VIA Chipset
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
1. Add Via filter driver 1.10 under Windows ME
2. For Windows XP setup
3. Fixed (VT8366/VT8361) install/uninstall under both Windows 2K and Windows ME
4. CDROM Enable DMA under Windows 2k
Include WHQL version :
1. via ide filter driver 1.10 Windows2k/ME/98SE)
2. agp driver 4.05c(Windows2k/ME/98SE)
3. via chipset driver(Windows2k/ME/98SE)
kérdés: van 1 MSI KT7Pro2A alap + 1000 TB, namost 10x100 FSB stabil (mert alap) de 10x120 nál még stabil ha elindul, csak a vinyók mintha nem bírnák, azok fekszenek meg, nemtudjátok mér lehet?
vanamikor csak 5x indul, nem bírja magasabb FSB-n kezelni a vinyókat az alap, vagy mi lehet?
thx a válaszokat
Steam: [HUN]Feriggno
Namost! Ha tudsz szorzót állítani (miért ne tudnál...😊 akkor egy 6x150 MHz-es Duron 5-10%-al tud többet teljesíteni, mint egy 9x100-as. Ezért jó a KT133A akkor is, ha nem 266 MHz-es, un. C-Athlonod van.
Más:
Letölthetõ a VIA 4in1 csomagjának 4.31-es verziója
19:11 (Írta: Krinyo)
chipkészletû alaplapokhoz készített - 4in1 drivercsomag legújabb verziója.
A csomag legfontosabb újítása az integrált 686B southbridge javítás, tehát ezután a
javítócsomag után nem kell külön orvosolni a 686B southbridge hibáját.
A javítás innen tölthetõ le, a hivatalos VIA oldalra még nem került fel.
A Turbo/Standard nem a telepítõre, hanem az AGP sebességére vonatkozik:1x/2x.Ha standardon telepítem, a powerstrip hardwareinfója nem húzza be a 2x AGP-t.A 4x-es AGP-vel nem tudom mi van, régi alaplapom van.
Egyébként a 2x transfer rate -ra állítva kifogástalan.
Szóval azt nem értem, hogy ez a 4x -es beállítási gond, a VIA-s alaplap bûne, vagy ilyenkor mi van?
BIOS-ba engedélyezve van a 4x AGP használat. A legújabb 4in1 VIA driver van telepítve. Próbáltam a gyári CD-n lévõ videódriveren kívül másikat is. Eredmény ugyan az.
ott külön bekapcsolhatod, hogy mind a 4 rész felmenjen -e
Lehet, hogy a turbo módban nem tesz fel mindent?
Én mindig standard-ot választok, ha vkinek ilyet teszek fel
Mindig jó is volt utána
Gigabyte P55-US3L, QuadCore Intel Core i5 750, SAPPHIRE R9 270X 4GB GDDR5 WITH BOOST & OC, 16 GB Corsair Vengeance Memory DDR3-1600 SDRAM,Synchmaster EX2220 WIN10
Install VIA AGP VxD in Standard mode
Install VIA AGP VxD in Turbo mode
Ugyanis, a BIOS-ban a 4x AGP engedélyezve van. Ha a 4in1 -et telepítem és a Standard módot választom minden tökéletes.
Ha a Turbó módot választom 3D -ben azonnali fagyás következik.
for VIA Chipsets programot. Az ég világon semmit sem változtatott. Ja, lassította a bootolást.
Tehát ha KT133-ad, 133a-d, vagy Pro133/a -d van, akkor is jó. Max. ha nincs hozzá ilyen file akkor nem tudod, mit állítasz át.
És a WPCREDIT-tel minden mást is lehet állítani. Nem csak a 4-way interleavinget tudod. Ezzel pl. a cas latency-ket, és szinte MINDENT be lehet állítani, amit a bios vezérel.
De bonyolultabb, az tuti.
A Memory Interleave Enabler
for VIA Chipsets progi a következõkhöz használható:
MVP3 or MVP3G, labeled "VT82C598"
MVP4, labeled "VT82C501"
Apollo Pro, Pro Plus, Pro133, Pro133A; labeled "VT82C691" or "VT82C693" or "VT82C693A" or "VT82C694X"
KX133, labeled "VT8371"
KT133, labeled "VT8363"
Windows 9X, NT, and 200X
Ha már ide nem szabad írni róla...
Nekem sajna az van, ugye😞
😊)
Gigabyte P55-US3L, QuadCore Intel Core i5 750, SAPPHIRE R9 270X 4GB GDDR5 WITH BOOST & OC, 16 GB Corsair Vengeance Memory DDR3-1600 SDRAM,Synchmaster EX2220 WIN10
Moderátori megjegyzés:
A topic eredeti nevét: "VIA vs. INTEL Chipset" nevet módosítottam "VIA Chipset" névre.
Az eredeti cím alapján az INTEL, illetve VIA chipsetek összehasonlítása értelmetlen, és esetenként nézeteltérésekre adhat okot. Mivel a topic hozzászólásai javarészt a VIA chipsettel kapcsolatosak, ezért erre a névre neveztem át.
Megértéseteket köszönöm: Bradock
Két napos használat után, a gépem érzhetõen fürgébb, stabilitási gondok nem jelentkeztek. Legalábbis nálam nem.
Ezt azért mindenki olvassa el, akinek AMD-rendszere van.
Na jól emlékeztem...
Arról a programról (egy kicsit húzós kezelni) egy leírás:
Itt.
Az olvasói visszajelzések pedig Itt olvashatók, hát, elég pozitívak.
Szóval, WPCREDIT-re fel!
A program egyébként mûködik, nekem ALU-t 20-al, FPU-t 40-el toldotta meg - ingyentuning.
A használat után mintha szaggatott volna egy kis idõ elteltével a 3DMark2000. De késõbb kiderült, hogy az agp aperture size átállításával egyidõben próbálgattam ezt is, talán ezért.
A viahardware-n egyébként találsz egy cikket errõl, megyek is, felkutatom.
azert mert valamit elhalgatnak meg lehetnek gondok vele. amugy nekem mind a ket gepem vias es amd egyikkel sincs semi baj.... pedig a regebbi az socket7 es k6-2
Photo Collage Maker http://www.collagemaker.me
Megjelent a "Memory Interleave Enabler
for VIA Chipsets" legfrissebb verziója VIA -s alaplapokhoz.
http://www.viahardware.com/
A program még a WIN betöltése elõtt optimalizálja a processzor memóriahasználatot. A 12K- os MemoryEnable.zip file -ba részletes dokumentáció talaálható.
A SiSoft Sandra -t futtatva a telepítés elõtt a memóriateszt: ALU 223, FP 246 volt. A "Memory Interleave Enabler
for VIA Chipsets" telepítése után ALU 309, FP 365 volt.
Konfig: ABIT VT6X4, PIII 800EB, 256/133 RAM
Mit mûvel valójában ez a program?
Az új VIA chip semmivel nem lassabb, rosszabb bármelyik Intelnél.
Pedig VIA Apollo Pro+ chipsetem van.
Nekem egyedul csak a DMA-val van bajom, sehogy sem tudom beallitani..😊
hogy a hibák mellett gépükben a chipset a közös...
Persze, nem azt jelenti,hogy mindenki,akinek VIA-s van, elfelejtheti ezeket
a játékokat, de az biztos, hogy nagyon sokan panaszkodtak....
(Fifa 99 még ment, de 2000 és 2001 kifagy, stb)
A Forma1 2000 simán fut a VIA -s alaplapomon. Eddig még semmi gondom nem volt vele.
Ettõl függetlenül soha többet nem veszek VIA chipsettel szerelt lapot. Csak Intel.
segítséget
Elnézve azt, plusz tudva, hogy egy halom VIA chipesetes alaplap nem barátkozik
az EA Sports játékaival, hát , egyelõre nem futok a boltba ilyet venni...
Bár, persze lehet, hogy az újabbakkal, meg újabb driverekkel nincs már gond
Egyenlõre nem látok semmi változást.
Az információs file-t frissítették, meg az AGP -t javítgatták.
Miután 2001 második félévében megjelenik a PX266, készítenek egy ezen alapuló integrált chipsetet is, Pentium 4-hez. Ami ennek a jellemzõit illeti, ugyanazok lesznek, kivéve, hogy a V-Link sávszélessége csak 266MB/sec lesz, mert a chipset nem fogja támogatni a PCI64-et.
2002 elején a VIA bemutat néhány teljesen új DDR chipset megoldást az Intel Northwood processzorához. Ezek támogatni fogják a 333 MHz-es DDR SDRAM-okat. Eredményképp a memória busz adatátviteli sebessége 2,7 GB/sec-ra nõ. Megemlítendõ az is, hogy az i850 dupla csatornás Rambusszal még mindig többre képes: 3,2 GB/sec-ra.