4470
NINCS KÉREGETÉS A TOPIKBAN! FORDÍTÁST CSAK PRIVÁT ÜZENETBEN KÉRJETEK - HA FELAJÁNLOTTA VALAKI HOGY TUD ADNI.
-
Shame #2575 De Trelawney akkor is egy alkoholista...XD -
50cent911 #2574 nyugi én nem azért irtam a hibákat mert fikáznám a könyvet!életembe nem olvastam ennyit mint ahányszor elolvatsam a harry potter első részét!csak kiváncsi voltam hogy mia véleménye a többieknek!
egyébként amikor hermione ellenőrizte a fél vér herceg könyvét azt mondta akié volt 50éve járt az iskolába piton ugye még nincs 50éves ha csak nem használta a bölcsek kövét!:))
ja de mondjuk lehet arra utalt hermione hogy a könyv készült akkor!
na mindegy télleg hagyjuk a hibákat inkább olvassgassuk -
Nem fikázták, csak elmondták, hogy mi az ami nem érthető a könyvben :)
Ebben semmi rossz nincs. Nme mondtuk, hogy ez szar. Különben nem olvasnák ennyien ... -
toti81 #2572 na lehet fikázni engem is mert a megkeresniből kihagytam az e-t.... -
toti81 #2571 Nem tudom, de a hozzászólások többsége mostanában arról szól hogy ki milyen hibát talált az eddigi 6 részben. Ez olyan igazi jó magyaros szokás , mindenben megkresni a rosszat, meg a hibát....
Gondolom a fikázók mindegyike számtalan logikailag és történetében teljesen hibátlan bestsellert ír már....
Mi a f@szért nem lehet elfogani valmit olyannak amilyen, a hibáival és logikai bukfenceivel együtt csak élvezni és kész??? -
Érdekesek amúgy amiket itt mondogattok. Én is gondolkodtam már rajtuk :P De hát ez egy kitalált cucc, sok a bug benne :D -
Fawkes #2569 Érdekes dolgokat olvasok itt...100 horcrux? ha figyelmesen olvastok akkor visszaemlekezhettek mikor Lumpsluck mesélte az ifjú Denemnek, hogy 1 horcrux is nagyon nagy felelőseg és már nem teljes a lélek...vagy hasonló...akkor 100 horcruxnal?....hááát....
Egyébkent ha valaki tud meg magzar forditast valahol legyszi jelezze. -
steve18 #2568 Sziasztok!
Valaki lenne olyan kedves és elküld nekem erre a címre( [email protected] ) HP7 fordítást vagy egy page címet ahol megtalálom.
köszönöm előre is -
Cat 02 #2567 nem halt meg :) -
Gabe1994 #2566 Ja, meg azt is látta, amikor kiskorában Voldi "meghalt". -
Gabe1994 #2565 Mert nem figyelt odaXD -
Cat 02 #2564 hát jah, és ki is tudták volna vinni (ld Piton)
de csoda h azt senki nem említette h Harry a 4. végén ménem látta lovakat (azért mert nem doglozta fel de ez csak mese) -
Gabe1994 #2563 úgy van, de a kábító átok csak a 4. részben van benneXD -
Jó, akkor mondok én is egyet... a harmadik részben sokkal egyszerűbb lett volna Féregfarkot elkábítani, mint megkötözni... akkor nem tudott volna elszökni. -
csak szeret poharazni, hogy jobban pörögjenek a képek :) -
Shame #2560 Trelawney alkoholista.... :) -
Cat 02 #2559 gondolom volt a közelben borosüveg ^^ (mármint Hagrid elővett)
hát figyu mágia ^^ha egy vari testébe került a folyadék eltűnik -
Gabe1994 #2558 3. válaszodra: és mi van a6. könyvben harry újratöltőbűbájával? -
Gabe1994 #2557 Meg amikor a horcruxért mentek dumbledore-ral,
1 amikor a partról hívta harry a horcruxot, egy infernus beugrott a varázslat elé, d eamikor a szigeten voltak, ott már nem volt egy tónyi infernus köztük és a horcrux között, tehát magáhozhívhtta volnas, ha meg nem lehet kihívni a kőtálból, akkor meg minek ugrott fel az inferus?
2 Ha pedig nem is hívja ki, a folyadékot beletölthették volna, ha nem is ki a szigetre, mert akkor a vízbe csorog, de például egy elővarázsolt műanyagflakonba, vagy vmibe
-
Gabe1994 #2556 van 1ébként egy hiba az 5. könyvben: mikor umbridge Trelawney óráján(277.oldal) Trelawney azt mondja 19 éve tanít a roxfortban. Viszont 724. oldalon Dumbledore mondja, h 16 éve ment meghallgatni a jósnőt. -
Cat 02 #2555 pl az se lehet h harry elordítja magát h invitot összes horcrux és jeee
vagy invito Voldemort szíve ^^ -
Cat 02 #2554 azokon van bűbáj ^^ -
Ha már a "hibáknál" tartunk, akkor:
Elvileg az invítóval(acio) akármit magadhoz tudsz hívni.
oylat is, amiröl nem tudod pontosan hol van, vagy hogy néz ki. (pl hermione és a hurcruxos könycek a 7. részben), akkor ha nem találsz valakit, mért nem hívod oda magadhoz....:D
Vagy: ha nincs pénzed simán mondod (vagy nem is mondod) invito 1000000000000000000000 galleon. Huss és pöcc, a pálca suhan, kivágódik a bolt ajtaja, és a boltba repül több zsák pénz, melyek készségesen kifizetik magukkal az árut..
:D
? -
Cat 02 #2552 1. sztem a minisztériumban nem mérik xP
2. 7 et is nehéz volt
3. 7. könybnem van egy leírás féleség h cask akkor teheti ha már előre megvette és 'elraktározta', és vízből bor változtatás is elég nehét varázslat -
50cent911 #2551 és lenne még pár kérdésem!:)
amikor harry a minisztériumban harcolt bellatrix lestrangéval akkor rá küldte a crució átkot ugye amik főbenjáó átok és aki használja az azkabanba zárják de ugye nem is vetették harry szeme alá.
a másik ha én voldemort helyébe lennék akkor csináltam volna vagy 100horcruxot hogy biztosra menjek,és aszt se értem hogy amikor meg tudta hogy a napló megsemmisült akkor mér nem csinált egy ujjab horcruxot?ha ezen mulna az én életem biztos hetente ellenőrizném hogy megvan e minnd!
asse tűnik nekem logikusnak hogy bárki csak ugy a semmiből elővarázsol egy üvegbort,haerre képesek mért nem csinálnak ital nagy kereskedést?:))) vagy varázsolnak maguknak vagy 1000galleont és kész!de főleg az első 2 kérdésre lennék kiváncsi mi a véleményetek róla! -
50cent911 #2550 nem értem,amikor voldemort járt a roxfortba akkor ugye dippet volt az igazgató!de amikor lumpsluck mondtan voldemortnak hogy ne mondja el senkinek hogya a horcruxokról beszéltek,mert dumbledore megtiltotta.ebből nem az jön le hogydippet lenne az igazgató -
Cat 02 #2549 átváltozás-tan -
50cent911 #2548 dumludore amugy mit taniott a roxfortba amikor odajárt voldemort? -
Cat 02 #2547 lol ennek is jól van vége XD -
Cat 02 #2546 sztem jó volt így napi 20 oldal nem sok, de 1szerre sztem sokak hagyták volna -
Hano #2545 :) sztem akkor majd fel kéne rakni vmi jó kis oldalra vmi más címmel, és majd hagyni hogy msn-en terjedjen a dolog;) -
Srácok, én amondó vagyok ne ugorjatok neki, Willow nagyon tehetséges, van érzéke a fordításhoz. Lehet, hogy ti is tudtok angolul, de vissza is tudjátok adni magyarul a szöveg lüktetését? Ráadásul, ha több a fordító, a stílus is változik, ami szintén az élvezhetőség rovására fog menni.
(Lehet benne reménykedni, hogy véletlenül kiszivárog majd a fordítás, sajnos Willow mester ezt a hibát vétette, ha csak a kész fordítást teszi ki, akkor már fújtathat a kiadó...) -
hát de nem is 2 hét, csak a korrektúra 1,5-2 hónap szokott lenni ekkora könyvnél (több ember többször csinálja), karácsonyra kész lehetne de valamiért nem lesz, lehet a kiadó nem akar más könyveinek konkurenciát csinálni :) -
Hano #2542 angolul olvasom, a 23.nál járok:P de eddig könnyebb volt h volt miből nézni egykét mondatnak a hozzávetőleges jelentését, de nem fogom emiatt abbahygani, max lassabban megy majd egy kicsit:) -
Borg #2541 Namost azért ha az egyszemélyes hobbifordító már majdnem a felénél tart, akkor nehogy nekik fél évbe teljen az egész. Még akkor is, ha korrektúrázni kell, hiszen ott nem 1 ember dolgozik rajta. Még a könyvnyomatással, sokszorosítással sem 6 hónap az. Nem mintha annyira létkérdés lenne, mert akit érdekel úgyis megszerzi/megveszi amikor lehetőség lesz rá, és kész. -
Cat 02 #2540 szabadfordítást olvastad? nagyon jó, max az ilyen hülye díj nevek fordítása hülyeség
de tényleg jobb lenne karácsonyra a fa alá =) -
Hano #2539 nem hinném h olyan nagy dolog a helyesírást lecsekkolni... meg már azért fordított 6 könyvet, tudhat vmit az illető, és ha ilyen rövid idő alatt vki le tudott fordítani 20 fejezetet magyarra, akkor nem hinném h probléma lenne egy olyannak aki már 6 könyvet lefordított.. sztem már rég kész is van csak még egy kicsit akarnak az angol könyvvel kaszálni:P aztán meg pihentetik a dolgot, hogy az is megvegye aki már olvasta:P -
adjanak ki minőségi munkát és akkor nincs gond. -
Hát az sajnos igaz :S
Bojkottáljuk a herripottert, ne vegye meg senki :D -
2 hónap????? ember, nagy valószínűséggel a hivatalos megjelenéskor kezdhetnekel dologozni rajta, fordítják korrektúra stb, nem kevés meló az, mondjuk nem értem miért nem karácsonyra lesz kész, bár ilyen könyvnél tök mindegy nekik mikor adják ki ígyis úgyis kaszálnak rajta.