Hidden & Dangerous 2
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Aztán azzal próbálkoztam, hogy mind a 4 tagot kivittem oda,ahonnan jönnek a németek. Ez már valamivel jobb húzásnak tûnt, de ez még így is édeskevés volt.
http://hd2rip.brainstorming.hu/ - A magyar H&D2 klán weblapja.
A 3. pályára készülj fel az geci nehéz lesz! Én ha azt 50x nem kezdtem újra, akkor egyszer sem. A sivatagos pályákon már nem kínlódtam ennyit. Amin sokat kínlódtam az a japcsik 2. pályája. Az kúrva nehéz. Azt lehet, hogy 100x is újra kezdtem. Nem tudtam megunni egyszerûen!
És ezután jött az igazi szopó pálya, az auszria elsõ pálya. Nem elég, hogy kúrva nehéz a pálya, de sajnos NEM lehet megcsinálni. Mert ugyebár a pálya végén a német fickónak meg kéne adnia magát, hogy a ruhát elvegyük, de mivel very hard-on nem adja meg magát SENKI ezért a pályát lehetetlen megcsinálni! Sajnos. És ezért kellett "feladnom". Pedig ha ez a pálya sikerült volna akkor már a többi is biztosan. Kíváncsi lettem volna milyen a francia elsõ pálya ilyen szinten :).
Capcom is the best!
Amit tudni kell errõl a fokozatról:
- nincs mentési lehetõség az egyes pályákon,
- annyira valósághû a sebzések nagysága, amennyire csak lehet,
- cserében viszont kevesebb ellenfél van, mint a könnyebb fokozaton.
Az 1. pályát kb a 3. nekifutásra sikerült teljesíteni úgy, hogy minden csapattagom életben maradt. Most a 2. pályán vagyok a laborokban, az viszont óriási szívás, mert egyedül vagyok, s nincs lehetõség az átöltözésre.
Néhány szó a fordítás állapotáról:
Gyakorlatilag majdnem készen van már, mindössze a katonák közötti dialógusok helyrerakása maradt még hátra.
Arra viszont vigyázz, hogy csak és kizárólag német cuccok legyenek nálad, különben az álca nem mûködik!
Segítség kéne a játékban: hogyan lehet elérni, hogy az ellenség megadja magát, s így átlehessen venni a ruhájukat? Netán felé kell lõni? Vagy mi a titka? Elõre is kösz a válaszokat!
- a játékok az utolsó, 1.12-es verzióókra vannak felpeccselve. (A Courage Under Fire ha jól emlékszem csak 1.11-ig volt peccselve a telepítõlemezeken).
- a 2. rész teljes telepítéséhez nem kell 5CD-t ki-be rakosgatni.
És igen, az ESET simán karanténba vágja az exe filéket, mivel az bizony tört verziót tartalmaz. (furcsa is lenne, ha az alapjáték exe-je és a kieg exe-je ugyanazt a DVD-t követelné indításkor). Magyarul a Sabre Squadron eleve No-CD verziós ami nem baj, hiszen akinek megvan a kieg, az úgyis a kieget indítja el. Így nem kell még külön NoCD-krekket vadászni a neten hozzá.
Ja és fontos lenne, hogy az utolsó peccsek (1.12 alap és kieg egyaránt) szerinti file legyen. Köszi! A filék dátuma 2003-2004 környéki.
Ellenben úgy néz ki, hogy most végre meg tudom oldani az eredeti angolnál hosszabb, azaz több karakterû szövegek beviteli lehetõségét, így elkerülhetõek lesznek a helyhiány okozta magyartalan kifejezések.
A magyarosítást szépen fel tudtam tenni, de a elsõ résznél sajnos nem sikerült, az ottani topikban olvastam is, hogy ez sajna lehetetlen, mert az alap dat fájlhoz nyúl. Azóta esetleg tud valaki itt megoldást rá?
Még megpróbálok kikapcsolni mindent és IP címen keresztül csatlakozni hátha.
Köszi mindent.
Deathstorm
Pár tipp: minden tûzfalat, vírusírtót kapcsolj ki, megfelelõ portokat nyisd meg a routeren (esetleg teszteld is, van hozzá program pl. a portforward.com-on). Továbbá ha windows 7-et használsz akkor elég valószínû, hogy nem fogsz tudni mûködõ szervert létrehozni. Ez sajnos ilyen, nincs rá megoldás amennyire én tudom.
Kellene egy kis segítség.
Internetes szervert hozok létre,de nem tudnak a haverok belépni,mert nem engedi be õket valami eccpecc.Látják a jelszavas játékot,de ha csatlakoznak csak tölt,tölt,tölt......
Routeren keresztül csatlakozok a netre,elméletileg kivettem minden akadályt.
Ha valaki tudja mi a helyes módszer kérem segítsen.
Köszönettel: DS
Deathstorm
In a world without fences and walls - who needs windows and gates ?
Szerintem az eredeti szöveg lefordítása teljesen jó, nem emlékszem, hogy feltûnt volna nekem bármilyen "ellentmondás" az angol szövegben játék közben.
Az Africa3 (oázis-pálya) elvileg azért van Schumann üldözése közben megtámadva, mert a szövetségesek kórházként akarják használni majd + van iható víz is. Ezzel szemben a bevezetõ animációban épp ott rohad le az elkötött járgány, emiatt kell bemenni, elkötni egy másikat. Szívem szerint átírnám a szöveget az apró ellentmondás kiiktatására, de tudom mennyien szeretik az eredetihez valószó szerinti ragaszkodást.
A címet is átformáltam, íme az új: "Rejtõzködve és Veszedelmesen 2" Ha tudtok jobbat, dobjátok be a közösbe.
Én kb itt adtam fel. A HD azért is különleges, mert tökéletes egyensúlyban van a játszhatóság és az összetettség. Magyarul rengeteg mindent tud a játék, s mégsem nehéz a kezelése, az irányítás szokásosnál picit bonyolultabb mivolta cseppet sem vesz le a játékélménybõl.
Mellesleg vadul dolgozok a fordítás 1.1-es verzióján. Nem is gondoltam volna, hogy ennyi bakit hagytam benne 3 évvel ezelõtt... :)
Végül is a hidden az a játék amit újra és újra elõvesz az ember és nem csalódik benne.
Úgyhogy tegnap este másfél órás játékidõvel (hú, de örült neki a nejem) végül sikerült végigvinnem a First Srtike c. user-pályát, ami szerintem messze az egyik legjobb HD2-pálya. Fogtam a De Lisle hangtompítós pityut, aztán amikor a tankok már jegelve lettek, szereztem egy távcsövest is ami a táv-nagytakarításhoz kimondottan jól jött...
"Mi az? Itt csak én szedek egyedül Béres cseppet?"
Ha van további észrevételetek, vagy valami nem kóser számotokra a korábbi fordításban, írjátok meg nékem lécci.
Szóval az történt, hogy mérgemben elkezdtem vizsgálódni pályaszerkesztõ ügyben, mivel nem nagyon hallottam semmi újat az elkészített 3smax plugin utóéletét illetõen. A lényeg, hogy a pálya mesh-ek is ugyanolyan 4ds filében vannak, mint a többi modell. Ez egy elég ritka kiterjesztés, s a HD2-vel rokon Mafiában használatos még, de sajnos a 2 játék nem egészen kompatibilis egymással. Létezik egy Zmodeler nevû 3d-editor program, ami viszont egy plugin segítségével be tudja olvasni ezeket a 4ds filéket, de egyelõre csak a Mafiásokat.
Ezért leírtam a fejlesztõnek egy e-mailben, hogy milyen nagyszerû is lenne, ha készítene a hd2-höz való 4ds plugint. 1 órán belül válaszolt a srác, hogy ez a jelenlegi fejlesztési környezetben nem fog menni (ez nem tudom pontosan mit jelent, de mindegy) ellenben készséggel elküldi annak a bizonyos 4ds pluginnek a forráskódját.
Ezután felvettem a kontaktot Lars-sal (a sráccal aki azt a tuti kis hd-site-ot vezeti) s elmeséltem neki, hogy mire jutottam. Örült a hírnek s megbeszéltük, hogy mint cikkíró-sitefõnök mozgósításba kezd a news szekcióban annak érdekében, hogy az olvasó hardcore közösségbõl haladéktalanul jelentkezzen az, aki némi-nemû kódolási ismeretekkel van felvértezve (vagy jobb híján szerezzen be olyat aki ért hozzá)
Szóval az lenne a kérdés, hogy van-e itt közöttünk olyan, aki be tudna segíteni eme nemes feladatba? Természetesen az lenne nagyon jó, ha az a 3dsmax-os import exportként is funkcionálna (kibõvítve a bin-filék kezelésével, mert abban van szinte minden más: lightmappok, entityk...stb.), de arról a vonalról egyelõre még semmi hír.
Már megnéztem az új jármûveket, de e sztem a "kár belé" kategória:
- a jeepet az anyósülésrõl is lehet kormányozni géppuskázás közben,
- a teherautók elejére egy lavór lett felerõsítve amiben egy géppuska van (természetesen a lavórból is lehet irányítani a teherautót
- új tanktípus, hosszú seggel. Ezt nem néztem már meg közelebbrõl, mert már kezdett komolytalannak tûnni a dolog
- Csónak tanktoronnyal kombinálva,
- szerencsére plazmaágyúval nem találkoztam
Inkább a 3dsmax-hoz készítenék már a 4ds-file exportert, hogy lehessen pályákat gyártani (bár a lightmap kérdés még továbbra is nyitott)
Igen, volt a pályához szerencsém. Amennyire a lehetõségek adják annyira jól van módosítva a pálya. Tényleg rendkívül nehéz, fõleg bejutni a falakon túlra. Feldobja a milliószor látott Libya 1 pályát. Bár én nem szeretem az ennyire nehéz pályákat, jobb szeretem ha lehet egy élettel végigvinni a pályákat, ennél ez gyakorlatilag lehetetlen. :-)
Van még egy érdekes pálya, a napokban került fel a HD-GF oldalra, amiben módosított jármûvek vannak ilyenek mint pl. oldalkocsis BMW motor géppuskával. Érdemes megnézni, bár én még nem kerítettem rá sort.
Remélem szépen lassan lesz elõrelépés a pályaszerkesztésnél. Mindenesetre bíztató, hogy van aki foglalkozik a dologgal (Meg úgy tûnik ért is hozzá. :-) ).
Érdekességként egy kis történelem, ami a napokban került fel az oldalunkra:
HD2 történelmi háttér
Az eredeti angol szövegre a játék angol szöveg txt-jében találtunk rá. A fordítás az Én mûvem. Többször átfutottunk rajta, de biztosan maradtak benne hibák vagy rossz megfogalmazások. Ha találtok ilyet, legyetek szívesek jelezni. Elõre is köszönöm! Remélem Nektek is elnyeri a tetszéseteket!
Azon a bizonyos német oldalon mostanság lett közzé téve egy "4ds" file importer plug-in a 3DsMax-hoz. Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy a HD2 mapjait (entityk nélkül) meg lehet jeleníteni a 3dsmax-ban, illetve módosítani. Exporter sajnos még nincs, de a srác vadul dolgozik azon is (vagy annak beszerzésén). A lényeg az, hogy elindult valami. A honlapon meg lehet nézni 1-2 shotot az importált képekrõl. Az entityk elhelyezését már sikerült korábban is megoldani, ebbõl születtek az eddigi user-pályák.
Számomra az egyetlen kérdés az árnyékok megjelen(ít)ése, hiszen 99%-ban nyitott tereprõl van szó, ott pedig vannak eleve környezeti árnyékok. A srác megpróbál összeszkábálni egy pályaszerkesztõt. Egyedül dolgozik az ügyön, remélem hamarosan akadnak hozzáértõ segítsgek is.