3DS Max 4
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Aldaryn ÉS Mindenki:
Még mindig nem kerül elég photon a falakra!? Pedig hasonlóan oldottam meg a világítást mint Aldaryn, és bár javult a helyzet, de ha világossabbra veszem a photonok erejét, akkor már nagyon látható, hogy eltérnek a falak és a plafon/talaj!
Itt van egy nagyobb kép...és a használt beállítások:
Gallerywip013.jpg
Gwip13Global.jpg
Gwip13Luma.jpg
Más:
A Realflowban hogyan lehet, hogy egy adott pl: pohárt töltsön meg a víz és ne haladjon át a testen?
Még mindig nem kerül elég photon a falakra!? Pedig hasonlóan oldottam meg a világítást mint Aldaryn, és bár javult a helyzet, de ha világossabbra veszem a photonok erejét, akkor már nagyon látható, hogy eltérnek a falak és a plafon/talaj!
Itt van egy nagyobb kép...és a használt beállítások:
Gallerywip013.jpg
Gwip13Global.jpg
Gwip13Luma.jpg
Más:
A Realflowban hogyan lehet, hogy egy adott pl: pohárt töltsön meg a víz és ne haladjon át a testen?
SoftFX
Ilyet se csináltam még... Elb@sztam egy képet... 😊) Szóval:
Ha most sem jó: akkor:
http://www.revai.hu/~mcdodee/upload/wasteland_grassBeta001.jpg
Ha most sem jó: akkor:
http://www.revai.hu/~mcdodee/upload/wasteland_grassBeta001.jpg
per aspera ad astra
Érdekes lenne, ha ezt a képet plugin nélkül akarnád megcsinálni:
😄 Ugyanis itt minden plugin, a cilindereket kivéve, a föld is, a fû is.... Az egész nem fontos, mert csak - és ez a fontos - mellékszerepe lesz, mivel ez csak a környezet lesz, és az a dolga, hogy gyorsan, és lehetõleg flexibilisen készüljön. Nos a pluginek erre tökéletesen alkalmasok! Ennek köszönhetõen az itt látható kép 10 perces meló, ami a textúrázásban, és a fû, meg a szél beállításában veszett el. Ezen kívül egy katt, és ez a füves földdarab egy ugyan ilyen füves heggyé változik.... Ami pedig a jelenet tája lesz majd.
Szóval nem a pluginrõl kell, hogy szóljon. És mellesleg egy plugint jól belõni nem kis meló! Ahhoz is érteni kell. (Én mondjuk nem értek, de ez mellékes...)
Ha pedig egy fáról szól a képem... Azt lemodellezem, mert akkor úgy fog alakulni, ahogy ÉN akarom, és minden ág ott lesz, ahova én szántam... De ha nem a fáról szól..., hanem az csak kellék, akkor jöhet a TreeFactory. ...
😄 Ugyanis itt minden plugin, a cilindereket kivéve, a föld is, a fû is.... Az egész nem fontos, mert csak - és ez a fontos - mellékszerepe lesz, mivel ez csak a környezet lesz, és az a dolga, hogy gyorsan, és lehetõleg flexibilisen készüljön. Nos a pluginek erre tökéletesen alkalmasok! Ennek köszönhetõen az itt látható kép 10 perces meló, ami a textúrázásban, és a fû, meg a szél beállításában veszett el. Ezen kívül egy katt, és ez a füves földdarab egy ugyan ilyen füves heggyé változik.... Ami pedig a jelenet tája lesz majd.
Szóval nem a pluginrõl kell, hogy szóljon. És mellesleg egy plugint jól belõni nem kis meló! Ahhoz is érteni kell. (Én mondjuk nem értek, de ez mellékes...)
Ha pedig egy fáról szól a képem... Azt lemodellezem, mert akkor úgy fog alakulni, ahogy ÉN akarom, és minden ág ott lesz, ahova én szántam... De ha nem a fáról szól..., hanem az csak kellék, akkor jöhet a TreeFactory. ...
per aspera ad astra
Nektek mi a véleményetek arról,hogy valaki pluginteket használ a jeleneteihez? (Jó most nem a render progikra gondolok), hanem inább fû-fa generáló pluginek. Nyilván egy fát elég nehétz megmodellezni szabakézzel, ezért sok mindenki használ generátor progikat. De Csökkenti e a munka jelentõsséghét, ha mondjuk egy-egy ilyet használok? Bizonyára láttátok a sétányy c. készülõ képemet. Abban fûgenenerátort használtam ...
Most kaptam Nyiritõl egy tutorialt az autóhoz... abban van nurbs is de ahogy megnéztem fõleg box-modelling, elõsször kipróbálom az alapján... De lehet hogy megcsinálom nurbsel is de elõsször meg kéne tanulnom bánni vele 😊) de majd meglátjuk...
Youth
Ez egy "angol pázsit"... Az meg olyan, hogy kb a mûfû az, amivel össze lehetne hasonlítani. Teljesen vízszintes, és tök egyszínû. Unalmas egy valami. Az igaz....
A titka pedig: rendszeres öntözés és nyírás. Nap mint nap....
200 éven keresztül.
A titka pedig: rendszeres öntözés és nyírás. Nap mint nap....
200 éven keresztül.
per aspera ad astra
Tök jól alakul. A fû lehetne sûrübb, nomeg még mindig nem raktál pántokat a kapura, meg zsanérokat! Ejnye! 😄D
per aspera ad astra
SaWo: kritikat mirol? Mer ha jollatom, a kepen egyedul a fu az, amivel hosszabb dieig foglalkoztal (meg persze a kapu). Arra gondolok, hogy mondhatnam, hogy igy meg ugy a texturakkal meg materiakkal, de latszik, hogy azzal meg nem foglalkoztal, ezer nincs mit krtizalni. Amugy bocs ha idonkent erthetetlen meg kotozkodo vagyok 😊
Szoval fu: nem rossz, csak nekem tul homogennek tunik (gyakran ismetlodnek reszek, tul szabalyos ==> termeszetellenes), meg picit tulsagosan le van nyirva. Meg aztan lehetne egy kis (tenyleg minimalis) egyenetlensege a talajnak, hogy izgalmasabb legyen. Esetleg itt-ott viragok, stb.
Remelem tudtam segiteni.
Szoval fu: nem rossz, csak nekem tul homogennek tunik (gyakran ismetlodnek reszek, tul szabalyos ==> termeszetellenes), meg picit tulsagosan le van nyirva. Meg aztan lehetne egy kis (tenyleg minimalis) egyenetlensege a talajnak, hogy izgalmasabb legyen. Esetleg itt-ott viragok, stb.
Remelem tudtam segiteni.

Abbys IM :: Death to virus writers! ::
Youth: nekem pl konkretan az volt a szandekom autoval, hogy megtanuljak picit jobban nurbsozni, ezer azzal keszult. Csinaltam koraban egy meshsest is, bar azzal csak NFS szintu autokat lehet osszerakni szerintem. De legalabb gyors...
udv: Lion
udv: Lion
Szerintem alapjában jó az elképzelés csak olyan tarka-barka az egész és nincs utca rész... A fû szerintem jó lett meg a modellek... Nekem is az volt hogy elõsször a max textúráit tettem be háttérnek de azok annyira nem jók, ha kellenek textúrák akkor gyere icq-ra és küldök át párat 😊
Youth
Srácok építõ kritikára lenne szükségem a köv. képpel kapcsolatban: www.inline.hu/octopus/setany06.jpg
a képet betenni meg se próbálom, aki berakná, megköszönném.
a képet betenni meg se próbálom, aki berakná, megköszönném.
15801000
Óhhh köszi, jó lenne...
Megpróbáltalak megkeresni ICQ-n de van egy halom Nyiri 😊) nem tudnád megmondani a számmod vagy ha rámkeresnél... Youth 😊)
Megpróbáltalak megkeresni ICQ-n de van egy halom Nyiri 😊) nem tudnád megmondani a számmod vagy ha rámkeresnél... Youth 😊)
Youth
hat auto modellezessel kapcsolatban tudok egy jo tutorialt, nurbs de mayas (technika ugyanaz)
ha el tudsz erni icq-n akkor atkuldom neked (icq uin a logom alatt 😊)
ha el tudsz erni icq-n akkor atkuldom neked (icq uin a logom alatt 😊)
Bocsi Nyiri csak olyan hozzászólhatnékom volt... 😊)
De most ismét a max:
Szeretnék egy autót csinálni csak még nem tudom milyen technikával, mostanában box-modellingezek, de nem tudom azzal mennyire lesz jó... vagy inkább nurbs jó ilyenre? Vagy mivel? egyszerûen nem akarom ellkezdeni aztán abbahagyni mert szarul csináltam... értitek? Amúgy egy Citroen Picasso-ról lenne szó, szerintem nagyon baba autó...
Szóval ha esetleg tudnátok ehhez tanácsot adni, vagy ha esetleg valaki modellezett autót akor elmondaná hogy csinálta...
Elõre is köszi 😊)
De most ismét a max:
Szeretnék egy autót csinálni csak még nem tudom milyen technikával, mostanában box-modellingezek, de nem tudom azzal mennyire lesz jó... vagy inkább nurbs jó ilyenre? Vagy mivel? egyszerûen nem akarom ellkezdeni aztán abbahagyni mert szarul csináltam... értitek? Amúgy egy Citroen Picasso-ról lenne szó, szerintem nagyon baba autó...
Szóval ha esetleg tudnátok ehhez tanácsot adni, vagy ha esetleg valaki modellezett autót akor elmondaná hogy csinálta...
Elõre is köszi 😊)
Youth
egyszer biztos elerjuk, nem kell hulyeseggel teleirni a forumot 😊
Hát én itt vagyok ha épp nem focizok... 😊
Mi legyen a 2K. hozzászólással? szerintem vagy most csináljuk meg vagy haggyuk a francba és akkor lehetne a max 5 fórumot gõzerõvel használni. Én így gondolom ti hogy vagytok vele?
Mi legyen a 2K. hozzászólással? szerintem vagy most csináljuk meg vagy haggyuk a francba és akkor lehetne a max 5 fórumot gõzerõvel használni. Én így gondolom ti hogy vagytok vele?
Youth
Youth: Az motion blur volt de az a gond hogy a mostani motion blur render meg csak 2d-s es ezert nagyon rossz pl a forgo testeknel (3szoget rajzol)
Most csinal a chaosgroup vagy a blur studio egy 3des, mar lattam rola egy kira videot es nagyon meggyozo
Most csinal a chaosgroup vagy a blur studio egy 3des, mar lattam rola egy kira videot es nagyon meggyozo
Én is úgy tudtam, de a képen (habár kicsi) a középsõ emelvénnynél látható a caustics...?!
SoftFX
Ja és hogyan csináltad a propellernél hogy olyan mintha éppen forogna? (direkt emiatt visszakerestem a fórumba mivel nemrég kapcsolódtam be...) Ha már kérdezték és meg is mondtad, akkor bocsi de most ha megbocsátassz nem olvasnám végig az összes hozzászólást legfeljebb ha lesz felesleges idõm 😊)
Elõre is köszi
Elõre is köszi
Youth
Nem véletlenül egy Messerschmitt 109-es?
Erre nagyon emlékszem mivel papám is ilyen géppel hasította az eget még jópár évvel ezelõtt...
Erre nagyon emlékszem mivel papám is ilyen géppel hasította az eget még jópár évvel ezelõtt...
Youth
Nekem is van egy repcsis kepem, de mar biztos lattatok, az volt az utolso komolyabb munkam mert nincs idom emiatt a kocsog suli miatt 😞
Köszi fiúk, jól esett... 😊)
Nyiri: így is drasztikusan levettem a tükrözõdést ahhoz képest ami volt, de szerintem fölösleges... mivel fémtestrõl van szó, a fém miatt tükrözõdni fog, ráadásul a védõrétek amivel bevolnják szerintem az is növeli a tükrözõdést, mint egy lakk réteg... szerintem látogass el a Boeing honlapjára én is onnan vettem hogy mennyire tükrözõdik a gép (vannak olyan képek amiken még jobban látszik) szerintem nézd meg ezeket a képeket hátha meg tudlak gyõzni:
http://www.boeingstore.com/catalog/index.cfm?fuseaction=category&id=70
de nézd meg a többi kategóriát is a képeknél hátha ott jobb képek vannak csak ezt találtam hirtelen...
Igazad van abban hogy nam porcelán, de azért te meg azt ismert el hogy nem is fa... 😊) (nem cikizésbõl mondtam, nehogy az legyen hogy most megharagszol rám egyszerüen csak így gondolom...)
Nyiri: így is drasztikusan levettem a tükrözõdést ahhoz képest ami volt, de szerintem fölösleges... mivel fémtestrõl van szó, a fém miatt tükrözõdni fog, ráadásul a védõrétek amivel bevolnják szerintem az is növeli a tükrözõdést, mint egy lakk réteg... szerintem látogass el a Boeing honlapjára én is onnan vettem hogy mennyire tükrözõdik a gép (vannak olyan képek amiken még jobban látszik) szerintem nézd meg ezeket a képeket hátha meg tudlak gyõzni:
http://www.boeingstore.com/catalog/index.cfm?fuseaction=category&id=70
de nézd meg a többi kategóriát is a képeknél hátha ott jobb képek vannak csak ezt találtam hirtelen...
Igazad van abban hogy nam porcelán, de azért te meg azt ismert el hogy nem is fa... 😊) (nem cikizésbõl mondtam, nehogy az legyen hogy most megharagszol rám egyszerüen csak így gondolom...)
Youth
Én azt mondom a képedre Youth, hogy szeretném utánnad csinálni. Lehet fénylik az orra, lehet nincsenek lámpák, de ezek annyira nem vehetõek észre. Az összhatás tuti, és ez a lényeg.
youth: mar mondtam (de nem figyelsz ram), hogy nem porcelanbol van a gep 😊
es en a szarnyara raknek lampakat
es en a szarnyara raknek lampakat
😊) Köszi
Tényleg az hülyén nézne ki hogy rátennék egy kis mocskot a gépre vagy inkább a fényt vegyem vissza?
Tényleg az hülyén nézne ki hogy rátennék egy kis mocskot a gépre vagy inkább a fényt vegyem vissza?
Youth
Na EZ már igen! Bar meg mindig kicsit tul fenyes a gep fenyezese szerintem, de rafoghatjuk, hogy aze, mer zsir uj 😊
Hát ez lenne:
Ez elég szar kép mert úgy csináltam hogy a nagyot lekicsinyítettem úgyhogy a nagy kép itt van
A másikat meg kicsit pihentetem az annyira nem olyan jó kép tényleg...
Ezt a mostanit nem DoF-fal csináltam hanem útómunkáztam egy kicsit Photoshopban, nem tudom rosszabb lette-e...
Ez elég szar kép mert úgy csináltam hogy a nagyot lekicsinyítettem úgyhogy a nagy kép itt van
A másikat meg kicsit pihentetem az annyira nem olyan jó kép tényleg...
Ezt a mostanit nem DoF-fal csináltam hanem útómunkáztam egy kicsit Photoshopban, nem tudom rosszabb lette-e...
Youth
Igazad van és neked is Freak, nem elég természetes... de haverommal már csináltunk pár fotót az égrõl úgyhogy már jobb háttérrel dolgozhatok.
Ami a fényt illet:
Én úgy csináltam hogy az összes fényt a gép mögé helyeztem el de úgy néz ki hogy a skylight miatt világos lett az egész, szóval ezt még javítom de már van egy ígéretesebb felvétel is már felszállás közben, majd megmutatom csak fel kell még pakolnom a hnlapomra 😊)
Aldaryn: csak nem vért kell adnod, vagy nekünk kéne adnunk neked? 😄DD ilyen rossz az állapotod? 😄D
Amúgy jobbulást ha még bajod van....
Ami a fényt illet:
Én úgy csináltam hogy az összes fényt a gép mögé helyeztem el de úgy néz ki hogy a skylight miatt világos lett az egész, szóval ezt még javítom de már van egy ígéretesebb felvétel is már felszállás közben, majd megmutatom csak fel kell még pakolnom a hnlapomra 😊)
Aldaryn: csak nem vért kell adnod, vagy nekünk kéne adnunk neked? 😄DD ilyen rossz az állapotod? 😄D
Amúgy jobbulást ha még bajod van....
Youth
Csak futólag:(Egy percet gépezhetek... 😊 )
Találjátok, ki, hogy mi a mai programom... 😞((
Találjátok, ki, hogy mi a mai programom... 😞((
per aspera ad astra
ne mondd már, hogy természetesen néz ki a világos orr a nappal a háttérben.... amikor elvileg majdnem éjjel van....
Riszpekk
Hát szerintem nincsen igazad.Ismereteim szerint kell egy élfény meg nem árt ha vannak deritöfények,bár lehet a legjobb volna ha hdri-vel csinálná és akkor egy sem kell 😄DD
http://druglord.buzz.hu/ ;)
túl kicsi a kép, se az árnyékát se a caustics-t nem látom
de ha jól tudom, a sík üveg nem generál caustics-t a fénnyel ellentétes oldalon
de ha jól tudom, a sík üveg nem generál caustics-t a fénnyel ellentétes oldalon
Riszpekk
megvan mi a baja!!! valahogy nem volt természetes, de nem jöttem rá, aztán beugrott....
ugyebár a nap szembõl süt, viszont a gép eleje is tökéletesen ki van világítva, és ezért nagyon lejön, hogy az ég csak háttér
szedd ki a sky meg az összes többi fényt, csak a nap felõli maradjon bent, és rakt körbe az elejét reflektorokkal, szerintem úgy hitelesebb lesz
ugyebár a nap szembõl süt, viszont a gép eleje is tökéletesen ki van világítva, és ezért nagyon lejön, hogy az ég csak háttér
szedd ki a sky meg az összes többi fényt, csak a nap felõli maradjon bent, és rakt körbe az elejét reflektorokkal, szerintem úgy hitelesebb lesz
Riszpekk
Lehet kukacoskodásnak veszed. A kép mármint a boeing télleg nagyon szép, viszont lenne pár észrevételem. Gondolom sok munkád volt ezzel a modellel. Szerintem ne rontsdd el egy ilyen szokványosnak mondható háttérrel, rûáadásul meg szerintem nem is valami nagy a részletessége. Valamnt a Napot lehet jobb lenne a szárny fölé rakni, mert kevés olyan helyszín van, hogy ennyire messzirõl látni a napot, hogy nem lóg bele egy fa-egy épület. Inkább rakdd feljebb egy picit, az realisztikusabb. Bár ki tudja. Na mind1, lehet ez most egy nagy baromság volt ...
Aldaryn: jobbulást 😊
Bárki:
Az lehet, hogy egy sík üveg Caustics-a a valóságban ennyire eltér (helyileg) a "shadow"-jától?
/A bevilágítást most ne nézzétek.../

Bárki:
Az lehet, hogy egy sík üveg Caustics-a a valóságban ennyire eltér (helyileg) a "shadow"-jától?
/A bevilágítást most ne nézzétek.../

SoftFX
Ismét én vagyok az én Boeingommal 😄D
ha lenne valaki olyan kedves és megnézné a mostani állását a gépnek, megköszönném:
A cím:
http://free.x3.hu/youth3d/Youth_2003_Boeing767_07.jpg
Más:
Mi van a 2000. hozzászólással? most hogy áll a dolog?
ha lenne valaki olyan kedves és megnézné a mostani állását a gépnek, megköszönném:
A cím:
http://free.x3.hu/youth3d/Youth_2003_Boeing767_07.jpg
Más:
Mi van a 2000. hozzászólással? most hogy áll a dolog?
Youth