3481
-
smusher #2841 Ezért írtam, hogy off, kismacska. -
Deathstorm #2840 Jahred!Titkos megfigyelő vagy?upsz? 
Marvin:ez a sok szám az IP cím?
Izé Tusko Hoppkins:A router-nek asszem van saját tűzfala tehát a Windows tűzfalat ki kell kapcsolni mert ütközni fognak,vagy mi..
Basszus bocsi segítettem a szomszédnak bútórlapot pakolni és volt egy kis házi Hungaricum+épp most ment el tőlünk mert leöblítettük 1 kis sörrel

az emailt köszi azt még látom.
-
Tusko1 #2839 Nos a helyzet nálam a következő:
Van két gépem, mind a kettő router-en keresztül csatlakozik a netre, bármelyiken indítok szervert azt a másik nem látja így nem is tud felcsatlakozni rá. Viszont azt nem néztem meg hogy mindkettő tud e egyszerre a neten játszani ugyanazzal a szériaszámmal (hmm... ez érdekes próba lessz majd). A megoldás valószínűleg a router-nél vagy a tűzfal beállításainál keresendő.
Sajnos a dedikált szerverek kezelésés a neten, de ennek még utána kell nézni.
Deathstorm a kért e-mail cím: [email protected]
RMarvin, ha tudod hogy van időd szervert indítani kérlek jóval előtte dobj egy üzenetet a fórumra, hogy tutira menjünk (végre valaki akinek ez sikerült, thx) -
RMarvin #2838 Műxik a portbeállításokkal. Próbaképpen indítottam egy Líbia2-t, s egy perc alatt 5-en estek be hozzám, úgyhogy nem volt pofám lekapcsolni a szervert (csak amikor befejeztük a pályát) -
RMarvin #2837 Már meg is van: UDP 11001-11002-11003-11004 -
RMarvin #2836 Hozzám a router miatt nem lehet csatlakozni. Ha valaki esetleg meg tudja mondani, hogy mellik portokat kell megnyitni, az kérem tegye közkinccsé az infót! Nagyon jó lenne már egy magyar szerver, ahová rá tudnának csatlakozni az itteni fórumosok. -
"Hogy lehet az hogy vannak olyan serverek ahol nincs bent játékos mégis lehet csatlakozni?Fentvan aki csinálta de nincs benne,akkor hogy van??
Nameg ha valaki baromkodik a serveren azt kihajítja az Admin.Az csak dedikált serveren lehetséges?"
Igen,azok dedikált szerverek. -
Tusko1 #2834 Látom a szervert de nem tudok én sem csatlakozni, valami nem gömbölyű, később utána nézek. de most mennem kell. -
Deathstorm #2833 """itt én is a saját szubjektív véleményemet, tapasztalataimat teszem közzé, azért játszok ezzel a játékkal mert ez tetszik, erről van tapasztalatom véleményem, ehez tudok tanácsot és segítséget nyújtani bárkinek aki kéri, és ennyi. Eszembe se jut olyat írni hogy ez vagy az a játék jobb vagy rosszabb, ezzel vagy azzal ne játsz mert nem jó, erre nem pazarlok energiát, mert nem érdekel (meg szerintem mást sem)."""
Eggyet értek.!!
Ráadásul ez a Hidden & Dangerous 2 Topic és nem a "szerintem mi a legjobb játék" Topic!!

Az látod lehet,mert én is csodálkoztam hogy 2-3 map-nak ugyanaz a neve.
Egy kicsit hülye kérdés:Ha csinálok a játékkal servert(szerver készítése)ami csak internetes lehet,azt ugye más is látja a severlistában?
Csakmert csináltam egyet (Deathstorm-Hungary--hamár kevés a magyar próbálom összehozni a népet)de nemhogy magyar de senki nem jött be.
Lehet hogy másik játékban volt mindenki.
Hogy lehet az hogy vannak olyan serverek ahol nincs bent játékos mégis lehet csatlakozni?Fentvan aki csinálta de nincs benne,akkor hogy van??
Nameg ha valaki baromkodik a serveren azt kihajítja az Admin.Az csak dedikált serveren lehetséges?
A cseh emíljét nem tudod?
Tudod amelyik a mappackot csinálta. -
Tusko1 #2832 A GS Ultimate Coop Map Pack v1.0 -t nem ismerem az nálam agyonvágta a játékot, újra kellett telepítenem az egészet. valószínű összeakadt valamelyik másik mappackal.
RMarvinnak igaza van, itt én is a saját szubjektív véleményemet, tapasztalataimat teszem közzé, azért játszok ezzel a játékkal mert ez tetszik, erről van tapasztalatom véleményem, ehez tudok tanácsot és segítséget nyújtani bárkinek aki kéri, és ennyi. Eszembe se jut olyat írni hogy ez vagy az a játék jobb vagy rosszabb, ezzel vagy azzal ne játsz mert nem jó, erre nem pazarlok energiát, mert nem érdekel (meg szerintem mást sem). -
Tusko1 #2831 Az két külön map, más néven más küldetéssel és feladattal:
-Oazis (kezésnél 1 tank, 4 légvédelmi ágyú + rakás újra termelődő aprónép, foglald el az oázist majd védd meg)
-Afrika Turnower (kezdésnél hatolj be a kapu felrobbantásáva, nyírj ki mindenkit, ne hagy a jelzőrakétás friccet segítséget kérni, ha mégis jön az ellen akkor kapsz a mulatsághoz 3 tigrist + az aprónépet) -
Deathstorm #2830 A gép és a net nem zavaró tényező.
Érdekes ez a belépési pont dolog mert volt a neten akinél megadta mindet,volt akinél szintén egyet sem.
Csak a két mappackot raktam fel amit írtál.Érdekes hogyha másik mappackot rakok fel pl: a GS előtagút akkor mások a küldetés feladatok.
PL:az oázis pályán a gs rak kaput 3 tankot és más a feladat.
A simánál nincs kapu nincs tank a feladat ua mint single playerben.
Ahány server annyi map.
Ja meg fegyver és hangjavító mod-ot raktam fel.Tökre megváltoztatja a szuszogást a sérülést a fegyverek kinézetét,hangját.Elég jó.
Még arra kellene rájönni hogy mi adja a minden tárgyat.
Választásnál minden fegyver,ruha kulcs,rádió stb..
Hol keressem az e-mail címét? A német honlapon?
Jaja találkozunk fent.Csak Eggyüttműködést játszok,ha keresnél.
üdv:DS
ránézek a javítóra
-
RMarvin #2829 Hello Smusher!
Igazából nem értem, hogy miért kell(ene) minden hozzászólásomhoz hozzáírnom, hogy pl.: "ez az én véleményem" vagy "én moondjuk így gondolom"...stb. Ez egy fórum, ahol csak és (jóformán) kizárólag szubjektív vélemények hangzanak el, ezért találták fel. Objektivitást maximum szakértői újságcikkektől várhatunk el. Ha azt írom, hogy "mérföldekkel jobb", akkor az csak és kizárólag az én véleményem, a saját tapasztalataim és perspektívám alapján.
Elég, ha csak a HD2-t megnézzük: jóformán egymaga többet tud, mint az amerikai rokonok (RTCW; MoHAA-k; Cod-ok; BiA-k.) összegyúrva, egy mócsingban: járműkezelés, fegyvercsere, kizsebelés, hullacipelés, sötétség kihasználása, álcázás (igaz, csak 1-szer) + cooperative(!) mód.
Egyetlen óriási hibát követtek el ennél a gémnél: nem adták ki a beígért pályaszerkesztőt hozzá. Ez megbocsáthatatlan bűn. -
Tusko1 #2828 Hello Deathstorm!
Hát persze, hogy emlékszem! Olyan kevesen vagyunk magyarok, hogy aki előfordul azokat megjegyzem: Norbert79, TibbHun, RMarvin, Josua(na Ő speciel szlovák gyerek de beszél magyarul, néha szervert is indít és elég jófej) vagy Talo (na ő meg spanyol és még csak magyarul sem tud, viszont saját szervere van és Ő is jóarc).
Nos hogy mindenki tisztán lásson a belépési pontok dolgában: némelyik pályán csak az elején van belépési pont, a térkép jelölései nem mérvadóak, többnyire a zászló foglalós pályák térképeit használják (főleg egy Zdenda nevű cseh srác csinálta a coop pályák átírását, vele régebben elég sokat lehetett találkozni a szervereken, szerintem egyik alkotója lehetett a játéknak, esetleg tőle lehet segítséget kérni, az e-mail címét könnyű megtalálni, jófej gyerek, biztos segít ha tud).
Az általam ajánlott két mappackon és a RMarvin féle magyarításon kívül ne tegyél fel semmi mert az csak összekavarhat mindent.
Van még valami amit érdemes feltenni, ha probléma adódik multizás közben, ez a: Multiplayer Crash fix file, a szerver keresésnél előforduló fagyás hibát javítja.
(http://www.had-gf.de/downloads/index.php?file_id=310)
Na, visszlát mindenkivel a virtuális harctéren, csaó!
Ui: milyen gépen játszol? mert persze az sem mindeggy, a hivatalos optimum a tényleges minimum, és az interneted minősége sem elhanyagolható tényező.
-
smusher #2827 off
Erre a "mérföldekkel jobb"-ra azért kíváncsi lennék... miért is? A szubjektív ítéletet természetesen elfogadom, de ízlés kérdése, nekem a RS3 jobban bejön, mint a Swat 4. Több benne a lehetőség, személy szerint én odáig vagyok a karakter-váltásért, és a tervezésért, ami a Swat 4-ben nincs meg. Egyszerűen nem igaz, hogy "mérföldekkel jobb" lenne, neked max. jobban tetszik.
on -
Deathstorm #2826 Binky´s HD2SS coop map pack
Ez a 118mb-os mappack?Ami nem GS előtagú?
Ez az a német oldal ahonnan leszedtem őket. -
Deathstorm #2825 Csá Tusko Hoppkins.Emlékszel?.
Felraktam én is a mappackot a multkor a német oldalrol +a no cd crack-et.
Lan-ba többször lefagyott a játék,és nem adott 1 darab belépési pontot sem.A fagyás még oké mert annyira nem volt sűrű,de a belépési pontok hiánya az nagyon sz..r főleg amikor a cseh faluban vagy, és délről északig kell végigloholni,hogy 1 sunnyogó leszedjen.
A mappack mellé kell még valamit felrakni hogy ez megszünjön?
Megnézem Tusko ajánlatát.
Nálam is szokott ilyen lenni hogy lelövöm a friccet,nem csinál semmit majd 10 másodperc múlva kiírja hogy meghalt.
Van hogy lövök mindent,amit érek de semmit nem reagál.A német viszont ugyanúgy leszed elsőre.Ezt hívják a Diablo-ban Lagg-nak.
Mész a karakterrel,a szörnyek nem mozognak,nem tudod őket sebezni,viszont hivatalosan nem mész sehova,állsz 1 helyben és
téged ütnek.Majd meghalsz.
Ez szerverhiba szokott lenni.Általában.
-
Cefre #2824 Kár -
lepike #2823 Nem valószínű..sőt mondhatni biztos nem lesz. -
Cefre #2822 Hello
Fojtatása nem lesz ennek a játéknak? -
Tusko1 #2821 Ha jól tudom a németek kiadták 1 dvd-re az alap játékot, esetleg tőlük meg lehet rendelni.
Nálam három hiba szokott elő jönni:
- coop esetén a játék elején percekig nem tudok lőni, de ez egy idő után megjavul
- terület harc (thx RMarvin a magyarítást) során pedig, ha sokan vannak a szerveren akkor azt veszem észre hogy az ellenfél nem akar meghalni hiába lövöm, egy idő után aztán persze rájövök hogy az ellen sem lát engem, ekkor vagy levetem a mélybe magam és akkor újra éledek vagy ki kell lépnem a szerverről
- a harmadik esetben pedig miután meghaltam (bármely játékmódban) nem éledek újra.
Ezek a anomáliák szerintem szerver oldali hibák amik függetlenek a map-packoktól vagy eleve a játék hibája.
Amúgy ha csak coop-ozni akartok elég két map-packot feltenni:
http://www.czteam.eu/index_eng.html -ről a H&D2SS coop SuperPack v 1.3-t
http://www.had-gf.de/ -ről pedig a Binky´s HD2SS coop map pack -ot.
Ezen kívül a http://www.the-golden-squadron.co.uk/news.php -oldalon van néhány új coop-map is és egy map-pack (ez nálam kiütötte a játékot, újra kelett telepíteni úgyhogy ezt csak akkor tegyétek fel ha minden mindeggy) is. -
lepike #2820 Nekem egészen érdekes hibát produkál a játék minden esetben, amikor elkezdek vele játszani. Mégpedig egy-két perces erölködés után ( amikoris egyáltalán nem tudok lőni) a játék minimalizálódik, lekerül a tálcára. Utána minden rendben, a játék jó mintha mi sem történt volna :-) Egy kedves ismerősömnek is, akivel coopozni szoktam, szintén ugyanezt csinálja. -
RMarvin #2819 Na, végre megoldódott a probléma: az egyik mappack létrehozott egy "Tables" nevű alkönyvtárt, amiben volt 1-2 file. Próbaképpen kitöröltem azt a könyvárat, s azóta rendben működik a dolog. Nézzétek meg, hogy van-e nektek ilyen alkönyvtáratok a játék főkönyvtárában és nyugodtan hajítsátok ki onnan! -
RMarvin #2818 Hát nem pontosan ilyen megoldásra gondoltam, de kösz. Össz-vissz annyi kellene, hogy egy install-katt, és egyben felnyomja a 3 cd tartalmát. Meg mondjuk ugyanezt a sabre esetében. Jónéhány játéknál működött is a dolog, ennél sajnos nem.
Az Iron Wrath ingyenes kieg, de állítólag nem érdemes sokat várni tőle. (szerintem mérföldekkel jobb a swat4 és nem csak azért mert 2 évvel fiatalabb játék) -
az Iron wrath-ról mért nem hallottam még eddig
-
Készítesz 3 iso fájlt a cdkből és azokat írod ki a dvdre. -
RMarvin #2815 Nem tudná valaki megmondani, hogyan lehetne a HD2 3 cd-s installját 1 DVD-s installra összehozni? Az sajnos nem megoldás, ha csak szimplán összemásolom a 3 cd-t, mert hiába van rajta minden az install 1/3-ánál kéri a 2. cd-t. Ötlet? -
RMarvin #2814 http://www.gamecopyworld.com
Most én is újra felpakolok mindent step-by-step-ben. Amúgy gyakran előfordul, hogy amikor csatlakozok, egyszerűen ugyanúgy kihajít a játékból. -
Deathstorm #2813 Hol találtál no cd crack-et?
El tudnád küldeni a lentebbi e-mail-re?
Akkor felrakom az összes cuccot amit találok,remélem a magyarosításomat nem cseszi szét.
Apropó nekem is magyarosítva van,és nem fagy le tehát ez a hiba is kizárva.
Akkor esetleg lehet hogy valamelyik letöltött új térkép vagy MOD.
-
RMarvin #2812 Való igaz, hogy vannak első osztályú amerikai játékok. Van még nálam Dark Messiah (ezt legalább ötször vittem végig, ami a Wolf3D óta nem fordult elő velem), vannak még Half-Life-ok, Thief-ek...stb. De a használhatóság, történet, kreativitás, hangulat...stb. szempontjából az arányokat tekintve mérföldekkel le van maradva az újvilág Európához képest. Töménytelen mennyiségű, kritikán aluli szemetet legyártanak, s azok ~1-2%-a az, ami valóban kitűnő. (ez nálam már kimeríti a környezetszennyezés fogalmát) -
RMarvin #2811 Az a baj, hogy nem tiszta milyen ütközési probléma lehet. Mindössze csak a láda tartalmát akarom megnézni, s abban a pillanatban kifagy. Nem használok alcoholt (vagyis nem ebben az értelemben...) már leszedtem a fordítást is (hátha az akasztja ki), leszedtem a no-cd krekket is, meg kihajítottam a "user" pályákat is, de semmi változás.
A mapackok tartalmát nem teljesen ismerem, mert én az elmúlt 2 évben folyamatosan szedem le az egyesével megjelenő pályákat. Ettől függetlenül érdemes őket lecsekkolni, mert sok hibajavítást is tudnak tartalmazni a korábban kiadott mappokhoz, csak azt kell megnézni, hogy időben melyik az utolsó verzió.
A mod-ok pedig általában a textúrákat vagy a hangokat cserélik le. -
Deathstorm #2810 Interneten kapcsolódási problémák szoktak fellépni de a játék csak nagyon nagyon ritkán fagy le,de az is általában játékindításkor.
Ott valami ütközési probléma lehet.
Általában az alcohol tud csúnyaságot csinálni nagyon sok progit akadályoz,nem is használom 1000 éve.
Bejöttek az új térképek.Csak azt nem tudom hogy a 118mb-os pack tartalmazza az összes térképet vagy le kell szedni a többit is egyesével.
A MOD-ok azok ugye nem kellenek? -
RMarvin #2809 Van egy olyan gondom, hogy amikor az ellátmányra (supply box) rákattintok, kifagy a játék. Ami még érdekessé teszi a dolgot az, hogy a másik gépen is ugyanez történik, pedig 2 külön játék, külön cd-kről (eredetiről) lett telepítve. Az egyik konkrét ilyen hely a Brest pálya legelején lévő dobozok közül a bal oldali, illetve a Líbia2-n is rögtön az elromlott tank melletti ellátmánydoboz. Volt valakinél hasonló eset? -
smusher #2808 Próbáltátok a Rainbow Six 3-at? (Raven Shield, Athena Sword, Iron Wrath.) Talán az az egyetlen játék, ami szóba jöhet még a HD2 mellett, sokban emlékeztetnek egymásra.
Egyébként szvsz próbáljuk nem fikázni a "buta-primkó amcsi játékokat", 1részt nagyon durva leegyszerűsítés ez, másrészt elég sok ellenpélda van, pl. SWAT 4 fejlesztő Irrational Games, Raven Shield - Red Storm Entertainment, vagy (igaz, más tészta) Oblivion, Fallout 3 a Bethesda Softworkstől. Ezek mind USA cégek, és még ne is mondtam a Relic Entertainment-et (Company Of Heroes - harmadik tészta) - de mind abszolút első osztályú játékok. -
Deathstorm #2807 Hatalmas thx.Remélem bejön.
Mindig a kieg CD-vel indítom.
Apropó mivel kell képfilet írni mert a clone cd-re is immunis. -
RMarvin #2806 Innen letölthetsz egy csomó eredetileg az alapjékban lévő, de cooperative-ra hegyezett pályát. A könnyebbség kedvéért vannak komplett mappackok is. Azt ne felejts el, hogy a cooperative játékhoz mindenképpen a kieget kell elindítanod. -
Deathstorm #2805 vagy ide is jöhet a help.
Nagyon bejött a játék a neten lógok szinte minden nap.
Eggyüttműködést játszok a GS Under the eagle szerrveren.
Nevem Deathstorm
Ha találkozok valakivel üdvözlet -
Deathstorm #2804 Sziasztok!
Kellene 1 nagy HELP!!
Lan-ba szoktunk játszani unokatesómmal és nem tudom hogy kell megcsinálni hogy mind a ketten a németek ellen harcoljunk de ne csak a Sabre Squadron pályákon hanem a H&D2 pályákon is.
Neten láttam hogy vannak ilyen pályák csak amikor ezek jönnek ledob a szerverről,vagy rá sem enged.
Segítsetek légyszi,és írjatok a
[email protected]
ra
Köszi -
Tusko1 #2803 Köszönöm a hozzászólást testvér. Ma este egy kis szófosást kaptam egy pohár jó Tokaji Furmint-tól, úgyhogy egy kicsit kinyitottam az agyamat és hagytam a gondolataimat kifolyni. Hát igen, kevés időnk van arra amit szívesen csinálnánk bármikor, de ilyen az élet, ez van. Örülök, hogy van még aki jár ide.
Csaó! -
RMarvin #2802 Hát, Tuskó komám mit is mondhatnék: megindító és tanulságos eszmefuttatásban részesítettél bennünket. Bevallom, gyakran elkövetem azt a hibát, hogy egy csapatos multinál könnyen elkolbászolok, s a magam útját járom, amiért aztán meg is kapom a fejesemet rendszerint. Ennek egyik fő oka a saját ostobaságomon kívül az, hogy este én is baromi fáradt vagyok, hétvégén reggel meg van kb össz-vissz 20-30 percem játszani, mielőtt felébred a nejem. Nap közben nem sok esély van egy jó játékra (takarítás, fűnyírás, szaladgálás, akármi).
Az én kapcsolatom elég nehezen indult a játékkal, mivel az alapjáték megjelenésekor ugyebár még nem létezett itt Coop mod, ezért nem is fordítottam rá különösebb figyelmet egy próbán kívül. Nem sokra rá megérkezett a fordítás, amin igencsak meresztgettem néha a szemem. Na nem azért mert annyira értek az angolhoz (csak egy sz*r kis alapfokúm van), hanem a magyarra átírt szövegkörnyezetet sehogy sem éreztem megfelelően legyártottnak (bár az enyémen is lenne még mit csiszolni bőven, de már hagyom inkább a francba). Úgyhogy a második nekifutásom is gyorsan véget ért. Mivel még mindig nem rendelkeztem eredeti játékkal, ezért a netes akciózás szóba se jöhetett. A single-kampánynál pedig amiatt kaptam dührohamot, hogy a társak olyan-amilyenre megírt intelligenciájával is kb ugyanannyit kellett kínlódnom, mint az "ellen" kiiktatásával ahelyett, hogy egy szimpla Cooperative modot belevarázsoltak volna alapból. A mai napi nem értem, hogy ez anno miért nem okozott problémát a klasszikus doom-nál) úgyhogy ismét legyalultam. Becsszóra, ekkor még nem tudtam a "Lone Wolf" módról!
Azután jött a kieg, vele együtt még egy próba. Havert beizzítottam hamachin, s onnan már sima volt az ügy. Azután megvettem dobozosan az alapjátékot, majd a rend kedvéért a Courage-formátumot, majd a kieget is külön, úgyhogy 2 eredeti példány ékesíti a polcomat, de egy pillanatig se bánom.
Számomra is egy abszolút etalon játék a mai napig még akkor is, ha csak havonta egyszer fordulok meg a világában. Váltig állítom, hogy az európai játékok jóval magasabb színvonalúak a buta-primkó amcsi játékoknál. Jó példa erre a tényre még a lengyel fejlesztésű Call of Juarez, ami hihetetlen módon megszégyenítette szerintem az amerikai játékipart azzal, hogy az ő sajátos történelmi világukat soha nem látott precizitással adta vissza. Ami viszont nagyon jó taktikai játék még a SWAT4, aminél külön öröm, hogy nem a terroristák - jó oroszos módszerrel történő - lemészárlása a cél, hanem a megfelelő ártalmatlanításuk. Ha szó nélkül lövöd le, pontot veszítesz.
Köszönöm a jó kritikát, s mindenkinek jót és szépet!