Harry Potter

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Punker
korcs? 😊

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

BADE
Milyen fajtájú macska "Mrs. Norris"?

2010 VB és klubtermékek: http://kep.tar.hu/lonsdaleshop/50636453#2

Dying Soul
SPOILER

Azért kellett letennie az esküt, mert azt hangoztatta,hogy õ ismeri V terveit. Ha nem teszi le az esküt, gyanús lesz a két boszinak, azok beköpik Vnak, és úszott a kém szerep.

geri15
baszki mennyi szpójler -.- ebbõl már tuningmûhely is alakulhatna <#idiota>

folyamatosan kussolva játszódjál basszájba.

tigeroo
SPOILER!!
nem értek egyet a hozzászólásoddal, piton SZERINTEM voldemort mellett áll,
miért kellett volna megesküdnie?? õ így döntött, hisz a 2 boszi Voldemort tudta nélkül kérte Piton segítségét..(bár kitudja hogy nem figyelte õket..) Talán azt gondolta hogy ideje lépni, megöli Dumbledort, jó pont neki + nagyobb zûrzavar roxfortban (hisz csak õ tudja megölni dumbledort...mert dumbi mindenkiben a jót látta, és most az egyszer tévedett..nem vette észre hogy az ellensége kihasználta, hisz még voldemort se tudott a közelébe férközni...jah és ki tudja hogy egy fõ-fõbúját nemtud-e nonverbálisan elsütni😊
vagy ha Piton jó oldalon áll, Dumbledor pedig tudta hogy meg fog halni akkor..>> Harryt meg is tudná ölni Piton, hisz erõsebb nála...a következõ részben meg mint valami jedi párbaj, 2 bûbáj között Piton azzal gyõzködi hogy így kelett lennie, Dumbi is ezt akarta volna, sorry, peace😊 nahszal énmár nem tudok semmit😊 bár jobban örülnék ha Sirius (+ Dumbledor) élne(nek)..
David01
Én a hétvégén olvasom el. Koleszes vagyok már megvettem de itt nemtudok teljesen összpontosítani a könyvre 😊

Punker
na éjjel kivégeztem a könyvet.....hát bakker uccsó részben lesz még kavarás rendesen 😊

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

az elözö ketö miaz bocsánat!! sorry nem figyeldtem

ALien

SPOLIER!!

Mivan ha Dumbledore nem halt meg és a következö részben visszatér csak 1kis álca hogy mindeki aszidje halot közben pedig él és kiterveli hogy gyözenek Voldemort fölött é igy látom a holtestet is biztos meg lehet szinlelni meg mindent és ez aszt bizonyitaná hogy Piton végig a jokal van

ALien

Dying Soul

Igen, õ az elsõ számú gyanúsított, de lehet Rabastan is, aki egy emlékben tûnik fel.
Az egyik Horcrux az lesz ami a black családnál van, volt ott róla szó, hogy a manó bitorolni akart vmit, most nem tudom értelmesen leírni, sry, sietek

Mhosah Myth
SPOILER!

Én személy szerint nem hinném, hogy Harry meg fogja/tudja ölni Pitont. Dumbledore halálával Piton lett a második legerõsebb varázsló Voldemort után. Harry bármilyen átokkal próbálkozott Piton ellen Pitonnak még csak meg se kellett erõltetnie magát, hogy levédje azokat... Szóval szerintem Piton nem fog meghalni. A másik dolog pedig, hogy sztem Piton Dumbledore kérésére ölte meg Dumbledort. Mivel Dumbledore bekerült az egyik festménybe így nyugodtan be tud majd számolni a többieknek arról, hogy Perselus ártatlan és, hogy õ még mindig a jó oldalon áll. <#idiota><#ravasz1>

Valamint Piton jóságát alátámasztó véleményem megtalálható az #1323-as hozzászólásban...

Gigabyte GA X48 ds5 rev2.1| Core2Duo E8200@3,4Ghz | 2x2Gb DDRII OCZ Reaper kit 800Mhz@1020Mhz | Sapphire Radeon 4890 vapor-x 1gb OC | 500Gb WD SataII | FSP Bluestorm II 500W táp

Meg van a fõ történeti csavar! a hetedik rész végén kiderül h meg volt az egész rendezve és Voldemort és az egy éves Harry találta ki az egészet, és eddig a hét kötet alatt minden a tervük szerint alakult... 😄
Sorry az elõzõért nem akartam véletlenül durván spoilerezni...

TEHÁT SPOILER

Én pont az ellentábort képviselem. Sztem Dumbledore-nak el kellett buknia valahogy, mivel a történet szerint erõsebb varázsló mint Harry, de Harry-nek kell legyõznie a gonoszt. Sztem Piton direkt ilyen se ide, se oda típusú karakter. Nagyon tetszett a jelenet ahogy végzett Dumbledore-ral, abba minden benne volt. Nem volt benne semmi trükk szvsz. Dumbledore melléfogott. Lesz csavar a történetben még, biztos vagyok benne, sõt még azt is meg csavarja az írónõ és végül csombékot köt a dologra. De a tényen nem változtat. Piton megölte Dumbledore-t. Hidegvérrel, kegyetlenül, Harry szeme láttára. És ezért bünhõdni fog. Nagyon tetszett a könyv vége. És az is h nem lett ugyanolyan a gyász mint Siriusnál. Sokkal nagyobb a kétségbeesés, mégis Harry képes volt mosolyogni néhány vicces Dumbledoreral kapcsolatos emléken. Szinte ugy éretem mintha az igazgató mondaná neki: "Ne búsulj ezen, vedd fel a harcot, de emellett légy boldog és mosolyogj." Sztem az igazgatóhoz méltó búcsú volt.

Sokkal izgalmasabb kérdések is vannak?
1. Ki az a R.A.B?
Én személy szerint Regulus A. Black-re Sirius öccsére tippelek akivel halálfalók végeztek...
2. Végülis hogy van akkor ez a 7 Horcrux?
no.1 Voldemort Naplója - Harry elpusztította
no.2 A Fekete ékköves gyûrû - Dumbledore elpusztította
no.3 Mardekár Medálja - R.Black elpusztította (a levélbõl kiderül)
és a megmaradt négy:
no.4 Griffendéltõl vagy Hollóháttól valami ereklye.
(Mint tudjuk a kard nem lehet már pedig az az egyetlen ismert griffendél
ereklye. Tehát a hollóhátas)
no.5 Hugrabug serlege
no.6 Nagini
no.7 Maga Voldemort

Tehát 2-t kell felkutatnia Harrynak, majd végeznie kell Voldemort kígyójával és Voldival is... Meg persze jópár szereplõnek halnia kell bûnei miatt: Fenrir Greyback (Lupin és Bill miatt), Bellatrix Lestrange (Sirius miatt), Lucius Malfoy (mert szõke), Perselus Piton (Dumbledore miatt). Rajtuk át kell gázolnia Harrynek, h elérje célját.

3. Hogyan tovább Roxfort?
Sztem az iskola maga marad, de már Harryék nélkül, sztem õk csak egyszer kétszer néznek el a kötet folyamán a suliba. McGalagony igazgatónõ lesz, lesz egy uj (vagy régi) sötét varázslatok kivédése tanár. (Lupin? Mordon? Lockhart?)
SPOILER

próba
Punker
2 órája hoztam el Myth-tõl még bele se olvastam......

Dying Soul
Viszont láttad a spoilert igaz? 😞
Vagy már elolvastad a könyvet?

Punker
ez eddig is így volt nem? viszont 1-2 barom nem tud viselkedn.....

mrzed001
Egyetértek a kultúrált Spoilerezõk nevében 😊)
Szóval Spoiler következik

Érdekes kérdés D. halála és Piton kérdése.
Egy valami nem világos, ha Piton végig velük volt, akkor biztos elmondta D-nak, hogy mi Malfoy feladata, és hogy neki kell bevégeznie, ha Malfoy elbukik. Szóval igen, D. magánóhákat adott Harrynek, de ez valahogy elég kevésnek tûnik ennek a fényében (a helyében sokkal több tudást és varázstrükköt, vagy valamit próbáltam volna átadni).
Zavart az is, hogy nem vitte tovább D. és Harry a DS-t, az egy mekkora egy hatalmas ötlet volt 😊) Ez tetszett a legjobban az elõzõ könyvbõl. D. támogathatta volna a szakkör megtartását, sõt ha helyesli, akkor talán még többen mentek volna el (mint volt Harry felügyelete alatt)

És igen, én is piszkosul sajnálom, hogy már csak 1 rész lesz. Egyszerûen lebilincselõ

Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.

Mhosah Myth
Amíg kiírjuk a SPOILER szót és fehér színnel írjuk be a mondanivalónk addig egy szavad se lehet... <#vigyor1>
Fõleg, hogy te is nemsokára elkezdesz spoilerezni miután kiolvasod a könyvem... <#wave>

Gigabyte GA X48 ds5 rev2.1| Core2Duo E8200@3,4Ghz | 2x2Gb DDRII OCZ Reaper kit 800Mhz@1020Mhz | Sapphire Radeon 4890 vapor-x 1gb OC | 500Gb WD SataII | FSP Bluestorm II 500W táp

Punker
Az összes spoilerezõt ki fogom vágni!

z0ty
igen, én is ezt gondolom... sejtem, semmiben sem lehetek biztos az eddigi könyveket ismerve.

"részeg gólya - kecsapos szója" [11 évezsek kluplya]

Dying Soul
Tökéletesen egyetértek.<#eljen>

Dying Soul
Már szeptemberben elolvastam :|

Mhosah Myth
SPOILER!!!

Szerintem Piton a jó oldalán áll, de az eskü miatt meg kellett tennie Malfoy helyett azt hogy megöli Albust. Egyébként is több kibúvó lett volna amit teljesen értelmetlen lett volna választania. Az egyik, hogy már az eskükör ellenszegül amit majdnem meg is tett de akkor fölösleges lett volna eddigi munkálkodása, hogy Voldemort közelébe férközzön. A másik kibúvó abban rejlett volna, hogy nem öli meg Albust ennek következtében két dolog történhetett volna. Vagy a halálfalók ölik meg vagy pedig az eskü miatt dobja fel a pacskert. Ez esetben két fölösleg fontos ember halt volna meg aki a Voldemort ellen vívott csatában külcsszerepet tölthet be. Az egyik Albus a másik pedig Piton. Azzal, hogy Piton megpróbált volna segíteni nemcsak magát ölte volna meg hanem a már egyébként is halálra ítélt Albus is ugyanúgy meghalt volna. Így viszont mégjobban közel tud férkõzni Voldemorthoz. Valamint kétlem, hogy Albus ennyire félre ismert volna valakit. Annyira bízott Pitonban, hogy nem hinném azt, hogy Piton igazából állt át. A következõ dolog ami Piton mellett szól az a beszélgetés közte és Albus között amit az imént már említettünk. Összeszólalkoztak valamin. Valószínûleg pont azt kérte Dumbledore Pitontól mint Harrytõl. Bármi történik engedelmeskedjen neki. Dumbledore egyáltalán nem félt a haláltól és ezt Malfoyal folytatott beszélgetése során is kiderült. Bármit képes volt megtenni amivel meg lehet állítani Voldemortot. Ezek után furcsa az a hirtelen jellemváltozás amit Piton érkeztekor láthatunk. Könyörög mégpedig sztem azért, hogy ne csináljon semmi ostobaságot ölje meg és ezzel segítse a Voldemort elleni harcban a varázslótársadalmat...

tigeroo
lehetetlen..majd elolvasod az egészet és meglátod hogy miért...!!
Dying Soul
És most a mézesfalásról pakolnám be a saját és egy másik ember véleményét:

!!SPOILER!!

Elfelejtitek a lényeget.
Piton NEM használt Avada Kedavrát. Ezt bizonyítja, hogy eddig soha nem látott/olvasott jelenség közepette hal meg Dumbledore. Csak kimondta ezt a két szót. Tudjátok! Álljatok a tükör elé a a mogyorócserje egyik ágával és mutasatok a tükörben látott vkire/vmire és mondjátok ki hangosan: Avada Kedavra!
A másik:
Mivel vmit csak használt, azt CSAKIS hangtalanul tehette. Pont ez kíséri végig a könyvet, azt hiszem, pont DADA-n tanulják. Olyan szépen felépíti az egészet, hogy tudd a végére, hogy nem AK -t használ P.
Tehát:
Egy Avada Kedavrának álcázott varázslatott láthattunk. Az megint más kérdés, hogy D mibe halt bele.

Piton jó, ez sztem biztos. A könyv elején amikor megszeghetetlen esküt köt malfoy anyjával tudja, hogy meg kell ölnie Dumbot, hiszen A megszeghetetlen eskü tárgya éppen az, hogy Malfoy feladatát végezze el Draco helyett hogya õ maga nem képes rá, a feladat pedig Dumb megölése. Hagrid elköpi, hogy Dumb és Piton vitatkozott vmin, éppen azon, hogy ölje meg Dumbot, különben - a megszeghetetlen eskü értelmében - Piton halna meg. Ez el volt tervezve és dumb meghalt. Sztem nincs a halálában semmi trükk. Hogyha nem halt volna meg akkor Pitonnak lenne kapa... Dumb pontosan azért teszi mozdulatlanná harryt, hogy ne tegyen semmi olyat amivel tönkreteszi a tervüket.

És végül: www.dumbledoreisnotdead.com tessék olvasgatni

z0ty
természetesen úgy értettem, hogy 1-2 hét múlva válaszoljon. vagy priviben. -.-

Dzsini
tessék várni a spoilerozással még 1-2 hetet szerintem, amíg a nagy többség ki nem olvassa... az angolul olvasók kibírtunk fél évet, bírjatok ki ti is még egy kicsit 😊

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

z0ty
mit gondolsz Dumbledoreról és Pitonról?
én délelõtt fejeztem be az olvasást 😊

Mhosah Myth
Neeem hiszem el, hogy kiolvastam és most megint várhatok 2,5 évet a következõre... <#rinya> El is ment ettõl a gondolattól a kedvem a mai naptól! És abba belegondolva, hogy a következõ után már nem lesz mire várni el se hiszem...
De jó lenne egy felejtésátkot magamra nyomni és újra kiolvasni a Félvér Herceget!!!

geri15
😄DDDDd

Punker
szétcsaplak vazzeee! 😊

Mhosah Myth
Punker lehet ma még nem tudsz lejönni a könyvért mert tegnap este hajnali 3-ig MAGUSoztunk így olvasásra nem igazán maradt idõm. Ma kezdek bele...

Punker
xpress fórumát szoktátok nézzni? 4. film rendezõjét szidják rendesen 😊
mondjuk jogos

Punker
na kezdõdik már.....

Dying Soul
Lál
Akkor bízunk Punkerben, hogy jól látja majd a dolgokat<#idiota>

geri15
Azok nem lesznek. Mert lesz két állásfoglalás. És akik nem Punker oldalán állnak a kérdésben azoknak ban <#idiota>

Dying Soul
Már várom a vitákat 😄

geri15
hehe 😄 már várom hogy mehessek érte :-)))

Dzsini
nem is olyan hosszú amúgy a HBP.. csak annnnyira vontatott néha, hogy nehéz nem letenni...

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Punker
akkor ne itt spam-elj olvass! holnap megyek! 😊

Mhosah Myth
Az 5.-ik részt úgy olvastam ki, hogy reggel 9kor elkezdtem és este 11-re fejeztem be... 😊) Nem hagytam ki semmit csak azért volt ennyi idõ mert a végére annyira fájt a fejem meg a szemem, hogy 1 oldal elolvasása 4-5 percbe tellett... 😄D

tigeroo
egyébként mennyi a magyar könyv??mint anno az angol? lehet megveszem 😄
tigeroo
😞
Dying Soul
SPOILER

Szerintem Piton a jó oldalon áll. A Severus, please egy kérés volt, hogy P megtegye

Kiváncsi vagyok én is, milyenek lesznek a reakciók.
Nem tudom eldönteni melyik volt jobb, az 5-ös v. a 6. rész

Yang: Skandi- senior shao wari

Dying Soul
Én szeptemberben olvastam, jó volt, szép volt, de vitát fog kavarni. :#

geri15
😄DDDdd végülis kilehet olvasni 1 nap alatt, csak skippelni kell az uncsi részeket <#idiota>

Punker
nem olvastam nem rendeltem, Myth-nek van 1 napja elolvasni a sajátját utána elveszem tõle <#banplz>

geri15
Az se rossz (Y) Btw, te is megrendelted a könyvet? Vagy te már angolul olvastad? :p