2111
Hirek a Max új verziójáról
  • LionTR
    Itt a kep:
    http://www.nexus.hu/liontr//gt4_wire%20copy.jpg
  • LionTR
    Phantom: mondtam mar, kb 4 nap egy ilyen gep. Ha tovabbra is ilyen gyorsan haladunk a parkolo projecttel, en szeretnem kiberelni a parkolo felet :))))
    relaks: erdekes otlet, meg megfontolom!
    fle go: Azert ez se semmi, hogy vkinek 2x annyi memoriaja van, mint ahany MHz-es agepe... :)
    Orange: igazad lehet...
    Ismetcsak koszi fiuk.
    Nyiri: Minnya dobok 1 wireframet.
  • SaWo
    Gyerekek, azt mondjátok meg, hogy a kocsis kép hogy legyen?
  • PhantomW
    köszi a helpet
  • nenad
    ize, hat 4-es hez kepest intelligens, de most komolyan nem erzitek nevetsegesnek, hogy 2003-ban egy ilyen volumenu programban ezt kezzel kell megcsinalni (mikozben masok mar reg megoldottak a problemat BPR2pl). Na nem okoskodni akarok, de azert fura na...
  • Orange
    Youth jól beszélt. A utilities-nél fogod majd megtalálni.
  • SaWo
    A max 5ben nagyon inteligens lett az unwarp uvw nem néztétek még? Ja és használjátok a Print Screen gombot a kimentéshez.
  • youth #1932
    Van egy olyan plugin hogy Texporter a render.hu-n a pluginek közt ott van szedd le ezzel ki tudod képként menteni az UW-t erre találták ki... nagyon hasznos!!! én is azzel szedem ki aztán PS aztán rá a textúra és vissza a testre immár kész textúraként :))
  • PhantomW
    Orange: ugytudom te ismered az unwrap-ot
    amikor flatten mappingal kifektetem az objektumot azt hogy tudom egy képként exportálni
    csak uvw tudom menteni azt meg nem lehet megnyitni rajzprogikal
  • Orange
    Nagyon jó lett kocsi. A beömlővel, meg szerintem csak az a baj, hogy nincs mögötte semmi, és látszik a talaj.
  • Nyiri
    LionTR: Jo a kocsi, egy wireframe-t lathatunk belole?
  • SaWo
    Én Egy 1700+ 256 DDR ramos géppel pengetek.
    Lion ász a kocsid ;)
  • fle go
    LionTR:amindenit, ez igazan szep kocsi!!!!HDRI nelkul is!Gratulacio, nagyon tetszik!

nekem:450MHz dual processor, 1GB RAM gepem van, nem nagyon vagyok a helyzet magaslatan renderelesileg, meg nincs brazilom.
  • RelakS
    Összetört változatot tudsz csinálni? Csak olyan játékszerűt (tehát ha nincs szarrácsavarodott kilátszó vázelem, hát nincs). Azért kérdezem, mert látom itt a szebbnél-szebb gépeket, de talán egy roncs az igazi kihívás (mondjuk nekem egy kibszott motorház is az )
  • PhantomW
    LionTR neked hány autód van?:D
    menyi idő alatt csinálsz egyet?
  • LionTR
    Hat nekem csak 1200 Tualatin, meg 320MB SD, meg 40K-s savszelesseg, ha jo napja van az indexnek...
    Phantom: Shaget meg nem sikerult rendesen kitapasztalnom, meg most fel se tudom tenni, mer elfelejtettem hogy kell... :)) Szoval a fu extraprimitiv modon scatterrel keszult, amit a brazil raadasul brutalisan lassan kezel, szoval eleg bajos.
    Nyiri: OK, de megneznem milyen ember veszi kezbe ezt a "fegyvert", hogy ne rozsdasodjon :))
    Koszi a hozzaszolasokat, nem is tudom miert nem szaraz fuvet csinaltam, na mindegy.
    Aldaryn: ja, tudod egy ilyen arcot is fel tud picit duhiteni, mikor az elso sorban egy ***** ***** ****** bejon cigivel a kezeben, es megegeti a kezemet. A sok drogosrol meg ne is beszeljunk... De kemenyen helytalltunk!! :)
    Ja, asszem ez a kocsi lesz megis inkabb a projectben: (elore is bocsi a majdani renderelo egyentol, mivel ez a korabbiaknal joval tobb poligonbol all)

Nem tudom miert nez ki olyan erdekesen a az elso lampak kozti beomlo, nameg tenyleg elkelne mar egy HDRI, de sebaj ,majd a parkoloban lesz eleg dolog, ami tukrozodik rajta! :)
  • Nyiri
    xp 1700+
    768 mram
  • PhantomW
    van a rendere jelentkező?
    kinek milyen gépe van?
  • PhantomW
    inz: régebben néztem és nekem is fagyot olyankor
  • Shongi
    Thx erre gontoltam, de hogy ki kapcsolta be én se tudom:)
  • Aldaryn
    Ja, még valami: mi a bajod a trabival? :(
  • Aldaryn
    Mint mondottam vala, én szívesen elkészítem a parkolót, azonban van egy komoly problema: Az internetes sávszélesség. :(( Meg mondjuk az sem lebecsülendő, hogy azért mindenkinek megvan a maga kis kellemes méretű modellje, amit rendereléskor vassal is bírni kellene.

Szóval az ideális személy minden képpen rendelkezik a következőkkel:
    - Gyors net, Gyors gép (RAM, főleg)

Mindezek mellett azt javaslom, hogy megcsinálom én a parkolót, amit mégis egyszerűbb küldözgetni (pl 1,5MB texmapokkal együtt) és valaki más gyűjkti össze a kocsikat, akinek elküldöm a parkolót, meg a beállításokat is. Na persze, ez a valaki más renderelne.

A parkolót úgy állítanám be, hogy mindenki küldene egyet a kocsija mesh-éből, nulla textúrával, és materiallal, egy szem group-ban, a pivot kedvéért. Az illető, aki majd renderel, ennek alapján a fullos kocsikat (szintén UGYANÚGY gropulva) hozzáigazítaná az általam beállítottakhoz.

Ha ez körülményes, akkor meg kellene nézni, hogy, smint lehet megoldani, hogy eljusson hozzám a cucc. Esténként úgy 10-10MB-ot le tudok szedni, ha felrakjátok valahova. Mellesleg rendereléssel sem lenne problémám gépileg. :D

Szal döntés mostantól átpasszolva nektek. Úgyis kómás vagyok. A parkoló készül. Valami jó, nagy kültéri helyszín. Ha lehet, akkor a sivatagban. :)
  • youth #1916
    oké csak Aldaryn nete elég lassú és a textúra nem tom hogy fog átmenni... de írjátok ki cd-re és küldjétek el vagy nem tudom ez már a ti ügyetek (sajnos)... de majd a következő projectbe benne leszek!!! :)
  • SaWo
    Nem kell a material-okkal foglalkozni,.,m ert ha be merge-led egy project-be, akkor viszi a material-t is magával. Itt a bitmap-ekre gondoltam, pl a rendszámtábla, meg ilyenek ...
  • youth #1914
    Hmmm szerintem 4 színe legyen a kocsinak:
    -brazil advanced (egyezményes kocsiszín, vagy mindenkinek más tök mindegy)
    -brazil glass (az üvegnek)
    -brazil advanced (erősen fémes szín a felninek)
    - és egy a guminka és nem kell pöcsölni textúrákkal

De azthiszem én kimaradok ebből, mert a trabi elég rossz állapotban van a már meg se tudom nyitni meg van vagy 50-60 MB textúra nélkül... :(

De ti csináljátok meg mindenképpen! Én meg már az új művemre készülök :D
  • SaWo
    Aldaryn, akkor vállalod a parkoló elkésdzítését? Valami nyitott hely kéne, de látványos. És szerintem nem csak nekem jutott eszembe, hanem másnak is eszébe jutott már, hogy úgy külön magának mindenki csinál6na belőlle egy animot. És akkor az egy ilyen referencia dolognak is megfelelne. Na mit szóltok hozzá?
    Ja megmégy annyit, hogy a textúrák, hdri képek miatt kéne egy egyezményes útvonalat kitalálni, hogy miondjuk c:\kocsi4000> és mndenki otthon oda dolgozzon, hogy ne Aldaryn-nak főjjön a feje textúrákat keresni. Vagy hogy legyen?
  • Aldaryn
    Igen... Igen... El is felejtettem: Legalább ki lehetne száradva....
  • Ron Ragm
    Csak a fű, az a fránya fű... (ha már fallout:) )
  • Aldaryn
    A Preferences/Wievports beállításoknál kell az OpenGL, vagy Direct3D (amelyik aktív) beállításai közt keresni a megoldást, ott lesz egy talán "Show all triangle edges" vagy valami hasonló kapcsoló, sorry, nem néztem meg, de tudom, hogy ott van. Na azt kell kikapcsolni.
    Továbbra is rejtély azonban, hogy mitől kapcsolódik be.... :(

Lion: Coool a fegyver, nagyon. Fallout rula forever. De nagyon. Mellesleg: Ezek szerint a szigeten éreztetted valakivel, milyen egy átlagos, nyugis, jófej arc, ha BEDURVUL.... :P

Nyiri: Pl. egy globális méretű nukleáris csetepaté után, amikor az összes még épen marad, működőképes cucc is úgy néz ki, mintha a roncstelepről szedték volna össze. Mondom én: Fallout. :D
  • PhantomW
    a garázst ki fogja megcsinálni a kocsiknak?
  • SoftFX
    Shongi: ha létrehozol egy box-ot akkor állítsd a szegmenseit részletesebbre (amennyire szeretnéd,pl: négyesekre), majd jobb egérgomb a testen. A kis menüből megkeresed a legutolsót (asszem) és az almenün belül kiválasztod az EDITABLE POLY (asszem)...=> az oldallapok négyszögekből fognak állni (mert a poligon alapú testen a háromszögek rejtve lesznek, így könnyebb szerkeszteni). Remélem erre gondoltál :)
  • Shongi
    Nekem is válaszolhatnátok.
  • Nyiri
    LionTR jo a kep, csak nem ertem, hogy egy fegyver mikor lehet rozsdas? Ha rozsdas az el lehet dobni :]
  • PhantomW
    LionTR a füvet te mivel csinálod? shag fur vagy valami más
  • Shongi
    HI lenne egy nagy gondom, a Max5ben, mikor létrehozok egy Box objectet, nem kis téglatestekből áll mint eddig hanem 3szögekből, ez nagyon szar, szal nem tudjátok hol állíthattam át?
  • LionTR
    Hi emberek! Picit tavol voltam szigetelni (nem tudtam ellenallni hogy eloben lassam egyik kedvencemet, Paul Van Dykot, raadasul az elso sorbol figyeltem a mester minden mozdulatat, volt is eleg verekedes emiatt :)))
    Youth: Kepedet nemigen tudom letolteni, de ami lejott belole (kb 50%) az alapjan otletesnek nez ki. Ha mar ugyis leleplezzuk magunkat, itt az en kepem is:
    http://www.nexus.hu/liontr//test01.jpg
  • youth #1901
    Most nézünk Aldarynnal egy fizetőset...
  • fle go
    Szerintem se menjünk sehova jól vagyunk itt a max 5-ben.
    Egy kérdés a parkolós projekttel kapcsolatban, a max file-t texturaval mindennel együtt kell valakinek elküldeni? Max ban van olyan hogy collect for output vagy ilyesmi? Vagy manuálisan kell összeböngészni a modellhez a dolgokat, hogy van ez?
    Ma már haladtam valamit elöre extrude edge meg solidify ügyben de még nem tökéletes, jut eszembe a solidify tulajdon képpen milyen müveletet hajt végre?
    Na ennyi kérdés egyszerre asszem elég lesz.:)
    Youth: ja a redrival elég gáz, kéne valami más
  • youth #1899
    Szerintem ha megjelent a max 6 ne csináljunk új topicot (vagy költözzünk be a már meglévő 3d max 6 fórumba) hanem nyissunk egy 3ds max topicot és maradjunk abban... és nem kell minden verziónál újat nyitni vagy maradjunk az 5-sben... Nem?

SaWo: milyen projectre gondoltál? :DDDDDDDDD
  • SaWo
    Nemsoká 2K lesz a max4 fórumban. Valami kép? :DDDDDDDDDDDDD