Harry Potter
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nem lusta vok lemenni a konyvesboltba hanem most nem tudom beszerezni a neten meg nem talalom, csak az angolt az meg nem lenne olyan elvezetes.
Elore is koszi!
Egyszeru Dal
Amúgy annyi dolog maradt nyitva, hogy szerintem elég hamar el fog készülni a 7. résszel, nyílván már teljesen megszerkesztette a befejezõ részt is.
One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.
Igaz, õ a kedvenc figurám szal én végig hittem, hogy ez nem lehet olyan száraz igazság..
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
Gigabyte GA X48 ds5 rev2.1| Core2Duo E8200@3,4Ghz | 2x2Gb DDRII OCZ Reaper kit 800Mhz@1020Mhz | Sapphire Radeon 4890 vapor-x 1gb OC | 500Gb WD SataII | FSP Bluestorm II 500W táp
Ha Dumbledore számításból halt meg, akkor nem bölcs ember hanem "csak" intelligens.
Nagyon besz@rtam egy pillanatra. Én megölném azt aki ilyen infókat közöl velem. 😊
Remélem gyorsan javítják és addig csak azok jönnek be, akik olvasták...
<#falbav>#falbav>
---GO New England Patriots!--- ...és Pittsburgh Steelers!
V után kémkedhet, ill. ez már nem jó szó, a jó szó az hogy mégjobban beépülhet.
Szerinted, ha a fõnix rendje tudomást szerzett volna a dologról, nem ellenezték volna?
Lassan szerintem el lehetne hagyni a a spiiler szinezést, már el lehetett olvasni a könyvet
Nem ellenezem a feltevést, hogy Piton a jó oldalon áll, csupán ahhoz valami brutál dolognak kell kiderülnie a 7. részben. De a jelenlegi helyzet alapján MINDENT figyelembe véve Piton igenis gonoszat cselekedett.
nem mentette a saját bõrét, ezen vitatkoztak össze, D és P, errõl köpött hagrid, az meg teljesen mindegy kinek dolgozik D halála után P, õ kém, illetve pont egy beépített ember, ha tisztázza magát a fõnix rendje elõtt, akkor hatalmas erõvel rendelkezik majd a jó oldal
Ha õt legyõzi V. akkor nem marad senki más aki szembeszállhatna ellene, kivéve ha van egy belsõ ember aki segíthet harrynek leölni V.-t. Szerintem😊
\"First escape you own faults before you free yourself to critize others.\"
\"First escape you own faults before you free yourself to critize others.\"
Úgytûnik bénán olvastok. Ha nektek a "Severus, please" könyörgés, akkor olvassátok még el 3-szor a könyvet. Elárulom, hogy szoktak könyörögni:
Severus, please no! -így
Errõl van szó. Kit informál ezek után Piton? Ennek így nem sok értelme van.
De Pitonnak akkor sem kellet volna megölni D-t. Szerintem átállt V.hez. Amikor megjelent Piton Dumb. már akkor tudta hogy átállt olvasd el azt a részt szinte könyörög neki.
Na meg D.nek miert kellet volna meghalni? Hogy piton tovabb kémkedjen? De Piton akkor kinek kémked ha már D. meghalt. Nem neki kémkedett eddig is???
Gondolj csak bele, hogy támadhatott volna meg Piton 5 halálfalót? Azonnal megölték volna... 😊)
Gigabyte GA X48 ds5 rev2.1| Core2Duo E8200@3,4Ghz | 2x2Gb DDRII OCZ Reaper kit 800Mhz@1020Mhz | Sapphire Radeon 4890 vapor-x 1gb OC | 500Gb WD SataII | FSP Bluestorm II 500W táp
!!!SPOILER!!!
Nos igen... Piton. Azt kell, hogy mondjam én mindig bírtam az öreget, de azért ez durva volt. Elképzelhetõnek tartom, hogy Piton valóban Voldemort ellen dolgozik, de ezen a ponton már rengeteg kétség merült fel. Pl most, hogy Dumbledore meghalt, már senki nincs Piton mellett, senki nem hisz neki, akkor meg kinek dolgozik? Arról meg nem is beszélve, hogy kár magyarázkodni: Piton megölte Dumbledoret! Kit érdekel, hogy megszeghetetlen esküt tett és, hogy akkor õ halt volna meg? Ahogy Sirius is mondta Féregfarknak a 3. részben: "AKKOR MEG KELLETT VOLNA HALNOD!". Ennyi! Megölte a legagyobb mágust, csakhogy mentse a saját bõrét. Aztán itt van még az elméletetek, hogy Dumbledore külön megkérte rá Pitont. El kell ismerni valóban ködösek voltak az események és nem derült rá fény, hogy mi volt D és P között, de egyszerûen nem tudok kitalálni olyan agyafúrt csavart, aminek végigviteléhez szükség volt D megölésére. Egyszerûen nem tartom hihetõnek, hogy D feláldozza magát a Voldemort elleni harc érdekében, mikor rengeteg diák élete függ az õ jelenlététõl. Ilyet nem kockáztatott volna meg soha! És a végén a könyörgése sem volt éppen egy kacsintás, hogy "Na akkor ahogy megdumcsiztuk Perselus!". Mondom elképzelhetõnek tartom, hogy valóban egy terv része volt az egész, csak egyszerûen nem találok rá logikus magyarázatot, hisz most D nélkül hatalmas veszélyben van mindenki, szal ezt nem áldozták volna fel annak érdekében, hogy Piton közelebb kerüljön Voldemorthoz, hisz így több emberélet van veszélyben.
Arról nem is beszélve, hogy ez az eskü nem igazán van idõhöz kötve. Tehát ha Piton rátámadt volna a halálfalókra (akiket valszeg könnyûszerrel lecselez) nem biztos, hogy egybõl meghal, hisz utána is teljesítheti az esküt (ami nyílván csak arra utalt, hogy megvédje Malfoyt és megölje Dumbedoret, nem arra, hogy nem támadhat rá a halálfalókra). Ezután pedig
meghalt volna, hisz ha igazán jó, akkor feláldozta volna magát Dumbledoreért miután Malfoy kudarcot vallott és biztonságban elmenekülhettek volna. Szal sztem szó sincs róla, hogy Dumbledore mindenképp meghalt volna.
Tigeroo elmélete, miszerint Harry is egy horcrux sztem nem alaptalan. Erre már én is gondoltam. Mármint nem pont erre, de arra igen, hogy a hetedik rész mártírhalálként végzõdik és Harrynek mindenképp meg kell halnia ahhoz, hogy Voldemort is meghaljon.
Amúgy tudtommal a Teszlek Süveg is Griffendélé volt nem? Legalábbis az egyik dalában arról énekel. Na jó tudom ez nem olyan értékes mûkincs mint a kardja, de hát ki tudja... :-)
Nekem nagyon tetszett a Félvér Herceg, kicsit olyan volt, mintha az eddigi részeket egybekeverték volna és nagyon izgalmas volt, ahogy egyes dolgok végre összeálltak az eddigi részek után. Mindenesetre megmaradt a színvonal.
van egy olyan érzésem, hogy Harry a 7. rész végén már Neo képességû varázsló lesz és megállíthatja puszta akaratával az Adava Kedavrát....
mellesleg a házimanók miért hopponálhatnak a roxfortban?
nem tudom megcáfolni amit lennt írnak...de ha meg is kéri albus hogy teljesítse minden parancsát piton (=ölje meg azon az este) , akkor is , sztem ez elég brutális dolog..:l
majd másfél év mulva megtudjuk a teljes igazságot
de te meg elfogult vagy, piton nem egyenlõ MM-el😄
szrul állsz a dolgokhoz, görcsösen azt akarod bebizonyítani, hogy piton rossz.
" voldemort azért bízta malfoy-ra a feladatot hogy megölje dumbledort, mert haragudott az apjára..erre a kétségbeesett szülõk tudjukki mögött megkérték pitont hogy segítsen neki.."
ezt tudjuk. az ugye elkerülte a figyelmed, hogy mikor a harmadik kérdést fel teszi cissy, piton hallgat..síri csend van, aztán egyezik bele.
"szóval többet ártott a rendnek, a minisztériumnak, a roxfortnak (gondoljatok bele, meghalt az igazgató) mint a sötét nagyúrnak.."
EZ A CÉL! beférkõzni voldemorthoz mint kém és kémkedni, tudod: vmit vmiért
harry nem horcrux, ez fsság, regulus arcturus black = rab, vagy rabastan lesz rab
ez hülyeség..egyébként is , voldemort azért bízta malfoy-ra a feladatot hogy megölje dumbledort, mert haragudott az apjára..erre a kétségbeesett szülõk tudjukki mögött megkérték pitont hogy segítsen neki..
szóval többet ártott a rendnek, a minisztériumnak, a roxfortnak (gondoljatok bele, meghalt az igazgató) mint a sötét nagyúrnak..ja meg azis észrevehetõ a könyvben, hogy míg csak dumbi és malfoy között zajlik a párbeszéd, dumbledor higgadt, hisz tudja hogy malfoy nem öli meg..amikor beront piton már tudja hogy finito..:l
ja és a "fagyasztó" átok is azért mult el, mert meghalt ..
engem már csak az érdekel, hogy ki az a R.A.B. (valószínûleg tartom, hogy valaki a Black családból..) és hogy hol vannak a hocruxok..szvsz harry is egy hocrux,bár elég extrém ötlet, gondoljatok bele!: ahhoz hogy létrehozzanak egyet, ölni kell (a szülei), tud kigyónyelven harry (voldemort lelke egy része bennevan), és fáj a sebhelye ha voldemort mérges,látja voldemort látomásíit, stb :c