4470
NINCS KÉREGETÉS A TOPIKBAN! FORDÍTÁST CSAK PRIVÁT ÜZENETBEN KÉRJETEK - HA FELAJÁNLOTTA VALAKI HOGY TUD ADNI.
-
aadam #3302 Én is kiolvastam a könyvet.nekem tetszett bár elég mozgalmas volt bár már talán egy kicsit tulzás volt az hogy hullik a nép csak harry,ron meg hermione nem sérül meg sose(komolyabban). -
Én is kiolvastam. Tényleg nagyon jó volt, látszódik, hogy a többi 6 rész mind erre a befejző kötetre készít elő mindent.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!A 6. rész végén felmerült bennem a gyanú, hogy Harry is egy horcrux és meg kell halnia a végén. Részemről ez egy szimpatikus ötlet volt, persze nem azért, mert a címszereplő halálát kívántam. Amikor ez bekövetkezett kíváncsi voltam, mi fog történni, de utána tényleg kicsit pofoncsapás volt az egész. Egészen biztos vagyok benne, hogy az írónő eredeti szándéka az volt, hogy megöli Harryt a végén, de tényleg túl sok kisgyerek csodálja és imádja ezt a mesét ahhoz, hogy csak úgy kinyiffanjon. Maga ez a "Voldemort által felhasznált Potter-vér" elmélet is elég gyenge (inkább kiskapu érzésem volt vele kapcsolatban, amihez csak később nyúlt hozzá Rowling, hogy életben tarthassa Harryt), a horcruxoknak legalább megvan a maga kerettörténete. A végén meg kiderül, hogy nem is olyan nehéz legyőzni a halált, ha úgy vesszük...
A vége tényleg túl giccs, de azok után, hogy Harry visszatért a halálból, egyenesen kötelezőnek tartottam, akkor legalább sütkérezzünk a távoli jövő szép képeiben.
Azért érdekelt volna, hogy mi történt Dusley-ékkal meg hogy akkormost mi is van ezzel a Stan Shunpike gyerekkel, de sebaj.
A Piton rész nagyon fasza és megható volt! A 6. rész után természetesen sok dolog utalt arra, hogy Piton nem gonosz (leszámítva persze azt, hogy megölte Dumbledore-t :) ). Akkor még a legtöbben azt gondolták, hogy Dumbledore azért áldozza fel magát, hogy bebiztosítsa Piton helyét a halálfalók között, aki talán a legvégén fog Harry segítségére sietni. Ez még oké is, el is hittem volna, hogy Piton nem genya, de egyszerűen nem tudtam elképzelni, hogy Dumbledore, akitől Voldemort a legjobban tartott, képes magától eldobni az életet (ezáltal megszűntetve a diákok legnagyobb biztonságát), csupán emiatt. Szóval teljes lett azáltal a kép, hogy kiderült, amúgy is meghalt volna. Így már rendben van! :)
Összességében ez a rész volt a legkülönbözőbb a többitől. Természetesen a helyszínváltás miatt volt ez leginkább, nem sokat időz a Roxfortban.
Ugyanakkor valahogy nem volt annyira jelen a humor ebben a részben, de ez is simán elnézhető hiszen elég komor hangulata van a könyvnek. -
Úgy 4-5 elírás van benne. Azt hiszem, hogy a "töprengést" "törpengés"-nek írták. Ez maradt meg bennem!:D:D -
Cat 02 #3299 Én vasárnap vettem és 300-400 :S
Pedig közben tanultam is (elvileg)
bár már olvastam de így is izgi
eddig 2 elírás :D -
150oldal körül járok és nagyon jó:)) Kár hogy már csak 450 van hátra:( -
Megjött:D:D:D. Már tanulni s etudtam, úgy bevoltam zsongva:D. Most olvasom ezerrel?D, -
Na, tegnap 10 órakkor kaptam levelet a booklinetó, hogy átadták a rendelésem a futárszolgálatnak, és hogy ma megkisérli a kiszállítást:D. Jaj de várom már hogy itt legyen. -
Elkeztem újra az első részét olvasni, án ugyan olyan izgi mint elsőre:D. -
Na kiolvatam! Nagyon jó volt! A vége kész akciófilm! :D -
-
Cat 02 #3292 LoL, pénztárnál ilyet szól a pénztáros: Itt az 1 újség tépd ki a kupont és 500 al olcsóbb lesz :D -
Cat 02 #3291 Én meg sztem átugrok a tescoba (100 méterre van innen) és megveszem :D
5.1k / 4.6k :?S -
Nincs isten, hogy éjjel egy könyvesboltban legyek! :D Én kényelmesen vártam a futárt! :D -
Cat 02 #3289 már olvastam "kalóz" verziót :) -
szóval ti nem sikoltoztatok éjfélkor az első sorban? :||||||ww -
Jól gondolod! Már a felénél tartok, most tartok egy kis szünetet és holnap folytatom! :D -
Cat 02 #3286 1ébként ha irogattok kérdéseket akkor spoiler be :) -
Nálunk a plazaban emiatt hajnali 1-ig nyitva volt a könyvesbolt, megvettem és azóta olvasom.Kéne már aludnom is.. :D -
van tescoban :) -
Cat 02 #3283 Akkor sejtem mi csinálsz azóta :D -
Én úgy tudom már van! Nekem a bookline hozta, futárral. 10-kor már itt volt! -
Cat 02 #3281 oksa :)
Van már a tesco-ban vagy csak holnaptól ? vki nem tudja? -

-
Kösz inkább nem. -
Cat 02 #3278 Érdekel mi van a végén ? Csak h ne izgulj
-
Megjelent:D:D. Meg is rendeltem a bookline-on:D. Tegnap úgy volt, megvárom a mai napot(éjfél), mert akkor jelenik meg, és ez nekem olyan mint a szilvszter:D. De nem bírtam ki sajnos:(. Na mindegy szerdán már a kezembe foghatom:D:D. -
1 hete voltunk lengyelországban, ott az egyik benzinkúton már tucatszámra lehetett kapni a HP7 -et.
Kár, hogy nem tudok lengyelül :D -
a 6. könyv felénél tartok:P (most olvasom harmadszor) így jobb lesz olvasni az utolsót:) -
Cat 02 #3274 tescóban szombat reggeltől lehet venni asszem -
Már csak 1!!!!! nap emberek:D:D:D. -
Hát.. éppen megjelenhet 6.-án de sehol nem fogod megkapni:P
Ha a bookline is csak 9-én küldi, akkor mondhatjuk azt, hogy 9-én jelenik meg:D -
Hát a Lumos.hu-n úgy van hogy 6.-a, de én 9.-ét láttam booklineon:P. Igazávbol én se tudom. De mivel a Lumos írta, ezért Biztos 6.-a:). -
Cat 02 #3270 Mikor jelenik meg ?
(már olvastam de mégis ^^) -
:D(tudta hogy ezt írod). -
csgj #3268 Pedig egy pillanatra már azt hittem komolyan mondod (viccel :P) -
Paszdmek, mingyá megyek, és lopok vagy 1854 darabot, és mindenkinek adok az sg-n egy-egy példányt:O(viccel). -
-
Mingyá február 9. és megjelenik a HP7. Yeeeee devárom:D. -
-
A postázási költségröl:)