1876
Mikor kezdtél el borotválkozni?
  • Divizio88
    En most karacsonyra kaptam egy elektromos masinat...
    es nekem nem jon ki semmi...
    Visszont elotte manualissal televoltam patanassal
    kiutesekkel mindennel:P
    Szerintrem szamit milyen eros a borod mennyire iritalod magad after shave is stb...
  • Viktorr
    Sziasztok!

Egy elektromos borotva mennyivel jobb a hagyományos manuális borotváknál?

A manuálisnál egy nagy probléma van,hogy mindig kipattog tőle a nyakam,ez fennál az elektromos borotva használatakor?
  • Dick Riddick
    Én ugyanezt tapasztalom. Az első öt penge nekem több mint egy évig tartott. Barátaim nem hitték el. Akkor is csak azért váltam meg tőlük, mert a burkolatuk használódott el, a pengék még mindig jók voltak.
    A következő széria is ugyan ilyen kiváló minőségű volt.
    Viszont a mostani pengék már meg sem közelítik az eredeti minőséget. Gyorsan kopnak, és úgy vettem észre, hogy már újan sem tökéletesen élesek.
    Korábban két húzás, és az arcom teljesen sima volt. Az új pengékkel ez már nem áll.
    Valószínűleg tudatos lépés ez a gyártó felől, terelik az új termékek felé a vevőt. Nem szeretem az ilyet egyébként.
  • nemtommi
    Vett valaki idén új pengét Mach3-ashoz?
    Nekem úgy tűnik, Gillette-éknél baj lehet a Fusion eladásokkal, mivel az eddig megbízható, kb. egy hónapig éles M3 pengék, most maximum egy hétig, ha bírják. Ez még nem zavarna annyira, de úgy jelzik életciklusuk végét, hogy kiszakítanak kisebb darabokat az arcomból (Tudom elég nagy, és van miből, de nekem ezek a darabok is hiányzanak). Utoljára tizenpár éve egy egypengés noname eldobható borotvával sikerült hasonlót produkálnom.
    Anno Mach3-ra is muszájból tértem át, mert nem lehetett kapni vagy fél évig pengét a Contour Plus-omhoz, de ez még ennél is nagyobb gyökérség, mint amit akkor megengedtek maguknak.
  • Orionk
    Figyu, nekem Gilette Fusion Power borotvám van, az elemes fajtából.

Annak 5 pengéje van az egyik oldalon, a másikon meg egy igazításra való penge.

Nekem ennek egy borotva fej, fél évet kibir simán, talán még plusz két hónapot is.

Ja, és még annyit, hogy régen azért nem vettem gilette borotvát, mert David Becham mr. beképzelt fasz reklámozta. :D
  • MirP
    Szevasztok! Kaptam egy Wilkinson Quattro Titanium borotvát 2 db. fejjel! Az lenne a kérdésem, hogy egy ilyen típusú 4 pengés borotvafej átlagosan mennyi időt szokott kibírni? Heti 2-szer szoktam borotválkozni általában!
  • adobepremiere

• adobepremiere
    babaposi bört mindenkinek

babaposi
  • skristof
    sziasztok
    érzékeny, kissé pattanásos bőrre milyen villanyborotvát ajánlotok?
    ja és nem nagyon szeretek borotválkozni és nem is szoktam sűrűn :)
  • kas123
    a gyakori borotválkozás erősíti a szőrzetet, de ha nem vagy szőrös tipus, akkor ne várj tőle csodákat :P
  • baxxterboy
    És mi van akkor, ha én nagyon szőrös akarok lenni? Napi 5-6x borotválkozzak? Vagy kenjek rá valamit hogy nőőjön... :)
    Nem vagyok szőrös típus... :P
  • kas123
    Már elég rég óta borotválkozok, és még sosem vágtam meg magam :O.
    Nem kell kapkodni és akkor babapopsi sima lesz és nem is lesz megvágva.
    Az irritálás ellen pedig, megfelelő borotvahab/zselé + arcszesz...
  • Hector Troy
    Na jó, Ember!
    1. Borbély vagy vagy mi a f*sz?
    2. Az "irritál" az elég tág fogalom, az mindenkinél valszínű más...
    3. Már elég ideje borotválkozom hogy elsajátítsam a borotválkozási technikám! (Nem egy 17 éves taknyos zöldfülű vagyok.)
    4.Az hogy megvágod magad néha, miért ne lenne természetes? Tudod, a lónak is négy lába van mégis megbotlik.
    5. Mi okom lenne rá hogy hazudjak a fórumban?

ui.: A csajok szerint szexi egy-két háborús sérülés
    (mondjuk nem mindegy hogy kinek az arcán....)
  • razorfan
    na nehogy már az arcformától függjön,hogy megvágod-e magad...
  • razorfan
    Egyáltalán NEM NORMÁLIS, hogy megvágod magad,mert ha ügyes vagy NEM vágod meg magad egyáltalán!!! Meg a csajok sem nézik jó szemmel a vérző pofát.
    Ha visszafelé húzod, van akinek több évtized után is irritálja az arcát.Nem kell ahhoz tinédzsernek lenni.
    Neked nem irritálja visszafelé??? (nem a pattanásokra gondolok, hanem, hogy szinte le van dörzsölve az arcbőr)
    Egyből visszafelé is húzod a borotvát????

NA NEEEEE!!!! Tuti, hogy irritálná az arcod!!!!
  • pulti
    Ellentétesen kell én is ugy csinálom ahogy a reklámban is, különben nem lesz babapopsi sima... Az hogy elvágod magad az normális, de ezis arcformától függ. Borotva legyen éles ne tépjen mert akkor vághatod el igazán a pofikád. Ha kipattogsz neadj isten azért van mert most kezdtél elborotválkozni és még Tinédzser vagy változik a tested minden apró mozzanatra, ne egyél túl zsíros kajákat, éld a szexuális életet. Idővel kialakul.
  • razorfan
    "Máskülönben borotva után is szőrös maradok"

Vagy SZAR a tecnikád, vagy nem mondasz igazat!!!
  • razorfan
    CSAK GRATULÁLNI TUDOK A HAVERODNAK!!!
    CSAK ÍGY TOVÁBB!
    HA LEHET, NYOMJA IS RÁ A BOROTVÁT, HADD VÉREZZEN EZERREL!!!
  • Xreactor
    Egyik ismerösöm mindig ellentétes irányba borotválta az arcát mint amerre a ször nőtt és nem használt aftershavet és mindig tiszta pattanás volt az arca..mondjuk ez gondolom bőr érzékenységtöl is függ.
  • Hector Troy
    Szerintem is lehet a szőr növekedésével ellentétes irányba borotválkozni. Máskülönben borotva után is szőrös maradok, hiába a zsilettmah4turbonitro borotva akár új pengével is...
  • red13
    Én így borotválkozom.
    Mindig fürdés után, így megszívja magát a szőrszálak vízel és felpuhul. Felrakom a borotvahabotm rajta hagyom 1-2 percig majd csak utána kezdek el borotválkozni. Mindig a növekedésel megegyező irányba, lefelé. Csak oldalt a pajesznál csinálom azt hogy elhúzom a borotvát oldalra az orrom felé. Majd ha végeztem jó hideg vízel leöblítem mindenütt, törölközővel csak épphogy megtörlöm. After shavet nemnagyon használok, de nekem még mindig jobban bejött mint a balzsamok, arclemosók. Jéggel megyek végig az arcomon :D De halál komolyan, a jég ugye hideg és összehúzza a kitágult pólusokat meg a szőrtüszőket összébb húzza így nem pirosodok ki. Néha még mézel szoktam bekenni, amikor nemsikerül úgy a borotválkozás vagy már nemannyira éles a penge.
  • nick20
    Sziasztok! Szerintem nyugodtan lehet a ször növekedésével ellentétes irányban borotválkozni
  • razorfan
    Teljesen igazad van, jobb az arclemosó,de én erre még sose adtam ki pénzt és nem is tervezem,mert nekem a szappan mindig kéznél volt (folyékony vagy hagyományos),utánna meg úgyis hidratáltam az arcom aftershave balzsammal,vagy krémmel,így nem éreztem,hogy a szappan szárítana.
    Egyébként itt egy profi video:

http://youtube.com/watch?v=M8M9FoKgYiM&feature=related

• El Deloro
    Szappanos víz helyett ajánlatosabb arclemosót használni (már volt egy nagyonjó videó ahol a fentebbi is elhangzott -> #1451)
  • razorfan
    És mé valami: borotv. ELŐTT szappanos vízzel kell lemosni az arcot,mert ezzel lemssátok a zsiradékot az acról.Ezután langyos vízzel öblítsétek le az arcot (ezzel is puhul a szőr),és úgy vigyétek fel a habot/zslét/borotvakrémet.
    Ez sokkal jobb,mintha száraz arcra vinnétek fel a cuccot.

Na csá mindenkinek,remélem ezzel segítettem valamit!!!!!!!!!!!!!
  • razorfan
    Ja és borotv.után még hideg vízzel mindeképpen érdemes lemosni az arcot,mert kellemes, és a törölközővel ne dörzsöljétek,hanem csak itassátok fel a vizet.
  • razorfan
    Én is 23 vagyok.
    Ne borotválkozz a szőr növésével ellenkező irányba,csak lefelé "szőrmentében" meg oldalról (tehát közel 90 fokkal elfordítva a borotvát a szem meg az orr irányába) , bár ha erre érzékeny a bőröd kend be mégegyszer habbal/krémmel/zselével,tehát amit használsz.Síkosítatlan bőrfelületet még véletlenül se borotválj,mert látod magadon az eredményét.
    Szőr növ.vel ellentétes irányba szerintem még újból bekent arccal sem érdemes nekiállni.Persze így lehet nem lesz tökéletesen sima (erős szőrzetnél,érz. bőrnél,mint nekem is van egyébként sem lenne fél napnál tovább sima),de még így is tökéletes az eredmény,és nem is fog begyulladni.
    Ne egy húzással próbáld meg lehúzni a szőrt, hanem apró gyengéd mozdulatokkal haladj lefelé,és ne nyomdd rá a borotvát az arcodra.Ennek semmi értelme nincs.
    Ne használj folyékony alkoholos after shave-et,mert lehet,hogy ez is irritál, (nekem még égeti,meg szárítja az arcomn),hanem valamilyen after shave balzsamot.Én speciel most egy olcsóbb arckrémet használok,mert ez is elég jól hidratál, ami fontos a borotválkozás után.
    Ha már begyulladt,akkor ne bprptválkozz néhány napig,és próbáld jegelni,meg kamillás borogatást alkalmazni.Nyomkodni akkor érdemes ha már az megérett.
  • Orionk
    23 éves vagyok, és még mindig ha borotválkozom, ekkor 1 nap mulva az állam alatt apró kis fehér pattanásszerű dolgok jelennek meg. Persze nem mindig.

Én arra gondoltam, hogy nagyon rányomom a borotvát, és ezért. Szerintem ki lehet őket nyomkodni, ha sok van akkor nem szoktam. :)

Én niveást after shave et használok. Olyat amiben nincs alkohol.
    Alkoholosat sosem fogok
  • NiveaForMen
    Hello!
    Nemrég kezdtem borotválkozni és az lenne a kérdésem, ha begyullad a szőrtüsző (bár inkább csak nagyon pici pattanásnak tűnnek, ne elfertőződött vörös dögöknek) mit lehet vele csinálni? Ugyanúgy ki kell nyomni vagy inkább ne nyúljak hozzá aztán elmúlik?
    Válaszokat szívesen fogadom :-). Amúgy mindent használok csak arceszt nem. (ne szárítsa szét a bőröm nemtudom) A borotva is alkohollal fertőtlenítve van . Aftershave is van. (NiveaSensitive)
  • ghost rider
    Én pár napja láttam viasat3-on a szőrös nőkre gerjedő hapsikat...
    FINCSI... :D
  • El Deloro
    Hát elvégre is most a 3napos borosta a divat nem ? XDD
  • turho
    Nekem nem jött be mert a szór is regenerálódik -:D
  • turho
    Köszi...csak a hangereje...szóval én férfi vagyok és nincs epilátorom :D a menyasszonyomnak egy 10 éves Philips van ami hangos...ezért keresek halkat, jót, 10 k +- 5 k körül. Ebben segítsetek....
  • predator1982
    ja dm-ben már 5000ért lehet kapni braunt
  • El Deloro
    Hali!
    Mit gondoltok este is lehet borotválkozni hogy reggelre regenerálódjon a bőr?
  • chhaya #1480
    őszintén fogalmam sincs... a sajátomon kívül másikat nem hallottam még működni, így nem nagyon tudom megítélni. de az enyém már jópár éves, nem hinném, hogy a kifejezetten halk kategóriába tartozna. :D
  • turho
    Köszi...fontos lenne a halk működés...halk? :) relatíve értem, a régebbiekhez képest.
  • chhaya #1478
    nézz itt körül
    nekem braun van, tökéletesen bevált.
  • marsu
    jáj rossz belegondolni!!!
  • turho
    Nemán hogy minden sg-s nő szőrös ..... :DDDDDDDD