32214
Maya
  • VanBuuren
    http://www.playsmartway.fw.hu/conf.JPG itt van a beállítási kép
  • VanBuuren
    na ez szép már ez sem működik még egy képet sem enged beszúrni
  • VanBuuren
  • VanBuuren
    Sziasztok! Van egy olyan gondom ,hogy a mental-lal nem tudok képsorozatot kirenderelni. tudásom szerint mindent beállítottam mint a mellékelt kép mutatja. ha rákattintok a batch render-re ki is írja ,hogy render with mental ray ,de mintha a beállításokat a szoft renderből venné és mintha le se szarná a mental-t. Mi lehet a gond? van valakinek vmi ötlete? vagy szimplán nem lehet mental-batch renderelni? hogyan csináljak mental renderelt animációt?
  • mookid
    nem találom a mental rayt a render using alatt! lehet, hogy újrainstall óta így van, lehet, hogy most történt valami... hogy lehet ez? (maya unlimited 6.0)
  • fle go
    osztozom nenad velemenyevel, kulomben nagyon jo az irany!
  • mookid
    léteik normális minőségű gnomon texture mapping 1 (hypershade and materials) dvdrip?? csak ilyen hányadék vhsripeket találok, amik élvezhetetlenek.
  • nenad
    ha a hu-t olyan betutipussal csinalod mint a 3dt csak kisebbel jobb lesz, mert igy a hu idegen benne, nagyon elut a masik kettotol. Egyebkent jo. Meg azt is megprobalnam hogy a 3d.hu alatti vonal ne torjon meg. (mivel a Maya vonala sem torik meg)
  • Peetmaya
    Deko, én szerintem blueprintként használva próbálkozom meg valamit 3d-ben, hátha alakul valami... persze sok időm nincs, a telefonomat is kéne csinálnom:)))

mookid, nagyon szépen alakul! a szájával még nagyon sok munka van, a szeme alatt a táskák széleit húzd összébb, és az orrlyukánál nem tetszik, hogy ilyen élesen kanyarodik kifele. A homlokát kicsit göcsörtözhetnéd...:)
  • Aldaryn
    Fekete alapon Fehér. :) szép és letisztult.
  • mookid
    nekem tetszik a logó, így ahogy van.
    most itt tartok:
  • szkoryon
    Talán egy apró dolog...a "hu" szerintem lehetne vastagabb...
  • deko
    ja és még valami... ezek nem létező "betűk" (a 3D és a pont hu), szándékosan rajzoltam őket, nem akartam meglévő betűkből készíteni logót. Ami alapot használtam az a eurostile betű család (bold és demi). néhány hónapja a font top10-ben is sokáig szerepelt.
  • deko
    skacok, az alapot szívesen elküldöm bárkinek akár cdr-ben, akár ai-ban, vagy amiben kéritek, ha szeretnétek rajta dolgozni.
    Több kéz többet munkálkodik.
    Bár én ezt az alapot legalább 6 órán át gyűrtem, hogy sacperkábé tipográfiailag helyes legyen. ha többen rábóintotok, akkor a kisebb hibákat kijavítom és uccu folytatható a grafikázhatósága.:)
  • Phoenix007
    Megpróbáltam belebuzerálni a logódba Deko, hátha tudok rajta javítani ... nem sikerült ... Úgy próbáltam átalakítani, hogy a hármas a nagybetű méretében legyen, meg persze a D is, és a "hu" legyen ugyanolyan vastag, aztán valahogy legyen folyamatos a vonal, és az első "a" spirális jellegzetessége ismétlődjön meg mondjuk a D-ben. Na ebből addig jutttam el, hogy megnagyítottam a hármast, de már úgy is randa lett. Egy szónak is száz a vége: k**vajó a logód Deko!
  • Mayer
    szerintem ötletes peet. Az olyan mintha a vonalból hiányzó darab lenne a pont (ez volt a terv nem deko?) nekem lejön ebből.
  • Peetmaya
    szerintem a pontnál nem kéne megszakítani az aláhúzást, bár lehet jobb így. én kipróbálnám úgy is...
  • deko
    ja.. csak azért, mert ez egy alap skicc. egy logónak a legapróbb méretben és feketefehérben is felismerhetőnek kell lennie. ha úgy működőképes, akkor mehet vele a grafikai variácó 1000 számra:)
  • deko
    astrantia: igen, tudom.
    a domain delegálást benyújtottam, már csak a csekket várom.
    a többiről sanyimanó küld tájékoztatást nekünk, mi meg továbbítjuk azoknak, akiknek ő nem ismeri a mélcímét.
  • mookid
    Télleg Deko, beszéltél sanyimanoval? mi a helyzet domain-ügyben?
  • Mayer
    Elég ütős. Nekem egy kicsit nagyon fekete-fehér. Ha lemodelleznénk és egy ezüstös shaderrel lehúznánk akkor méginkább visszadná hogy héééé 3d bazze :) Egyenlőre most nem jut más az eszembe.

Youth: Köszi a kritikát. Nem biztos hogy a fej tetejét kijavítom, mert lesz rajta haj, és akkor meg ugye azzal úgyis el lesz takarva, és azt meg úgy űállítom ahogy akarom. A végső kompozíció ahogy a fejemben van az mejdnem szemből van, szóval hogya miért csináltam meg a fülét azt nem tudom :))). Na mind1 amiket mondtál kijavítom. Köszi. Ja ás figy kisbe-nek nincs véletlen low-poli verziója a fejről, azt is megnézném. Csak azért mert én nem találtam. Gondoltam te talán.
    Egyébként az edge loopok nálam is hasonlók. Vagyis kerestem pár arc wiret neten, és próbáltam követni őket. Az izmok és zsír meg minden hogy építi fel az arcot, csak egy kicsit laposra sikeredett a pofikája NEKI :)

• szkoryon
    Szerintem jó!
    Kell egy faintos háttér (a maya6 bejelentkező gyűrűs képe) és mögé rakni és rámontázsolni...!
  • deko
    vélemény? :

ma rajzolgattam. segítsetek kitalálni a site logót.
  • Lekonel
    Itt mindenki egy organik állat:DDD
    Hát én neki se állok inkább:D
  • mookid
    én is. jó tudni, hogy ezt csinálom éppen :) bár anatómiailag nem teljesen pontos az enyém, örülök, ha megmozdul valahogy...
    mayer: jó lesz ez. húzd közelebb a szemeket, rögtön természetesebb lesz!
  • szkoryon
    Jó, akkor a polós dolgot a köv. talin megvitatjuk :)

Jó lenne, ha egy egységes polónk lenne...
    PL.: Maya3d.hu Team :)
  • Phoenix007
    Köszönöm a kimerítő választ!
  • youth #8624
    Ha elírtam valamit szóljatok, de nem olvastam át, meg semmi mert siettem.
    Legyetek jók!
  • youth #8623
    Edge loop - annyi, mint, hogy organikus felületeknél, mint például egy fej, követet az izmok vonalát, plusz velük merűlegesen futó éleket hozol létre. A szájnál a legjobban megfigyelhető, mivel animációban a száj mozgásánál nem mindegy hogy van összerakva a mesh, ha megnézed Balázs karakterének száját láthatod hogy körülötte körkörösen helyezkednek el az élek és ezeket metsző merőleges élek. A szemnél is hasonló a helyzet.
    De ezt nem csak organikus testekre lehet érteni, nézd meg például egy autó kereke körüli részt, szerinted úgy kéne megcsinálni hogy függőleges meg viszíntes vonalat vagdosol aztán szevasz? Hát nem, itt is lehet bele csempészni olyat, hogy követik a vonalak a kerék-kivágásnál (nemtudom ám a részeket :/) a formát. Bár ez talán nem is edge loop inkább csak olyan megfontolás, ami majd később segíthet mikor lekerekíted a testet és tényleg úgy fog gömbölyödni ahogy te akarod.
    Szóval Edge loop egy modellezési technika, ami annyit tesz, hogy az izmok vonalát követik az élek. Kb ennyi. CgTalkon van ilyen hogy body topology Maya topicon belül, nézz el arra aztán meglátod miket művel a nép, olyan testeket modelleznek, ahol a belső élek követik az izmok vonalait, fantasztikus dolgokat csinálnak, mint pl Stahlbert, remélem jól írom, csak most fejből írom...
    Bye!
  • Phoenix007
    Na igen. Kisbe azért sejt valamit. Amúgy - csakhogy én is értsem - mi is az az edge loop?
  • youth #8621
    Még egy dolog:
    Én ezt szoktam nézegetni és tanulmányozni: Kisbe fej wire-je szerintem nagyon jól eltalálta az edge loop lényegét. Gondoltam hátha segít...
  • youth #8620
    Okés a dolog csak az zavar, hogy nagyon kockafej, a homlok nagyon lapos, alig van íve, pedig egy homlok, majdnem félkörívű, persze nem teljesen, de ahhoz áll közelebb mint az egyeneshez, az orr melletti részek is elég laposak, nem tudom hogy hívják nem vagyok bioszos :)
    Szóval szirintem csinált azt, hogy megfogod a középső részt, akár soft selectionnal és előrébb húzod, vagy a többi hátra, aztán úgy tologatod a vertexeket, hogy kicsit gömbölyűbb legyen minden.

Remélem segít valamnit a -hangsúlyozom építő jellegű- kritika.
  • Phoenix007
    >Phoenix, mégis mennyibe kerülne egy ilyen egység, és az hány pólóra volna elég?

Még pontosan nem tudom hogy mennyi, de 4-5.000.- körül. Aztán hogy hány pólóra elég, hát az igen relatív. Attól függ ugye, hogy mi kell rá. Az enyémre kellett egy 20x30 centis darab. Osszál, szorozzál.

>LÉGYSZI, akkor csinálj egy pár polót!!!!

Hát hogy komplett pólót nem fogok csinálni, azt akár most írásba adom. Én elvállalom, hogy elmegyek alapanyagért - mert csak én tudom, hogy hol a bolt, esetleg még Deko - és kivágom, mert fóliavágó plotter valszeg nincs minden háztartásban. A többit, a kiszedéstől kezdve már ki-ki magának.
  • Mayer
    Na látom most nagyon fejkészítős korszakban vagytok, szóval dobok én is egy készülő projectből pár shotot. Eddig 4-5 óra van benne.

Itt

-Mayer
  • Peetmaya
    Phoenix, mégis mennyibe kerülne egy ilyen egység, és az hány pólóra volna elég?
  • steone
    Phoneix, összekevered a dolgokat park ügyben!

Polóra vasalós papírt a media marktban is árulnak, 10es csomag a4-es, vagy az drága?
  • Phoenix007
    >Na akkor nekem most leesett, hogy te futsz Phoenix néven, Gyula!

Na má ideje volt, Ste1 ! Amúgy hali! Mesélj majd itt a srácoknak az East-parkról!

Oryon: Minden ellen van védőfelszerelés, és mindenre van szabály. A védőfelszerelés működik, viszont az emberek hülyék... Következő talin kitárgyaljuk.

Pólóravasalhatóscuccost meg k***a dárga, és magamnak nem vásárolok be belőle négyzetméterszámra (0,5m-es tekercsből 2,5m az egység), úgyhogy azt is megbeszéljük legközelebb, hogy milyenből dolgozzunk, aztán össegereblézzük a pénzt rá azoktól, akiknek kell, ésatöbbi...
  • szkoryon
    LÉGYSZI, akkor csinálj egy pár polót!!!!
    Légyszi, légyszi, légyszi!

Legalább egyet nekem, minimum :P

Meghívunk egy két dologra a következő talin, jó? :P

A Paintballról: hát egy ideig tűröm a fájdalmat, de a végtelenségig nem :)
    Hallotam már sok rosszat róla...
    Nincs védőfelszerelés a véres sebek elkerülésére???
  • steone

Na akkor nekem most leesett, hogy te futsz Phoenix néven, Gyula!
  • Phoenix007
    Emberek, találtam ilyen pólóravasalhatós holmit! Kezdhetjük gyártani a Maya3d.hu-s pólókat!