Maya
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nekem is tetszett az expo, szerencse hogy belépõt se kellett vennem 8)
Az angol XSI-s srác bemutatója elég meggyõzõ volt, naphosszat ott álltam mellette és csak bólogattam 😊) (akárcsak a többiek) A discreet-nél viszont kicsit szétszórt volt az elõadó 😊 csomószor nemigazán tudta mi hol van pl combustionben, meg le is fagyott szerencsétlennek :/
Wacom tabletet is élmény volt kipróbálni 😊
Az angol XSI-s srác bemutatója elég meggyõzõ volt, naphosszat ott álltam mellette és csak bólogattam 😊) (akárcsak a többiek) A discreet-nél viszont kicsit szétszórt volt az elõadó 😊 csomószor nemigazán tudta mi hol van pl combustionben, meg le is fagyott szerencsétlennek :/
Wacom tabletet is élmény volt kipróbálni 😊
Jahh most latom hogy ezt rossz helyre irtam😊)
\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen
Üdv maxozók és már kevésbé maxozók😊)
nemsokára feldobok pár képet, a tengerparti elhagyatott kocsmamrol...
nemsokára feldobok pár képet, a tengerparti elhagyatott kocsmamrol...
\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen
Anyyi az egész hogy reigisztrálod magad a www.cgtalk.com -on majd feltöltöd a képedet a végleges/befejezett munkák közé... a díjat a szavaztok alapján, hozzászólások alapján valamint úgy adják ha a moderátornak is megtetszik... szóval lehet hogy kapsz olyan hozzászólásokat hogy hûde hajde jó, de ha a moderátornak nem tetszik akkor nem kapod emg 😞
Megvettem a mayas könyvet!!! hozzá kell tenni hogy elég FÚÚÚJJ hang jött a hátam mögöl Lionnak köszönhetõen 😄D jó volt az expó nagyon!!!!!!!!!!!
Megvettem a mayas könyvet!!! hozzá kell tenni hogy elég FÚÚÚJJ hang jött a hátam mögöl Lionnak köszönhetõen 😄D jó volt az expó nagyon!!!!!!!!!!!
Youth
Így már számomra is világos: GRATULA YOUTH.
Youth: Ezt pályázatra küldted, vagy csak az oldal szervezõi válaszották ki a legjobbakat a hozzászólásokról???
Youth: Ezt pályázatra küldted, vagy csak az oldal szervezõi válaszották ki a legjobbakat a hozzászólásokról???
SoftFX
SoftFX:
Youth nyertes képeit itt tudod megnézni:
http://www.cgnetworks.com/gallery/gallery_image.php?image_id=470
http://www.cgtalk.com/showthread.php?s=413738cb1a698906ec3e32d4b88c4cb1&threadid=95646
Youth nyertes képeit itt tudod megnézni:
http://www.cgnetworks.com/gallery/gallery_image.php?image_id=470
http://www.cgtalk.com/showthread.php?s=413738cb1a698906ec3e32d4b88c4cb1&threadid=95646
A liszt ferenc téri átköltözött a Jokai utcába ha jol emlékszem az utca nevére...
http://druglord.buzz.hu/ ;)
Youth: köszi... Aldaryn írta, hogy díjat nyertél, hol található a kép amivel nyertél?
u.i.: bocsi a kétszeres hozzászólásért, böngészõ-hiba...
u.i.: bocsi a kétszeres hozzászólásért, böngészõ-hiba...
SoftFX
lekonel: a válasz: Libri!!! Az Astóriánál lévõ (asszem Libri Könyvpalota a neve, mindegy) ott BIZTOSAN van még 4 darab (az ötödik itt van nálam 😊. 5880Ft.
SoftFX
lekonel: a válasz: Libri!!! Az Astóriánál lévõ (asszem Libri Könyvpalota a neve, mindegy) ott BIZTOSAN van még 4 darab (az ötödik itt van nálam 😊. 5880Ft.
SoftFX
Én a magamét a Dunaplaza bejárata felett, az elsõ emeleten lévõ számtech. boltban vettem meg. Nem tudom, hogy ven-e még nekik.
Ajánlanám még a Mûszaki könyváruházat a Liszt Ferenc téren is, de az jelenleg átépítés alatt van. (Legelõször ott néztem volna meg.) De szerintem más nagyobb könyváruházban is meg lehet találni.
Ajánlanám még a Mûszaki könyváruházat a Liszt Ferenc téren is, de az jelenleg átépítés alatt van. (Legelõször ott néztem volna meg.) De szerintem más nagyobb könyváruházban is meg lehet találni.
www.Design21.hu
itt meg tudod rendelni vagy gyere el Expóra és ott is árulják meg asszem a Studio 21 boltokban is van... bár azért fura, studio 21 a discreet hivatalos forgalmazója de azért a hátuk mögött mayas könyveket árul, hehe 😄DD
Ja amúgy itt SG-n is láttam egyszer a fõoldaon a mayas könyvet...
Joccakát 😊
itt meg tudod rendelni vagy gyere el Expóra és ott is árulják meg asszem a Studio 21 boltokban is van... bár azért fura, studio 21 a discreet hivatalos forgalmazója de azért a hátuk mögött mayas könyveket árul, hehe 😄DD
Ja amúgy itt SG-n is láttam egyszer a fõoldaon a mayas könyvet...
Joccakát 😊
Youth
Igen de memória szempontjából elõnyösebb a SubDiv ha minden igaz ez van NURBSnél is sokkal kevesebbet eszi... végülis csak a vonalat tárolja el amibõl generálták stb.. a többit számolja a gép...
Youth
Megoldódott a Subdiv dolog, gondolom nem csak engem érdekel:
"This question has been answered over 4 times now LOL....
Sub division menu> collapse Subdivision... end of story. Have a nice day. hehehe were like answering machines here LOL. NOW FIX MY DAMN PROBLEM ALIAS< WHATS WRONG WITH MY LIGHT GLOW???... sorry, i didnt mean to vent on your post Youth. just kind of got bent up.
"
Szóval: elõször polyt átkonvertálni SubDivba aztán Subdive Surface menü és ott Colapse Hierarchy és így lerendereli a Mantel ray 😊
Bocsi Peet ha ezt mondtad volna, akkor én értettem félre, mindenesetre amit leírtam az jó!!
SoftFX: van egy AW Using Mental Ray for Maya kiadott videó keress erre...
"This question has been answered over 4 times now LOL....
Sub division menu> collapse Subdivision... end of story. Have a nice day. hehehe were like answering machines here LOL. NOW FIX MY DAMN PROBLEM ALIAS< WHATS WRONG WITH MY LIGHT GLOW???... sorry, i didnt mean to vent on your post Youth. just kind of got bent up.
"
Szóval: elõször polyt átkonvertálni SubDivba aztán Subdive Surface menü és ott Colapse Hierarchy és így lerendereli a Mantel ray 😊
Bocsi Peet ha ezt mondtad volna, akkor én értettem félre, mindenesetre amit leírtam az jó!!
SoftFX: van egy AW Using Mental Ray for Maya kiadott videó keress erre...
Youth
Hi all. Én is megvettem a Maya a 3D világa könyvet. Egész jó. Csak kár, hogy a 4.5-ösrõl ír (csak a Mental Ray leírás hiányzik nekem az 5.0-hoz).
Van valakinek részletes Mental Ray leírása???
Van valakinek részletes Mental Ray leírása???
SoftFX
Amúgy nem az edit polygonsban van hanem a Polygonsba de ez már részlet kérdés így is emgtaláltam :9 de mi lehet a baj?
Youth
Köszi!!!
Újabb kérdés 😄DD
A mental ray ugye csak olyan subdivet tud leszámolni ami 4 oldaló facekbõl állnak... nammost ha tele van a testem 3 ill 5 oldalú facekkel akkor hogyancsináljak belõlük 4-est. Kipróbáltam amit Peet mondott hogy raktam rá elõsször egy 1x-es smoothot DE 1 így kúrva sok memória kell a gépnek 2 így se renderelte le a MR 😞 Pedig még töröltem is mindent és csak a SubD maradt...
Valaki! HELP!!! 😊)
Újabb kérdés 😄DD
A mental ray ugye csak olyan subdivet tud leszámolni ami 4 oldaló facekbõl állnak... nammost ha tele van a testem 3 ill 5 oldalú facekkel akkor hogyancsináljak belõlük 4-est. Kipróbáltam amit Peet mondott hogy raktam rá elõsször egy 1x-es smoothot DE 1 így kúrva sok memória kell a gépnek 2 így se renderelte le a MR 😞 Pedig még töröltem is mindent és csak a SubD maradt...
Valaki! HELP!!! 😊)
Youth
Hmm... újabb gond 😊
Peet mester tanácsára le kéne kicsinyíteni a kocsit... de vele együtt a blueprintet és mindent, addig megvagyok hogy kijelölök mindent de aztán rányomok egy scalet és minen másfele kicsinyítõdik.... szóval a pivot pointjuk nem egy helyen van hogy lehet az összes objektumnak 1 pivot pointot csinálni? vagyis ne egyet hanem egy helyre ez így jobb 😊))
Peet mester tanácsára le kéne kicsinyíteni a kocsit... de vele együtt a blueprintet és mindent, addig megvagyok hogy kijelölök mindent de aztán rányomok egy scalet és minen másfele kicsinyítõdik.... szóval a pivot pointjuk nem egy helyen van hogy lehet az összes objektumnak 1 pivot pointot csinálni? vagyis ne egyet hanem egy helyre ez így jobb 😊))
Youth
w=move, e=rotate, r=scale , de a windows/preferences/hotkeys ben bármit bármire definiálhaszt
Nincs doksim a mayahoz, nem tudnátok megmondani a Scale, Move, Rotate billentyûkiosztását vagy mi a neve 😊
Youth
Szerintem az a PLE lehet vagyis tanulókanak... az ingyenes az igazi maya olyan 300 MB-os izo... ebben van doksi meg minden...
Youth
Ha banolnak csak ird át a nevedet emailod meg ilyenek, az alapján banolnak...
Aha és polynál miyen lehetõségek vannak a vágásra?
Mondok egy példát:
van mondjuk egy hulámmos felület aminke a közepén szeretnék egy kör alakot vágni... namost ha felülrõl nézem körnek kéne lennie a vgásnak...
ezért gondoltam hátha van valami mint a maxnál hogy revetíted a kört és a mentén vágja, ugyan az mint a nurbsben a prjoect utána azzal vágás... nincs ilyen mayaban? vagy polyt csak splittel lehet vagdosni kézzel? nem lehet valami menté vágni vagy ilyesmi?
vagy van még a boolean (nem tudom így kell e írni) az se mûködik valami fényesen 😞
Elõre is köszi!
Mondok egy példát:
van mondjuk egy hulámmos felület aminke a közepén szeretnék egy kör alakot vágni... namost ha felülrõl nézem körnek kéne lennie a vgásnak...
ezért gondoltam hátha van valami mint a maxnál hogy revetíted a kört és a mentén vágja, ugyan az mint a nurbsben a prjoect utána azzal vágás... nincs ilyen mayaban? vagy polyt csak splittel lehet vagdosni kézzel? nem lehet valami menté vágni vagy ilyesmi?
vagy van még a boolean (nem tudom így kell e írni) az se mûködik valami fényesen 😞
Elõre is köszi!
Youth
Azt hiszem olyan 4-5 nap,legalábbis engem anyira bannoltak múltkor valami apróságért
Az AntiDot és a DinoMedia Hub szabályzata :
The rules are :
# You must provide a minimum of 5.0 GB to share,
with Graphics software, 2D, 3D, CAD, Video and
Music Software, Tuts, Video Tuts, Textures, etc...
# If you want to share other thing don't go to far
with Divix and Mp3, minimun 65% of Graphics Stuff,
You can be kicked EASILY or BANNED when you've
got too MUCH Divix or Mp3, Temp DL
# Clean Share, Compressed Software, Explicit Name Folder,
classed by type : 3D, 2D, Video, Tuts etc...
# Number of slots :
56k and ISDN = 2 slots,
Adsl and Cable (512k / 128k) = 3-4 slots,
T1 = 10-15 slots,
T3 = 20 slots
The rules are :
# You must provide a minimum of 5.0 GB to share,
with Graphics software, 2D, 3D, CAD, Video and
Music Software, Tuts, Video Tuts, Textures, etc...
# If you want to share other thing don't go to far
with Divix and Mp3, minimun 65% of Graphics Stuff,
You can be kicked EASILY or BANNED when you've
got too MUCH Divix or Mp3, Temp DL
# Clean Share, Compressed Software, Explicit Name Folder,
classed by type : 3D, 2D, Video, Tuts etc...
# Number of slots :
56k and ISDN = 2 slots,
Adsl and Cable (512k / 128k) = 3-4 slots,
T1 = 10-15 slots,
T3 = 20 slots
Szerintem nem kell egyenlõre moderálgatni... csak még nem indult be teljesen a dolog...
De ha valki elvállalja én beleegyeztem!
De ha valki elvállalja én beleegyeztem!
Youth
Szevasztok!
Tibor (SG moderátor) megkért, hogy tolmácoljam üzenetét:
Lehetõség lenne, hogy válasszatok magatok közül egy kiemelt személyt, aki ebben a topicban (Maya) moderátori jogokat kapna, hogy kisebb ügyes bajos dolgaitokat könnyebben intézhessétek.
Ha élni kívántok ezzel a lehetõséggel, akkor azt
a [email protected] címen kérlek jelezzétek Tibornak!
További ihletben és jókedvben gazdag Mayázást!
Tibor (SG moderátor) megkért, hogy tolmácoljam üzenetét:
Lehetõség lenne, hogy válasszatok magatok közül egy kiemelt személyt, aki ebben a topicban (Maya) moderátori jogokat kapna, hogy kisebb ügyes bajos dolgaitokat könnyebben intézhessétek.
Ha élni kívántok ezzel a lehetõséggel, akkor azt
a [email protected] címen kérlek jelezzétek Tibornak!
További ihletben és jókedvben gazdag Mayázást!
per aspera ad astra
Ne irjad már ki nyilvánosra!Mailba vagy valami,hátha nem lesz elérhetö mi???
Peet maya, elöre is köszi a helpet, felpakolom a red hat ot, és jövök a konkrét hibákkal 😮)
amugy kb 2,5 -3 éve maya zok windozon
amugy kb 2,5 -3 éve maya zok windozon
hello Peet maya
látom te linux on nyomulsz maya val, én is megprobáltam elinditani, de még a licenc sem müködött, létezik olyan, hogy disztribucio függö lenne? én mandrake en probáltam, és folyamatosan hibát irt ki, hogy ez sincs, meg az sincs hozzá, hogy fusson 😮( köszi elöre is
látom te linux on nyomulsz maya val, én is megprobáltam elinditani, de még a licenc sem müködött, létezik olyan, hogy disztribucio függö lenne? én mandrake en probáltam, és folyamatosan hibát irt ki, hogy ez sincs, meg az sincs hozzá, hogy fusson 😮( köszi elöre is
K.András: max boot lassúságát a klassz pluginrendszere kölcsönzi. hehe
Just tapping 2 buttons! http://wow.allakhazam.com/profile.html?2033148
Igaz hogy 4 napja használom kb, de az elsö ami feltünt hogy kb ötször gyorsabban jön be mint max.
Hol lehet hajlítgatni a dolgokat? a Deformationnál van ilyen hogy Bend meg hasonló de nem tudom rávenni hogy hajlítgassa...
Youth
Menaal ray-ben Sub Surface Scattering (SSS) és Caustics turor...
Én ugyan még nem tartok a renderlés tanulásánál de hátha valkinek ez jól jön...
Mutassátok meg min dolgoztok vagy min dolgoztatok mayaban! Lécci 😊
Én ugyan még nem tartok a renderlés tanulásánál de hátha valkinek ez jól jön...
Mutassátok meg min dolgoztok vagy min dolgoztatok mayaban! Lécci 😊
Youth
Van valakinek tapasztalata a mayaban lévõ NURBSsel?
Amúgy találtam egy remek oldalt:
http://www.learning-maya.com/tutorials.php
Van pár remek tutor...
Amúgy találtam egy remek oldalt:
http://www.learning-maya.com/tutorials.php
Van pár remek tutor...
Youth
A most megjelent magyarra gondolsz? mert azt már édremes megvenni... ki az a hülye aki nemtom hány száz oldalt bescannel...
Én is megveszem ha ez segít 😄
Én is megveszem ha ez segít 😄
Youth
Hi !
Egészen pontosan melyikre gondolsz ?
Egészen pontosan melyikre gondolsz ?
Glue3D hivatalos weboldal:
http://www.3daliens.com/
http://www.3daliens.com/
Még nem használtam
switch.atw.hu
Shave and a Haircut v2.4v20 for Maya 5
Glu3D v1.1.0.9 For Maya 5.0
etc...
Shave and a Haircut v2.4v20 for Maya 5
Glu3D v1.1.0.9 For Maya 5.0
etc...
A francba ! igy lessz jo:
ftp://211.144.96.36/incoming/<4spc>COM1<3spc>/<6spc>JO<3spc>VILIN<2spc>IA/
<> - szedd ki es helyetesitsd be annyi space-el amennyi oda van irva.
ftp://211.144.96.36/incoming/<4spc>COM1<3spc>/<6spc>JO<3spc>VILIN<2spc>IA/
<> - szedd ki es helyetesitsd be annyi space-el amennyi oda van irva.