32214
Maya
-
Hello,
még nem igazán tudok textúrázni, és gondoltam, mélyebben belevetem magam a dologba, de nem lett sikeres :(
Gondoltam hátha tudtok segíteni. Az alias oldalán találtam egy lemodellezett templomot, és azt, hogy hogyan csinálták. Teccett, ahogy a vakolat le van omolva, és alatta láccik a tégla, meg akartam csinálni, de sehogy sem sikerült... Nem elég részletes a tutor, és az angolom se a legfényesebb... Szal a bumpolásig megvan a dolog, de nem tudom hozzácsatolni a fekete pöttyökkel ellátott textúrát, amire később be lenne rakva a téglatextúra... Valami alphaoffseteket, meg hasonlókat láttam...
Nos, ha valaki részletesebben el tudná mondani a dolgot, vagy adna egy részletesebb tutort (lehet angol is), akkor nagyon hálás lennék!
Előre is thx!
Dávid -
Most már csak simán Aljas... a Wérfront tagjai lemorzsolódtak, én az új verzióhoz tartozom:) -
Nem!
Boba az Aljas Wérfront szervezetéhez tartozik:D -
Neeem, dehooogy! Én a Közkedveltek frontjához tartozom! (nemtudom magyarul hogy volt, csak angolul láttam.) -
Azmodan #7680 és akkor Te a Judea Népe Frontja csoport tagja vagy?
-
Lekonel #7679 Penatesz azaz...az a muki lesz:)
a nézetekért meg bocsi:DD
deko is említette minek nézett engem:DDD
Lassacskán tudok majd a projectemről képeket mutatni csak kéne egy normális render:) -
Lehet ez csak álca, és a Ti titkos szervezeteteket akarom leleplezni
-
penatesz: neeeem, a leadási határidő 08.08. (vasárnap) 12h! -
... de te mayázol boba:) ... khhmm.:) -
Oryon,mivel ma volt a beadasi hatarido,mar belinkelheted a romos hid contest-edet igaz? 
Vagy ez csak eredmenyhirdetes utan lehetseges? -
Megvan valakinek a CryEngine-hez passzoló Polybump script? Nekem csak demó van, de az 30k poly-t és 256*256os normalmapot támogat, az meg nemjó... 30k sem lenne elég, és min 1024*1024es map méretet kéne. -
No tessek.Mivel penteken dorbezoltam,ezert most egesz hetvegen a baratnomet engesztelem,ugyhogy nem tudtam meg nekilatni a modellezesnek,pedig mar tenyleg viszket a tenyerem,hogy alkossak valamit polyban.
Deko koszonom a rajzokat,mindent leszedtem es legkesobb hetfon neki is fogok ulni,ha torik,ha szakad.
Peet:akkor holnap csorgok ugy ahogy megbeszeltuk.
Lekonel:az meg hagyjan,hogy 14 evesnek neztel,de meg tudalekosnak is????
Amugy megkerdeztem fatert a fickot illetoen,akit te is emlitettel.Ugy hivjak,hogy Simonyi Karoly.(Charls Simonyi)Remelem egyre gondoltunk.
Maroon:ez a forum a mayarol szol...
-
Én is azért kussolok, mert képet nem tudok kirakni:) Amit ma modelleztem az meg sajna nem publikus jelenleg. Szelá zsizny. -
akkor próbálkozz, mert úgy látom az utóbbi időben nem is nagyon igyekeztél bármit is csinálnod mayában.
Ez egy maya fórum. -
Én még az alapján se tudok... Sőt, még ha igen is, egyelőre nem fogom megtudni, mert nem műxik a Maya... Újra kell majd telepítenem... -
Lekonel #7669 Úr isten...ember... hát ez nc:)) 
Azér ne rohanjon már el az a paripa:)
És ezt itt be is fejeztük...pff:/ -
flegos: a belinkelt kép csak egy hevenyészet illusztráció a boxmodelling bemutatásához, amit CorelDraw-ban készítettem kimondottan a találkozóra. A kép csak azt mutatja be nagy vonalakban, én hogy fogok neki egy organikus modell kezdeti felépítéséhez.:) -
Azmodan #7667 Mayer
köszi az üdvöt belém, mint ahogy mindenki másnak!
Jelenleg kutatom nagy hevesen ama helyet, ahol találhatok amolyan elhagyatott, romos házakról képet, rajzot, fotót stb. Esetleg tudtok ilyesmiről? Persze nagyon nem akarok elhagyatott, összedőlt házat, csak kicsit lestrapáltat:)
Ezt a blöki tutorialt merre találhatom meg? -
Mayernek igertem az elefantot...3.CD utan igy nez ki, bar meg 1vid van a modelezesbol. 1 hete nem nyultam hozza, de mostmar lassan en is folytatom.
-
Nem...nem volt ilyen frizura rajta :) , vagy legalab is nem pont ilyen, ha jol emlekszem...de ha mar cartoon dog...gondoltam kitolom a hatarokat :). Nekem tetszik igy, persze ez szubjektiv. -
flegos: ZZJJUUPER:)
viszont nem értem mire volt jó a kezdeti nurbs szüttyügés, mikoris polyban tolod be a célba. node a lényeg a finish, szerintem zsír lesz. Ugye textúrázod is?
Gyraph: ilyen frizőr a tutorban van a kobakján? -
Ezt a kutymant en is megcsinaltam...nem is reg.
-
Szivesen segitek amiben tudok, a kutyat en is tutorial alapjan csinaltam, ott meg nem tartok hogy, sajat agyszulemenyemet valositsam meg mayaban:)
De tanulni jo dolog! -
Nekem tetszik! Majd megtaníthatsz ilyet készíteni... -
Udv!
Vegre volt egy kis idom a modelezesre is.
Jelenleg befejezettnek tekintheto a kutya, mar csak egy kis utomunka van es finomitas, es veglegesen elkeszul maga a modell.

Mi a velemenyetek? Elso dologa amit mayaban kezdtem el. -
Tali: ok. És megy vonat is hazafelé olyankor?? :) -
Milyen flörtölés?? Épp ezt akarom megakadályozni... meg a továbbiakat... (Mellesleg megjegyzem, hogy van már barátom, úgyhogy ezért sem...) A téma részemről befejezve. -
Lekonel #7657 Hétfőn sziget rulz majd helyettetek is bulizom:) -
Lekonel #7656 A tesszellációt elvileg ugy csinálod hogy kijelölöd az objectedet és beállítod és azt mondod set and close vagy mi.
Na most aamit hátrább akarsz és ne legyek részletes annyira ott meg kisebb tesseláciot állítasz. -
szia Mayer! ha már kilovagoltad magad, és így a nurbsnél tartunk: rendereléskor lehet olyat, hogy a tesszeláció intelligens legyen? tehát a távoli objektumokat kevésbé részletesen jelenítse meg, mint a közelieket. ha igen, hol lehet beállítani?
a tegnapit nagyon élveztem, ha nem bánjátok, részemről ebből rendszer lesz :) -
Mayer ez nem igaz:)) gátat szabsz a saját fejlődésednek, szégyelld magad:))
A flörtöléssel meg mi bajod? Had bimbózzon a szerelem a fórumon:)
Maroon a talik nagyon késő délutántól hajnalig szoktak tartani, úgyhogy próbáld meg így szerverzni:) -
Mi ez a flörtölés itt fényes nappal :). Minnyá bepöccenek :).
(...)
Nem bírok leállni. Megint NURBSözni fogok :). Hazajöttem és muszáj NURBSöznöm :) Na nem baj, gyorsan lemodellezek valamit, hátha elmúlik :) ehh.
-mayer
-
Lekonel #7652 Gihi:))
Te ne kezdjél ki velem!!!
Amuyg telleg nem értettem de hagyjuk...inkább alkoss:P -
MaYer: Szia megint! De jó, hogy újból itt vagy! :)
Lekonel: hogy hoyg értettem? Magyarul... :) szerintem érted azt Te is :)
TALI: könyörgöm, ha lesz jövőhéten, akkor NE pénteken délután legyen, meg ne is délelőtt (angolozni fogok hétfőtől). De még hétfőn írok, hogy ez az angol hogy is lesz, mert lehet, hogy hétvégén jó lenne. -
Mayer jövő héten másik party, bár ez még függ többiek kedvétől is... -
Astranita: Köszi :).
Bryan életét meg aki nem látta az marhagyorsan pótolja :). -
Megjötteeeem :)!
Lovagoltam egy hetet a mártában, szóval megjött a kedvem lovat modellezni, miután befejeztem az elefántot.
Na az van hogy most pipa vagyok az egész bagázsra.....Ha jól olvasom, ti nélkülem partyztatok már megint!
Húúúú de mérges vagyok. Miért kérdezitek meg hogy mikor érek rá, ha totál beszerveztek más időpontra :((.
Azmodan örülök hogy regiztél. Mivel most jöttem haza még nem írtam vissza, de legkésőbb holnap írok.
MaYer -
:)))) a történelmet mindig átbeszéljük, ebből már hagyomány lesz, előbb utób eljut majd Deko oda, hgy ilyenkor kikapcsol minket:)
Penatesz, akkor vasárnap hívjál fel, addigra én is bővebb infóval rendelkezem a jövő heti programomról, és akkor mindenképpen össze kéne futnunk!
Srácok, nagyon jó volt a találkozó ismételten, remélem ti is jól éreztétek magatokat, lesz legközelebb is, ezt garantálom!:) -
Lekonel #7646 Penatesz te vagy az egyetlen akit nem igy képzeltem el....:DD
Arra számítottam h beállít egy kis nyüzüge 14 éves tudáloks gyerkőc...:)) (már bocs)
DE nagyon "arc" vagy :)
Legközelebb kifejtegetjük a világgazdaságot is:DD
-
Lekonel #7645 Zsíros a haja