2111
Hirek a Max új verziójáról
-
szerintem csak a hdri miatt olyan színű -
Beégeti a GI eredményeit a geometriába? Bocs, lámer vagyok tudom, de erről a funkcióról még nem tájékozódtam. :) -
nenad #1978 http://free.x3.hu/losalamos/merc.swf
100 frame ->35 perc, csinalok egy hdriset is valamelyik nap.
Meg akartam csinalni Finalrender Hyper GI-is de 4 giga memoriat akart kovetelni... annyi nincs. -
nenad #1977 kb 45 perc alatt egy teljes korbeforgos animot (mercedesz600 -esponsaektol) nyomat... Igaz sky az nincs, de nem nyom semmit sem a latban,(csak az elso render tart par percig, a tobbi kepkocka hasit) -
nenad #1976 alardyn> ezert kell vrayell renderelni... :) -
nenad #1975 problad meg a logot eltolni es nezd meg mi lesz. Ugy ertem ne legyen benne a huto racsaba, (ne legyen intersection)-erre neha akadnak a rendererek. Lehet hogy szarul mentette el egyszer ez is meglehet. -
Aldaryn!!! mondj egy időpontot amikor fenn vagy icq-n és megpróbálok én is fenn lenni akkor csak most meló van: festés, stb... ház körüli munkák...
SaWo: Passz, még nem találkoztam ilyennel... próbálj meg mást rárakni a testre és nézd meg mit csinál... -
Segítség! A brazilom golyózott e, vagy pedig én szúrtam el valamit? Megcsináltam a kocsi elejére a toyota logót, és rádobtam egy brazil cherome material-t. Nézzétek meg a toyota jelett, tisztta lila meg rózsaszínű lett. Hogy mitől azt nem tudom. Meg a másik idegeítő, hogy látszik a képen, ahogy a kis négyzeteket külön kiszámítgatta a brazil. Ezt régen nem csinálta. Miért van ez???
http://free.x3.hu/sawo/21.jpg -
Az igazat megvallva úgy csinálom meg, hogy minden oldalról van benne valami, ami rdekes, meg *látványos*, hogy legyen anyag a tükröződésekhez. Már csak egy jó HDRI égbolt kellene hozzá. Na jó, még a modellezéssel sem vagyok kész. Most éppen magát az aszfaltot csinálom. :)
A helyszín egy valami sivatag féle, amolyan tipikus ameriaki colorado stíl.
Majd meglátjuk. :) -
frenkinek adadtam a koocsimat én elutazok másfél hétre, mindenki alkoson :D -
Aldaryn! Azt szeretném megkérdezni, hogy a parkoló környezete alkalmas lenne-e arra, hogy animot készítsünk belőlle? Tehát csak egy nézőpontból részletes, vagy bátran mozoghat benne a kamera? Nem tudom lehetett-e érteni a kérdést, akkor majd leírom mégegyszer. -
Na, üdv *itthon*.
A parkoló, ahogy nézem, nem lesz több úgy 200-300E polynál. Persze ebből a legtöbb a villanypóznák lesznek. Azok egyenként úgy 10-20E poly, és van belőle pár. De nem olyan vészes: Az egészet úgy csinálom/csináltam meg, hogy a viewportban csupán 1000-2000 polysok, a renderelésnél húzza csak fel a subdiv ennyire.
Szal a lényeg: Egy éjszakára ott kell hagyni majd a gépet. Mert memóriailag szerintem a projectet kb 2GB bírná el. De ha egyszer ott van hagyva, akkor az XP szépen elswappelget, amíg elkészül a virtuális tár, aztán abból úgy fele sebességgel a Brazil eldolgozgat. :) A röhely persze az, hogy nekem pl. van 1G memóriám, de ha az eltárolandó geometria már 1 bittel túlmegy rajta, akkor ugyan ott vagyok, mintha pl. csak 128MB lenne... Szóval mind1.
Mellesleg ez tapasztalat. Anno a virágocskámat kirendereltem 4K-ban, öszesen 5subdiv iterációval, ami kb 4M polygont eredményezett. Materialok, meg minden nélkül... A gép 3órán át dologzott a swaptárral, és utána kb 20perc alatt lerenderelte a képet.... De nem fagyott meg, pedig volt vagy 3G a swaptár.
Na jó, abbahagyom a mesélgetést. -
?a probléma az hogy a kis lyukakat nem akarom bétömni hanem azoknak kéne kimaradni -
SZIASZTOK!!
megjöttem :)
Akkor szívesen kirenderelem a cuccot (2500+,512DDR) csak lée ne vagyjon,biztos több mint 1 millió polygon lesz...
Na mi a téma mostanában?Látom Lion már megint alkotott,jó gyorsan csinálsz kocsit.Na akkor Aldaryn majd megbeszéljük...
Vorlpal: edit polyba jelöld ki a hátsó lyukat boarderrel és jobbegérgombbal a menüben CAP-re mész. -
Azért annyira ne kapkodjuk el azt a parkolót, mármint úgy értem, adjatok még egy hetet, be kell fejeznem. Hátul még nincs lámpa, meg hűtőbordázat elől. Gyorsan sietek. -
Ja, még valami: A szokásos program ismét megvolt a találkozón: Két japán kocsit törtek halálra egy amerikai bigfoottal. Szal a töréses modellezéshez van egy-két tonna videó, meg fénykép. :D -
A találkozó nagyon baba. Eszméletlen járgányok vannak.... :))))) Meg egy viper is. Az igazat megvallva csak ezért mentem ki.
Azt ne mondd, hogy ti is itt voltatok...
Phantom: Ha frenkie lerendereli, az jó lenne. Maholnap nem vagyok, mert itthon amerikaiautótalálkozó van, meg magyarnagyrokonságitalálkozó, de holnap este megbeszélem a dolgot frenkie-vel, meg hogy küldöm a parkolót, meg stb.... remélem így akkor mindenkinek jó lesz.
Bye. Aldaryn out (for 2 LONG days) -
mér kéne lezárni a hátulját? -
beszéltem frenkie-vel ma jön haza ő is beválalná a rendert 2.5+ bartonja van 512 ddr +adsl -

srácok van valakinek ötlete arra hogyan zárhatnám le a hátulját? a cap holes a lyukakat is lezárja ami nemkéne irtó sok poligon ugyhogy csinálni nemakarnék mármint create poli és felépiteni lowpoli verziójából nemszivesen nemakarom hogy felossza az egyenes felületet és mellesleg nemisnagyon mit tud kezdeni vele deformálja a lyukakat ha meshsmooth -
Orange #1959 Annyi az egész, hogy nem avi-t választasz ki, hanem jpg-t, vagy amit akarsz. Magától beszámozza. -
Hogyan kell úgy videót renderelni hogy ne videóként mentse el hanem 1 frame az 1 .jpg vagy más kiterjesztéső kép? tehát ez kéne... :)
Előre is köszi -
Nyiri #1957 koszi -
Aldaryn: koszi. Amugy milyen az amerikaiautotalalkozo?
Komolyan elgondolkodtam ezen a torottautos modellen. Nincs vkinek suzuki blueprintje? :)))
Nyiri: http://www.nexus.hu/liontr//gt4_wire_02.jpg -
Nekem ez megfelelne. :)) -
kipróbáltam 3 másik fórumon és végre rájöttem csak tele a fórum a képemmel:) majön a második kerék.van ráesély ,hogy a subdivizió nem csinál csipkéket az egyenes felületre is? -

-
elájulok ő teszi elé azt a lökött supergamezt.ki akar csinálni az a fórum.na majd 1 év mulva beirok ujra -
köszi amatőr vagyok:)

valaki linkeljen be már képet hogy öröm legyen benézni ide -
Akkor én vállalom, hogy ha nekem elkülditek a modelleket, akkor én összegyűjtökm, kiírom cd-re, és feladom aldaryn-nak postán. Ahhoz mit szólnátok? -
Ja, a gépem specifikációja:
2@2,6GHz P4, 1G ram. renderelni jó lenne. De akkor utána írom: KICSA, SZAR, LASSÚ 56@1K BETÁRCSÁZÓS MODEM!
-
Enegem isten igazából az érdekelne, hogy "miért?", biztos volt már egy-kettő olyan programozóü, aki felvetette az ötletet, hogy: Fiúk, kellene írni 5-10 sort még az Unwrap forrásához, hogy legyen már ott egy save to bitmap gomb.... De miért? Miért nem? Brr...
A röhej pedig az, hogy a 6-os maxban sincxs benn. Ha benne lenne, akkor ezt nagy betűkkel írták volna ki az új fícsör listára, mert azok mellett, amiket volt képük új fícsörként kiírni, ez talán még nagy újítás lett volna....
Engem nagyon lelombozott a MAX 6 újításainak listája. Elég "fapados".... :( -
Ember, oda nem nézek egy pillanatra, és te megint csinálsz egy baromi jó verdát! Autógyártó mágus lesz belőled a végén. Gratula!
Lehet, hogy kellene neked egy külön 4001. hozzászólás, hogy elférjen az összes verda. Lehet... -
nenad #1946 Valakinek kellett nehany SKY TEXTURA:
veletlen botlottam ebbe az igen franko siteba. Sok hires Sky texture
http://www.1000skies.com/fullpanos/index.htm -
http://www.sg.hu/www.nexus.hu/vorpal//1.jpg
igy linkelted
www.sg.hu/ ezt hagyd ki belőle -
nem úgytűnik már nem:) -
ezt hozzáadom a megállóhoz ha elkészül.nincs vkinek kedve gyalogsági ásót modellezni?remélem még megy belinkelni

-
Nem, csak 2x :) A kepeket majd holnap. -
Nyiri #1941 tudnal egy olyan kepet mutatni (elolrol, hatulrol, oldalrol) amin nem atlatszo, hanem van szine. Jo a viewportos is.
ezen legalabb 4x a meshmooth? :D -
Nyiri #1940 thx