32214
Maya
-
Wipet beküldtél, mint én???
Én is tudtam, de csak tegnap+ma csináltam 1000L :P -
hi
csak hogy dagadjon a fórum képekkel, itt az én agyszüleményem. kár, hogy nem álltam neki hamarabb, jó lett volna befejezni határidőre és beküldeni :( de nembaj majd legközelebb előbb nekiülök (hogy tovább ostorozzam magam elmondom, tudtam a versenyről már a kiírás napján

)
azért ilyen kicsi hogy ne látszódjanak rajta a hibák (jobbanmondva az egész kép egy nagy hiba
)
ste majd megnézem mit alkottak a többiek
by -
És írtam is, hogy nem olyan lesz, csak a rajzon már nincs kedvem változtatni. Amogy a mellkasát csinálom és a kezeit. Majd este folytatom, most megyek torkot öblíteni hamarosan... kezdek kiszáradni:D -
a segge nekem is feltűnt :)) -
Rég voltál itt! Jó újra látni! -
Boba//a skeleton lényednek a segge miért nincs csontból? :))
Flego//aranyos a kutyus, de te már nem is vox mexezni? :/
mookid// egy budi... LOL!
deko// majd én rászólok miss mayára ha nem hajlandó a bzniszre:) -
Nem kell, mert nem versenyképes, csak örülök, hogy megcsináltam, kár hogy wip :P -
Pont fordítva. Egy szebb, de lasabb bumpmap. -
magyarán egy csúnyább, ámbátor sokkal gyorsabb bump map, mielőtt túlságosan belemélyednénk a témába...
Oryon hajrá hajrá, mi drukkolunk neked!:) -
Peet: normal mapping rövid leírás.
magyarul röviden: Elkészíted egy object high és lowpoly változatát és egy 3 csatornás (rgb = x, y, z vektor) image fileba lemented a 2 object különbségét. Ez hasonlít a bumphoz, viszont a bump csak a z vektort tartalmazza. A végső lowpoly modellen meg alacsony polyszám mellett látod majd részletesnek a testet. Olyasmi, mint a Zbrush-os displacementmap+lowpoly object, csak ez virtuális kitolást végez, vertexeket nem mozdítja és a felületet sem osztja fel, + realtime. Ld Doom3, Farcry. -
Sikerült!!!
Túlélve alvás, evés nélkül, 2 viharral és 1 áramszünettel 24 óra alatt megcsináltam a contestet!!!
Tény, hogy nem teljesen kész, de annyira igen, hogy elküldtem, és ennyi idő alatt ez már 100%-os meló...a glow-ot túllöttem, de ahhoz képest ,hogy nem volt időm tesztrenderekre és csak 1 rendert inditottam, majd az elküldtem, szerintem már-már egész jól előreláttam, hogy melyik kapcsolót mennyire kell húznom :P
Majd sírva fakadtam mikor 11:55-kor kinyögte a render, hogy kész...12:00 a határidő!!!
Erre a netszolgáltatóm nem engedett fel a netre...majdnem elvonultam egy csendes sarokba egy kötéllel...:)
De elvileg sikerült elküldeni! -
letöltesz egy mirc klienst pl innen elindítod a progit, bállítod szervernek hogy irc.godollo.hu és belépsz a #maya csatornára. ha nem találod az optoinsban hova kell írni, akkor csak alul írd be hogy /server irc.godollo.hu és utána hogy /j maya
ha nemmegy kérdezz :) -
maroon en egyebkent vagy masfel honapot kinlodtam mire sikerult normalisan felraknom a mayat:)
Deko: hat texturazasban elegge bena vagyok mayaban de ha egyenlore nem is kesobb megprobalkozom a kutya texturazasaval meg szorozesevel:) De meg sok tanulni valom van...igyekszem! -
Udv!
Koszi a hozzaszlasokat a munkamhoz, nekem is teccenek masok munkai, meg azt vettem eszre iszonayatos porgesbe lendult a maya forum:) Ami jo csak rengeteget kell olvasni:)
De meg senki nem tajekoztatott arrol hol is talalhato a maya chat! Meg hogy kinek hova milyen bankszamlara kell a penzt befiztni. -
Tudom, hogy maya fórum, azért is jöttem ide, hogy tapasztalatokat szerezzek. De nem megy minden elsőre, pláne program nélkül... :(( -
Oké. :) -
Na én utánanéztem, megvan a csaj száma, címe mindene, úgyhogy fel lesz véve vele a kapcsolat:) Lehet a maya oldal web címe csak ennyi lesz: www.maya.hu:)))))))))) -
Hééééééékááás
Penatesz a tanár úr, én vagyok a dumagép, mijazhogyazéncímemetcsakígyelveszedtőlemejnyebejnye?!:)
Hétfőtől újabb látványterv munka 3 napig, fasza egybe fog esni a vége a sziget bontással, úgyhogy lehet első napot ki is fogom hagyni, de azért kéne menni, mert 2 nap alatt 15 rongyot össze tudok szedni, és akkor viszont már meg volna a gépemre a pénz:))
Deko, elgondolkoztam azon a 3d tanításos dolgon, ha még megvan az az ismerősöd...:) szólj neki:)
szal, felvette már valaki a kapcsolatot a maya.hu domain tulajával? Vagy tudja már valaki, hogy ki az? -
Én és a contest:
A buli után elmentem aludni 5 órát a rokonhoz, majd irány haza és egyből nekiestem a contestnek!
Aztán 15:00-kor kaja és fél óra alvás és utána újra contest!
24:00: fél óra alvás és pár netezés...
Eddig 6 órát aludtam...szal eléggé fáradt vagyok :P
DE akkor is megcsinálom a contestet 11-re!! :P
Már az egész család szúrkol nekem, hogy sikerüljön befejezni :) -
Aranyos lett! Tényleg.
A két fél egyesítésénél létrejövő élt majd még alakítsd! :) -
6-kor, de megvárjuk a vonatodat!
Addig "elcsövezgetünk" :P -
Jaj bocsi Mookid!
Elírtam a neved!
Ne haragudj! -
Nagyon élveztem a találkozót, tényleg nagyszerű volt, mégha nem is látszott rajtam :)
Bocsánat, hogy olyan szótlan voltam, de ez az egy-két heti alig alszom és meló "orrvérzésig" nagyon lefárasztott és már alig maradt erőm így hétvégére :(
Mooky és Lekonel: Nagyon élveztem a társaságotokat kár, hogy mennetek kellett :(
Remélem legközelebb jobban megismerhetlek titeket!
Deko: Nos...hát igen, Te hoztad a szokásos csúcs formád és hangulatod :P
Hangulatfelelős! :P
Legközelebb többet hagyunk beszélni :DDDD
Igaz Peet és Penatesz??? :P
Peet: Én örülök, hogy lekésted a buszt...így legalább többet tudtunk beszélgetni :)
A kicsit hideg levegő és a kis sétálás felébresztett és jobban eltársalogtunk, remélem :) !
Viszont a "nagy dumagép" jelző egy részét kénytelen vagyok elvenni tőled :P
Penatesz: A "nagy dumagép" jelző ezennel téged illet :P
Félelmetes mennyire átlátod a dolgokat!!!
4Komolyan jó volt hallgatni téged!
Köszi a fuvarozást...amennyire komoly vagy olyan komolyan is vezetsz!
Nem úgy mint "MAD MAX deko" :P
Peet és Penatesz megint felosztották/kiértékelték/megváltották a világot :P
Ez volt a "Gondolatok a világról" 2.0
A következő talin jön a 3.0! Szóval mindenkinek ott a helye az előadáson!!! :DDD
Megint CSAK a maya oldalról beszélgettünk és "...minden körülmények között az operaházban tartózkodtam" (Hyppolit, a lakáj) :)
Igérem a következő talira megpróbálom kialudni magam és még egy szabadnapot is kiveszek a munkából, hogy többet beszélgessünk!
A következő talit senki nem hagyja el addig, míg be nem zár a pub és utána teszünk egy kis kirándulást is a Gellért-hegyre!!! :D
Mert úgye még Augusztusban lesz tali?!?!?! -
Peet, igazad volt, az MR tényleg kezeli a Glow-ot!
De csak 6 alatt hajlandó...legalábbis nálam maya5-tel nem :(
A lényeg, hogy megy, köszi! -
srácok, no comment, nagyon jók a modellek!
Boba, mi ez a normal mapos dolog, amit említettél? -
Légy üdvözölve egy SZUPER társaságban!!! -
Jajj, ugyan miattam aztán ne, ez az én szoc.problem-ám, nem a tiétek)
Színesítsétek a fórumot, hogy minél érdekesebb legyen.
Szép munka mookid, bár ahogy írtad: "a nurbsöt most hanyagolom kicsit..." , támogatom:) -
Lekonel #7697 Profi munka:) teccik. majd én is neki szállok egy ilyesmi használati tárgyat kidolgozni:)
monjuk bidét:) -
bocsánat, ezentúl csak url-t nyomok... bár mind2 10k körüli, szóval talán nem ettől fog elfüstölni a mobil :) -
Amúgy az ekkora képekkel öltök meg:(
mobil netemmel egy vagyon mig letöltöm az ilyen belinkelt képeket:( Frissíteni meg szinte nem is merem már utána a fórumot:( -
Ennek örülök, mindenki most dobálja be a képeket a fórumba:) Remélem sok szép kép lesz majd a 10k-ik hozzászólásra:))) -
érdekes, hogy mindenki most küld képet... én most lettem kész (reggel óta nyomom, de nem az első próbálkozásom :) az első vállalható modellemmel.

azt hiszem, a nurbsöt most hanyagolom kicsit... érdekel a poly és talán nem érzem majd ennyire korlátozva magam (nem is beszélve a résekről a felületek között...) -
szjozsef #7692 Hát majd nagy hdrizés lesz belőle, csak éppen a texturázás a gyengém, de majd alakítok valamit beőle! THNX -
Köszi Deko:)
A high alapján készül majd a normalmap (ala doom3, farcry).
szjozsef nagyon jól dolgoztad ki, nemtudom milyen az eredeti, de ha jó shadereket használsz igen realisztikus lehet! Kíváncsian várom majd a kész képet:) -
Igen Low és igen remek munka, gratulálok!
A High gondolom majdan a reklám fogásokgoz készül. -
szjozsef #7689 Hupsz kicsit nagy lett, sorry ! -
szjozsef #7688 Na mivel tesztek be képet, én is csatlakozom. Egy készülő jelenetbe lesz ez a kis gép. Nem 100 % osan részletes mert nem ez lesz a lényeg :-) 
-
ui: azt elfelejtettem, hogy egy játék modhoz készül. ezért a lowpoly a fontosabb. A high poly-t is mutatom, és az lesz majd kidolgozva jobban. Az alapján fog a normal map elkészülni. -
Nah, necsak a szám járjon. Ma délutáni modellezésem.
Kép-WIP
EZ
ÉS EZ
alapján modellezem. A modell nem pontosan követi a rajzot, mayában könyebb próbálgatni a formákat. A test alakja, és a torso és a láb találkozása sem pont ilyen lesz, azonban maga a lényeg változatlanul marad. -
Azmodan #7685 no látod azt én is néztem, engem is érdekelne!!!!!