VIA Chipset

Oldal 1 / 2Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Bradock
VIA 4in1 4.32 Final

1. Add Via filter driver 1.10 under Windows ME
2. For Windows XP setup
3. Fixed (VT8366/VT8361) install/uninstall under both Windows 2K and Windows ME
4. CDROM Enable DMA under Windows 2k

Include WHQL version :
1. via ide filter driver 1.10 Windows2k/ME/98SE)
2. agp driver 4.05c(Windows2k/ME/98SE)
3. via chipset driver(Windows2k/ME/98SE)
Én is még gondolkodom az Abiton, de azt hiszem az Asus marad, de egy kicsit csúsztatok, mert HDD kell most a 3.2GB-os helyére.

Most vettem egy Thunderbird 1200-as procit ABIT KT7A alaplappal és semmi god nincs vele, stabil mit állat 9x133-on megy. Egyébként a biosban gyárilag 2 lehetõséget kínál fel az 1200 Mhz-re. 12.5x100-at és a 9x13-at.
Azt hiszem maradok az Asus A7VE-nél.

Hyder
üdv skaccok

kérdés: van 1 MSI KT7Pro2A alap + 1000 TB, namost 10x100 FSB stabil (mert alap) de 10x120 nál még stabil ha elindul, csak a vinyók mintha nem bírnák, azok fekszenek meg, nemtudjátok mér lehet?

vanamikor csak 5x indul, nem bírja magasabb FSB-n kezelni a vinyókat az alap, vagy mi lehet?

thx a válaszokat

Steam: [HUN]Feriggno

Dikkma
lala jól mondja, 133 MHz.re is felkészítették a chipsetet. Tehát kb. 150 Mhz-ig tud fsb-t szolgáltatni.
Namost! Ha tudsz szorzót állítani (miért ne tudnál...😊 akkor egy 6x150 MHz-es Duron 5-10%-al tud többet teljesíteni, mint egy 9x100-as. Ezért jó a KT133A akkor is, ha nem 266 MHz-es, un. C-Athlonod van.

Más:

Letölthetõ a VIA 4in1 csomagjának 4.31-es verziója
19:11 (Írta: Krinyo)
Cameron "Odie" Rogers oldaláról ma elérhetõvé vált - a VIA
chipkészletû alaplapokhoz készített - 4in1 drivercsomag legújabb verziója.

A csomag legfontosabb újítása az integrált 686B southbridge javítás, tehát ezután a
javítócsomag után nem kell külön orvosolni a 686B southbridge hibáját.

A javítás innen tölthetõ le, a hivatalos VIA oldalra még nem került fel.
Mi a különbség a KT-133 és a KT-133A között? A stabilitás és a sebesség érdekel.

Nem tud valaki valamit mondani az Asus A7V-E alaplapról, mert nagyon olcsó!

Nálam ha a 4x Biosba be van kapcsolva és EA, vagy DA az AGP Diving - vagy hogy kell írni, akkor nem minden game fagy ki, csak NFS5 és Diablo2 - turbo modban.Atandardon még nem próbáltam, majd megnézem azon is.

Valahol utkozes van!Nezd meg mivel utkozik a system registriben!Ha ugyanazt a elerest hasznalja ket eszkoz neha van ilyen!

Milyen vga kartyad van?Es milyen meghajtot hasznalsz hozza!Az eredetit?

Ez marhasag!Valami nincs normalisan bealitva!Nem szabad fagynia!!

Dikkma
Jahh, hogy itt is megkérdezted. Már válaszoltam a másik (GeF2MX) topicban.
Bradock
Köszi! Idõközben letisztultak a dolgok.
Bradock, Rage
A Turbo/Standard nem a telepítõre, hanem az AGP sebességére vonatkozik:1x/2x.Ha standardon telepítem, a powerstrip hardwareinfója nem húzza be a 2x AGP-t.A 4x-es AGP-vel nem tudom mi van, régi alaplapom van.
Dikkma
köszike!
Bradock
Megjelent a VIA 4-in-1 driverének legújabb 4.30 update verziója.

LETÖLTÉS INNEN
Bradock
Standard -ot választottam, de ha engedélyezem a 4x transfer rate -t akkor lefagy az elsõ 3D-s program indításánál. Az AGP Aperature... 256MB -ra állításával is próbálkoztam, de ez sem segít.
Egyébként a 2x transfer rate -ra állítva kifogástalan.
Szóval azt nem értem, hogy ez a 4x -es beállítási gond, a VIA-s alaplap bûne, vagy ilyenkor mi van?
BIOS-ba engedélyezve van a 4x AGP használat. A legújabb 4in1 VIA driver van telepítve. Próbáltam a gyári CD-n lévõ videódriveren kívül másikat is. Eredmény ugyan az.
rage
Váalaszd a Standard-ot

ott külön bekapcsolhatod, hogy mind a 4 rész felmenjen -e
Lehet, hogy a turbo módban nem tesz fel mindent?
Én mindig standard-ot választok, ha vkinek ilyet teszek fel
Mindig jó is volt utána

Gigabyte P55-US3L, QuadCore Intel Core i5 750, SAPPHIRE R9 270X 4GB GDDR5 WITH BOOST & OC, 16 GB Corsair Vengeance Memory DDR3-1600 SDRAM,Synchmaster EX2220 WIN10

Bradock
Mi a különbség az AGP driver telepítésekor a következõnél:

Install VIA AGP VxD in Standard mode
Install VIA AGP VxD in Turbo mode

Ugyanis, a BIOS-ban a 4x AGP engedélyezve van. Ha a 4in1 -et telepítem és a Standard módot választom minden tökéletes.
Ha a Turbó módot választom 3D -ben azonnali fagyás következik.

Én is kipróbáltam a Memory Interleave Enabler
for VIA Chipsets programot. Az ég világon semmit sem változtatott. Ja, lassította a bootolást.
Mert ez a topic neve.
Dikkma
Nem. A WPCREDIT MINDENHEZ íródott ! Csak a BX-es, egyéb alaplapoknál ezezk már be vannak állítva, ha tudják. Úgy mûködik, hogy a program hex-képernyõjén csak az offseteket látod, és ha betöltesz hozzá egy file-t amit H.Oda ad, akkor az kommentárként ott van az offsetek mellett, hogy az ott most miért is felelõs.
Tehát ha KT133-ad, 133a-d, vagy Pro133/a -d van, akkor is jó. Max. ha nincs hozzá ilyen file akkor nem tudod, mit állítasz át.
És a WPCREDIT-tel minden mást is lehet állítani. Nem csak a 4-way interleavinget tudod. Ezzel pl. a cas latency-ket, és szinte MINDENT be lehet állítani, amit a bios vezérel.
De bonyolultabb, az tuti.
Bradock
Biztos nagyon jó a WPCREDIT is. Viszont ha jól olvastam a doksit akkor az csak az Apollo Pro chipsetekhez íródott.

A Memory Interleave Enabler
for VIA Chipsets progi a következõkhöz használható:

MVP3 or MVP3G, labeled "VT82C598"
MVP4, labeled "VT82C501"
Apollo Pro, Pro Plus, Pro133, Pro133A; labeled "VT82C691" or "VT82C693" or "VT82C693A" or "VT82C694X"
KX133, labeled "VT8371"
KT133, labeled "VT8363"

Windows 9X, NT, and 200X
rage
Akkor kéne egy topic az Intel chipsetrõl is...
Ha már ide nem szabad írni róla...

Nekem sajna az van, ugye😞

😊)

Gigabyte P55-US3L, QuadCore Intel Core i5 750, SAPPHIRE R9 270X 4GB GDDR5 WITH BOOST & OC, 16 GB Corsair Vengeance Memory DDR3-1600 SDRAM,Synchmaster EX2220 WIN10

Bradock

Moderátori megjegyzés:

A topic eredeti nevét: "VIA vs. INTEL Chipset" nevet módosítottam "VIA Chipset" névre.
Az eredeti cím alapján az INTEL, illetve VIA chipsetek összehasonlítása értelmetlen, és esetenként nézeteltérésekre adhat okot. Mivel a topic hozzászólásai javarészt a VIA chipsettel kapcsolatosak, ezért erre a névre neveztem át.

Megértéseteket köszönöm: Bradock
Bradock
Dikkma: Please magyarul a kicsit bõvebben!

Két napos használat után, a gépem érzhetõen fürgébb, stabilitási gondok nem jelentkeztek. Legalábbis nálam nem.
Dikkma
http://www.thetechzone.com/display.asp?i=13&p=1

Ezt azért mindenki olvassa el, akinek AMD-rendszere van.
Dikkma
"Memory interleaving is a way to get your machine to access your memory banks simultaneously, rather than sequentially. So with a little necessary latency overhead from doing it, 2 and 4 way interleaving opens up the possibility of defining seperate banks of memory, and reading them sequentially. It's not 2 or 4 times faster, but it is faster because of this. "

Na jól emlékeztem...
Dikkma
Most nézem: ez nem H.Oda! programja, valami más. Nem gond. De én a másikat javasolnám: H.Oda egy géniusz, egy szupermen (meglepõ hasonlóságot mutatnak a tulajdonságaink, max. õ ezt egy kicsit jobban hangoztatja, hiszen ezzel nõ az õ elismertsége, hogy ismer engem😊) na ez egy kicsit erõs volt, mit kapok ezért) szóval ha õ csinált valamit, akkor az jó.
Arról a programról (egy kicsit húzós kezelni) egy leírás:
Itt.
Az olvasói visszajelzések pedig Itt olvashatók, hát, elég pozitívak.
Szóval, WPCREDIT-re fel!
Dikkma
Ez a program beállítja a memory interleavingot. Ha nincs semmilyen beállítás, akkor arról, vagy ha 2-way interleavingon van, akkor arról állítja 4-way interleavingra. Ez valami olyasmi, hogy az adatok nem csak sorban olvashatók ki a memóriából, hanem párhuzamosan is. A VIA chipsetek ezt tudják, de általában nincsen beállítva a 4-way, csak a 2-way interleaving.
A program egyébként mûködik, nekem ALU-t 20-al, FPU-t 40-el toldotta meg - ingyentuning.
A használat után mintha szaggatott volna egy kis idõ elteltével a 3DMark2000. De késõbb kiderült, hogy az agp aperture size átállításával egyidõben próbálgattam ezt is, talán ezért.
A viahardware-n egyébként találsz egy cikket errõl, megyek is, felkutatom.
Laalee
ehhe miert csak az nvidahoz adnak ki driver frissitest hetente? csak azzal vannak problemak?😊

azert mert valamit elhalgatnak meg lehetnek gondok vele. amugy nekem mind a ket gepem vias es amd egyikkel sincs semi baj.... pedig a regebbi az socket7 es k6-2

Photo Collage Maker http://www.collagemaker.me

Bradock
Egy kicsit off-topic:

Megjelent a "Memory Interleave Enabler
for VIA Chipsets" legfrissebb verziója VIA -s alaplapokhoz.

http://www.viahardware.com/

A program még a WIN betöltése elõtt optimalizálja a processzor memóriahasználatot. A 12K- os MemoryEnable.zip file -ba részletes dokumentáció talaálható.

A SiSoft Sandra -t futtatva a telepítés elõtt a memóriateszt: ALU 223, FP 246 volt. A "Memory Interleave Enabler
for VIA Chipsets" telepítése után ALU 309, FP 365 volt.

Konfig: ABIT VT6X4, PIII 800EB, 256/133 RAM

Mit mûvel valójában ez a program?
ja nem mint most ha amd akarsz ilyen alaplap ha intelt akarsz akkor meg ez
namost ez olyan dolog AMD alá a VIA a jo AMD 750 szar Intel alá szar a VIA oda a BX vagy valamelyik másik intelchip a jo
Ja, népszerû a VIA mint az olcsóprocesszor😊) Had ne mondjak neveket...
Nekem mindig VIA chippes alaplapom volt és soha semmi gond nem volt vele. Jelenleg KT-133, simán felismer minden eszközt, gyors és stabil.
Pillanatnyilag VIA-s alaplapom van. Még soha nem volt olyan gondom, hogy valami nem futott volna rajta. Teljesen mindegy milyen játék vagy teszt.
Az új VIA chip semmivel nem lassabb, rosszabb bármelyik Intelnél.
Erdekes nalam minden game elfut, beleertve az EA Sports jatekait. A fifa 2001-el sokat jaccottam, tobb orakat is es megsem fagyott...
Pedig VIA Apollo Pro+ chipsetem van.
Nekem egyedul csak a DMA-val van bajom, sehogy sem tudom beallitani..😊

azért Borg mert ilyen népszerü a VIA 😊)
rage
Annak idején egyik fórumban a VIA-sok saját maguk jöttek rá,
hogy a hibák mellett gépükben a chipset a közös...
Persze, nem azt jelenti,hogy mindenki,akinek VIA-s van, elfelejtheti ezeket
a játékokat, de az biztos, hogy nagyon sokan panaszkodtak....
(Fifa 99 még ment, de 2000 és 2001 kifagy, stb)

Bradock
Rage!
A Forma1 2000 simán fut a VIA -s alaplapomon. Eddig még semmi gondom nem volt vele.
Ettõl függetlenül soha többet nem veszek VIA chipsettel szerelt lapot. Csak Intel.
rage
Kollégám gépe VIA chipsetes, a TNT2 M64-es topicban kértem hozzá
segítséget
Elnézve azt, plusz tudva, hogy egy halom VIA chipesetes alaplap nem barátkozik
az EA Sports játékaival, hát , egyelõre nem futok a boltba ilyet venni...

Bár, persze lehet, hogy az újabbakkal, meg újabb driverekkel nincs már gond

Érdekes, Intel chipsetrõl miért nincs itt szó? Miért mindig a VIAval vannak a problémákok? ;-)
Bradock
Most raktam fel és müxik.
Egyenlõre nem látok semmi változást.
Az információs file-t frissítették, meg az AGP -t javítgatták.
Dikkma
Állítólag nem lehet feltelepíteni, meg nem via-által igazolt, de az elõbb töltöttem le hivatalos helyrõl. Még nem teszem fel, mert nem akarok esetlegesen sem leszakadni a netrõl (mármint, nem akarok rebootolni) 3 óta fenn vagyok, és nem kellene újraindulnia a számlázásnak.
Bradock
Új VIA 4-in-1 meghajtó: VIA 4-in-1 driver 4.28Va

További infók kerültek napvilágra a VIA terveit illetõen a Platform Conference-en. Azokon az útiterv részleteken kívül, amiket elõzõ hírünkben már említettünk, a cég megosztott néhány dolgot az új chipsetekrõl is, melyeket PX266-os chipset után kíván bemutatni. (A PX266 Pentium 4, ill. duál Foster processzorokhoz készült, PC133/DDR memóriát támogat, 64 bites PCI busszal, valamint dupla adatátviteli sebességû, 533 MB/sec-os V-Linkkel rendelkezik.)

Miután 2001 második félévében megjelenik a PX266, készítenek egy ezen alapuló integrált chipsetet is, Pentium 4-hez. Ami ennek a jellemzõit illeti, ugyanazok lesznek, kivéve, hogy a V-Link sávszélessége csak 266MB/sec lesz, mert a chipset nem fogja támogatni a PCI64-et.

2002 elején a VIA bemutat néhány teljesen új DDR chipset megoldást az Intel Northwood processzorához. Ezek támogatni fogják a 333 MHz-es DDR SDRAM-okat. Eredményképp a memória busz adatátviteli sebessége 2,7 GB/sec-ra nõ. Megemlítendõ az is, hogy az i850 dupla csatornás Rambusszal még mindig többre képes: 3,2 GB/sec-ra.
Dikkma
vazzeg, én megyyek, az elsõ sorban leszek.
Dikkma
Hát, belehúzhatnának egy kicsit, mert ha megkapják a P4 specifikációit, akkor annak is nekiállhatnak. Addig is viszont az ATi nyomul.. éljen az ATi!
Oldal 1 / 2Következő →