4469

NINCS KÉREGETÉS A TOPIKBAN! FORDÍTÁST CSAK PRIVÁT ÜZENETBEN KÉRJETEK - HA FELAJÁNLOTTA VALAKI HOGY TUD ADNI.
  • z0ty #1407
    persze hogy fontos, csak az eddigi filmekben nem azzal foglalkoztak, hogy mi a fontos. a lényeg az volt, hogy minél jobban eladható legyen ez a... áh...
    [ELKESEREDIK]
  • Dying Soul
    Szerintem is megpróbálják majd minél nagyobb célközönség elé tárni a filmet, ami csak erős csonkítás esetén lehetséges
  • Hmuda
    De most igazából a könyv az érdekes, mert az az "eredeti" és eddig csak a hatodikban volt szó arról a kézről.

#1403: már a könyv hátára is rányomták a 12-éven felülieknek szöveget és azért minimum kettő a három felsorolt dologból fontos (az utolsó alapvető, hogy miért, a zombik meg azért, mert nélkülük nem lenne olyan veszélyes a kiruccanás).
  • Punker
    nem a másodikban volt róla szó? DVD-n a kivágott jelenetek között van.
  • z0ty #1403
    az eddigi filmek színvonalát ismerve a fehéren írt részeket nyugodtan kihagyják belőle. minek az, ugyebár.
  • Hmuda
    Amúgy ha a durvább részeket benne hagyják a filmváltozatban, akkor ki milyen besorolásra tippel?

Én személy szerint egy 16-ost várok.[szin=white] Zombik, egy mellkasi sebből majdnem elvérző Malfoy, Dumbledore hidegvérű megölése (hagyjatok az elméletekkel, majd a hetedik részben kiderül :P).
  • Hmuda
    Hm. Már kétszer végigolvastam a sorozatot, de vannak dolgok amikre csak a hatodik részben találtam utalásokat. Pl Malfoy "Dicsőség Keze". Ezt én eddig csak a Félvér hercegben olvastam, de Ronék úgy emlegetik, mintha köztudomású lenne, hogy van neki ilyen cucca.

Amúgy a nagy elméletgyártó manufaktúrába ne felejtsétek el beleszőni Féregfarkot. Harry megmentette az életét és Dumbledore szerint ez olyasmi amit minden varázsló tiszteletben tart, még a leghitványabb aljanép is, mint Pettigrew.
  • tigeroo
    jóvan, egyébként nekem nincs meg E-bookban
  • loga
    Mondom nem vagyok itthon vagod? Angolul meg megvan de magyarul akarom olvasni.
  • tigeroo
    monitort bámulva élvezetesebb lenne? gondolom nem nyomtatnád ki..

[hajnal 3-kor?!]
  • loga
    Valaki meg tudna dobni a Fonix Rendjevel privben megadom emilemet.
    Nem lusta vok lemenni a konyvesboltba hanem most nem tudom beszerezni a neten meg nem talalom, csak az angolt az meg nem lenne olyan elvezetes.
    Elore is koszi!
  • Bandew
    :-D
    Amúgy annyi dolog maradt nyitva, hogy szerintem elég hamar el fog készülni a 7. résszel, nyílván már teljesen megszerkesztette a befejező részt is.
  • Punker
    azért Rowling-tól szemét húzás hogy a könyv végén 1 rohadt szó nincs az elmenekült halálfalókról, nagyon sok dolog kiderülhetett volna vagy legalább utalás lett volna de nem jobb az ha a rajongóg gyártják a teóriákat még vagy 1-1,5 évig. (lehet most is fordítják neki a fórumokat és lopja az ötleteket :)
  • Bandew
    Én nem akarok senkit sem megygőzni, mert egyikben sem hiszek (vagy mindkettőben?). A lényeg, hogy a dolgok jelenlegi állása szerint Piton alapvetően rosszat cselekedett.
  • Dying Soul
    Engem sikerült, még szeptember végén :D
    Igaz, ő a kedvenc figurám szal én végig hittem, hogy ez nem lehet olyan száraz igazság..
  • Punker
    a végén kiderül hogy Harry zabi gyerek és igazából Piton az apja :)
  • Mhosah Myth
    Szerintem erre a Piton jó vagy rossz dologra akkor érdemes visszatérni ha már elolvastuk a 7.-ik könyvet... :)) Már csak azért is mert nem nagyon tudjuk egymást meggyőzni a másik igazáról, szal hagyjuk...
  • Bandew
    Szal amit írtam:
    Ha Dumbledore számításból halt meg, akkor nem bölcs ember hanem "csak" intelligens.
  • Bandew
    Hát nem tom. Esetleg még egy-két hétig addig változtassuk meg a topik nevét valami spolieresre, hogy aki benéz az számítson a dolgokra.
  • Bandew
    Fúúú köszi!
    Nagyon besz@rtam egy pillanatra. Én megölném azt aki ilyen infókat közöl velem. :)
  • Bandew
    Na bassz!
    Remélem gyorsan javítják és addig csak azok jönnek be, akik olvasták...
  • Punker
    emberek mi legyen a spoiler-es hozzászólásokkal? én ma végzem ki másodszor a könyvet szal szerintem akit nagyon érdekelt az már elolvasta.
  • Gorvik #1385
    Én abból a tényből indulnék ki, hogy Rowling interjúiban Dumbledoret mint bölcs, mindenttudó emberként írja le. Ergo D okkal halt meg, és még tudott is róla, hogy meg fog.
  • David01
    Csak jönne már az a 7. rész :)
  • Bandew
    Igen de asszem a HP könyveknél megszokhattuk, hogy a dolgok általában nem úgy alakulnak, mint vártuk.
  • Dying Soul
    A jelek viszont arra utalnak
  • Bandew
    Igen tudom, de épp arról beszélek, hogy ezt a cselekedetet nem lehet kimagyarázni a 6. részben történt dolgok egyikével sem. Szted ha D simán könyörög valakinek az elég indok erre a tettre? Nem, nyílván volt valami a háttérben, ami a 7. részben derül ki, ha egyáltalán Piton jó.
  • Dying Soul
    szerinted miről vitatkozott D-ral P, arra a veszekedésre gondolok, amit Hagrid elköpött harryéknek
  • Bandew
    Dehogynem és teljesen jogosan. Mint ahogy Pitonnak is azt kellett volna tennie.
  • Dying Soul

V után kémkedhet, ill. ez már nem jó szó, a jó szó az hogy mégjobban beépülhet.
    Szerinted, ha a főnix rendje tudomást szerzett volna a dologról, nem ellenezték volna?

Lassan szerintem el lehetne hagyni a a spiiler szinezést, már el lehetett olvasni a könyvet
  • Bandew
    Nem, te túl tárgyilagosan állsz a dolgokhoz. Pitonnak már nincs senkije aki után kémkedhetne. Akkor az egész rend tudta volna ezt. Plusz tegyük fel, így közelebb férkőzik V-hoz és megnyerik a háborút Piton segítségével. Azt hiszed azután tárt karokkal fogadják, mint a hős megmentőt? Pitonnak soha nem lesz már senkije sem. És ez így egy elég rideg terv lenne. Mondom én is sejtek valamit arról, hogy D halála nem volt alaptalan, de ahhoz valami nagy titoknak kell lenni, az számomra semmiképp sem magyarázat, amit te mondasz. Arra is gyanakszom, hogy Piton valóban "jó" még, csak úgy viselkedik, mint féregfark (tehát először mindig a saját érdekeit tartja szem előtt), viszont Piton túl intelligens ahhoz, hogy ilyen legyen.
    Nem ellenezem a feltevést, hogy Piton a jó oldalon áll, csupán ahhoz valami brutál dolognak kell kiderülnie a 7. részben. De a jelenlegi helyzet alapján MINDENT figyelembe véve Piton igenis gonoszat cselekedett.
  • Dying Soul

nem mentette a saját bőrét, ezen vitatkoztak össze, D és P, erről köpött hagrid, az meg teljesen mindegy kinek dolgozik D halála után P, ő kém, illetve pont egy beépített ember, ha tisztázza magát a főnix rendje előtt, akkor hatalmas erővel rendelkezik majd a jó oldal
  • Bandew
    Erre már leírtam a véleményemet. (#1360)
  • Dying Soul
    #1323, gondolkodjunk már
  • Bandew
    Nem, ez akkor is logikátlan! Ez könyörtelen számítás, amit ti írtok, ami nem nagyon illik a HP világához, és D-hoz sem.
  • Dying Soul
    yesyes :D
  • Timbo
    Azt se felejtsétek el , hogy D. már nem sok mindent tehet a követőiért mert legyengült és Voldemort ellen pedig tényleg nincs sok esélye.
    Ha őt legyőzi V. akkor nem marad senki más aki szembeszállhatna ellene, kivéve ha van egy belső ember aki segíthet harrynek leölni V.-t. Szerintem:)
  • Dying Soul
    Makróknál nézd meg, és a szín pedig white
  • Timbo
    Hogy tudok fehéren írni-?:))
  • Dying Soul

Úgytűnik bénán olvastok. Ha nektek a "Severus, please" könyörgés, akkor olvassátok még el 3-szor a könyvet. Elárulom, hogy szoktak könyörögni:
    Severus, please no! -így