2111
Hirek a Max új verziójáról
  • SoftFX
    Aldaryn: az analízis: Zöldebb már nem is lehetne...Nekem, csak az a bajom, hogy az oldalsó falakon nem látszanak semmilyen kisebb fényátmenetek (világosból-sötétbe)...mint nálad...

Szóval a beállításaim jók...csak a fény/foton intenzitással játszak.

Egy lámer kérdés: Mi az a regathering?
  • Aldaryn
    Miért is ne? Mondottam, ha nem a fáról szól, akkor nyugodtan használj generátort. Aztán hiába a generátor, általában nem elég megcsináltatni a fát, "ki is kell díszíteni"! Pl mapping, levelek textúrája, stb....
  • SaWo
    Meint visszatérnék kicsit ehhez a pugginnal, vagy anélkül kéréshez. Aldaryn, főleg a te véleményedre vagyok kíváncsi - de bárkiére ugyanúgy - a most készülő sétány c. képemben illendő-e fagenerátort használni? Merrt végülis abban a képben nincs fő objektum, valójában csak az oszlopok, szökőkutak készítését akartam gyakorolni loft-tal ...
  • Aldaryn
    Pár nep, és rendben leszek... :) Amúgy szerintem ma nyolc után leszek neten....
  • Aldaryn
    Max4, max5 ua. A menüben: views/viewport background. Ha az environment settingsben adtál meg háttérképet, akkor azt is be tudod itt kapcsolni (Use environment background) Amúgy meg ahhoz, hogy mutassa a háttérkéet, be kell pipálni a Display Background-ot.
    Mail pedig ment! Akkor is!
  • LionTR
    Aldaryn: milyen mél ment? En nem kaptam semmit.
    Akarki: gyors kerdes: hogyan lehet viewport moge kepet beaplikalni hatternek? (MAX4) Elore is THX!
  • Nyiri
    Aldaryn: mikor gyogyulsz meg? :) szeretnek veled beszelget forumon kivul es online mert igy nem az igazi
  • Aldaryn
    Amúgy mi a bajod ezzel a képpel? Szerintem már elég jó a megvilágítás. A fotonszámról pedig meggyőződhetsz: Rakjad az estimatort analízisre, és renderelj egyet úgy. Ha nagyon kevés a képen a zöld, és nincsen vörös, akkor ok a mueló. Ha pedig sok a zöld, esetleg vörös is van, akkor pedig vegyed alacsonyabbra a keresett fotonok számát. A max számot már ne növeld!....
    Amúgy itt már csak a fények erejével kell játszadozni, semmi más. És aztán jöhet a regathering.
  • Aldaryn
    Juj, ezt a ronda kék izét, az XP-s felületet használod? :DD
    Lion: Mail ment. Nézz benne körül. Hátha van, amiből le tudsz szűrni némi tanulságot. Majd valamikor átugrok, és megnézzük együtt, hogy mi nem oks.
  • LionTR
    Nem kerul eleg foton a falakra?! Ember, en orakig szarakodtam, de csak olyan kepet tudtam osszehozni, mint a mostani szobam kb este 8kor lehuzott reluxaval (mer pont a szobam elott van egy kulteri pilacs, es ugy tul vilagos lenne ahhoz kepest amit maxba produkaltam)!!! :) Mennyi fotont akarsz meg???
  • LionTR
    nem csak ontozes es nyiras: dongoles is! :)
  • SoftFX
    Aldaryn ÉS Mindenki:
    Még mindig nem kerül elég photon a falakra!? Pedig hasonlóan oldottam meg a világítást mint Aldaryn, és bár javult a helyzet, de ha világossabbra veszem a photonok erejét, akkor már nagyon látható, hogy eltérnek a falak és a plafon/talaj!

Itt van egy nagyobb kép...és a használt beállítások:
    Gallerywip013.jpg
    Gwip13Global.jpg
    Gwip13Luma.jpg

Más:
    A Realflowban hogyan lehet, hogy egy adott pl: pohárt töltsön meg a víz és ne haladjon át a testen?
  • Aldaryn
    Ilyet se csináltam még... Elb@sztam egy képet... :)) Szóval:

Ha most sem jó: akkor:
    http://www.revai.hu/~mcdodee/upload/wasteland_grassBeta001.jpg
  • Aldaryn
    Érdekes lenne, ha ezt a képet plugin nélkül akarnád megcsinálni:

:D Ugyanis itt minden plugin, a cilindereket kivéve, a föld is, a fű is.... Az egész nem fontos, mert csak - és ez a fontos - mellékszerepe lesz, mivel ez csak a környezet lesz, és az a dolga, hogy gyorsan, és lehetőleg flexibilisen készüljön. Nos a pluginek erre tökéletesen alkalmasok! Ennek köszönhetően az itt látható kép 10 perces meló, ami a textúrázásban, és a fű, meg a szél beállításában veszett el. Ezen kívül egy katt, és ez a füves földdarab egy ugyan ilyen füves heggyé változik.... Ami pedig a jelenet tája lesz majd.
    Szóval nem a pluginről kell, hogy szóljon. És mellesleg egy plugint jól belőni nem kis meló! Ahhoz is érteni kell. (Én mondjuk nem értek, de ez mellékes...)
    Ha pedig egy fáról szól a képem... Azt lemodellezem, mert akkor úgy fog alakulni, ahogy ÉN akarom, és minden ág ott lesz, ahova én szántam... De ha nem a fáról szól..., hanem az csak kellék, akkor jöhet a TreeFactory. ...
  • SaWo
    Nektek mi a véleményetek arról,hogy valaki pluginteket használ a jeleneteihez? (Jó most nem a render progikra gondolok), hanem inább fű-fa generáló pluginek. Nyilván egy fát elég nehétz megmodellezni szabakézzel, ezért sok mindenki használ generátor progikat. De Csökkenti e a munka jelentősséghét, ha mondjuk egy-egy ilyet használok? Bizonyára láttátok a sétányy c. készülő képemet. Abban fűgenenerátort használtam ...
  • youth #1834
    Most kaptam Nyiritől egy tutorialt az autóhoz... abban van nurbs is de ahogy megnéztem főleg box-modelling, elősször kipróbálom az alapján... De lehet hogy megcsinálom nurbsel is de elősször meg kéne tanulnom bánni vele :)) de majd meglátjuk...
  • Aldaryn
    Ez egy "angol pázsit"... Az meg olyan, hogy kb a műfű az, amivel össze lehetne hasonlítani. Teljesen vízszintes, és tök egyszínű. Unalmas egy valami. Az igaz....
    A titka pedig: rendszeres öntözés és nyírás. Nap mint nap....
    200 éven keresztül.
  • Aldaryn
    Tök jól alakul. A fű lehetne sűrübb, nomeg még mindig nem raktál pántokat a kapura, meg zsanérokat! Ejnye! :DD
  • LionTR
    SaWo: kritikat mirol? Mer ha jollatom, a kepen egyedul a fu az, amivel hosszabb dieig foglalkoztal (meg persze a kapu). Arra gondolok, hogy mondhatnam, hogy igy meg ugy a texturakkal meg materiakkal, de latszik, hogy azzal meg nem foglalkoztal, ezer nincs mit krtizalni. Amugy bocs ha idonkent erthetetlen meg kotozkodo vagyok :)
    Szoval fu: nem rossz, csak nekem tul homogennek tunik (gyakran ismetlodnek reszek, tul szabalyos ==> termeszetellenes), meg picit tulsagosan le van nyirva. Meg aztan lehetne egy kis (tenyleg minimalis) egyenetlensege a talajnak, hogy izgalmasabb legyen. Esetleg itt-ott viragok, stb.
    Remelem tudtam segiteni.
  • LionTR
    Youth: nekem pl konkretan az volt a szandekom autoval, hogy megtanuljak picit jobban nurbsozni, ezer azzal keszult. Csinaltam koraban egy meshsest is, bar azzal csak NFS szintu autokat lehet osszerakni szerintem. De legalabb gyors...

udv: Lion
  • youth #1829
    Szerintem alapjában jó az elképzelés csak olyan tarka-barka az egész és nincs utca rész... A fű szerintem jó lett meg a modellek... Nekem is az volt hogy elősször a max textúráit tettem be háttérnek de azok annyira nem jók, ha kellenek textúrák akkor gyere icq-ra és küldök át párat :)
  • youth #1828
    Na mégegyszer (de béna vagyok basszus):

• youth #1827
    Itt látható SaWo alkotása:

• SaWo
    Srácok építő kritikára lenne szükségem a köv. képpel kapcsolatban: www.inline.hu/octopus/setany06.jpg
    a képet betenni meg se próbálom, aki berakná, megköszönném.
  • Nyiri
    15801000
  • youth #1824
    Óhhh köszi, jó lenne...
    Megpróbáltalak megkeresni ICQ-n de van egy halom Nyiri :)) nem tudnád megmondani a számmod vagy ha rámkeresnél... Youth :))
  • Nyiri
    hat auto modellezessel kapcsolatban tudok egy jo tutorialt, nurbs de mayas (technika ugyanaz)
    ha el tudsz erni icq-n akkor atkuldom neked (icq uin a logom alatt :))
  • youth #1822
    De az is jó lenne ha tudnátok olyan címet mondani ahol tutorial van evvel kapcsolatban...
  • youth #1821
    Bocsi Nyiri csak olyan hozzászólhatnékom volt... :))
    De most ismét a max:
    Szeretnék egy autót csinálni csak még nem tudom milyen technikával, mostanában box-modellingezek, de nem tudom azzal mennyire lesz jó... vagy inkább nurbs jó ilyenre? Vagy mivel? egyszerűen nem akarom ellkezdeni aztán abbahagyni mert szarul csináltam... értitek? Amúgy egy Citroen Picasso-ról lenne szó, szerintem nagyon baba autó...
    Szóval ha esetleg tudnátok ehhez tanácsot adni, vagy ha esetleg valaki modellezett autót akor elmondaná hogy csinálta...
    Előre is köszi :))
  • Nyiri
    egyszer biztos elerjuk, nem kell hulyeseggel teleirni a forumot :)
  • youth #1819
    Hát én itt vagyok ha épp nem focizok... :)

Mi legyen a 2K. hozzászólással? szerintem vagy most csináljuk meg vagy haggyuk a francba és akkor lehetne a max 5 fórumot gőzerővel használni. Én így gondolom ti hogy vagytok vele?
  • Galy
    Mi ez a pangás mostanában?

Itt a tavasz? :-)
  • ember
    vrayben már most is elég jó mb van, szerintem az korrekt a forgásnál is
  • Nyiri
    Youth: Az motion blur volt de az a gond hogy a mostani motion blur render meg csak 2d-s es ezert nagyon rossz pl a forgo testeknel (3szoget rajzol)

Most csinal a chaosgroup vagy a blur studio egy 3des, mar lattam rola egy kira videot es nagyon meggyozo
  • SoftFX
    Én is úgy tudtam, de a képen (habár kicsi) a középső emelvénnynél látható a caustics...?!
  • youth #1814
    Ja és hogyan csináltad a propellernél hogy olyan mintha éppen forogna? (direkt emiatt visszakerestem a fórumba mivel nemrég kapcsolódtam be...) Ha már kérdezték és meg is mondtad, akkor bocsi de most ha megbocsátassz nem olvasnám végig az összes hozzászólást legfeljebb ha lesz felesleges időm :))
    Előre is köszi
  • youth #1813
    Nem véletlenül egy Messerschmitt 109-es?
    Erre nagyon emlékszem mivel papám is ilyen géppel hasította az eget még jópár évvel ezelőtt...
  • Galy
    Épp aktuális
  • Nyiri
    Nekem is van egy repcsis kepem, de mar biztos lattatok, az volt az utolso komolyabb munkam mert nincs idom emiatt a kocsog suli miatt :(
  • FREAK
    igazad van, egy fissen legyártott gép fényezése olyan mint egy autó