Harry Potter

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

tigeroo
monitort bámulva élvezetesebb lenne? gondolom nem nyomtatnád ki..

Valaki meg tudna dobni a Fonix Rendjevel privben megadom emilemet.
Nem lusta vok lemenni a konyvesboltba hanem most nem tudom beszerezni a neten meg nem talalom, csak az angolt az meg nem lenne olyan elvezetes.
Elore is koszi!

Egyszeru Dal

Bandew
:-D
Amúgy annyi dolog maradt nyitva, hogy szerintem elég hamar el fog készülni a 7. résszel, nyílván már teljesen megszerkesztette a befejezõ részt is.

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.

Punker
azért Rowling-tól szemét húzás hogy a könyv végén 1 rohadt szó nincs az elmenekült halálfalókról, nagyon sok dolog kiderülhetett volna vagy legalább utalás lett volna de nem jobb az ha a rajongóg gyártják a teóriákat még vagy 1-1,5 évig. (lehet most is fordítják neki a fórumokat és lopja az ötleteket 😊

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Bandew
Én nem akarok senkit sem megygõzni, mert egyikben sem hiszek (vagy mindkettõben?). A lényeg, hogy a dolgok jelenlegi állása szerint Piton alapvetõen rosszat cselekedett.

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.

Dying Soul
Engem sikerült, még szeptember végén 😄
Igaz, õ a kedvenc figurám szal én végig hittem, hogy ez nem lehet olyan száraz igazság..

Punker
a végén kiderül hogy Harry zabi gyerek és igazából Piton az apja 😊

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Mhosah Myth
Szerintem erre a Piton jó vagy rossz dologra akkor érdemes visszatérni ha már elolvastuk a 7.-ik könyvet... 😊) Már csak azért is mert nem nagyon tudjuk egymást meggyõzni a másik igazáról, szal hagyjuk... <#vigyor1>

Gigabyte GA X48 ds5 rev2.1| Core2Duo E8200@3,4Ghz | 2x2Gb DDRII OCZ Reaper kit 800Mhz@1020Mhz | Sapphire Radeon 4890 vapor-x 1gb OC | 500Gb WD SataII | FSP Bluestorm II 500W táp

Bandew
Szal amit írtam:
Ha Dumbledore számításból halt meg, akkor nem bölcs ember hanem "csak" intelligens.

Bandew
Hát nem tom. Esetleg még egy-két hétig addig változtassuk meg a topik nevét valami spolieresre, hogy aki benéz az számítson a dolgokra.

Bandew
Fúúú köszi!
Nagyon besz@rtam egy pillanatra. Én megölném azt aki ilyen infókat közöl velem. 😊

Bandew
Na bassz!
Remélem gyorsan javítják és addig csak azok jönnek be, akik olvasták...
<#falbav>

Punker
emberek mi legyen a spoiler-es hozzászólásokkal? én ma végzem ki másodszor a könyvet szal szerintem akit nagyon érdekelt az már elolvasta.

Gorvik
Én abból a ténybõl indulnék ki, hogy Rowling interjúiban Dumbledoret mint bölcs, mindenttudó emberként írja le. Ergo D okkal halt meg, és még tudott is róla, hogy meg fog.

---GO New England Patriots!--- ...és Pittsburgh Steelers!

David01
Csak jönne már az a 7. rész 😊

Bandew
Igen de asszem a HP könyveknél megszokhattuk, hogy a dolgok általában nem úgy alakulnak, mint vártuk.

Dying Soul
A jelek viszont arra utalnak

Bandew
Igen tudom, de épp arról beszélek, hogy ezt a cselekedetet nem lehet kimagyarázni a 6. részben történt dolgok egyikével sem. Szted ha D simán könyörög valakinek az elég indok erre a tettre? Nem, nyílván volt valami a háttérben, ami a 7. részben derül ki, ha egyáltalán Piton jó.

Dying Soul
szerinted mirõl vitatkozott D-ral P, arra a veszekedésre gondolok, amit Hagrid elköpött harryéknek

Bandew
Dehogynem és teljesen jogosan. Mint ahogy Pitonnak is azt kellett volna tennie.

Dying Soul

V után kémkedhet, ill. ez már nem jó szó, a jó szó az hogy mégjobban beépülhet.
Szerinted, ha a fõnix rendje tudomást szerzett volna a dologról, nem ellenezték volna?

Lassan szerintem el lehetne hagyni a a spiiler szinezést, már el lehetett olvasni a könyvet

Bandew
Nem, te túl tárgyilagosan állsz a dolgokhoz. Pitonnak már nincs senkije aki után kémkedhetne. Akkor az egész rend tudta volna ezt. Plusz tegyük fel, így közelebb férkõzik V-hoz és megnyerik a háborút Piton segítségével. Azt hiszed azután tárt karokkal fogadják, mint a hõs megmentõt? Pitonnak soha nem lesz már senkije sem. És ez így egy elég rideg terv lenne. Mondom én is sejtek valamit arról, hogy D halála nem volt alaptalan, de ahhoz valami nagy titoknak kell lenni, az számomra semmiképp sem magyarázat, amit te mondasz. Arra is gyanakszom, hogy Piton valóban "jó" még, csak úgy viselkedik, mint féregfark (tehát elõször mindig a saját érdekeit tartja szem elõtt), viszont Piton túl intelligens ahhoz, hogy ilyen legyen.
Nem ellenezem a feltevést, hogy Piton a jó oldalon áll, csupán ahhoz valami brutál dolognak kell kiderülnie a 7. részben. De a jelenlegi helyzet alapján MINDENT figyelembe véve Piton igenis gonoszat cselekedett.

Dying Soul

nem mentette a saját bõrét, ezen vitatkoztak össze, D és P, errõl köpött hagrid, az meg teljesen mindegy kinek dolgozik D halála után P, õ kém, illetve pont egy beépített ember, ha tisztázza magát a fõnix rendje elõtt, akkor hatalmas erõvel rendelkezik majd a jó oldal

Bandew
Erre már leírtam a véleményemet. (#1360)

Dying Soul
#1323, gondolkodjunk már

Bandew
Nem, ez akkor is logikátlan! Ez könyörtelen számítás, amit ti írtok, ami nem nagyon illik a HP világához, és D-hoz sem.

Dying Soul
yesyes 😄

Timbo
Azt se felejtsétek el , hogy D. már nem sok mindent tehet a követõiért mert legyengült és Voldemort ellen pedig tényleg nincs sok esélye.
Ha õt legyõzi V. akkor nem marad senki más aki szembeszállhatna ellene, kivéve ha van egy belsõ ember aki segíthet harrynek leölni V.-t. Szerintem😊

\"First escape you own faults before you free yourself to critize others.\"

Dying Soul
Makróknál nézd meg, és a szín pedig white

Timbo
Hogy tudok fehéren írni-?😊)

\"First escape you own faults before you free yourself to critize others.\"

Dying Soul

Úgytûnik bénán olvastok. Ha nektek a "Severus, please" könyörgés, akkor olvassátok még el 3-szor a könyvet. Elárulom, hogy szoktak könyörögni:
Severus, please no! -így

Részemrõl azt tudom nehezen elképzelni, h a 7ik kötetben odaáll Piton Harry elé és elmondja neki, h neharagudj a Dumbis incidens miatt, tudod, õ kért rá. Nem hiszem, h bárki hinne neki, nemhogy Harry. Ez minimum Avada-t ér. Másfelõl, még lehet akár csavart is belepakolni a sztoriba 😄. Mondjuk Harry belenéz Dumbledore merengõjébe nosztalgiából, majd látja h Piton bácsi mit is veszekedett Dumbival és kiderül h a mi Perselusunk szinjó és h meg kellett tennie, valami hû de fontos ok miatt! Persze Harry ezt be is kajálja aztán kap még egy pofont a buzijától mert mondjuk az kedvességbõl megöli Hermione-t vagy Ront 😄 szval, nagyon nem érdemes agyalni, mert még ez se Rowling szintû nyakatekert csavar! õ bizony kétszer fog csavarni még a történéseken és végül köt egy csomót is rá!!!
David01
SPOILER!

Valószinû átállt 😞((

Bandew
SPOILER!

Errõl van szó. Kit informál ezek után Piton? Ennek így nem sok értelme van.

David01
Bejön valakinek a mezesfalas.com ?
Nekem már tegnaptól nem megy. Mi lett vele???

Bandew
A meglepetés erejével simán.

David01
Spoiler!

De Pitonnak akkor sem kellet volna megölni D-t. Szerintem átállt V.hez. Amikor megjelent Piton Dumb. már akkor tudta hogy átállt olvasd el azt a részt szinte könyörög neki.
Na meg D.nek miert kellet volna meghalni? Hogy piton tovabb kémkedjen? De Piton akkor kinek kémked ha már D. meghalt. Nem neki kémkedett eddig is???

Mhosah Myth
SPOILER!

Gondolj csak bele, hogy támadhatott volna meg Piton 5 halálfalót? Azonnal megölték volna... 😊)

Gigabyte GA X48 ds5 rev2.1| Core2Duo E8200@3,4Ghz | 2x2Gb DDRII OCZ Reaper kit 800Mhz@1020Mhz | Sapphire Radeon 4890 vapor-x 1gb OC | 500Gb WD SataII | FSP Bluestorm II 500W táp

Bandew
Na most értem én is a végére!

!!!SPOILER!!!

Nos igen... Piton. Azt kell, hogy mondjam én mindig bírtam az öreget, de azért ez durva volt. Elképzelhetõnek tartom, hogy Piton valóban Voldemort ellen dolgozik, de ezen a ponton már rengeteg kétség merült fel. Pl most, hogy Dumbledore meghalt, már senki nincs Piton mellett, senki nem hisz neki, akkor meg kinek dolgozik? Arról meg nem is beszélve, hogy kár magyarázkodni: Piton megölte Dumbledoret! Kit érdekel, hogy megszeghetetlen esküt tett és, hogy akkor õ halt volna meg? Ahogy Sirius is mondta Féregfarknak a 3. részben: "AKKOR MEG KELLETT VOLNA HALNOD!". Ennyi! Megölte a legagyobb mágust, csakhogy mentse a saját bõrét. Aztán itt van még az elméletetek, hogy Dumbledore külön megkérte rá Pitont. El kell ismerni valóban ködösek voltak az események és nem derült rá fény, hogy mi volt D és P között, de egyszerûen nem tudok kitalálni olyan agyafúrt csavart, aminek végigviteléhez szükség volt D megölésére. Egyszerûen nem tartom hihetõnek, hogy D feláldozza magát a Voldemort elleni harc érdekében, mikor rengeteg diák élete függ az õ jelenlététõl. Ilyet nem kockáztatott volna meg soha! És a végén a könyörgése sem volt éppen egy kacsintás, hogy "Na akkor ahogy megdumcsiztuk Perselus!". Mondom elképzelhetõnek tartom, hogy valóban egy terv része volt az egész, csak egyszerûen nem találok rá logikus magyarázatot, hisz most D nélkül hatalmas veszélyben van mindenki, szal ezt nem áldozták volna fel annak érdekében, hogy Piton közelebb kerüljön Voldemorthoz, hisz így több emberélet van veszélyben.
Arról nem is beszélve, hogy ez az eskü nem igazán van idõhöz kötve. Tehát ha Piton rátámadt volna a halálfalókra (akiket valszeg könnyûszerrel lecselez) nem biztos, hogy egybõl meghal, hisz utána is teljesítheti az esküt (ami nyílván csak arra utalt, hogy megvédje Malfoyt és megölje Dumbedoret, nem arra, hogy nem támadhat rá a halálfalókra). Ezután pedig
meghalt volna, hisz ha igazán jó, akkor feláldozta volna magát Dumbledoreért miután Malfoy kudarcot vallott és biztonságban elmenekülhettek volna. Szal sztem szó sincs róla, hogy Dumbledore mindenképp meghalt volna.
Tigeroo elmélete, miszerint Harry is egy horcrux sztem nem alaptalan. Erre már én is gondoltam. Mármint nem pont erre, de arra igen, hogy a hetedik rész mártírhalálként végzõdik és Harrynek mindenképp meg kell halnia ahhoz, hogy Voldemort is meghaljon.
Amúgy tudtommal a Teszlek Süveg is Griffendélé volt nem? Legalábbis az egyik dalában arról énekel. Na jó tudom ez nem olyan értékes mûkincs mint a kardja, de hát ki tudja... :-)

Nekem nagyon tetszett a Félvér Herceg, kicsit olyan volt, mintha az eddigi részeket egybekeverték volna és nagyon izgalmas volt, ahogy egyes dolgok végre összeálltak az eddigi részek után. Mindenesetre megmaradt a színvonal.

Amse
😄
van egy olyan érzésem, hogy Harry a 7. rész végén már Neo képességû varázsló lesz és megállíthatja puszta akaratával az Adava Kedavrát....

Punker
bug 😊

Amse
jajj már csak egy fejezet van hátra<#rinya>
mellesleg a házimanók miért hopponálhatnak a roxfortban?

Dying Soul
Mi is úgy gondoljuk, hogy brutális! 😄D

tigeroo
az MM-es dolgot csak viccnek szántam, bocs ha megbántottalak 😞! peace

nem tudom megcáfolni amit lennt írnak...de ha meg is kéri albus hogy teljesítse minden parancsát piton (=ölje meg azon az este) , akkor is , sztem ez elég brutális dolog..:l
majd másfél év mulva megtudjuk a teljes igazságot
Amse
Nem házi fordítású e-book al találkozott már valaki?

Dying Soul
Nem vagyok elfogult MM-el kapcsolatban, csak utálom, hogy az emberek szájukra veszik, hogy júj, de ronda, az eszükbe se jutott, hogy a KISS is hasonlóan ronda volt, alice Cooper is. Aztán meg szidják szétfele, szidnak egy olyan hihetetlen intelligens embert, akit nehéz megérteni, de ha sikerül, másképp tekintesz erre a világra, az emberekre. Pitonnal kapcsolatban annyit, hogy olvasd el Myth hszét, ha vmelyik érvet meg tudod cáfolni nem olyan súlyú érvekkel, hogy "hát eddig is mindig gonoszul viselkedik, utálja harryt" meg stbiekkel, akkor szólj.

tigeroo
ok, végülis fingom sincs hogy milesz, télleg kár lenne elkiabálni
de te meg elfogult vagy, piton nem egyenlõ MM-el😄
Dying Soul
SPOILER

szrul állsz a dolgokhoz, görcsösen azt akarod bebizonyítani, hogy piton rossz.

" voldemort azért bízta malfoy-ra a feladatot hogy megölje dumbledort, mert haragudott az apjára..erre a kétségbeesett szülõk tudjukki mögött megkérték pitont hogy segítsen neki.."

ezt tudjuk. az ugye elkerülte a figyelmed, hogy mikor a harmadik kérdést fel teszi cissy, piton hallgat..síri csend van, aztán egyezik bele.

"szóval többet ártott a rendnek, a minisztériumnak, a roxfortnak (gondoljatok bele, meghalt az igazgató) mint a sötét nagyúrnak.."

EZ A CÉL! beférkõzni voldemorthoz mint kém és kémkedni, tudod: vmit vmiért

harry nem horcrux, ez fsság, regulus arcturus black = rab, vagy rabastan lesz rab

tigeroo
SPOILER!!!
ez hülyeség..egyébként is , voldemort azért bízta malfoy-ra a feladatot hogy megölje dumbledort, mert haragudott az apjára..erre a kétségbeesett szülõk tudjukki mögött megkérték pitont hogy segítsen neki..
szóval többet ártott a rendnek, a minisztériumnak, a roxfortnak (gondoljatok bele, meghalt az igazgató) mint a sötét nagyúrnak..ja meg azis észrevehetõ a könyvben, hogy míg csak dumbi és malfoy között zajlik a párbeszéd, dumbledor higgadt, hisz tudja hogy malfoy nem öli meg..amikor beront piton már tudja hogy finito..:l
ja és a "fagyasztó" átok is azért mult el, mert meghalt ..
engem már csak az érdekel, hogy ki az a R.A.B. (valószínûleg tartom, hogy valaki a Black családból..) és hogy hol vannak a hocruxok..szvsz harry is egy hocrux,bár elég extrém ötlet, gondoljatok bele!: ahhoz hogy létrehozzanak egyet, ölni kell (a szülei), tud kigyónyelven harry (voldemort lelke egy része bennevan), és fáj a sebhelye ha voldemort mérges,látja voldemort látomásíit, stb :c
tigeroo
kb.:p