Harry Potter
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
akármelyiket idõpontban nézem meg az infóit a filmnek, ezt írja ki a port.hu-n :
színes magy. besz.-feliratos amerikai fantasy, 157 perc, 2005
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott
akkor most melyik
..
A cedrices jelenet, sztem nem volt szívszorító, sõt! Fogtam a fejem, nem bírtam odanézni annyira teátrális volt! Az alatta lévõ vidám zene, meg ujjongás jó volt, de Potter nem volt elég életszagú, ahogy hirtelen elkezd zokogni, és sajna az apa sem. Egy hajszál választja el a jótól, de sajna nem éri azt le. Azaz inkább elérte, de sajna túl is ment rajta és csak egy nagyon hatásvadász jelenetet kaptunk. Nekem nincs bajom az érzelgõs jelenetekkel, mindig próbálom magam beleélni, tehát nem azza volt a baj, de sajna ez sztem nem jött össze. Persze örülök, hogy rád hatással volt, ez is bizonyítja, hogy csak nekem magasak az elvárásaim.
One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.
folyamatosan kussolva játszódjál basszájba.
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
Komolyabbra véve, szerintem túl nagy gond nem volt a színészi játékokkal, mert aki látta az elõzõ részeket az tudhatta hogy nem fog most sem filmmûvészeti remeket látni, de szerintem ennyi pont elég is. A könyvvel összehasonlítva tényleg nem nagy dobás, de önmagában perfekt kikapcsolódás, fõleg hogy már 1 éve nem is olvastam a könyvet, így annyira nem él bennem élesen (annak ellenére sem, hogy többször olvastam..).
Összességében pedig az eddigi legjobb HP film (Y)
na ma én is megnéztem. egész jó lett, és teljes mértékben egyetértek Bandewal meg Hmudával :-) Hermione szinkronhangja vmi iszonyat volt, csak még jobban erõsitette bennem azt az elhatározást, miszerint csak feliratos filmeket nézek. Voldemort visszatérése nekem sem volt elég drámai, maga Voldemort állandóan kapkodott. Sztem Cedric volt a legjobb választás; Dumbledore, Karkarov vagy Kupor személyisége eléggé elszakadta könyvtõl, igy kicsit fura volt :-) Mordonnal meg voltam elégedve, nem volt se rossz, se nagyon jó. A próbák tetszettek, a vizes különösen jól meg volt csinálva :-) a moziközönség is egész tûrhetõ volt. Magára a filmre 8/10-et, mint könyvadaptáciora 3/10-et adok :-))
\"- Gondolj egy számra, bármelyikre. - Ööö... öt! - Rossz. Na látod?!\"
Ezt a mozineten találtam,még a 3.részrõl írják.Nah,ugyanez igaz a 4-re is.Mint film,nagyon jó a HP4,szerintem ez a rész áll legközelebb a könyvek színvonalához.(amugy nekem mind a 4 tetszik,de PL:a 3 elõször moziba nagyon nem tetszett...hatalmasat csalódtam.Aztán megvettem DVD-n,megnéztem mégegyszer,és a 4-ig ez letta kedvenc filmem😊)
http://videodrome.freeblog.hu/
Amugy meg arra jöttem rá,hogy szinte mingid a kisebbség a hangosabb...tehát 10/8 embernek nagyon tetszik a fil,de az a 2 a leghangosabb,akinek nem.IMDB bizonyít...szerintem.
One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.
Tudom, hogy nagyon nehéz jó adaptációt csinálni (a GYU sikerrel járt), de eldobni a jót és rosszal helyettesíteni valamit...
Ez nagy hiba!
Nekem nagyon bejött.
Last night, when I was alone in my room, from out of nowhere, I smelled a fart that wasn\'t mine! -Osaka http://www.spore.com/view/profile/Hmuda XBL: Hmuda Hun
Nagy spoiler Piton? (nagyon kíváncsi vagyok)
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯
Elég régen olvastam már a negyedik részt, szóval kicsit megkopott a tudásom, talán ezért is élveztem kicsit jobban mint a többi olvasó.
SPOILER
A halálfalók egész jók lettek. Az, hogy az egész világkupát porig rombolták, jól mutatja, hogy tényleg nem közönséges varázslók, ezt jól be tudta mutatni a film, a Dark Mark (ha jól emlékszem magyarul a Sötét Jegy) pedig egyenesen fenomenális lett. Nem pont így képzeltem el (sokkal "kézzelfoghatóbbnak", élesebbnek), de tény, hogy nagyon fajintos lett.
Az új szereplõk tényleg hagynak némi kívánni valót maguk után, de azt kell mondanom, hogy Cedric és Cho nagyon jó választás lett. Maga a kupa próbái olyanok amilyenek, nem egetrengetõek de nem is bénák. Amolyan "jó-jó" szinten vannak.
Egyetlen komoly problémám Voldemort visszatérése volt. Tényleg hiányzott belõle az a drámai, világrengetõ változást hozó esemény érzése. Cedric halála se volt túllihegve, pedig sokkal megrázóbb hatást érdemelt volna. Voldemort alakjára már nem emlékszem, hogyan volt leírva a könyvben (most kezdtem el megint olvasni és még csak az elsõ részt frissítem), de tényleg hiányzott belõle az a várva várt feeling, hogy õ egy félelmetes tömeggyilkos aki a csatlósai fölött irtózatos hatalommal bír és az egész varázslóvilág retteg attól, hogy még a nevét is kimondja. Túlságosan "ufósra" vették a figurát ezzel a lapos orral. Szinte már vártam, hogy mikor fog visszaváltozni az arca egy jóképû, de mégis mérhetetlenül gonosz arccá.
A temetõs jelenetnél látszott meg a magyar fordítás egy apróbb hátulütõje, hogy aki nem tudja angolul Voldemort fiatalkori nevét (Riddle, magyarul Denem asszem), az nem igazán fogja fel, hogy most miért is olyan nagy szám az a "Riddle" felirat a temetõben az egyik síron amíg utalásokat nem tesznek rá.
Kicsit komolyabb spoiler a hatodik könyvrõl! De nem súlyos.
A hatodik kötetet elolvasása után engem kimondottan zavart, hogy Piton figuráját a tanulós jelenetnél ennyire poénra vették (mikor osztogatja Harryéknek a taslikat).
Last night, when I was alone in my room, from out of nowhere, I smelled a fart that wasn\'t mine! -Osaka http://www.spore.com/view/profile/Hmuda XBL: Hmuda Hun
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
Gigabyte GA X48 ds5 rev2.1| Core2Duo E8200@3,4Ghz | 2x2Gb DDRII OCZ Reaper kit 800Mhz@1020Mhz | Sapphire Radeon 4890 vapor-x 1gb OC | 500Gb WD SataII | FSP Bluestorm II 500W táp
Gigabyte GA X48 ds5 rev2.1| Core2Duo E8200@3,4Ghz | 2x2Gb DDRII OCZ Reaper kit 800Mhz@1020Mhz | Sapphire Radeon 4890 vapor-x 1gb OC | 500Gb WD SataII | FSP Bluestorm II 500W táp
Természetesen borzalmas élmény volt, a film fizikai fájdalmat okozott (nem vicc), a közönség (20 évnél nem fiatalabb könyvrajongók) végigröhögte a filmet. Mindazonáltal azt kell, hogy mondjam, ez az eddigi legjobb Potter adaptáció.
SPOILER
Természetesen igencsak meg volt csonkítva a film, de ez várható volt, bár dolgot kivettek ami nem annyira fontos (házimanók, Bumfolt, Dursleyék), bár hiányzott pár jelenet. Nagyon sajnálom, hogy a párbeszédeket nem a könyvbõl veszik át, hanem pár idétlen dialógust nyomnak be. Ugyanez a helyzet a humorral is. Ahelyett, hogy a könyvbéli angol humorban bõvelkedne, tele van megszokott geggekkel. Azért néhol szórakoztató volt. A látvány igencsak dominál, bár néhol a képivilág nagyon hajaz a Gyûrûk Urára és ezt nem azért mondom, mert számomra "csak az létezik", hanem mert tényleg így van! Fõleg a színek terén. Persze ez nem baj, sõt. Néhol túl monumentális volt (kviddics világkupa, labirintus), ami miatt elvesztette az érzékeltetést. Az új karakterek szvsz szörnyûek. Mordon inkább egy tréfás alkesz csöves, mintsem tapasztalt, félelmetes, torz mágus. Kupor pedig minden, csak nem tekintélyes finom úriember, akinek szigora elrettenti az embereket. Sztem eléggé hasonlít Hitlerre, lehet, hogy ezzel akartak elérni vmit :-). Maxime borzalmas, nem is mondok róla semmit. Krum csak a nevében hasonlít a könyvbéli alakra, aki egy szerény, visszahúzódó, búskomor fiatalember, csapzott vállal, ügyetlen mozgással. A filmben egy öntelt, kigyúrt izomagy. Fleur szép lány, de nem az a dúshajú véla, bár ettõl eltekintek, mert a filmben nincs szó vélákról. Cedric viszont sztem jól eltalált és Karkarovval sincs különösebben bajom. Dumbledore pedig most sem Dumbledore! Voldemort is igen jól megcsinált lett, bár az elején mikor életre kel, mésmilyen a szeme és az jobban tetszik, mint késõbb amikor normális. Viszont nincs tekintélye. Valahogy kapkod, gyorsan beszél, ez pedig megfosztja a félelmet parancsoló mivoltától. A halálfalók sem rettegnek tõle, nincs kellõ súlya annak, hogy visszatért.
Cedric halála (bár a hulla tényleg döbbenetes volt) nem adta vissza az igazi borzalmat. A diákok utána vígan cseverésznek. A végén lévõ párbeszéd pedig, hogy:
Hermione: Harry! Ezentúl minden másképp lesz?
Harry lassan odamegy a lányhoz, majd a vállára teszi a kezét.
Harry: Igen!
Na itt az egész közönség hahotázásban tört ki és volt olyan is aki nem bírta abbahagyni még kint sem.
Ja és a Hermione-t alakító lány (akármennyire is mutatós) borzalmas színész, amit csak fokoz, hogy a lehetõ legrosszabb szinkront adták hozzá. Olyan mintha egy lány papírról olvasná a szöveget és hangalámondással tálalnák.
Azért már egész jól megszoktam, hogy a filmek rosszra sikerülnek, persze mindig várom a filmadaptációkat és szívesen nézem meg õket, de nem várok csodát.
Nem sok pozitívat mondtam, de azért volt az is :-).
Pl a karácsonyi bál egész jó lett és nagyon örültem, hogy a zenekar, ami fellépett valami furcsa rock muzsikát nyomott és lehet én vok a hülye, de én így is képzeltem a könyvben. :-D
Végülis nem rossz film, de hát a könyvek után nekem szörnyûséges élmény volt, tudtam mit vállalok, meg azért jókat nevettem a bénázásokon. Csak ilyenkor azt sajnálom, ha befolyással van a film a könyvre.
(Punker reménykedj, hogy szombaton nem anyázom végig megint a filmet mint a 3.-ikat mert akkor nem fogsz tudni figyelni... <#nevetes1>#nevetes1>)
ALien
Hermione Ronnal fog összejönni, Harry pedig Ginnyvel 😊 Íme a ]bizonyíték :o
www.mezesfalas.com/kronologia/terkepek/Nagy_csaladfa.jpg
/Spoiler_off
Next PC upgrade: 2022
BUDA > miskolc.
Filmet meg nem tom megnézni hogy van eredeti nyelven, de arra tisztán emlékszem hogy zöld fénye volt a varázslatnak, adava pedig zöld ^^
BUDA > miskolc.
BUDA > miskolc.
BUDA > miskolc.
BUDA > miskolc.
BUDA > miskolc.
Ugyebár a végén Harry kidegeli idõsebb Malfoy-t az meg egy Adava Kedavrát akar mérgében rámondani, de a manó jól kilövi...
Malfoy annyira marha lenne, hogy gyakolatilag 10 méterre a Dumb-tól kinyírá fõhõsünket egy tiltott átokkal?
Hogy magyarázná meg, a valszeg azonnal kirohanó igazgatónak?
- Hát az történt, hohy Harry hirtelen megvadult és azt a a.... öö zoknit lóbálva nekem rontott, és meg önvdelembõl kénytelen voltam, ezt a tiltott átkot használni... Ugye megérti?
idestova - 7 - éve regisztráltam, nem jár ilyenkor valami süti ?
BUDA > miskolc.
nem tudja vaki (nem vagyok nagy fan)
vót má a mozikba az új epizód ? :I
nem tudja vaki (nem vagyok nagy fan)
vót má a mozikba az új epizód ? :I
\"- Gondolj egy számra, bármelyikre. - Ööö... öt! - Rossz. Na látod?!\"