3DS Max 4

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

FREAK
csak annyi, hogy a gép farka homályos, de az ég aránylag éles

amúgy szép a modell

Riszpekk

youth
Amúgy mi a baj a DoF-fal? Tudom nem tökéletes, de nekem tetszik...
Most dobálhattok paradicsommal... 😄DD

Youth

youth
Én egyszer kipróbáltam a Brazil DoF-ot egy sima kockán és 12 percig számolta ráadásul szar is volt...
Nem tudná valaki megmondani hogy állítsam be a Brazil DoF-ot hogy szép is legyen és a renderidõ se legyen nagyobb 30 percnél...
Ellõre is köszi
Ja még valami:
Az élsimítást bekapcsoltam min1 min 2-re ahogy Andrással beszéltük, ezt ki is számolja de olyan hülye recék lesznek a szárnyon ha meg felteszem 2x2-esre akkor meg nem tudja kiszámolnni a gépem 😞(
Még próbálkozom, hátha meg tudja csinálni, de ha valaki tudja a megoldást írjon légyszi...

Youth

K.András
Reméljük nem valami korterem lesz a következö képed 😊

http://druglord.buzz.hu/ ;)

Aldaryn
Bocs, ha mostanában nem fogunk összefutni. Meg mindenkinek. Majd igyekszem megoldani valahogy. Elkaptam egy kemény nyirokcsomó gyulladást. Úgyhogy egy darabig ki vagyok ütve. Elég komoly. 😞

per aspera ad astra

Aldaryn: icq!!!!!!!!!!

Aldaryn
Grrr... Nagyon aránytalan a fényeloszlás. Igazad van...
Nos, a szobám bevilágítása 3 fényforrásból jön össze: az elsõ a direkt fény, ami bevilágít az elülsõ ajtókon. Ez egy brazil direct 1.2-es intense-el. Ezután pedig 1-1 hatalmas area ligth a két ablak elõtt berakva úgy 0.3-as intense-el, és valamicskével kékebb színnel - ez a "skylight". Ennyi az egész. Mindhárom fotonokat nyom. Kész. A beállítgatás csak azért volt hosszadalmas, mert a "még emberi idõben renderelhetõ" és a "nem szemcsés/foltos" közti egyensúlyt lövögettem be.
Visszatérve:
Nemtom, igazán nem tudom, hogy mit tehetnél. Talán ha valami paramétereket is mellékelnél (A scene unit scale-lel együtt!!)
Youth: Inkább kapcsolj Brazil DOF-ot. 😉 Ez siralmas!
A háttér alakul.... jó irányba keményen!

per aspera ad astra

K.András
Leszek.

K.András
Hali mostanában lesztek majd megen többet,lesz több idöm meg minden ilyesmi...

Sound
A lent látható ferrárit StudioTools-al csinálták. Ez is egy AW-s program mint Maya, nurbs-ra épül, elsõsorban formatervezõknek, ezt az ára is prezentálja😊
Link

Elég professzionális cucc...

Just tapping 2 buttons! http://wow.allakhazam.com/profile.html?2033148

ember
szerintem ide nem kéne DOF.

vagy a hátteret is mosd el, mert így elég furcsa hogy a távoli részei a gépnek homályosak, de a háttér tök éles.
youth
És ez milyen? a DoF-on is csiszolgattam de még nem az igazi... ha megnézitek az 1024-es képet látszik a gép orrán meg a szárnyán hogy nem stimmel de bárhogy próbálgattam nem megy jobbra 😞 nem tudtok valami pöpec beállítást?

És itt az
1024-es kép

Youth

SoftFX
Aldaryn: Segítség kéne a következõ képnél! Hogyan oldható meg, hogy ne legyenek a falak olyan sötétek? Az ***-nak nem akar rávetõdni elég fény...? Milyen fényforrással készitetted a szobát, és hogyan csaináltad, hogy "látszik" a fényforrás? Gondolok itt a kép közepén lévõ nagy világosságra...Amúgy a szobád szupi.

És itt a kép:

Gallerywip009.jpg

SoftFX

youth
Nem Brazilos a DoF mert azt a gépem sokára szenvedné ki... a renderutómunkánál csináltam rá a DoF-ot de tényleg elég gáz... majd próbálgatom 😊
Van ötlet arra bárkinek hogy hogy lehetne jól megcsinálni? JÓl jönne és akkor beküldeném a 2K. hozzászólásba ha nincsen senki ellene 😊))

Youth

Aldaryn:gyujje mar icqra este dumalnek veled

Aldaryn
Akkor kicsit tovább boncolgatva a témát: Max5-höz nincsen ilyen? Mert amiket láttam róla, az nagyon bejött! És ha jól láttam a Splutterfish honlapján azt full Brazil kompatibilisnek ismerték el, ami a Shag:Hair-rõl nem igazán mondható el....

per aspera ad astra

Aldaryn
Rigley: rég néztél be maxos körökbe! Hi!, Amúgy nagyon karaj az a csillag alakzat, (Igazán bocs, de nem tudtam meghatározni, hogy mi akar lenni.... 😄)amit még jó rég raktál ki a mayás, lightwave-es fórumba. Fõleg a nem pr render. Az bevág! 😊
András: te sem panaszkodhatsz. Rég láttalak! 😊 Valami ötlet a 2K-hoz. Ha munkád nincs, azért nagyon jó lenne, ha valamit te is hozzáadnál!
Youth: A DOF Brazil DOF? Mert valahogy nem az igazi.... A kamera alakul. így tovább....
Ja, és mit jelent az, hogy "LOL"? Én lámer vagyok etéren.

per aspera ad astra

Rigley
egy aláírást rábiggyeszteni nem tul nehéz egy kész képre, bárki is renderelte 😊

dddstudio.tk

K.András
Azt kellett volna mondanod hogy nincsen rajta aláirás, tehát ki tudja...

youth
Hát valójában ez az 5. befejezett modellem... miért kérdezted, nem jó valami rajta? mondjad nyugodtan ezért rajktam be hogy szidjátok amit kell 😊)

Youth

Rigley
én se tudom

dddstudio.tk

Rigley
😊 miért ? honnan tudhatnám ?

dddstudio.tk

Galy
igazából azt se vágom, hogy az ott milyen program...😊)))))))
FREAK
LOL

Riszpekk

szerinted???

Rigley
jól néz ki, te csináltad ?

dddstudio.tk

K.András
Szép.

Galy
Így néz ki renderelve: komoly

Galy
Ezt most csinálom a Ferrírinak

K.András
Nem az elsö neki,nem is az utso...

Galy
nem mondod, hogy ez az elsõ modelled, ugye? 😊
Sound
Shave&Haircut??? persze, haj-szõr generátor, elég jó kis cucc. Anno Xsi2-vel kapcsolatban ismertem meg, amikor felvetés volt, hogy lehet hogy Shave&Haircut fog dobogni XSI hair részlegében... végülis, hogy most mi van benne, egy inhouse hair, vagy Shave, azt nem tudom. Jelenleg C4D-elhez elérhetõ plugin formájában

Just tapping 2 buttons! http://wow.allakhazam.com/profile.html?2033148

youth
Próbáltam pofozgatni a Boeingot... hát ez lett belõle de még mindig nem a végleges állapota csak örültem már hogy végre ki tudta számítani az a fránya Brazil 😊

Itt a kép, javaslatokat várok mit kéne javítani rajta...

Youth

Aldaryn
(A leg egyszerûbb: 1.85:1 arányú kép. Az alap "16:9"-es (ez kissé más, ez 1,77:1), moziméret. 😊 )

per aspera ad astra

youth
Óóóó bocsi, csak nem tudtam hirtelen és eszembe ötlött... 😊) akkor ezt kitárgyaltuk 😊

Ja amúgy rákattantam az 1024x768 felbontás helyett 1024x500 valahányasra, nálad láttam elõsször meg és megtatszett 😊 Úgyhogy a Boeingrõl már készölt ilyen kép...
Ja a Brazilnál ezt azt állítgattam lejjebb vettem pár dolgot és most megy, de még így is minden második képet elront... De már ez is haladás 😊)

Youth

Aldaryn
Shave&Haircut? Hallott róla bárki?
Ja, amúgy a 2K tervezet:
Ha kibírja a max5 topic, hogy jövõ hét vasárnapig nem szporodik fel 2000-re, akkor az lenne a "beadási határidõ" 😊
A terv: addig mindenki munkálkodik, és ha van valami, ami tetszik néki, és szeretné a 2K. beszólásban látni, akkor elküldi pl. nekem (Pesrze ha van megfelelõbb személy, akkor majd neki), ezen kívül, ha akar, akkor küld egy kis, pár mondatos szövegecskét is, aminek az ihletése: Személyes+maxos+fórumos jellegû, ha képet nem akar az egyén küldeni, akkor csak a szöveget küldi.... 😊A többi még alakul.
Szerintem ez egy szép szokás lenne, de ehhez mindenki, és összefogás kell!

per aspera ad astra

Aldaryn
Amennyiben ez nekem szólt, megfontolandó. Kivéve a spotlámpát. Az enm menne a szoba stílusához.... A kép jó ötlet. Itthonra is terveztem pár art deco képet acélsodronyon fellógatva...
Youth: Én sem cseszegetni akarlak, deolvassad plíz végig a kép alatti szöveget... 😄 Mert szerintem ezt odaírtam:
" az egyetlen problema a caustics terén van: A padlón lévõ túl erõs fényfolt.... Grrrr.... A széle lemaradt...."
Azért jó, hogy észrevetted. 😊

per aspera ad astra

Galy
fR-t én is úgy kaptam
Brazillal is lehet ám iszonyat képeket renderelni...
youth
Galy, jól néz ki a kép a max5-ös topicon. Mondtad hogy final renderel csináltad... de én azt honnan tudnám beszerezni? Nincs meg neked vagy valami cím ahonnan letölthetõ? (egyet már letöltöttem de instaláláskor kiírja hogy hiányzik ez meg az a file és hogy lépjek ki...)
Légyszi segíts mert a Brazillal nem tudom rendesen renderelni a Boeing-ot 😞

Youth

youth
Aldaryn, lehet hogy most iszonyú nagy hülyeséget mondok, de azért mégis mondom... 😊)
A képen az ablakon beszürõdõ fény a padlón egy nagy csillanást eredményez vagy nem csillanást de sokkal több fény jut oda mint a padló más részeire... De úgy tõnik mintha csak egy részen kapná a "nagy" fényt a padló mivel ha megnézzük a közelebbi részen már nem annyira nagy a fény erõssége...
próbáltam érhetõ lennni... de soha nem tudtam fogalmazni 😊))
úgy néz ki mintha az ablak tetején kevesebb fény jönne be, de mmiért?
mondom lehet én tévedek de szerintem az ablak minden részén söt be a fény...
Ne vedd cseszegetésnek egyszerüen csak nem értem ezt 😊

Youth

SaWo
Rakj ki olyan képeket, amiknek nincs kerete, csak üveg, benne modern stílusú kép, és a kép nem a falra van szögezve, hanem plafonról lóg le, meg szpotlámpák, az a menõ mostanában ...

aldaryn: ICQ!!!!!!!!!!!!!!!!

Aldaryn
😄 Kösz... Most kértem kölcsön igazán bennfentestõl néhány Házimozi magazint.... Azt hiszem, ha megleszek vele, még szívesebben beköltöznél.
(Ja, kilincsek készülnek, konnektor is megvan, a falak nem pont egyenesek, a szélei lekerekítve, és helyenként egy kicsi kitörve... s természetesen a parketaszegény a sarkokban pár milliméterrel félrecsúszott... 😊)) )

per aspera ad astra

Galy
Amúgy tök jól néz ki a szoba, beköltöznék ide...
Galy
Hát, akkor tessék elhelyezni egy-két kilincset is ablakra, ajtóra 😊
Aldaryn
Nyiri: Area lightot használtál már? Amúgy Brazil alatt a Luma Server beállításánál egyszerûen bepipálod a Direct Illumination boxban a Skyligth fülecskét. Ettõl kezdve elméletileg a skylight mûködik, és renderelõdnie köllene....

per aspera ad astra

Aldaryn
Köszííííí!!!! 😊)) ez komoly segítség! Pont az ilyen apró részleteket nem szeretném elhagyni! THX!!

per aspera ad astra

Aldaryn
Aha... világítás belövés... 😄 Amúgy mindenhol sötétítõfüggönyök lesznek, én sötétítõfüggöny megszállott vagyok... Persze a képen nem lesznek behúzva!

per aspera ad astra

LionTR
Én is találtam hibát (bar konnektor mellett meg eleg sok minden nincs - gondolom mer egyenlore a vilagitas belovese volt a cel...): TV-bül szart se fogsz látni, mer szembe van vele az ablak. De ez még nagyobb kukacoskodas, szoval vedd ugy, hogy nem is szoltam.

Abbys IM :: Death to virus writers! ::

youth
Figyu írtam neked ICQ-n mert lenne valami ami nem ide való... 😊) ami a neved mellett van az jó ICQ szám?

Youth