táp

Mhosah Myth
Vagy lengyel...

Gigabyte GA X48 ds5 rev2.1| Core2Duo E8200@3,4Ghz | 2x2Gb DDRII OCZ Reaper kit 800Mhz@1020Mhz | Sapphire Radeon 4890 vapor-x 1gb OC | 500Gb WD SataII | FSP Bluestorm II 500W táp

wizy
dzsini: kösz:-))

Mhosah Myth
Mozi után a rendelõbe?

Megoszlanak a kritikák az új Potter-filmrõl, abban azonban mindenki egyetért, hogy az új rendezõ, Alfonso Cuarón borús, vészjósló hangulatú jelenetei sokkal jobbak, mint a gyerekfilmeken edzõdött Chris Columbus alkotásai. "Úgy érzem, a Harry Potter világa ilyen, és bár a forgatókönyv sokat módosít az eredeti cselekményen, összességében mégis ez tûnik a leghûségesebbnek a könyvhöz: gazdagság, fantázia, bölcsesség árad a filmbõl" - írja egy filmes portál kritikusa.

A Filmhu írása nem zeng ódákat, sõt, el is tiltaná a gyerekeket a mozitól. "Minden kisiskolás és óvodás szüleit óvnánk attól hogy megmutassa csemetéjének a legújabb Potter-filmet, ha csak nem akarja utána örömmel fizetni a lélekgyógyászt" - írják.

Ezt a hírt most olvastam... Szerintem ellentétben az írottakkal egyáltalán nem volt félelmetes a film. Pont ez a rész készült a kis óvodásoknak és általános iskolásoknak... Ez a film még vígjátéknak is rossz volt nemhogy horrorisztikusnak... Például volt az a gagyi rész amikor Ronék megeszik azt a drazsét és állathangokat adnak ki... Na azon még nevetni se tudtam, annyira x@r volt. Lupin meg azzal a bajszával úgy néz ki mint egy parasztakit most szalasztottak a faluról... Ez a rész minden volt csak nem félelmetes. Az 1-2 jobban megállta a sarat ráadásul félelmetesebb volt. A filmbõl szinte semmit nem lehetett érteni mert szinte mindent kihagytak és a dementorok körüli tóbefagyás olyan gyenge volt hogy az csak na... Meg amikor kvidiccseztek és az ellenfél fogójába belecsapott a villám az meg még gyengébb volt... Alfonso Cauron nem tudom mit vett be a forgatás idején de az biztos hogy nem teljesen komplett az ürge... Hála a jó égnek hogy nem õ rendezi a negyedik részt!!!

wizy
igen, a név elég németes, de a durmstrangosok közt van olyan diák, hogy Poljakov...... tudod, õ ette le a talárját..... de a Poljakov inkább oroszos név, nem?

Dzsini
http://www.hpfgu.org.uk/faq/geography.html
itt felsorolnak jónéhány indokot sok országgal kapcsolatban - ellenérvet egyelõre csak Lettország nem kapott (tulajdonképpen nem is rossz ötlet, északon van, sok német él(t) arrafele hogy a név is jó legyen...)
Hogwarts pedig fent a gyönyörû Skóciában 😊

Dzsini
mivel a név németes inkább (szerintem) talán inkább északnémet, vagy svéd-norvég... esetleg az orosz-norvég határ (de az nagyon messze észak)

wizy
hát egy bolgár szerepet nem is tudna eljátszani jol más, csak egy bolgár:-))
arra már rájöttem, hogy a Beuxbatons-osok franciák, de a Durmstrang-sosok? Oroszok?

Dzsini
Krumról annyi biztos, hogy egy bolgár srác lesz, Szófiában volt a casting

wizy
krumra meg bumfoltra leszek nagyon kiváncsi:-))

Dzsini
megvannak már Fleur meg a többiek is, csak mivel vizsgaidõszakban vannak, ezért nem árulják el egyelõre a személyüket.

wizy
igy már ok, köszi:-))
hát ja, vki ilyet képzeltem el chonak:-)

Dzsini

wizy
nekem nem nyitja meg a képet

wizy
enyje, ez itt nem a tékelés helye:-)

Dzsini

Katie Leung - õ lesz Cho Chang, májusban volt a casting

500!!!_
499
498
wizy
ja meg Lee Jordan:-))

Dzsini
#492: a film a mai angliában játszódik, ahol jelen vannak a színesbõrûek is. csak tudod ott nem szokás annyira emlegetni, hogy valaki nem olyan bõrszínû mint a másik, így a fõszereplõk mellett normális arányban természetes, hogy vannak színesbõrûek is (van más ok a fajgyûlöletre a könyvekben). ugyanúgy az india is jelen van, csak szerepet is kap (a Patil ikrek), és ázsia is (Cho Chang)

wizy
meg is fogom nézni, nem kell attol félni:-)))

Mike
szerintem jó a HP3 nézd csak meg nyugodtan

[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray

Mike
jaja, én rendezem

[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray

Punkerwork
engem a könyvben nem szereplõ niggerek idegesítettek a suli hemzsegett a filmben dagadt fekákkal 😊

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.

LezLee
A 4.iket nem Cuarón rendezi, hanem Mike Newell.
tényleg olvastam vhol, hogy Csifó Dorina (a barátokközt noémi) is szinkronizál vkit a HP-ben.... nem tudjátok, hogy ki lehet az? engem most ez idegesit nagyon:-)))

Bandew
Amúgy Hermione magyarhangja pocsék!

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.

wizy
hát ja. én kb. két évvel ezelõtt szülinapomra kaptam egy havertól a HP2-t Cd-n, angolul, feliratosan. azota unalmas perceimben párszor már megnéztem, és nemrég láttam a HBO-n a magyar verzioját...... sokkal jobb az eredeti:-))

Punker
az biztos eleve a magyar fordítás sántít eléggé, pont mint a gyûrûk urában.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

wizy
hát én meg fogom nézni a moziba a haverokkal ez már biztos; most már kiváncsi vagyok a filmre:-))) de lehet, hogy a netrõl letöltöm elõbb, és itthon nézem meg feliratosan, mert szerintem az eredeti hangjuk sokkal jobb, mint a magyarhang:-))

Mhosah Myth
Hát nem tom Wizy én azt ajánlom neked hogy ne is nézd meg... Fõleg ne moziba mert azzal csak a pénzed megy el... De ha megnéznéd kíváncsi leszek a véleményedre...

Mhosah Myth
Ha Alfonzo Cauron csinálja a 4-et én már mindent el tudok képzelni... 😞(( Abból még több ki lesz hagyva... Nem tudom miért nem csináltak Harry Potterbõl is 3 órás filmet akkor valamivel jobb lehetett volna a három... Sztem a Kóbor Grimbuszos rész nagyon el lett qúrva... Meg szinte az egész film...

wizy
a 3-at még nem láttam, de a ti elmondásaitokból kihámoztam, hogy mennyi mindent sikkasztottak el...

Punker
nem lepõdnék meg a 3.a-t is teljesen szétcincálta.

wizy
és akkor........ nem lesz benne a Sötét Jegy se? akkor az már nagyon cink lenne.....

Punker
még az is lehet