Harry Potter

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Pár nappal a Hallows elõtt az ember agya igencsak beindul. Elõjöttem egy elmélettel, kérlek Titeket, fûzzetek hozzá kommentárt:

Voldemortot nem is olyan nehéz legyõzni, mert valójában nincs akkora hatalma, mint amilyennek az emberek hiszik. Nagyon erõs, ezt nem kétlem, de aki nem fél tõle (pl a megboldogult Dumbi annak idején), könnyedén két vállra fekteti.
Van ugye Tom Marvolo Riddle, a sunyi kis Mardekáros, aki szinte perverz kéjjel terrorizálja a diáktársait. Elõtte meg, ott volt az árvaház, a kirándulás és az a barlang... Na szóval, az emberek megtanultak félni Tom Riddle-tõl, fõleg azután, hogy elidegenítette magát minden gyökerétõl, azzal, hogy felvette a Voldemort nevet. Tom Riddle-bõl így egy túlmisztifikált, démonizált figura vált, nem csoda, hogy csak nagyon kevesen tudják, ki is volt õ annak idején.
Úgy 1970 körül Voldemort és a Halálfalók (akkor még Walpurgis Lovagjai, amennyire ez Rowling háttérinfóiból kiderül) megindítják a támadást. Itt jön az eémélet az elméletben: Hogyan érhette el Voldi, hogy ennyire rettegjenek tõle? Bevetette a villámtámadás gyõzhetetlen stratégiáját. Gors, koncentrált támadások, kulcsfigurák kiiktatása. Nem csoda, hogy a nép megtanulta félni a Voldemort nevet...
Itt jön be a lényeg: ha nem félnének tõle, Voldemort nem lenne több egy mágikus "terroristánál", aki ugyan sokakat megöl, de attól még hús-vér ember, nem az a szinte természetfölöttinek mondott lény, akinek õt, "Tudjukkit", a mágusnép látja. Voldemort erejét a nép félelme adja, annyira, hogy el is hiszi magáról, hogy milyen hatalmas, pusztán azért, hogy önnön halandó lényét, melyet mindennél jobban gyûlöl, elfedje. Ha a nép megtanul nem félni tõle, Voldemort bukása elkerülhetetlen. Ehhez pedig egy népvezér kell, mondjuk... A Fiú, Aki Túlélte...

\"Do not go gentle into that good night.\" (Dylan Thomas)

Gladiator
hopp, elcsesztem a spoilert. na mind1...

Gladiator
Na, akkor senki sem mondja, hogy Piton a jó oldalon áll? Itt az elméletem, ami miatt gondolom, hogy õ jó. Spoilerben írom, nehogy véletlenül lelõjem a poént😄

Még az 5. részben, a könyvben, meg végül is a filmben is benne volt, amikor Umbridge elkapja Potteréket a szobájában és Pitontól Verita szérumot kér. Akkor mondja neki Harry, hogy Tapmancs ott van ahol azt õrzik. Na már most, ha Piton rossz lenne, akkor nem hívta volna a rendet segíteni kiszabadítani Siriust, hanem hagyta volna, hogy Harryéket elkapják, megöljék, megszerezzék a jóslatot. Így végülis õ akadályozta meg, hogy Voldemort sikerrel járjon. Dumbledoret meg azért ölte meg, mert õ már öreg is volt, Piton be volt épülve Voldihoz, így továbbra is tudott infókat szerezni, valamint kötötte a megszeghetetlen eskü. Szerintem a 7. részben õ maga fogja Harryt segíteni. Ha vmi elkerülte volna a figyelmem, akkor azt szívesen meghallgatom.[/spoiler]

Gladiator
csak angol származású ember szerepelhet benne és csak angol rendezheti. Ezt Rowling kötötte ki még az elején. Amúgy a rendezéssel nem volt baj, az külön jó volt, a forgatókönyvvel voltak problémák.

mosoporr
hát..

kicsit vissza olvastam,és nagyon dicséritek a filmet,én is láttam 3órája,
nekem hatalmas csalodás volt,irtátok hogy javult a szinészi teljesitmény, nekem ez nem tünt fel,Luna Piton ÉS Voldit alakito szinészek kivételével nállam mind megbukott,a film zenéje is ellett tulozva nem volt összhangba a filmel,a spec efektek rendbe voltak de tényleg csak ennyi pozitiv

szerintem a film hibája a rendezõ választása volt. a kölcségvetés elég magas nyugottan lehetne igazi rendezõt szerzödtetni,nagyon meg nézném James Cameron mit hozna ki ebbõl a müfajbol.

brodix
HI!
Most néztem meg a filmet,krva jó volt!!!!!!!!!!!
Különben igazat adok MagyaR-nak,lehetett volna hosszab is,mert így mindenbõl csak egy kevéske jutott,vmibõl pedig semmi.(Teszem azt Kviddics).
Sztem a Szükség Szobájának megtalálása nem volt vmi jó.
Most nem mondom el,hogy hogy történt,mert van aki még nem látta,de aki látta,sztem tudja mire gondolok.
Na jó,ennyi az én véleményem,ha elárultam vmit,nagyon sajnálom.
Értékelés:lásd. második sor 😄

A remény jó dolog, talán a legjobb. És a jó dolgok nem halnak meg, miként a rosszak sem élnek örökké.

mondom, csak ha A.B. lett volna...
Dumbi sokkal hoszabb a neve ^^ és akkor nem is ment volna oda 😄

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ

És R.A.B személye is érdekes kérdés... egyesek szerint Sirius öccsért takarja a rövidítés, aki halálfaló volt, és elvileg meghalt 18 éves korában. Hát én nemtom... de ha csak A.B lenne, akkor Albus Dumbledore 😊
lehet ^^ pl azért veszekedett Dumbi Pitonnal mert Piton nem akarta megölni 😊 sztem lehet de Piton inkább rosssz

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ

z0ty
😄

"részeg gólya - kecsapos szója" [11 évezsek kluplya]

Gladiator
Ja, hogy itt van olyan aki nem olvasta még az összes könyvet? upsz! Nem gondoltam volna, hogy a könyv után 2 évvel van még olyan aki nem tudja...

Jrex
én még sokára tudom megnézni a fílmet😞

Jrex
Dumbledore meghal?

Ha valaki talál magyar szinkronos mozis felvételt a neten valahol (torrent,warez), akkor linkelje be, vagy küldje el privátba pls! ty 😊

... got nothin to share with you...

Gladiator
Amúgy társaságban nagy vita kerekedett abból, hogy Piton jó-e, vagy sem. Mindenki azt állítja, hogy a rossz oldalon áll, de szentem Dumbledore megölése is csak egy trükk volt (persze attól még meghalt). Van még valaki ezen az állásponton? Én spec bizonyítani is tudom. Az alapján amit gondolok nekem van igazam, de az is lehet, hogy Rowling csak simán nem figyelt oda és mégsem jó.

Gyáhh, kapják be, hogy olyan késõn jön a magyar grrrr!
Most várhatok egy csomót<#shakehead>.
Azért thanks infot!<#wave>

Michael Schumacher rulz!. Forza Ferrari! \"A gyors győzelem mindig elkapja az embert, nem árt, ha leszállítjuk őket a magaslóról.\" Mike őrnagy. Smackdown vs RAW 08 rulz!

angliában júli 21-én, nálunk meg angolul 22-én... magyarul viszont csak februárban vmikor 😞
Mármint könyvben 😛.

Michael Schumacher rulz!. Forza Ferrari! \"A gyors győzelem mindig elkapja az embert, nem árt, ha leszállítjuk őket a magaslóról.\" Mike őrnagy. Smackdown vs RAW 08 rulz!

Tényleg... mikor jön a 7-dik rész? :S

hát hallod, nem is olyan rossz ötlet 😄
Megnéztem a filmet végre! Király volt nagyon!<#eljen><#worship><#worship><#hawaii>

kiszállítás ? 😄

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás &#3232;_&#3232;

most még itthon, de keddtõl már a nagyszüleimnél leszek.... meg az unokatesóimnál... ott pedig nem fogok tudni túl sokat netezni se, és náluk nem biztos, hogy lesz a könyvesboltban HP7 😞 (kisvárosban laknak)

rasheedw: Ezt ne itt, keress egy warez fórumot vhol...!
HA valaki tud segíteni azt megköszönném!!!
VSO ConvertXtoDvd progival ha konvertálok az átvonvertált dvd filmen megjeleni egy felirat a film közben hogy a www.vso-software.fr oldalo tudom leszedni, de én nem tom hogy hol kell. Ha valakinek megvan ez a progi és tudja please mondja el! Eéõre is köszi
Jrex
mér hol vagy?

oki, 1ébként Libri asszem elõ lehet rendelni 😊

Sztem nem lehetett hosszabb... 2 és fél óránál egy rész se volt hosszabb. Talán a gyerekek miatt, vagy nemtom... 😄
Cat 02: 22.-én jön ki MO-n az angol változat (ha itthon lennék akkor, tuti meg is venném...)
könyv nem 1 héttel a film után jön?

brodix
Én ma megyek majd.
Különben én is örültem volna még 1,1.5 órának.

A remény jó dolog, talán a legjobb. És a jó dolgok nem halnak meg, miként a rosszak sem élnek örökké.

Hát nem volt rossz, de szntem kicsit unalmas. Nem történik benne túl sok minden. A színészi játék az tényleg sokat fejlõdött, meg az effektek is ott voltak, de azért ez a 2 óra nagyon kevés volt.

Egy kb. 700 oldalas könyvet nem lehet jól belesûríteni egy 2 órás filmbe!! Vhogy mindenbõl kaptunk egy kis ízelítõt, ami a könyvbe jobban ki volt fejtve.

Jó a film csak lehetett volna még jobb is, kb. ha egy órával hosszabb lett volna<#beka3>

Nem tud valaki 1 magyar nyelvû Harry Potter és a Fõnix Rendje feltöltést? THX
AleXXXXX
Én szombaton megyek.

GIGABYTE Ep35 ds3 | Intel Core 2 Duo E8400 @ 3.60GHz | 3GB DDR2 1066Mhz Kingmax RAM | GIGABYTE GeForce 9600GT 512MB | 500GB Samsung SATA II HDD

Zillo
ma fogom megnezni.Nem vagyok HP rajongo,a könyveket sem olvastam,de egyszer ezt is megkell nezni..

Alah Alik Ya Sidi!

Jrex
ja nem bocs 😊

Jrex
szerintem õ a játékra gondolt.nem?

az a baj, hogy a 2 közül egyik sem szinkronos

... got nothin to share with you...

hát igen... Harry forever... éppen ezért kéne inkább a moziban megnézni, nem vmi rossz kamerás warez verziót leszedni. Azaz késõbb okés, ha leszeded, de elõször ezt mindenképpen a moziban kell látni 😊
AleXXXXX
Én is valahogy így vagyok vele.

GIGABYTE Ep35 ds3 | Intel Core 2 Duo E8400 @ 3.60GHz | 3GB DDR2 1066Mhz Kingmax RAM | GIGABYTE GeForce 9600GT 512MB | 500GB Samsung SATA II HDD

Most szedem basszus:😊)<#nevetes1>
Két verzio már fent vanegy oldalon.Most találtam. Le is szedem.Alig várom. Azt mondják ez a legjobb rész.Majd ha megnézem irok róla rövid véleményt nektek!

Forever Harry!<#nyes>
Még lehet tovább húzni... Harry felnõtt életével 😊 De felesleges, egyszer minden történet lezárul sajnos... Szinte az egész iskolás gyerekkoromat követi Harry 😊 És lassan felnõtt leszek, ahogy a Harry is. 17 vok, és a 7. részben Harry is 17 lesz 😄
AleXXXXX
Ezzel a köny jobb mint a gép dologgal én is így vagyok😊

ÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ Olyan jó lesz a 7. könyv!!!😊)))))))) Csak az a szar, h utánna nem lessz tovább...:'(

Dehogy, az fanfiction! Csak nem hiszed el te is, hogy az igazi tök egyszerûen kiszivárgott, és felkerült a netre?! Hehh, poén... egyébként már rég kiderült, hogy azok valóban fanfiction-ök. Én úgy gondoltam azt, hogy el akarom olvasni az angolt, hogy megveszem az eredeti angol kötetet, ha megjelenik. Különben is, gépen olvasni sz*r... Vhogy mindig is egyedi, jó érzés volt érezni a könyvet a kezemben (az illatát, a tapintását stb...)
AleXXXXX
"(az angolt is el akarom olvasni)"

Nos én találtam torrenten pár harry potter 7-nek kikiáltott cuccot, és beleolvastam, és mindegyik ugyanaz volt.

Ha érdekel, és ha fenn vagy bluetorrenten, akkor keress rá, én töltöttem fel.

Alex

Na, megnéztem én is! Vááá, überbrutál jó volt!!! A többihez képest ez hatalmas felüdülés volt! Végre a gyerekszínészek is jól nyomták! (Daniel Radcliff is végre ügyes volt, pedig még a 4. részben is rosszul játszott sztem) Az viszont nyilvánvaló, hogy sok minden nem lett olyan, mint amilyen a könyvben volt... De a kihagyott/átalakított jelenetek száma azért sztem kevesebb volt, mint a többi részben. A zene még az, ami nagyon cool volt 😊 Szóval összegezve, ez a film végre nem csak a Harry Potter név miatt lett jó, hanem önállóan is, FILMként megállja a helyét. Várom a 6. részt is, mivel még a rendezõ is ugyanaz marad 😊 De természetesen a 7. könyvet sokkal de sokkal jobban várom! (az angolt is el akarom olvasni)
AleXXXXX
hmm.. akkor letöltöm😊

fsgh
Szia! már kijött😉

FORZA INTERNAZIONALE! IO SONO INTERISTA! Campione d\'Italia:INTERNAZIONALE 17!!!

AleXXXXX
Sziasztok!
hp és a fõnix rendje játék DEMO

...amíg ki nem jön a teljes verzió...

Jrex
kösz Timbo h, átküldted.😊

Bokafix2
Ralph Fiennes tökéletes Voldemort szerepére. Már az elõzõ részben is hidegrázásom volt tõle...

Jól játssza az ipse a gonosz szerepeket. Bár eddig én még mindig ilyen szerepben láttam (Schindler listája, Vörös sárkány). A trailer alapján ebben a részben sem lesz valami barátságos. <#hehe>

"nem ezek azok a droidok amiket keresnek"