Borotválkozás / Epilálás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Match
Apám cuccai között miután elváltak a szüleim találtam egy ilyen régi borotvát amire azt a klasszikus "zsilett" (😄) pengét kellett rácsavarozni. Na azzal se mernék borotválkozni, nem hogy nyelessel 😊

Mondjuk próbának, meg relikviának tök jó lenne egy...a nyakamon meg a bajszomon kívül bevállalnám hogy nekiállok borotválkozni vele 😊

\"Drinkin\' Pukin\' Pissin\' and Fightin\' And startin\' all over again\"

Slawter
és jó is?

.

Breki33
Ilyen van pontosan

Ennek nagyon jó illata van

Slawter
szerintem csak rendelni
meg ilyen spec boltokban biztosan lehet, de drogériában max pamacsokat találni...
miért, elkezdenéd Te is?😄

.

Match
Jó nyeles borotvát lehet egyáltalán kapni valahol?

Slawter
Oldszkúl, már megint elirtam...

.

Slawter
amugy ez az oldszkól borotválkozós cucc nekem bejön, csak télleg ha minõségi kell akkor azt sem úszom meg olcsóbban.
Gondolkoztam régen milyen lenne kis pamaccsal döngetni a krémet, ami egy egyszerû összetételû, könnyû és jó krém. Mellette lazulós kicsapható teljesen éles egypengés acélborotvával villogni. Vonz a dolog, de ha több millióan használnak gillettet, patronborotvákat, és külön hozzá habokat és after shaveket, akkor csak nem lehet rossz.. igaz hogy a hab meg a borotválkozás utáni tele van minden szarral, de még ha alkoholos is, legalább a bacikat megöli. Biztosan jó lenne ilyen nagyapa sztájlba borotválkozni, de se pénzem rá, se idõm, mellesleg mivan ha csak nehezebb lesz vele?
nemértek én az ilyenhez

.

Match
Nah, haza megyek és megnézem hogy pontosan milyen is van nekem.
A kék azt tudom hogy fasza, eddig olyat használtam.

Akkorismajomhányás 😄

Slawter
nah, Match, jött az ellenérv😄
amugy vettem kék níveát, tökjó mert olyan hûs érzése van, de egyáltalán nem csíp, nem olajos, nem zsíros és szinte egybõl fölszívódik és tökjó érzés -> ugyhogy köszönöm a tanácsot=)

.

Breki33
vagyis inkább úgy mondanám , hogy nem alkohol tartalmú after shave

Egy kis irodalom

http://kispad.hu/blog/200607/a-borotvalkozas-jobarat.html
Breki33
Nekem pumpás fehér bototválkozás utánni Nivea balzsamom van (nem after shave ugye)

De egyáltalán nem banánillatú, ellenkezõleg kifejezetten jó illatú
Match
Én alapból ilyen visszamaradott selejt vagyok...
16-17 Évesen kezdtem borotválkozni, akkor még így havonta 1x...oszt jóvan.
Aztán kezdett beindulni és nõni mint a dög...na akkor úgy döntöttem hogy nekem szakállam lesz...mer az mácsó.
Ment is 4 hónap alatt vagy 2-3 centi. De a bajszom zavart, és amikor valami formát is akartam adni neki, rájöttem hogy szar az egész.
Most így hetente szoktam, igaz, most 1 hetes, és 2 napos, 3-4 mm. Belefér 😄

Plusz félek az aftershave-emtõl 😄

Ice Cortez
Jah a cigánybajusz le kell szedni 😄
Amúgy tényleg nem fog olyan gyorsan nõni az elején!

Slawter
szoval akkor a majomhányás a banán aromájú, a kék meg viszi a pálmát😄 okés akkor majd tájékoztatlak a saját észrevételeim felõl, ugyis kell venni, majd veszek ilyet😄
köszönöm a jó tanácsokat(!), továbbra is próbáljuk meg fenntartani a fórum hozzázólások gyakoriságát, mert ha legközelebb júliusba ír valaki, akkor szétunom az agyam=)

.

Match
najó, úgy látom nem találjuk a közös hangot 😊

Ez a majomhányás:

Ez meg (reményeim szerint) egy normális: (jobb meg biztosabb képet nem találtam...a lényeg hogy az elõzõtõl óvakodj 😊)

Slawter
üveg bocsi

.

Slawter
nekem az elektromostol kipattog a bõröm
vagyis attól az oldszkúl egyfejû hengeres bisz-basztól
a háromkörkéseset még nemvolt alkalmam tüzetesebben megvizsgálni

Az ügeg ne legyen?😄 jahh... hát az nem átlátszó... csak ugyanolyan színû mint maga a cucc

.

Match
Nem, az üveg ne legyen átlátszó 😊
A majomhányás is fehér...az üvege is...de nem átlátszó 😊
A lényeg az üveg.

Elektromos borotvát nem használtam...nem is csípem, maradok a manuális eszközöknél 😊

Slawter
mármint az üveg ne legyen átlátszó, vagy a cucc maga?😄 jó hülye kérdés, gondolom a gélre gondolsz... szoval átlátszó, nívea. köszönöm szépen😊
Te használtál régen elektromos borotvát?

.

Match
Hát, ezeket a nem átlátszó üvegeseket kerüld sztem. Nekem csak ez az egy banánszagú van belõle, de most már az összestõl félek. Ha ettõl majomhányás szagom van, akkor milyen lehet a többi? Zsiráffos?

A niveának vannak ilyen 2 komponensû szarjai...na azt csíptem. Az egyik fele ilyen sûrû kék, a másik meg áttetszõ fehér. Össze kell rázni mielõtt használod.
Ami nem átlátszó, ne vedd meg! Veszélyes 😄

Slawter
banánszagú?😄 mekkora már! 😊 én gillette arctic icét használok, níveát még nem használtam... majd kipróbálom😄 melyiket javaslod, ha fehéret ne vegyek?

.

Match
still mach3, de kezdem nagyon megutálni.
Vaci új pengével egész faszán leszedi, de utána rendesen borotválkozásról borotválkozásra érzem hogy egyre szarabb.

Ráadásul kurva drága bele a penge.
Kezdek gondolkozni azon hogy visszatérek a 2 pengés eldobhatóra (amikor hazamegyek miskolcra akkor olyannal szoktam, sztem jobb).

Jah, és fehér nivea aftershave-et ne vegyetek. Banánszagú 😄

Slawter
még most is úgy😄 szerintem...
Match te most mivel nyomod? olvastam a régi hozzászólásaidat...

.

Match
az én idõmben azt még legénybajusznak hívták 😄

DaemoonHunter
Én is így vagyok ezzel. Azt mondták, hogy így bajusz nélkül fiatalabbnak nézek ki 4 évvel😄

Slawter
😄 jah az elején nemfog olyan gyorsan, meg ritkán kell majd...

.

sapkafej
nehiggy nekik!
a cigánybajusztól minél elõbb meg kell szabadulni.

György

DaemoonHunter
Ma borotválkoztam elsõnek😄 elég érdes lett a bõröm:S Szokatlan, de nem gond. A szüleim az mondják, hogy nem kellett volna, mert mostmár mindíg kell majd, de sztem nem fog olyan gyorsan nõni. Csak ritkán kell és nem fog nagyon megerõsödni. Remélem ez nem csak hülyeség😄

Slawter
mach3 marad akkor is a legjobb. A fusiont már amint megjelent, ujra hozzáláttak újítani, és bejött a Fusion Power Phantom, nagyon extrém új mikrochipet kapott, meg jelzõfényes mûködés, automata kikapcsolás, shave after shave, meg minden tunning van már benne. Mint a világ legszexibb borotvája. Ha odadják elfogadom de magamtol nemköltök ilyen hülyeségre, a sznoboknak kell csak, a lényeg az hogy szép mradjon a bõr és meglegyek elégedve a szálhosszúsággal.

.

Ice Cortez
Én amióta borotválkozom Mach 3 párti voltam/vagyok csak most bejött ez a Fusion és gondoltam kipróbálom! <#wink>
Elektromos borotvát még nem próbáltam, de állítólag jók nagyon!

Slawter

.

Slawter
na hagyjuk rá😄
haveromnak ilyenje volt, hátnem a legjobb:

.

Yossarian
"krémezõ csík kezd meghallni, ... azt pont leszarom!"

Leszarás után jobban krémez?

Nieleen

Slawter
Te milyet használsz, milyen félék voltak Neked eddig?

.

Ice Cortez
Igen az elég....! <#szomoru1>

Slawter
=) jolvan igazad van annyira nem gáz😄 de a krémezõ elég gyatra na! XD

.

Ice Cortez
Igazad van, tényleg a krémezõ csík kezd meghallni, pedig én eddig 2szer használtam!
Néztem is hogy mi van! De mind1, azt pont leszarom! <#vigyor5> Az legyen a legkevesebb!
Nekem bejött a precíziós penge, faján tudom vele a pajeszt igazítani, nekem bejött!
De hát minden ember más! Kinek így kinek úgy! <#wink>
De ezzel szerintem nincs is semmi gond.

Slawter
amugy akinek nagyon erõs szakálla van, annak ajánlanám hogy a borotvahabot egy pár csepp testápolóval keverje el, majd jó nedvesen vigye fel az arcára... tapasztalataim szerint egyáltalán nem húz tõle a borotva

.

Slawter
nem rossz a fusion, de szerintem a legjobb még mindíg a 4 penge. A precíziós penge szerintem sza*t sem ér mert nekem túl mélyen van, nem érzem hogy vágok e vele. Ami pedig a krémezõcsíkot illeti, 6 használat után már foszlani kezdett. A mach3 nak volt eddig a legjobb krémezõje, az tényleg addig nemfehéredett ki, míg a pengék élesek maradtak. Az aljára nemtom minek kell annyi gumiborda... mindegy azért nemrossz dolog, el lehet használni

.

Ice Cortez
Amúgy szerintem nagy különbség van a 3 és az 5 penge között!
Nemtudom nekem ezelött Gilette Mach 3 volt és most vettem ezt az új Fusion borotvát és szerintem sokkal másabb, jobban szedi a szõrt! De a hátuljan az a penge is nagyon jó meg hasznos is én használom az is. És szerintem egyáltalán nincs mélyen! Csak minimálisan, hogy ne vágd el a torkodat vele! <#vigyor3>

Ice Cortez
Sima borotva szerintem tökéletesen megfelel, de melllkason inkább gyanta. Mondjuk nekem nem olyan szõrös a mellkasom hogy gyantázni kelljen szerencsére! <#hehe>

Jah amúgy az új Gilette Fusion borotva nagyon ott van! <#eljen>
Nemrég vettem eggyet, de szerintem nagyon jó, csak ajánlani tudom!

Sziasztok!
Az a kérdésem, hogy az arcon kívül, pl mellkas, láb meg ilyenek, szoktatok szõrteleníteni? ha igen akkor milyen gyakran és mit használtok? sima borotva jó az ilyesmire? még nem vagyok túl tapasztalt sajna szal várom a tanácsokat😊 kösssz

borotválkozzatok fürdés után
ha eléggé átázik a szõr, a kanál is leviszi<#idiota>
Én is szakállvágóval nyomtam egy ideig de szerintem elkopott az éle mert egyre féjdalmasabb lett én inkább maradtam a 3-4 naponta megejtett borotválkozásnál. Van egy pár dolog amivel fel lehet dobni a borotválkozást, pl ez a tuti kis borotválkozó bögre

A folyamat pedig ez alapján megy nekem:
Shaving leírás
A szakállvágóval csak annyi gond van, hogy az 2-3mm-re hagyja 😊

Match
Haveromnak pont ilyen problémája van...
Próbáltam neki ötleteket adni hogy használjon elektromos borotvát, de akkor még jó hogy nem eröltettem a témát 😊

Azt mondta hogy a szakálvágót megpróbálja...
Ha bejön neki beírom ide, addig is ha valakinek van valami tippje akkor átadom neki.

Ja és próbáld meg kicsit kevésbé rányomni a borotvát az arcodra, éppen hogy csak hozzáérjen, így nem vágja le 100%-osan a szõrszálakat, de kisebb lesz az esélye, hogy begyulladnak.

Vannak emberek, akiknek "allergiás" a bõre a borotvákra, és borotválkozás után begyulladnak a szõrtüszõi, hasonló dolgok. Nekem is vannak hasonló gondjaim, eddig még nem találtam semmi normális megoldást rá. Annyit tudok ajánlani, hogy kicsit ritkábban borotválkozz, így "pihen" a bõröd, a szõrtüszõid. Mondjuk így kicsit gyakrabban leszel borostás, de egyre kevesebb szõszál fog begyulladni. Próbáld ki, hátha neked is jobb lesz így...

Breki33
Pengeváltás sztárok között
Rendhagyó módon mutatta be a Gillette legújabb Fusion és Fusion Power borotváját: Kapócs Zsóka, az esemény háziasszonya borotválkozási szokásaikról beszélgetett Csányi Sándor színmûvésszel, Talmácsi Gábor gyorsasági versenyzõvel és Sebestyén Balázs televíziós mûsorvezetõvel.
Rendhagyó módon mutatta be a Gillette legújabb Fusion és Fusion Power borotváját, melynek tesztelésére három közismert személyiséget kértek fel. Kapócs Zsóka, az esemény háziasszonya borotválkozási szokásaikról beszélgetett Csányi Sándor színmûvésszel, Talmácsi Gábor gyorsasági versenyzõvel és Sebestyén Balázs televíziós mûsorvezetõvel.

Aztán megvillantak a pengék, és nem meglepõ módon a három férfiú egyöntetû elismeréssel beszélt tapasztalatairól - méghozzá egy nyíltszíni borotválkozás után. A Gillette Fusion és a Gillette Fusion Power öt darab, szorosabban egymás mellé helyezett pengével rendelkezik. Ezek alkotják a Shaving Surface technológiát. A pengéket egymáshoz 30 százalékkal közelebb helyezték el, mint a Gillette Mach3 Turbo borotvánál. A speciális vágási felületen megoszlik a vágási erõ, ezáltal csökken az irritáció, és a borotválkozás kényelmesebbé válik.

A hatodik, precíziós penge egy önálló penge a borotvafej hátoldalán. Használatához a borotvát meg kell fordítani. Ebben a helyzetben a mozgófej rögzül, így jobban lehet szabályozni és irányítani azt. A rögzített fej segíti a férfiakat abban, hogy könnyebben megborotválják a nehezen elérhetõ részeket, mint például az oldalszakállat vagy az orr alatti részt. Az Európában élõ férfiak 31 százaléka rendelkezik valamilyen arcszõrzettel, így az õ esetükben a precíziós szakállvágó tökéletesen alkalmas a formázására.

A Gillette Fusion Power egyesíti a Gillette újításait a borotvafejen és a borotva nyelén. Más nedves borotválkozási rendszerektõl eltérõen, az elemes változat nyelében egy mikrochip található. A mikrochip egy teljesen új technológiai platformot képez, amely tökéletesíti a rendszer teljesítményét. A chip optimalizálja az elem teljesítményét az egyenletes mûködés érdekében. Jelzi az elem állapotát: az alacsony töltöttség jelzõ villogni kezd, ha az elemet cserélni kell. A chip továbbá érzékeli, ha a borotva véletlenül bekapcsolva maradt, és 8 perc után kikapcsolja azt.

Mind a manuális, mind pedig az elemes változat további újdonságokkal bír. Az új Flexible Comfort Guard borotvanyak követi az arc formáját, 15 mikroredõje segít kiemelni a szõrszálakat, elõsegítve a kényelmes és alapos borotválkozást. A továbbfejlesztett indikátoros krémezõcsík egésze fokozatosan fehér színûre halványodik az optimális borotválkozási feltételek csökkenésével. Mindkét termék jellemzõje az ergonomikusan tervezett gumival borított elegáns borotvanyél, mely biztos fogást és jobb irányítást ad
Anno "hagyományos" (pengés) borotvát használtam, de egy idõ után azt vettem észre, hogy (hál' Istennek csak az állam alatt) kipörsög a bõröm, mintha be lett volna gyulladva a szõrtüszõ, és áttértem az elektromos borotvára (három körkéses Philips valami 3-4 éves modell) és mostanság aatól is kipörsög! Lehet, hogy valami bõrradírt kellene használni, vagy visszatérni egy profi pengés borotvára???