3481
  • Hexex
    Leszedtem a 1.12-es peccset de azt irja h márt fennt van! Letöröltem a játékot és utánna felraktam és akkor is azt irja ki.Hogy tudom a peccseket leszedni a gépemröl??? Elöre is köszönöm !
  • Hexex
    ok.Köszi megprobálom.
  • multi13
    Inkább alul, 1.12 verziót rakd fel. Az a tuti.
    Marvinkának pedig köszi az áldozatos munkát. :)
  • Hexex
    vagy tulpeccseltem? 1.6
  • Hexex
    semmit csak simán kivan szűrkitve a szerverek neve!
  • RMarvin
    mit ír ki?
  • Hexex
    Sziasztok! Lenne egy problémám a játékkal kapcsolatban!Nem tudok online játszani vele! (EREDETI+Sabre S.) Valaki tudna segiteni ? Felpeccseltem ! Előre is köszönöm!
  • napey
    Köszönöm minden magyar H&D2 fan nevében
    Én egy ideje már nem játszom, technikai problémák miatt, de újra akarom telepíteni a játékot és aztán
  • RMarvin
    Tisztelt hölgyeim és uraim, kedves bajtársak! Örömmel jelenthetem be, hogy ~fél év véres küszködés után elkészült az új fordítás. A letöltéshez fáradjanak erre

Pár napja elküldtem a magyarítások portál részére is, de még mindig nem sikerült kipakolni a kirakatba, ezért úgy gondoltam megosztom más úton-módon is.
  • RMarvin
    A hiba megtalálva és kijavítva! Napokon belül feltöltöm az új verziót. Egy kicsit még rövidítek néhány fegyver nevén, hogy ne lógjon ki a keretből és ennyi.
  • RMarvin
    A rohadt életbe. Befejeztem az új fordítást, erre valami hiba miatt nem jelennek meg a feliratok. Most dagonyázhatom végig a teljes bin filét, mert egy karakterelütés is okozhatta. Most számolhatom végig és ellenőrizhetem az összes bevitt kifejezés karakterszámát újból. Bocs, mindenkitől.
  • RMarvin
    Én próbálnám, de állandóan lefagy + vmi pici addont hiányol még indítás közben.
  • takibalint
    A teli kepek tenyleg nagyon hasonlitanak, de a tavasziak kozott van par ami nem olyan jo mint a H&D. Valaki kiprobalta ezt a jatekot? Tapasztalat, velemeny?
  • RMarvin
    Én a kép által nyújtott látványról beszéltem, amiben benne foglaltatnak a környezet (színek, formák...stb.) és a szereplők együttesen. Szerintem a kép remekül visszaadja a Hidden sarkvidéki, s főleg az Ardennesi pályáinak látványvilágát.
  • bgabor
    Csak tudnám mitől látjátok hiddenesnek. Mert hó, angol és német katonák vannak rajta? :D Mitől lenne a képek alapján ez játékstílusát tekintve ARMA2 marháskodás helyett hidden játékstílusú?

• vk90
    Hmm. ez tényleg eléggé Hiddenes. Lehet meg kéne próbálni.
  • RMarvin
    Ha nem tudnám, hogy ez egy mod az Arma2-höz, simán elhinném, hogy a hiddenből van.
  • RMarvin
    Igen. Bár rontja az összképet, hogy normál esetben pl. az x pályából álló hadműveletek során nem rakhatsz hozzá új embert, azaz ha valaki kihullik az 1. pályán, akkor már csak 3-mal lehet folytatni. Magyarul az lenne az igazi, ha emberveszteség nélkül tudnám teljesíteni, de ez baromi nehéz a Cseh1-2 pályát illetően (is)

Ez a Cseh2 amúgy a sok modell miatt elég bug-os, nekem rendszeresen beakadt a terepbe valamelyik figurám, akit nem is lehetett már kioperálni onnan.
  • vk90
    Már ott tartasz very hardon?
  • RMarvin
    Érdekes volt látni, ahogy a talpig úriember angol kollégáim (az igazság harcosai...stb.) hogy lövik szarrá a cseh2 pálya elején a vonatszerencsétlenségben lesérült, magatehetetlen német katonát fentről, az alagút tetejéről. A 4 fős osztagomból 3-an dolgoztak rajta egyszerre...
  • RMarvin
    Igen, sajnos baromi idegesítő egy játékstílust képviselnek az ARMA típusú szimulátorjátékok. Egyszerűen képtelenek szórakoztatónak lenni.
  • vk90
    Én még az alap Arma 2-vel sem játszottam. Lehet nem rossz ez a mód, de inkább már Hidden and Dangerous 3 kéne, már nagyon itt lenne az ideje. Persze CoD, BF meg hasonlók minden évben jelennek meg.

Van rá esély, hogy lesz új Hidden?
  • RMarvin
    Nézte már valaki az ARMA2-höz készített Invasion 1944 c. modot? Állítólag Hidden-fanoknak való.
  • RMarvin
    igen, eléggé very hard. :)
  • Deathstorm
    Very Hard?
  • Deathstorm
    Na igen Very hardon még a 2. küldetésnél a föld alatti bunkerben levő radiátort szerelő katona se adja meg magát aki max hardon dobja el a pisztolyt kis rábeszéléssel.
  • RMarvin
    Hát, úgy tűnik a Burma2 trónfosztásra kerül. A Normandy2-n vagyok, de az valami halál. Aki túljut az első sarkon, az már büszke lehet magára. A pálya végére bescriptelt német támadással szemben is csak úgy van esély, ha a 4-ből legalább 3 tag eljut odáig.

A csapattagok ezen a pályán szinte teljesen használhatatlanok, a legelőnyösebb helyzetüket is eltudják cseszni 90%-ban.
  • vk90
    Very hard-on megadja magát? Nem hinném, legalábbis nekem még nem sikerült ezt elérnem. Még hard-on is nagyon ritkán adják meg magukat az emberek.
  • Deathstorm
    Ki lehet lőni a kezéből a fegyvert.Nekem sikerült néha.Megadja magát azonnal.Viszont 100:1 hogy sikerül úgy eltalálni.
    Coopozásba benne vagyok,úgy is rég nyomtuk együtt.Most a CSSOB szerverén szoktam nyomni néha csak oda kell a szerver mappackjai.Viszont könnyű fokozat és teljesen új map-pok vannak.
  • RMarvin
    Nagyobb ciki az, hogy kapott egy halom peccset, egy kieget és még egy halom peccset, de egy ilyen logikai baki még mindig bennemaradt.

BenRIP nagyon jól mondta, hogy ezt a játékot újra és újra elő lehet venni, nem csalódik benne az ember. Jó lenne összehozni már egy kis közös coopozást.
  • vk90
    Azért ez elég nagy hiba a játékfejlesztőktől, hogy nem lehet megcsinálni egy pályát rendesen. Nagyot csalódtam annak idején, hogy ez miatt abba kell hagynom a játékot. Még jó, hogy van ez a feltört savegame és így tudod folytatni.

Lehet majd valamikor megpróbálom a Sabre Squadront is ezzel a nehézségi szinttel. Már hiányzik egy jó kis Hiddenezés :).

Amúgy új Hidden nem lesz még? Min dolgozik most ez a fejlesztő?
  • RMarvin
    Megpróbálkoztam azzal, hogy esetleg valamelyik német kezéből kilövöm a fegyvert, miképp ők is néha megteszik ezt velem (ezáltal megadásra kényszeríteni, de sajnos nem jött össze. De, hogy megnyugtassam a lelkiismeretemet, vigasztalásképpen leterítettem mindenkit a pályán.

Aztán a feltört savegame-el folytattam a műsort, s végigmentem a kastélyon. Ott viszont van 1 hasznos trükk (plusz egy halom titkos ajtó): miután magamhoz vettem a doksit, kifelé menet jobbra van 1 ajtó, amely le van zárva. Meg kell várni, míg páran bejönnek rajta, s akkor az ideiglenesen nyitva hagyott ajtón kilépve majdhogynem rögtön a pálya legelejére kerülünk vissza, így nem kell végigkommandózni az egész kastélyt.
  • RMarvin
    No kérem, emitten van az unlockolt savegame a legnehezebb fokozathoz.

Természetesen nem tartalmaz mentést, hanem a küldetések újrajátszása c. ablakban ki lehet választani az egyes pályákat.
  • RMarvin
    Jelentem megvan! (igaz, 3 főhadnagyomba került a műsor)

Javaslat: a nyílt (azaz letarolt) terület sokkal veszélyesebb, mint a susnyás, ahol viszont a bajtársak is ugyanolyan jól látnak, mint az ellenség. A láthatóság kúszás közben mindössze 7 méter. Az ellenség pedig szinte minden alkalommal guggoló pózban van, emiatt többnyire a bajtársak előbb veszik őket észre, mint a japcsik. Elrendeltem a szoros alakzatot, majd amikor "megláttam" vkit, azonnal megálltam s hagytam, hogy a többiek intézzék el, mert az ő látásukat nem korlátozzák a bokrok.

Elvileg van megoldás az Alpokos-megnemadós problémára. Ha bevált, bedobom a köztudatba.
  • BenRIPclan
    Burma 2 az minden nehézségi szinten szörnyű. Nem nehéz a pálya, mint pl. a Lybia 3 vagy hasonlók, hanem szivatós. Nekem mindig a legrosszabb az volt amíg elértem a bunkert. Mindig attól tartottam, hogy a tüzérség felrobbantja a csapatot. A bunker már annyira nem vészes, csak észnél kell lenni merre járt már az ember. Sok gránáttal egyszerűbbé tehető. Egyébként szerintem a legkönnyebb az elején bal szélre a tank környékére kihúzódni, ott kikerülni a magas füves részt, szélen átmenni a kiégett fáknál a bunker lábáig és onnantól már csak a géppuskákra kell figyelni, bármerre lehet indulni.
  • vk90
    Én úgy csináltam Burma 2-nél, hogy követtek a többiek, én voltam a távcsövessel és én szedtem le mindenkit. Pár újrakezdés után már tudtam, hogy honnét jönnek a japcsik, bár néha tud meglepetést okozni a játék. De a pálya szerintem akkor lesz igazán nehéz, ha eljutsz a bunkerig. A kírtással még nem is lenne igazán probléma, de az utánpótlásuk az elég szivatós tud lenni.
  • RMarvin
    Az Africa5 tényleg nem nehéz (bár ott is sikerült elveszejtenem az egyik tagot). Én is ezt a taktikát követtem. A garázsban parkoló tankra még pont volt egy aknám, s mivel az amúgy is mozgóképes ezért annak kellett mennie elsősorban.

Mi a legjobb taktika a Burma2-nél? A csapattársaim olyan szinten vakok itt, hogy gyakorlatilag használhatatlanok. Megnézem van-e valami változás, ha nem a kieg alól indítom a játékot, hanem az alap hd2.exe-vel machinálok. (Pl az Africa 6-nál mindig lefagyott repülőzés közben a játék ugyanazon a ponton (kb a vízesés felett), viszont ha az alapjátékot indítottam, akkor nem volt ilyen probléma, s szerencsére a mentett állást is ugyanonnan tudtam folytatni.

Most az jutott eszembe, hogy ha tényleg nem látnak maguktól a csapattársak, akkor egyenként fogom felvinni őket. (magyarul 4 életem lesz a hegymenetre, bár kéne még vagy 8 a bunkerekre is)
  • vk90
    Burma 2 tényleg nagyon kegyetlen! Rengetegszer előlről kezdtem. Már a bunkerig is nagyon nehéz eljutni, nem hogy még kiírtani. Aztán ráadásul jön nekik utánpótlás is. Geci sokan vannak.
    Amúgy szerintem a legkönnyebb az az Afrika 5-ös. Persze csak ha ismered jól a pályát. Ha az elején sikerül a tankot megszerezned, akkor onnantól kezdve sima ügy a pálya.
  • RMarvin
    Azért ez a Burma1 is nagy szívás volt így. Tekintettel arra, hogy a Burma2 a lehetetlennel van egy vonalban, ezért nem is lehetett engedni, hogy bárki kihulljon a csapatból. Hason csúszva, bunkerről bunkerre kellett haladni. Rohadt egy aljas pálya ez is.
  • RMarvin
    Na, mégis sikerült, köszi a tyippet!

Az egyik tagot felzavartam az MG42-re, a bástya alá pedig leraktam az egyik sniper-est. A másik 2 tag kiment a romokhoz. Mindkettőnél volt egy-egy Thompson + kiegészítésként 1 páncéltörő és egy sniper. A páncéltörőst megpakoltam még a mágneses tapadóaknákkal, így az egyik tank + a csapatszállító már kiiktatható volt. A gyalogosok nagy részével pedig lazán elbánt a 3 tag, így mindenki megmenekült.

Köszi még egyszer!