Hidden & Dangerous 2
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nekem nem emlék,mai napig valóság. :p
2 dologra már rájöttem:
- le fogom fosni a bokámat, mire befejezem (a kislányom miatt amúgy sem szabad 1,60 alatt tárolni a cuccot)
- elõbb kell lefesteni az alkatrészeket, s csak utána leszedni a keretrõl õket, majd leszedni a festéket a ragasztási pontoknál.
3 különbözõ jelzést/azonosítót lehet ráragasztani, amibõl az egyik típust - a leírás szerint - az Ardennekben használták.
Ardennek... ....micsoda emlékek... :)))
- le fogom fosni a bokámat, mire befejezem (a kislányom miatt amúgy sem szabad 1,60 alatt tárolni a cuccot)
- elõbb kell lefesteni az alkatrészeket, s csak utána leszedni a keretrõl õket, majd leszedni a festéket a ragasztási pontoknál.
3 különbözõ jelzést/azonosítót lehet ráragasztani, amibõl az egyik típust - a leírás szerint - az Ardennekben használták.
Ardennek... ....micsoda emlékek... :)))
Csinos modell. Jó sok idõt el lehet molyolni ezekkel. Egy nagy baj van a modellezéssel, hogy festékszóró nélkül igazán szépen lefesteni az külön mûvészi tehetség ami nálam hiányzik. :-)
http://hd2rip.brainstorming.hu/ - A magyar H&D2 klán weblapja.
És minden harcostársamnak Boldog Ünnepeket, meg minden földi jót!
Végre megjöttek a harcostársaim! Már azt hittem, le lehet kapcsolni a villanyt.
Hát, meglékeltem a Tiger dobozát, s valami eszeveszett brutál munka lesz összerakni. Kicsit meg is ijesztett a dolog, bevallom õszintén. Az mindenetre biztos, hogy itt elõbb kell efesteni az alkatrészeket, s csak utána összerakni. Amúgy itt a link a termékhez. Szédület nagy meló lesz, alig várom, hogy hozzákezdhessek.
Hát, meglékeltem a Tiger dobozát, s valami eszeveszett brutál munka lesz összerakni. Kicsit meg is ijesztett a dolog, bevallom õszintén. Az mindenetre biztos, hogy itt elõbb kell efesteni az alkatrészeket, s csak utána összerakni. Amúgy itt a link a termékhez. Szédület nagy meló lesz, alig várom, hogy hozzákezdhessek.
Kellemes Karácsonyt Kívánok!
Közkívánatra:

Közkívánatra:

Boldogot Mindenkinek!
Marvin,légyszi majd tölts fel képet, ha összeáll a tájger.
Ben, te pedig feltölthetnéd azt a hidden-es karácsonyi montázst. :)
Marvin,légyszi majd tölts fel képet, ha összeáll a tájger.
Ben, te pedig feltölthetnéd azt a hidden-es karácsonyi montázst. :)
Hmmm... karácsonyra kértem a nejemtõl egy Tigris harckocsi makettet :) Elég lesz majd ránéznem rögtön eszembe jut majd, hogy hány ilyen tankot robbantottam fel a HD-ban... Volt egy olyan ötletem is, hogy rakok köré némi-nemû környezetet is + egy kúszó katonát, aki épp egy idõzített mágneses robbanócuccot igyekszik ráhelyezni a segge környékére. (mármint a tank seggére)
Természetesen nem voltam szívbajos, egy 4-es skill-el fémjelzett 1:35-ös léptékû makettra sikerült is lecsapnom. Most már itt pihen szépen a lakásban. Az asszonynak pedig megígértem, hogy rohadtul meg fogok lepõdni amikor kicsomagolom.
Volt egyszer egy M47-esem is, de azt 6-8 éve az akkor 3 éves unokaöcsém sz*rrá törte véletlenül.
Természetesen nem voltam szívbajos, egy 4-es skill-el fémjelzett 1:35-ös léptékû makettra sikerült is lecsapnom. Most már itt pihen szépen a lakásban. Az asszonynak pedig megígértem, hogy rohadtul meg fogok lepõdni amikor kicsomagolom.
Volt egyszer egy M47-esem is, de azt 6-8 éve az akkor 3 éves unokaöcsém sz*rrá törte véletlenül.
Nem mindegy, hogy milyen kiadás van nálad. Ha az eredeti, széthajthatós dobozos, az az 1.0-t tartalmazza, vagy legalábbis a legelsõ verziót. A Courage Under Fire az 1.11-et, a DVD-s kiadás (amin rajta van a HDDeluxe) pedig 1.12-es eleve.
Üdv!
Elvileg van rá esély, hogy a vezérlõpult/programok hozzáadása eltávolítása menüben megjelenik a programok listájában és le tudod külön törölni. Gyakorlatilag az a "legegyszerûbb" ha letörlöd az egész játékot. Hozzáteszem ha újabb kiadás van meg neked a játékból az lehet, hogy eleve tartalmazza az 1.12 patch-et. A verziószámot jobb felül írja a játék mikor belépsz a menübe.
Elvileg akkor tudsz online játszani, ha megvan az alap hidden & dangerous 2 és a sabre squadron kiegészítõ amit 1.12-re felpatcheltél. Illetve ha csak a sima hd2 van meg amit felpatchelsz a sima hidden 1.12-es patchéig (1.02, 1.03, 1.04, 1.05, 1.06 és 1.12) de az utóbbiban nem vagyok biztos, én nem csináltam még. De mint mondtam ha újabb kiadású tartalmazhat patcheket eleve telepítéskor.
Elvileg van rá esély, hogy a vezérlõpult/programok hozzáadása eltávolítása menüben megjelenik a programok listájában és le tudod külön törölni. Gyakorlatilag az a "legegyszerûbb" ha letörlöd az egész játékot. Hozzáteszem ha újabb kiadás van meg neked a játékból az lehet, hogy eleve tartalmazza az 1.12 patch-et. A verziószámot jobb felül írja a játék mikor belépsz a menübe.
Elvileg akkor tudsz online játszani, ha megvan az alap hidden & dangerous 2 és a sabre squadron kiegészítõ amit 1.12-re felpatcheltél. Illetve ha csak a sima hd2 van meg amit felpatchelsz a sima hidden 1.12-es patchéig (1.02, 1.03, 1.04, 1.05, 1.06 és 1.12) de az utóbbiban nem vagyok biztos, én nem csináltam még. De mint mondtam ha újabb kiadású tartalmazhat patcheket eleve telepítéskor.
Leszedtem a 1.12-es peccset de azt irja h márt fennt van! Letöröltem a játékot és utánna felraktam és akkor is azt irja ki.Hogy tudom a peccseket leszedni a gépemröl??? Elöre is köszönöm !
ok.Köszi megprobálom.
Inkább alul, 1.12 verziót rakd fel. Az a tuti.
Marvinkának pedig köszi az áldozatos munkát. :)
Marvinkának pedig köszi az áldozatos munkát. :)
vagy tulpeccseltem? 1.6
semmit csak simán kivan szûrkitve a szerverek neve!
mit ír ki?
Sziasztok! Lenne egy problémám a játékkal kapcsolatban!Nem tudok online játszani vele! (EREDETI+Sabre S.) Valaki tudna segiteni ? Felpeccseltem ! Elõre is köszönöm!
Köszönöm minden magyar H&D2 fan nevében <#worship>#worship>
Én egy ideje már nem játszom, technikai problémák miatt, de újra akarom telepíteni a játékot és aztán <#violent>#violent> <#nevetes1>#nevetes1>
Én egy ideje már nem játszom, technikai problémák miatt, de újra akarom telepíteni a játékot és aztán <#violent>#violent> <#nevetes1>#nevetes1>
Tisztelt hölgyeim és uraim, kedves bajtársak! Örömmel jelenthetem be, hogy ~fél év véres küszködés után elkészült az új fordítás. A letöltéshez fáradjanak erre
Pár napja elküldtem a magyarítások portál részére is, de még mindig nem sikerült kipakolni a kirakatba, ezért úgy gondoltam megosztom más úton-módon is.
Pár napja elküldtem a magyarítások portál részére is, de még mindig nem sikerült kipakolni a kirakatba, ezért úgy gondoltam megosztom más úton-módon is.
A hiba megtalálva és kijavítva! Napokon belül feltöltöm az új verziót. Egy kicsit még rövidítek néhány fegyver nevén, hogy ne lógjon ki a keretbõl és ennyi.
A rohadt életbe. Befejeztem az új fordítást, erre valami hiba miatt nem jelennek meg a feliratok. Most dagonyázhatom végig a teljes bin filét, mert egy karakterelütés is okozhatta. Most számolhatom végig és ellenõrizhetem az összes bevitt kifejezés karakterszámát újból. Bocs, mindenkitõl.
Én próbálnám, de állandóan lefagy + vmi pici addont hiányol még indítás közben.
A teli kepek tenyleg nagyon hasonlitanak, de a tavasziak kozott van par ami nem olyan jo mint a H&D. Valaki kiprobalta ezt a jatekot? Tapasztalat, velemeny?
Én a kép által nyújtott látványról beszéltem, amiben benne foglaltatnak a környezet (színek, formák...stb.) és a szereplõk együttesen. Szerintem a kép remekül visszaadja a Hidden sarkvidéki, s fõleg az Ardennesi pályáinak látványvilágát.
Csak tudnám mitõl látjátok hiddenesnek. Mert hó, angol és német katonák vannak rajta? :D Mitõl lenne a képek alapján ez játékstílusát tekintve ARMA2 marháskodás helyett hidden játékstílusú?
Igen. Bár rontja az összképet, hogy normál esetben pl. az x pályából álló hadmûveletek során nem rakhatsz hozzá új embert, azaz ha valaki kihullik az 1. pályán, akkor már csak 3-mal lehet folytatni. Magyarul az lenne az igazi, ha emberveszteség nélkül tudnám teljesíteni, de ez baromi nehéz a Cseh1-2 pályát illetõen (is)
Ez a Cseh2 amúgy a sok modell miatt elég bug-os, nekem rendszeresen beakadt a terepbe valamelyik figurám, akit nem is lehetett már kioperálni onnan.
Ez a Cseh2 amúgy a sok modell miatt elég bug-os, nekem rendszeresen beakadt a terepbe valamelyik figurám, akit nem is lehetett már kioperálni onnan.
Érdekes volt látni, ahogy a talpig úriember angol kollégáim (az igazság harcosai...stb.) hogy lövik szarrá a cseh2 pálya elején a vonatszerencsétlenségben lesérült, magatehetetlen német katonát fentrõl, az alagút tetejérõl. A 4 fõs osztagomból 3-an dolgoztak rajta egyszerre...
Igen, sajnos baromi idegesítõ egy játékstílust képviselnek az ARMA típusú szimulátorjátékok. Egyszerûen képtelenek szórakoztatónak lenni.
Én még az alap Arma 2-vel sem játszottam. Lehet nem rossz ez a mód, de inkább már Hidden and Dangerous 3 kéne, már nagyon itt lenne az ideje. Persze CoD, BF meg hasonlók minden évben jelennek meg.
Van rá esély, hogy lesz új Hidden?
Van rá esély, hogy lesz új Hidden?
Capcom is the best!
Nézte már valaki az ARMA2-höz készített Invasion 1944 c. modot? Állítólag Hidden-fanoknak való.
igen, eléggé very hard. :)
Very Hard?
Deathstorm
Na igen Very hardon még a 2. küldetésnél a föld alatti bunkerben levõ radiátort szerelõ katona se adja meg magát aki max hardon dobja el a pisztolyt kis rábeszéléssel.
Deathstorm
Hát, úgy tûnik a Burma2 trónfosztásra kerül. A Normandy2-n vagyok, de az valami halál. Aki túljut az elsõ sarkon, az már büszke lehet magára. A pálya végére bescriptelt német támadással szemben is csak úgy van esély, ha a 4-bõl legalább 3 tag eljut odáig.
A csapattagok ezen a pályán szinte teljesen használhatatlanok, a legelõnyösebb helyzetüket is eltudják cseszni 90%-ban.
A csapattagok ezen a pályán szinte teljesen használhatatlanok, a legelõnyösebb helyzetüket is eltudják cseszni 90%-ban.
Very hard-on megadja magát? Nem hinném, legalábbis nekem még nem sikerült ezt elérnem. Még hard-on is nagyon ritkán adják meg magukat az emberek.
Capcom is the best!
Ki lehet lõni a kezébõl a fegyvert.Nekem sikerült néha.Megadja magát azonnal.Viszont 100:1 hogy sikerül úgy eltalálni.
Coopozásba benne vagyok,úgy is rég nyomtuk együtt.Most a CSSOB szerverén szoktam nyomni néha csak oda kell a szerver mappackjai.Viszont könnyû fokozat és teljesen új map-pok vannak.
Coopozásba benne vagyok,úgy is rég nyomtuk együtt.Most a CSSOB szerverén szoktam nyomni néha csak oda kell a szerver mappackjai.Viszont könnyû fokozat és teljesen új map-pok vannak.
Deathstorm
Nagyobb ciki az, hogy kapott egy halom peccset, egy kieget és még egy halom peccset, de egy ilyen logikai baki még mindig bennemaradt.
BenRIP nagyon jól mondta, hogy ezt a játékot újra és újra elõ lehet venni, nem csalódik benne az ember. Jó lenne összehozni már egy kis közös coopozást.
BenRIP nagyon jól mondta, hogy ezt a játékot újra és újra elõ lehet venni, nem csalódik benne az ember. Jó lenne összehozni már egy kis közös coopozást.
Azért ez elég nagy hiba a játékfejlesztõktõl, hogy nem lehet megcsinálni egy pályát rendesen. Nagyot csalódtam annak idején, hogy ez miatt abba kell hagynom a játékot. Még jó, hogy van ez a feltört savegame és így tudod folytatni.
Lehet majd valamikor megpróbálom a Sabre Squadront is ezzel a nehézségi szinttel. Már hiányzik egy jó kis Hiddenezés :).
Amúgy új Hidden nem lesz még? Min dolgozik most ez a fejlesztõ?
Lehet majd valamikor megpróbálom a Sabre Squadront is ezzel a nehézségi szinttel. Már hiányzik egy jó kis Hiddenezés :).
Amúgy új Hidden nem lesz még? Min dolgozik most ez a fejlesztõ?
Capcom is the best!
Megpróbálkoztam azzal, hogy esetleg valamelyik német kezébõl kilövöm a fegyvert, miképp õk is néha megteszik ezt velem (ezáltal megadásra kényszeríteni, de sajnos nem jött össze. De, hogy megnyugtassam a lelkiismeretemet, vigasztalásképpen leterítettem mindenkit a pályán.
Aztán a feltört savegame-el folytattam a mûsort, s végigmentem a kastélyon. Ott viszont van 1 hasznos trükk (plusz egy halom titkos ajtó): miután magamhoz vettem a doksit, kifelé menet jobbra van 1 ajtó, amely le van zárva. Meg kell várni, míg páran bejönnek rajta, s akkor az ideiglenesen nyitva hagyott ajtón kilépve majdhogynem rögtön a pálya legelejére kerülünk vissza, így nem kell végigkommandózni az egész kastélyt.
Aztán a feltört savegame-el folytattam a mûsort, s végigmentem a kastélyon. Ott viszont van 1 hasznos trükk (plusz egy halom titkos ajtó): miután magamhoz vettem a doksit, kifelé menet jobbra van 1 ajtó, amely le van zárva. Meg kell várni, míg páran bejönnek rajta, s akkor az ideiglenesen nyitva hagyott ajtón kilépve majdhogynem rögtön a pálya legelejére kerülünk vissza, így nem kell végigkommandózni az egész kastélyt.
No kérem, emitten van az unlockolt savegame a legnehezebb fokozathoz.
Természetesen nem tartalmaz mentést, hanem a küldetések újrajátszása c. ablakban ki lehet választani az egyes pályákat.
Természetesen nem tartalmaz mentést, hanem a küldetések újrajátszása c. ablakban ki lehet választani az egyes pályákat.
Jelentem megvan! (igaz, 3 fõhadnagyomba került a mûsor)
Javaslat: a nyílt (azaz letarolt) terület sokkal veszélyesebb, mint a susnyás, ahol viszont a bajtársak is ugyanolyan jól látnak, mint az ellenség. A láthatóság kúszás közben mindössze 7 méter. Az ellenség pedig szinte minden alkalommal guggoló pózban van, emiatt többnyire a bajtársak elõbb veszik õket észre, mint a japcsik. Elrendeltem a szoros alakzatot, majd amikor "megláttam" vkit, azonnal megálltam s hagytam, hogy a többiek intézzék el, mert az õ látásukat nem korlátozzák a bokrok.
Elvileg van megoldás az Alpokos-megnemadós problémára. Ha bevált, bedobom a köztudatba.
Javaslat: a nyílt (azaz letarolt) terület sokkal veszélyesebb, mint a susnyás, ahol viszont a bajtársak is ugyanolyan jól látnak, mint az ellenség. A láthatóság kúszás közben mindössze 7 méter. Az ellenség pedig szinte minden alkalommal guggoló pózban van, emiatt többnyire a bajtársak elõbb veszik õket észre, mint a japcsik. Elrendeltem a szoros alakzatot, majd amikor "megláttam" vkit, azonnal megálltam s hagytam, hogy a többiek intézzék el, mert az õ látásukat nem korlátozzák a bokrok.
Elvileg van megoldás az Alpokos-megnemadós problémára. Ha bevált, bedobom a köztudatba.
Burma 2 az minden nehézségi szinten szörnyû. Nem nehéz a pálya, mint pl. a Lybia 3 vagy hasonlók, hanem szivatós. Nekem mindig a legrosszabb az volt amíg elértem a bunkert. Mindig attól tartottam, hogy a tüzérség felrobbantja a csapatot. A bunker már annyira nem vészes, csak észnél kell lenni merre járt már az ember. Sok gránáttal egyszerûbbé tehetõ. Egyébként szerintem a legkönnyebb az elején bal szélre a tank környékére kihúzódni, ott kikerülni a magas füves részt, szélen átmenni a kiégett fáknál a bunker lábáig és onnantól már csak a géppuskákra kell figyelni, bármerre lehet indulni.
Én úgy csináltam Burma 2-nél, hogy követtek a többiek, én voltam a távcsövessel és én szedtem le mindenkit. Pár újrakezdés után már tudtam, hogy honnét jönnek a japcsik, bár néha tud meglepetést okozni a játék. De a pálya szerintem akkor lesz igazán nehéz, ha eljutsz a bunkerig. A kírtással még nem is lenne igazán probléma, de az utánpótlásuk az elég szivatós tud lenni.
Capcom is the best!
Az Africa5 tényleg nem nehéz (bár ott is sikerült elveszejtenem az egyik tagot). Én is ezt a taktikát követtem. A garázsban parkoló tankra még pont volt egy aknám, s mivel az amúgy is mozgóképes ezért annak kellett mennie elsõsorban.
Mi a legjobb taktika a Burma2-nél? A csapattársaim olyan szinten vakok itt, hogy gyakorlatilag használhatatlanok. Megnézem van-e valami változás, ha nem a kieg alól indítom a játékot, hanem az alap hd2.exe-vel machinálok. (Pl az Africa 6-nál mindig lefagyott repülõzés közben a játék ugyanazon a ponton (kb a vízesés felett), viszont ha az alapjátékot indítottam, akkor nem volt ilyen probléma, s szerencsére a mentett állást is ugyanonnan tudtam folytatni.
Most az jutott eszembe, hogy ha tényleg nem látnak maguktól a csapattársak, akkor egyenként fogom felvinni õket. (magyarul 4 életem lesz a hegymenetre, bár kéne még vagy 8 a bunkerekre is)
Mi a legjobb taktika a Burma2-nél? A csapattársaim olyan szinten vakok itt, hogy gyakorlatilag használhatatlanok. Megnézem van-e valami változás, ha nem a kieg alól indítom a játékot, hanem az alap hd2.exe-vel machinálok. (Pl az Africa 6-nál mindig lefagyott repülõzés közben a játék ugyanazon a ponton (kb a vízesés felett), viszont ha az alapjátékot indítottam, akkor nem volt ilyen probléma, s szerencsére a mentett állást is ugyanonnan tudtam folytatni.
Most az jutott eszembe, hogy ha tényleg nem látnak maguktól a csapattársak, akkor egyenként fogom felvinni õket. (magyarul 4 életem lesz a hegymenetre, bár kéne még vagy 8 a bunkerekre is)
Burma 2 tényleg nagyon kegyetlen! Rengetegszer elõlrõl kezdtem. Már a bunkerig is nagyon nehéz eljutni, nem hogy még kiírtani. Aztán ráadásul jön nekik utánpótlás is. Geci sokan vannak.
Amúgy szerintem a legkönnyebb az az Afrika 5-ös. Persze csak ha ismered jól a pályát. Ha az elején sikerül a tankot megszerezned, akkor onnantól kezdve sima ügy a pálya.
Amúgy szerintem a legkönnyebb az az Afrika 5-ös. Persze csak ha ismered jól a pályát. Ha az elején sikerül a tankot megszerezned, akkor onnantól kezdve sima ügy a pálya.
Capcom is the best!
Azért ez a Burma1 is nagy szívás volt így. Tekintettel arra, hogy a Burma2 a lehetetlennel van egy vonalban, ezért nem is lehetett engedni, hogy bárki kihulljon a csapatból. Hason csúszva, bunkerrõl bunkerre kellett haladni. Rohadt egy aljas pálya ez is.
Na, mégis sikerült, köszi a tyippet!
Az egyik tagot felzavartam az MG42-re, a bástya alá pedig leraktam az egyik sniper-est. A másik 2 tag kiment a romokhoz. Mindkettõnél volt egy-egy Thompson + kiegészítésként 1 páncéltörõ és egy sniper. A páncéltörõst megpakoltam még a mágneses tapadóaknákkal, így az egyik tank + a csapatszállító már kiiktatható volt. A gyalogosok nagy részével pedig lazán elbánt a 3 tag, így mindenki megmenekült.
Köszi még egyszer!
Az egyik tagot felzavartam az MG42-re, a bástya alá pedig leraktam az egyik sniper-est. A másik 2 tag kiment a romokhoz. Mindkettõnél volt egy-egy Thompson + kiegészítésként 1 páncéltörõ és egy sniper. A páncéltörõst megpakoltam még a mágneses tapadóaknákkal, így az egyik tank + a csapatszállító már kiiktatható volt. A gyalogosok nagy részével pedig lazán elbánt a 3 tag, így mindenki megmenekült.
Köszi még egyszer!